Keresés

Részletes keresés

agimami Creative Commons License 2005.08.19 0 0 801

Eygébként teljesen egyetértek Airével. Az orvosok nagy része még mindig korrekt és tisztességes, és csodálatos munkával próbál helyt állni. Csak a körülmények és az egész rendszer olyan szar, hogy eleve benne van a korrumpálódás.

 

Egyébként soha nem értettem meg, hogy hogyan van pofája a rendszernek az orvosoktól annyi ügyeletet elvárni, egyrészt; másrészt nem is lenne SZABAD engedélyezni, hogy 36 órán keresztül folyamatosan dolgozzon valaki ilyen felelősségteljes munkakörben. (Srmennyi pénzért.) Ha jól emlékszem, a náciknál az alvásmegvonás kínzási módszer volt, nálunk az orvosi munkavégzés elbagatellizált része...

 

Ja még valami. A csecsemős nővérek (akik "csak" etetik, fürdetik vagy újraélesztik a babákat), nem dolgozhatnak egyhuzamban 8 óránál többet. Egy éjszakai ügyelet után alvónap jár nekik. Az orvos meg ugyanazon a szülészeten akár 36 órát is lehúzhat.

 

 

 

Szerintem is egy több választási lehetőségből álló egészségbiztosítás lenne a megoldás. Szép dolog, persze, a szociális igazságosság, de úgysem valósul meg (ahogy a kommunizmus sem). Be kéne vezetni, hogy lenne egy kötelező ellátási minimum, amiben minden hajléktalan és munkanélküli is részesül; meg hogy valamilyen biztosítást mindenkinek kötelező fizetni. Ezen felül pedig mindenki választhatna, hogy mennyi biztosítást akar fizetni és milyen szolgáltatásért. Akkor akik ma hálapénzt fizetnek, inkább egy drágább biztosítást választanának, ahol eleve biztosítva van a jobb kórház, a jobb kaja, a barátságosabb orvos stb. Ez esetben a biztosító (mivel érdekelt lenne) ellenőrizné is, hogy a beteg mit kap a pénzéért. Ma csak nyomjuk a hálapénzt, de semmi összefüggésben nincs azzal, hogy mit kapunk érte.   

Előzmény: Aire (790)
agimami Creative Commons License 2005.08.19 0 0 800

Szia Dlink,

ez szerintem is felháborító, hogy a doki így összemossa az SZTK-t meg a magánrendelését!

Az én dokim (MÁV kórház) korrekt volt. Az első vizsgálatkor (eleve a magánrendelőjébe mentem) elmondta: az a pénz, amit a vizsgálatokért és majd a szülésért neki fizetek, ha őt választom, az a magánrendeléséért van, ill. őérte: azért, hogy ő vállalja, hogy a szabadidjében, este mozi helyett stb. bármikor bejön hozzám/velem szülni. Ha ezt nincs kedvem kifizetni, nem probléma, enélkül is nyugodtan szülhetek a MÁV kórházban, bemehetek és az ügyeletes orvos ugyanolyan korrektül levezeti a szülést.

Ez így részemre rendben volt. Hozzáteszem, az ő magánrendelőjében volt a terhesgondozás, ott volt ultrahang és CTG, megbeszélt időpontra mentem, soha nem kellett 5 percnél többet várnom stb. Szóval úgy érzem, kaptam valamit a pénzért.

Szerintem az lenne a normális, ha az ember, ha nem akar fizetni, akkor az SZTK-ba menne és ott ellátnák ingyen és korrektül (egyébként én sokszor normál vizsgálatra oda járok - ingyen);ha meg akar, akkor fogad orvost, de akkor az NE az SZTK-ban vagy a kórházi rendelőben tartsa a magánrendelését...

 

A doki egyébként nálunk is sokat kért, azt mondta, 50 és 60 ezer között lesz a szülés, amennyit gondolok. Mi is varratszedés után adtuk oda (60 e-t).   

 

 

 

Előzmény: Dlink (799)
Dlink Creative Commons License 2005.08.15 0 0 799

Sziasztok!

 

Köszönöm a tanácsokat. Előlre én sem adtam volna pénzt. Sőt, ha nem leszek elégedett vele, akkor utólag sem fog.

