Keresés

Részletes keresés

Ma Ne Creative Commons License 2005.01.08 0 0 12

+0

Pellegrin Creative Commons License 2004.09.22 0 0 11
Kedves Topiklakók!
Vannak köztetek olyanok, akik a Csomádon lévő (Fót felől érkezve balra fekvő) új parcellázású (Merész-féle) telkek közül valamelyiknek tulajdonosa? Vagy esetleg már építkezik is rá?
(Szeretnék egy új topikot nyitni a későbbiekben az ott alakuló új lekóközösségnek)
viktor a takarító Creative Commons License 2004.09.21 0 0 10

:-))

igazad van, ez lakástopik. a lakáspiacon sem növekednek az árak az égig, pedig a kínálat sokkal kisebb és szűkebb, mint más piacokon, a fogyasztói szokások is mások. soktermékes piac, de nem eléggé, ha vásárolok, és túl sok a helyettesítő termék, ha eladok:-)))

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.20 0 0 9
na jó, de ezzel a fogyasztás növelésére ösztönzöl. na és mi történik, ha egy termékért megnövekszik a kereslet? emelkedik az ára. ha emelkedik az ára...na mindegy, ez lakástopic :)
Előzmény: viktor a takarító (8)
viktor a takarító Creative Commons License 2004.09.20 0 0 8
szvsz a lakosság eladósodását másként is lehetne csökkenteni, pl. az átlagkereset szintjének növelésével az adóterhek csökkentésén keresztül, netán a keresetek vásárlóértékének növelésével az irreálisan magas áfa-teher csökkentése révén. felemelkedtem a nemzetgazdaság szintjére, de kicsit tovább is, és a gazdaság mellett a társadalmi folyamatokat is látom, márpedig ezek 15-20 év alatt változtathatók meg nagyon jó esetben, és egy olyan országban, ahol a nettó átlagkeresetből az alapvető élelmiszerek és a rezsi-ktg kifizetésére 65-70% megy el, nem a hitelkamattal van probléma, hanem azzal, hogy ezt az átlagkeresetet már a legmagasabb adókulcs is terheli, megfejelve a  szintén magas járulékterhekkel...
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.20 0 0 7

pont, hogy a használt lakások eladhatatlanok, mert egyrészt minden sarkon újat építenek, másrészt pedig arra végképp kedvezőtlen a hitelfelvétel.

 

(kivéve ha devizahitelt vesz fel az ember, én pl. azt vettem fel. a kormányt lehet szidni vagy nem szidni, de ha valaki felemelkedig nemzetgazdasági szintre, és valamit ért hozzá, akkor egyet kell, hogy értsen azzal, hogy a lakosság eladósodását korlátozni kell - ld. megfelelő szaktopicok).

Előzmény: cactusa (6)
cactusa Creative Commons License 2004.09.12 0 0 6

Nem gondolom, hogy tovább nőnének a budapesti ingatlanárok, hiszen azokmár az égben vannak. Budán, a jobb helyeken 400 ezer körül kérnek négyzetméterenként s Pesten is nőtt a lakások ára. Az új lakások egy részét pedig - részben az állami hitelpolitika miatt - nem tudják eladni. Azonkivül pang a piac, totális kinálati dömping van, cash-sel sokat lehet lealkudni. Az EU-csatlakozás is emelte az árakat, de nem jöttek külföldiek ezrei, hogy lakást vásároljanak Pesten.

 Az ingatlanoscégek viszont gátlástalanul dolgoznak azért, hogy tovább tornásszák fel az árakat, pedig nincs igazán fizetőképes kereslet. Nemrégen az OTP Ingatlan Rt. egyik főnöke az Index-ben az árak emelkedéséről, meg a Futó utcai lakóparkjukról beszélt, mondván, hogy már a nagy részét eladták. Ez egyszerűen nem igaz, meg lehet nézni a honlapjukon. Rehabilitációs környéken (ahol a négyzetméterár nem több 150-170 ezer forintnál) 300 ezerért árulnak lakást. Nem is fogy.  

