ingadozó középparaszt:) korábban is ilyen volt, aztán volt egy normális időszaka és most tényleg teljesen eldurvult, olyan mintha két ember lenne, vagy skizó, vagy lelkileg ingatag, vagy esetleg csak újra iszik:))
A szocik néhány gigantplakátja elég volt szétfoszlatni a Fidesz budapesti reményeit. Az SZDSZ-nek talán elég lesz ahhoz, hogy a budapesti liberálisok felébredjenek.
Már ne is haragudj: ezer éven át ki volt az aki kiforgatta a Bibliát? Ki volt az, aki a "Ne ölj!" nevében minduntalan megáldotta a fegyvereket? Aki a szeretet nevében elégette a más vallásút, meg a saját vallásút is, ha az akadályozta aljas érdekeit? Ki irtotta ki egy fél világ kultúráját az aranyért? Ki árulta el a hazát a haza nevében?
Ha neked fáj, hogy Jöjjön el az én országom, akkor ne figyelj oda. Nekem rokonszenves ez a lózung: eddig a történelemben mindig másvalaki országáért dolgoztunk; hol külső kényszer alatt, hol ránk kényszerített belső kényszer alatt. Jöjjön már el végre a mu országunk, ahol minden egyes ember otthon érezheti magát, jól érezheti magát. Akinek pedig emellett még szüksége van a mennyországra, az imádkozzon érte, senki nem fogja őt ebben akadályozni. De te se akadályozd, hogy én NE imádkozzak.
Látod, ez az amire apelláltok: a keresztyéni szeretetre, a megbocsátásra.
És arra, hogy mindent lenyelünk. Hát nem, barátom(?) Jézus maga is korbáccsal verte ki a kufárokat a templomból.
Az meg, hogy mi kisajátítunk valamit, hát enyhén szólva vicces... Öreg, ezek olyan magasabbrendű dolgok, amiket nem lehet csak úgy kisajátítani. Ez egyetemes, ha mond ez a szó valamit. Sokkal több, mint vallás egyszerűen...
De ha már itt tartunk: miért nem a Koránból, esetleg a tórából ragadtak ki egy mondatot elferdítve?
Jöjjön el az övéké, legalább hamar kipusztul... Gusztustalan társaság!
Kóstolgatom a szavakat, és fel nem foghatom, mi sértő lehet ebben a kifejezésben. Az én falum, az én városom, az én országom, az én hazám, valami ami a szívemhez közeli,amit a magaménak vallok, fontos nekem.
Kisajátítanának a hívők 1 kifejezést, mert valami hasonló van a bibliában? Ez az alázat, a megértés amit annyira hirdetnek magukról? Eszem a sértődékeny lelküket.
A parlamenti küszöb alatti támogatottsággal rendelkező SZDSZ sajnos egyre szélsőségesebb, megosztóbb kampánnyal akarja magára felhívni a figyelmet. Most éppen a Szentírásból ismert imádságot torzította el, forgatta ki, és ezt hirdeti különböző reklámokban, óriásplakátokon, amivel durván megbántja a hívő embereket. Az SZDSZ intoleráns kampányával igyekszik megosztani a társadalmat, egymás ellen akarja fordítani a hívőket és a nem hívőket, hogy a számukra egyre reménytelenebbnek látszó célt, az 5 százalékos parlamentbe jutási küszöböt elérjék. Az SZDSZ végleg elfelejtette a mások iránti tiszteletről korábban hangoztatott liberális felfogását, azt, hogy vallásában, hitében senkit nem illik sértegetni. Nekünk kereszténydemokratáknak egyértelmű, hogy egyetlen vallás - legyen az zsidó, mohamedán, buddhista, keresztény vagy bármely más vallás – szimbólumait, imádságait sem szabad kiforgatva, elferdítve, sértő módon kampánycélokra használni.
Demszky Gábor, a párt EP-listájának vezetője:))))))))))))))))és Fodor Gábor, a párt ügyvivője közösen leplezte le a párt plakátját, amelyen az a kérdés szerepelt: "Eljön-e a te országod?"
...csatlakozom és NAGYON remélem, hogy azok 'országa' sem jön el, akik a Tilos előtt tomboltak merő kereszténye szeretetből, s akik egy olyan országban POFÁZNAK keresztényüldözésről, ahol állami adó-MILLIÁRDOK vándorolnak hitéleti támogatásra...
"Anasazi
válasz erre | adatok | e-mail 2003.11.10 09:46 (53)
Imádom, amikor egy komcsi pofátlanul megpróbál kioktatni egy papot bármiről, aminek köze lehet történelemhez, morálhoz, nemzethez."
Szerintem az emlékkeresztek ünnepélyes állítását valamelyik katolikus ünnep alkalmával ejtették meg. Csak hát nem túl gyakran. Hogy ezek helyét milyen megfontolásból választották éppen oda, ahol még ma is láthatók, fogalmam sincs. Azt azért ne feledjük, hogy ez a mai "módi" inkább válaszreflex, afféle, ha ti is, akkor mi is alapon.