Egyébként cseles volt az orvos, mert ketten mentünk hozzá a feleségemmel az első ultrahangra. Akkor kértük meg, hogy legyen az orvosunk. De az összeget, azt csak akkor mondta meg a feleségemnek, amikor kettesben maradtak (de akkor kérdés nélkül mint a közértben a pénztárnál). Előttem és az aszisztens előtt csak annyit mondott, hogy a részleteket majd később.

Szerencsétek volt az orvosotokkal kapcsolatban. Mi újak voltunk a kerületben, így nem ismertünk senkit sem aki tanácsot adhatott volna, így maradtunk ennel a dokinál, mert neten sok olyan hozzászólalást olvastam, mi szerint jó szakember.

A következő babánál már tapasztaltabbak leszünk. Meglátjuk, hogy viselkedik az orvos a kórházban és természetesen utána is.

 

Még egyszer köszi a hozzászólásokat. Dlink

Kyrandia Creative Commons License 2005.08.15 0 0 798

Én is varratszedéskor adtam, bár az én orvosom nem mondott tarifát, sőt, amikor rákérdeztem az elején, azt mondta, rámbízza.

Semmiképp nem maradtam volna nála, ha akár 1 Ft.-ot is mond!

Előre tuti nem adnék (otromba feltételezés de: ha baj történik, visszaadná, mondván, hogy nem érdemelte meg???), aki előre kér, az nem biztos benne, hogy annyira meg lesz(tek) elégedve vele, adott annyi pluszt, hogy magatoktól adnátok. Szvsz.

 

Előzmény: Dlink (795)
MaMy Creative Commons License 2005.08.15 0 0 797

Varratszedés után, mikor mindketten (mama ás baba) távozhatnak a kórházból, csak akkor!!!! És akkor adhatsz kevesebbet is, nem kell 50ezret! Legfeljebb a 6hetes kontrollra már nem hozzá megy az asszonykád, hanem máshoz, vagy pl. az SZTKba.

 

Én pont az általad leírtak miatt választottam olyan dokit, akihez mehetek az SZTKba is, és aki nem köti ki, mennyi a tarifa.

Előzmény: Dlink (795)
Babco Creative Commons License 2005.08.15 0 0 796
Nekem nagyon jó tapasztalataim voltak a dokimmal, másoktól hallottam, hogy varratszedés után érdemes pénzt adni.
Előzmény: Dlink (795)
Dlink Creative Commons License 2005.08.15 0 0 795

Sziasztok!

 

Nemsokára új családtag érkezik hozzánk egy kisbaba formájában, így a hálapénz kérdése nagyon is aktuális. Nekünk a szülész bejelentette, hogy min. 50e a tarifa, de adhatunk többet is.

 

1. Elfogadom, hogy szükséges némi térítést adni az orvosnak, ha a szabadidejét feláldozva bejön és levezeti a szülést, de az összeg elképesztően magas. Én úgy gondolom, hogy nem keresek rosszul, de a háztartás igencsak megérzi ennek az összegnek a hiányát. Egy normális dolgozó ember fizetéséhez képest ez iszonyatosan magas. Már tudom, hogy miből tellett a szülésznek arra a kertesházra, ahová a feleségemet magánrendelésre járatja.

 

2. Abban a pillanatban, hogy a feleségem felkérte az orvost, az közölte vele, hogy mostantól a magánrandelésére kell járni. A magánrendelése egy szoba a családi házában (villájában), ahol semmilyen múszer sincs. Minden vizsgálatot a TB által fizetve az SZTK-ban végeztet el. Ezt szintén gusztustalannak tartom. Már csak azt nem értem, hogy az APEHnek miért nem tünnek fel ezek az "apróságok". Engem biztos keresztbe vágatnának nyilvánosan, ha véletlenül tévednék 2 forinttal az adóbevallásomban. Lehet, hogy nekem is milliókkal kellene lopnom az államot, mert ez magyarországon elnézett, sőt egyben elvárt magatartás??? Vagy ehez politikusnak vagy orvosnak kell menni???

 

Egy kérdés, hasonló cipőben járt / járó szülőkhöz. Mikor adtátok oda a szülésznek a hálapénzt? Rögtön a szülés után, vagy csak később?