zsandár Creative Commons License 2004.09.12 0 0 5
Fel. A kormány folyamatos ámokfutása milyen hatással van most az INGATLANÁRAKRA?
DaisyMiller Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4
ingatlanos ismerősöm szerint átlag 10 %-kal nő majd a lakások ára országszerte. (a telekár húzósabb, az 25 %) természetesen a városokban (főként a fővárosban) fog emelkedni az ár.
Előzmény: dacia-2 (-)
TAMASCS Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3
Hát kb. erre mennek. Tamás

METRO 2004-01-06

Tovább nőnek a lakásárak Budapesten és környékén

--------------------------------------------------------------------------------

Idén várhatóan tovább emelkednek Budapesten és az agglomerációban a lakásárak és a bérleti díjak, miközben a fővárosból kiáramlók és a visszatérők aránya kiegyenlítődik

A lakáshitel-megszorítások, az építőipari áremelések hatására - főként a második félévtől - előreláthatóan megtorpan az új otthonok építése, ám ennek nyomán a meglévők ára megemelkedik - mértéke a 10-15%-ot is elérheti. A lakásbérleti díjak is növekednek, a fővárosban négyzetméterenként 5-10 euró között változnak.
Új jelenség, hogy az ingatlanforgalmazás szempontjából a korábban szinte érdektelennek számító elhanyagolt belső kerületek lakásai iránt megélénkült a kereslet. Egyfelől a korábban a Budapestről az agglomerációba kiköltözött tehetősebb családok gyermekei most visszaköltöznek a fővárosba és e kerületekbe, főként a megújult Ráday utca, Hajós utca, Corvin köz környékén vásárolnak maguknak lakást. Másfelől a külföldi cégek itt dolgozó fiatal menedzserei is szívesen vesznek vagy bérelnek e kerületekben otthont maguknak. Ez a tendencia az EU-csatlakozás után tovább élénkülhet, amennyiben a régióközpontért zajló Prága-Budapest versenyben a mi fővárosunk kerekedik felül.
Ugyancsak befolyásolhatja az ingatlanpiac alakulását, hogy továbbra is sokan adják fel fővárosi otthonukat, hogy az agglomeráció valamelyik zöldebb, csendesebb helységében telepedjenek le. A felkapott célpontok között változatlanul Budakeszi, Telki, Törökbálint, Páty, Piliscsaba vezet, ám mivel itt drágák - sokszor a négyzetméterenkénti 20 ezer forintot is meghaladják - a telekárak és gyenge az infrastruktúra, egyre többen választják a Budapesttől keletre fekvő Mogyoródot, Isaszeget és Pécelt.
Ugyancsak kezd fellendülni az ingatlanforgalom a még olcsóbb Szigetszentmiklós, Halásztelek, Délegyháza környékén, ahol az M0-ás körgyűrű vonzásában gyorsabb a közlekedés.

Előzmény: Rikkie (2)
Rikkie Creative Commons License 2004.01.06 0 0 2
Kedves dacia-2!
Tényleg nem kötözködni akarok, de ha megvan a pénzed és ki is néztél már egy Neked tetsző lakást, meglehetősen olcsó áron (160ezer/nm)akkor komolyan kérdezed amit kérdezel?
Előzmény: dacia-2 (-)
zsandár Creative Commons License 2004.01.06 0 0 1
Egy biztos ,olcsóbb nem lesz az ingatlan.Szerintem minél gyorsabban vedd meg a lakást.Állítólag a lakáshitelek szigorítása után sem csökken a kereslet .
Rikkie Creative Commons License 2004.01.05 0 0 0
Biztosan nem a 0-ra.
dacia-2 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 topiknyitó
Kedves topictársak!

Érdekelne, mit tapasztaltok, hol, milyen árkategóriában, merre mozdulnak el az árak a tavaly decemberiekhez képest ? Én most állok lakásvásárlás előtt, és egy 10 milliós tetőtéri lakást néztem ki, 63/72 nm az alapterülete. Ki mire fogad, nő, csökken, marad az ár ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!