 

Egy leendő apuka

kheiron Creative Commons License 2005.07.07 0 0 794
Néhány éve olvastam egy cikket. A kalocsai kórház egyik orvosa írta. Kiszámolta, hogy mennyit dolgozik, és az jött ki, hogy ő, mint átlagos kórházi orvos, valamikor 50-53 éves kora között (a pontos számra már nem emlékszem) eléri a nyugdíjkorhatárt a ledolgozott munkaórái alapján.
Előzmény: pasa_ (793)
pasa_ Creative Commons License 2005.07.07 0 0 793
PAr even belul meg annyi se lesz, minden mozgathato ember elmegy az EU tulfelere. Nemreg irta az index is, hog ypl. irorszagban egy hetvegu ugyeletert megkapjak itthoni kethavi beruket.

Talan ha elfogynak az orvosok valakinek eszebe jut megvizsgalni hogy egy 24 oras ugyelet miert 3 tuloranak szamit.
Előzmény: Aire (792)
Aire Creative Commons License 2005.07.07 0 0 792

Szóval "szemfüles" ügyeletet tartanak...

llyet már máshol is hallottam, hgy főleg vidéken a kis kórházakban annyira nincs szakorvos, hogy egymás szakmájában helyettesítenek. Durva...

Előzmény: Törölt nick (791)
Aire Creative Commons License 2005.07.01 0 0 790

sajnálom, hogy rossz élményeid vannak. ha az emberrel hülyén bánnak a ruhaboltban, legyint rá egyet, de ha kórházban, az szörnyű.

biztos hogy túlérzékeny is vagyok, hogy sokmindent magamra veszek, de azt is látom, hogy az emberek félinformációk, meg pletykák alapján általánosítanak.

A bizalom a mi munkánk alapja. És ha ez nincs, akkor én kitehetem a szívem-lelkem, akkor sem tudok azon a betegen segíteni. Pl. mert nem szedi be az általam javasolt gyógyszert, mert azt hallotta hogy...., és a szomszédasszony, meg a nemtomki mit mondott, és biztos én, az orvos vagyok a dilettáns, meg lejattolt a gyógyszerügynök.

Ez komoly ! itt most nem 1-2 kulturált emberről van szó, aki tud különbséget tenni az IQ-ja miatt jó orvos és rossz orvos között, hanem egyszerű emberek tömegeiről beszélek. Akik felől már alapból, ha beérkeznek az első percben  érezzük a bizalmatlanságot.

Csak ha minden bizalom elveszik, akkor kihez fognak menni az emberek.

Lassan nincs aki orvosnak menjen. Itt írta valaki, hogy mostmár nem is nehéz bejutni az orvosira. Vajon miért?

na jól kisirtam itt magamat nektek, már elkanyarodtam a hálapénz felől. csak tényleg azt szeretném, ha nagyon nagyon óvatosan fogalmazna meg mindenki rossz kritikát, mert amúgy is megtépázott az orvostársadalom becsülete, híre, nem hiányzik még sok alaptalan, ezt hallottam-azt hallottam szörnyűség.

de írjátok ha konkrét rossz élményeitek vannak. Lehet hogy  én vagyok a naív.

(bárcsak ne így lenne)

 

kismica Creative Commons License 2005.07.01 0 0 789
Aire, jó olvasni egy dokit is :) De nem kellene minden ebbena vagy más orvosokat ostorozó topikban leírt kritikát magadra venned... Én is találkoztam már becsületes, emberi (! milyen fontos is ez) és hozzáértő orvosokkal, de sajnos több nem ilyennel... Hanem olyannal, aki az első (munkaidőbeli) vizsgálat után érezhetően pénzt várt, aki feleslegesesen hitegette az áttétes rákbeteg rokonom (s ő hitt neki és persze miden pénzét odaadta), aki elvette a pénzt, mégsem ő műtött...

Minden hivatás képviselői között van rossz. De alapvetően az orvostársadalom is tehet róla, hogy megtűri sorai között a fentiekhez hasonlókat. A változáshoz kétségtelenül több dolog kell:
-finanszírozási reform
-generáció- és szemléletváltás mind az orvosok mind a betegek körében...

Mert sokszor a betegek egymást is cukkolják a hálapénzre, miközben nem vagy nem annyit adtak. Legutóbb egy hysterom volt, az 50es szobatársam azzal kezdte az ismerkedést, hogy kinek a betege vagyok és menyit adok. Mondtam, hogy senkié és semmit, ma este már otthon alszom. Látszott rajta, hogy szerinte nem vagyok 100as. S pont azt mondtam, amit te is írtál: jó orvos nem teszi meg, hogy pénz nélkül elszúr valamit; rossz dokinál pedig mindegy...
Előzmény: Aire (788)
Aire Creative Commons License 2005.07.01 0 0 788

Szia Lydie ! Először is gratulálok !! :-)

Azzal kapcsolatban amit írtál, jutott eszembe, hogy mi lehet az egyik legfőbb gond. Te, ha úgy akarod külföldön egy olyan biztosítót fizetsz, amelyik lehetővé teszi neked egy X szinvonalú ellátást  ha kórházba kerülsz. Magyarul te döntöd el, hogy mi kell neked, és mire van pénzed. Itthon miután mindenki egyenlően részesedik elven működik az eü., ami azt jelenti, hogy egy  35 éves homelesst ha szivinfarctust kap, ugyanugy meg-koszorúérfestenek, stentet kap, ha kell azonnal szívműtétet végeznek. És ez szerintem így jól is van, vagyishát, igazságos. DE. ez miatt az eü. színvonala-főleg ami a komfortfokozatot illeti, alacsonyabb, mint az átlag elvárása lenne.  Mert a mi osztályunk pl. inkább vett most a hozzáférhető lóvén egy uj ultrahang gépet (a régi már 15 éves, és mát azt is használtan kaptuk Németo.-ból), mint hogy a férfi retyót emberibbé tegyük, pedig mi is látjuk, hogy hogy néz ki.

És hát látom milyen felvágottat kapnak a betegek, meg milyen lekvárt, stb.... háááááát.....én azt látom, hogy lassan csak a szegények, periférára kerültek fekszenek be a kórházba, aki kicsit igényes, megoldja maszek úton az arra rávehető orvosokkal a kivizsgálást, inkább minthogy befeküdjön 8 lábszagú alig mosdó nő/ffi közé.  Szóval amire kilukadni akarok, hogy ennek kellene valahogy orvost-beteget nem megalázó útját megtalálni, hogy lehetséges legyen mindenkinek az igényét kielégíteni. Mert higgyétek el, hogy a hálapénz nekünk is megalázó !

egyébként az is érdekes duma, hogy fizetem a tb-t, jár nekem...stb. olvastam itt olyat, hogy fél napos műtétről 5 napra szóló zárójelentést kapott. Egy beteg egy heti kezelése, ha mindennap kap egy infuziot és csináltatunk neki 1 db CT-t, akkor 120.000 ft-ba kerül. A kórháznak ! ha nem "megfelelő " diagnosissal, és "megfelelő" napszámmal írjuk ki, a töredékrészét fizeti csak ki a tb, tehát az osztály-kórház bukik rajta. adósság, felszámolás, bezárás, ohne munkahely. azért ez vidéken családok életét veszélyezteti.

na kicsit elkanyarodtam, de tényleg nehéz szívvel olvasok minden orvostársadalmat érő rossz szót, mert én látom, hogyan kűzdünk a túlélésért, meg azért, hogy a mocsok kevés lóvé ellenére a szakmai színvonalat tartani tudjuk, és a k...a sok ügyelet, meg meló ellenre is emberek tudjunk maradni, és valamennyi empátia maradjon bennünk a nagy belefásulás mellett, mert ezekről a dolgokról a betegek nem tehetnek, és mégis rajtul csapódik, ha mi hidegek vagyunk és futószalag módjára látjuk el őket. Mondom ezt most, aztán hétfőn meg kezdődik a reggel 8-kor fent van már a pumpa című játék.....

 

Lydie Creative Commons License 2005.07.01 0 0 787

Szia Aire,

 

tetszik, amit irsz, azaz egyaltalan nem, de valoban ritkan hallja az ember ezt az oldalt. Nos, nekem ma jott a postan egy levelke, benne negy darab szamlaval, ui itt szultem az ocean tuloldalan, ahol talan a legdragabb a vilagon az eu-i ellatas. Mindennel es mindenkivel nagyon(!)  elegedett voltam, barmikor szulnek itt ujra. Egy atlagos betegbiztositasom van az egyetem altal, ahova jarok (ennel vannak dragabb/rosszabb es olcsobb/jobb csomagok is), s a 4 darab szamla osszesen $800-rol szol, ez az egesz szules (csaszarmetszes farfekves miatt, a kisbaba es az en korhazi szamlam 4 naprol, spinalis erzestelenites, egy korabbi megforditasi kiserlet, sajat csaladi szoba, ahol vegig egyutt voltunk a ferjemmel es a kisbabaval) 10%-a, amit nekunk kell fizetni, a fennmarado 90%-ot a biztosito allja. Nos, ez nekem egy havi osztondijam/fizetesem, de orommel fizetjuk ki azert, amit kaptunk. Arrol nem is beszelve, hogy az orvosok, noverek es mindeki nagyon professzionalis, szuperkedves, vidam es segitokesz volt, a penzt pedig kifizetjuk egy bankkartyaval a korhaz adminisztracios osztalyanak, s nem az orvos zsebebe. Sokaig utaltam az itteni rendszert, nagyon sok hibaja van ennek is, sok a "small print", nagyon oda kell figyelni mindenre, de ezt most helyenvalonak es 'elegansnak' talaltam.

Előzmény: Aire (785)
Aire Creative Commons License 2005.07.01 0 0 786

ja és még egy. Átlag heti 20-25 betegem van kórházi osztályon. Szerintetek fejben tudom-akarom tartani hogy ki mennyit ad ?????? Főleg fél év múlva nem emlékszem rá...

ellátok mindenkit úgy ahogy a szakmám szabályai kívánják. Senki nem kap kevesebbet , sem többet.  És ha fizetnek sem lesz jobb kedvem a 30. ébren töltött órámban. Ugyanis ezt is elvárják.

Aire Creative Commons License 2005.07.01 0 0 785

Sziasztok ! Én orvos vagyok, igaz nem szülész, nagyjából végigolvastam a topicot.

Egy-két dolgot elmesélnék, ami csak úgy eszembe jut.

 

Hasonló többször előfordult velem, de egy ekletáns példa: szólt egy betegem, hogy fáj a feje. Mondtam a nővérnek vigyen  oda X tablettát. Odavitte, és azt mondja a nővérnek: Hja tizezerért küldhet is a doktornő !- egy fillért se láttam tőle. ezt megteszik a betegek 7-8 ágyas kórteremben is. Én értem, hogy kellemetlen nekik a többi beteg előtt, hogy nincs rá pénzük, hogy adjanak, de engem járatnak le, azzal, hogy elhiteti a többi beteggel, hogy szó nélkül zsebrevágom a tizest.

 

Más: én helyből nem fogadom el a pénzt, és nem azért, mert szent vagyok, meg elveim vannak, hanem mert így vagyok szabad. Ugyanis utálom, ha teletömik a zsebemet az első napon, mikor befekszenek, és akkor másnap: el szeretnék menni hasi UH-ra, nem kellene nekem egy térd röntgen?, szerintem elküldhetne szívgyógyászhoz, stb.....

 

Sokszor idős emberek félreértik, ha nem fogadom el a pénzt. Azt hiszik, hogy akkor már nincs remény, és elsirják magukat a visszautasítás hallatán. Volt egy idős férfi, aki elkezdett ordibálni velem a folyosón, hogy talán kevesli, vagy az én pénzem magának szar ?.....majd elsüllyedtem.

 

Kolléganőm gyakran bentmarad délután munkaidő után, hogy külön hozzá bejelentkező, Sztk-ban várni nem akaró betegeket ellásson. Harmaduk ad pénzt ! a többi úgy gondolja, hogy ez a hivatása, és kötelessége ellátni. Milyen jogon ?????a gyerekeitől, meg a családjától vonja el a szabadidejét. Akkor fizesse meg !  Persze összeget ő nem mondhat, mert állami intézmény, hehehe....

 

Egy nagyon rendes, korrekt szülész kollégám mesélte, hogy nézzük a másik oldalt. Előre nem mondhat összeget, ugye, mert azt nem lehet. Minden nővel rizikót vállal, akit  terhesgondozásra- szülésre bevállal, hogy majd éjszaka ha szülni kezd kiugrasztja az OTTHONI  ágyból, és nem fizet egy fillért sem. És van ilyen , nem is kevés. A városban egy népszerű dokinak kb. 6-8 szülés jut egy hónapra. Plusz a havi 5-6 ügyelet. ebből jó ha 2 egybeesik. számoljatok utána, hány éjszakát alszik végig. én 1 millióért sem csinálnám. (mintha én halálra aludnám magam minden nap...)

1237 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 784

Sziasztok,

ha érdekel valakit: június 13-ám a Hálapénz fórumon 18 órától a vendégünk lesz Dr. Rácz Jenő egészségügyi miniszter úr...

Macskacicó Creative Commons License 2005.06.09 0 0 783
nem ez az egyetlen hiba... sajnos.
Előzmény: tünde.sz (782)
tünde.sz Creative Commons License 2005.05.26 0 0 782
"kristalyvazaert tanitcsam a gyereket"
ööööö gondolom elgépelted :)))
Előzmény: baybee (778)
kheiron Creative Commons License 2005.05.26 0 0 781

Anaszteziológus nem kapott.

 

Pedig köztük járja a mondás: "Nem az altatás kerül pénzbe. Hanem az ébresztés." :-)

Előzmény: barrix (777)
1237 Creative Commons License 2005.05.23 0 0 780
Sziasztok, frissült a honlap, és egy uj egyesület is alakul a "közösségi újságirás" meghonositására, ami majdnem egyet jelent a fórumozással: www.halapenz.hu :)
Style Creative Commons License 2005.04.08 0 0 779

Szai!

 

Köszönöm szépen a választ

 

Üdv.:

 

Style

Előzmény: barrix (777)
baybee Creative Commons License 2005.04.08 0 0 778

En nagyon ruhellem ezt az egesz halapenz dolgot. Mert sztem kellemetlen mindket felnek, es vmilyen szinten korrupcionak minosul.

Lehet, hogy en vagyok szuk latokoru, de en nem latok kicsit ellentmondaosnak latom a kovetkezo ket dolgot:

1.)halapenz

2.) volt az a botrany, hogy azert fizettek a parkolooroknek, hogy figyeljenek a kocira, hogy ne torjek fel.

Megjegyzem ez utobbiban nem latok semmi kivetni valot, es korrupciot. Mert ha jol tudom a parkolotarsasgok beszedik a csomo penzt a parkolasert, es nem adnak cserebe semmit, marmint nem vigyznak a kocsira. Namarmost, ha mar az a parkoloor ugyis ott jarkal a kocsik kozott es en ugy "baratilag" megkerem, hogy nezzen mar ra surubben a kocsimra, hogy ne torjek fel, akkor az evidens, hogy nem varhatom el ingye, mert nem munkakori kotelessege.

Ellenben az orvos a gyogyitasra eskudott fel. Ez a  hivatasa, ezert kapja a penzt. Arrol most ne beszeljunk, hogy mennyit. De kerdezem en, az orvosnak miert erezzuk kotelessegunknek plussz penzt adni azert, mert a munkajat vegzi???? En pl.: tanito neni vagyok. Nekem az a munkam, a hivatasom, hogy a kici gyereket megtanitsam irni, olvasni, szamolni. Nem sok penzt kapok erte az allamtol. Pedig ez majdnem olyan felelossegteljes munka, mint az orvoslas. Gondoljatok bele, ha egy tanito nem veszi a faradsagot, es nem erzi fontosnak rendesen megtanitani a gyereket az alapveto dolgokra, funkcionalis analfabeta marad a gyerek, es egy csomo mindenbol kizarhatja ezaltal a tanito neni ot az eletben. Es megsem jut eszebe egy szulonek sem, hogy "halapenzt" adjon a tanito neninek. Ezt most nem serelmezeskent irtam, mert en meg a viragon tuli egyeni ajandekokat sem fogdom el a szuloktol. Mert nem azert mentem tanitonak, hogy kristalyvazaert tanitcsam a gyereket, hanem azert, mert en szeretem ezt csinalni, meg azert a keves penzert is. Es ezt a filozofalgatast meg hosszasan folytathatnam.

 

Egyebkent en nem igen szoktam penzt adni az orvosoknak, marcsak elvbol sem. Es ha nem tetszik a doki hozzaallasa, megmondom neki a velemenyem, es keresek masik dokit.

 

 

barrix Creative Commons License 2005.04.07 0 0 777

Konkrét: anyósom gyerekfej nagyságú mióma /műtét gondolom ugyanaz/ Vidéki nagyvárosi kórház,1 hét bentfekvés.

Nem a saját nőgyógyija operálta, hanem az én orvosom, aki osztvez. főo.

30.000

Anaszteziológus nem kapott.

Előzmény: Style (776)
Style Creative Commons License 2005.04.07 0 0 776

Sziasztok!

 

Menyasszonyom nőgyógyászati műtét előtt áll, petefészek cisztát fognak eltávolítani (a műtét nem vizes ciszta hanem dermoid). Kútvölgyiben fogják elvégezni.

 

Konkrét Ft összeget szeretnék kérni attól, akinek volt hasonló műtéte:

Aneszteziólogus részére ? Ft
műtétet végző orvos részére ? Ft

 

Köszönettel:

 

Style

1237 Creative Commons License 2005.03.06 0 0 775
www.halapenz.hu - újraélesztve :)
dez1 Creative Commons License 2004.05.17 0 0 774
Nemtom. Mi nem beszéltünk egyik orvosal se előre a lóvéról. Nem is hozták szóba. Mindkettőnek éjszakai program volt. Kaptak asszem 10 ezret meg a férfi orvos egy liter páleszt. A szülésznőnek meg szép virágot vettünk.
Előzmény: AliceCsodaországban (763)
bebo_tim Creative Commons License 2004.04.10 0 0 773
A műtéti kockázatokba minden technikai szövődmény is beletartozik...igaz a beteggel csak a műtét és az altatás menetével kapcsolatos szövődményeket íratják alá....mindenhez egy egész regény kellene.
Ha baj van a műtét során, akkor azt nézik először, hogy ezt mennyire lehetett bekalkulálni ( tehát pl. aláírta-e a kedves beteg, mert akkor ugye tisztában volt ennek az eshetőségével ) ...és utána vizsgálják a gondatlanságot.
Előzmény: Törölt nick (772)
kheiron Creative Commons License 2004.04.08 0 0 771
Amíg a műtéti kockázatba belefér az, hogy törlőkendő marad a betegben, addig igen nagy a baj. Ezt is rendezni kéne.

(csak zárójelben: az a gyanúm, hogy ezt nem lehet kivenni a kockázatok közül)

Előzmény: Mentat (770)
Mentat Creative Commons License 2004.04.08 0 0 770
Senki sem félti őket az éhenhalástól:)

Ami engem felháborít, az az, hogy vannak szülészeti osztályok ahol olyan mértékű hierarchikus rend van, hogy a katonaságnál is szigorúbb. Saját bőröm tapasztaltam meg, hogy hiába fizetem a saját szülészemet - félreértés ne essék nem sajnálom tőle a pénzt, azért kapja, mert mindig készenáll, szabadidőben, stb - akit azért választottam, mert szerintem jó orvos, megbízok benne, nála szeretnék szülni, stb, mégis valahol a főnöke kezében vagyok mert mindent a főnök irányít. Ilyen alapon mehetnék a főnökhöz is szülni, de én NEM AKAROK. Én a saját orvosomat akarom, a saját döntéseivel. Ha már szerződésnél tartunk, akkor lehessen ezt is kikötni. Hiszen a dolog arról szól, hogy én választani akarok. Akkor viszont legyen teljes a választás lehetősége és senki más ne szólhasson bele ha én nem akarom. Hiszen én benne bízok meg.

És még egy dolog. Ha hibázik - és ez nem csak a szülészekre vonatkozik - akkor feleljen érte. Ne legyen az a bíróság válasza egy esetleges műhibaperben, hogy a hiba a túlterheltségnek köszönhető. Amíg a műtéti kockázatba belefér az, hogy törlőkendő marad a betegben, addig igen nagy a baj. Ezt is rendezni kéne.

Szvsz úgy működne jól az egészségügy ezen része, hogy ha én választani akarok orvost bármely területen, akkor megtehessem, fizessek érte, cserébe kapjak megfelelő szolgáltatást és teljes felelősséget az orvos részéről. Persze ez itt nálunk még igen messze van:(

Előzmény: petike23 (768)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!