Keresés

Részletes keresés

Tanár Néni Creative Commons License 2006.02.27 0 0 18
Üdv Mindenkinek!

Én tulajdonképpen Dévényi Ádámmal kapcsolatban szeretnék megtudni néhány dolgot. Láttam, hogy Róla is beszélgettetek és hallottam Postásy Júliával közös zenei anyagáról.
Az érdekelne, hogy hol és hogyan lehetne hozzájutni Dévényi Ádám régebbi szerzeményeihez, mert egy barátom nagyon szereti és őt szeretném meglepni vele. De hiába kutatok a neten és érdeklődök barátoktól, eddig még nem sikerült.
Gondoltam, talán Tőletek is megkérdezem, van-e ötlet esetleg zenei anyag.

Előre is köszi!

Rena
Váradi Március Creative Commons License 2006.01.28 0 0 17
Én is!
Előzmény: trollcsi (16)
trollcsi Creative Commons License 2006.01.26 0 0 16
annak nagyon örülnék.
Előzmény: Váradi Március (15)
Váradi Március Creative Commons License 2006.01.25 0 0 15
Két napja beszélgettem Déványi Ádámmal. Mostanában a Gödör-ben lép fel. Lehet, hogy lesz folytatása a Nincs kegyelem-nek.
Előzmény: Via Galvani (12)
Via Galvani Creative Commons License 2006.01.24 0 0 14
Kicsit (néha nagyon) az ember maga felelős, maga is tehet - nemcsak mások - óriási tehetsége semmivé foszlásáért...
Előzmény: derek (13)
derek Creative Commons License 2006.01.24 0 0 13
A Macskafogóban is ő énekelte az egyik számot . Meg egyszer - talán a rádióban vagy valami tv műsorban - hallottam , a Fairground Attraction Perfect című számának magyar változatát is tőle. Na , azt a számot nem tudja valaki megszerezni? Egyébként tök jó hangja van!
Via Galvani Creative Commons License 2006.01.21 0 0 12
Lásd 9.sz.
Előzmény: Váradi Március (10)
Via Galvani Creative Commons License 2006.01.21 0 0 11
Nekem hagyományos lemezen megvan, át lehetne iratni...
Előzmény: trollcsi (6)
Váradi Március Creative Commons License 2006.01.20 0 0 10
Egy ideig a Karácsony János felesége volt, vagy a Póta Andrásé (ex Generál dobos)??? A lemez amít említesz zseniális volt! Sajnos semmi hírem felőle az utóbbi 10 évből!
Via Galvani Creative Commons License 2004.10.04 0 0 9
Kisiklott tehetség...
triklopsz Creative Commons License 2004.06.02 0 0 8
szívemben bomba van...
Előzmény: Via Galvani (-)
ke_p Creative Commons License 2004.01.03 0 0 7
Ne is éreztem úgy.
Sajnos Dévényi - ha jól tudom - a fehér lemez előtt minössze az 1982-es fehérvári Fiatal Dalosok Találkozóján készült, Boros Lajos szerkesztette lemezen énekel két számot, egyéb felvételéről nem tudok.
Élőben annál többször hallottam.
Előzmény: Via Galvani (5)
trollcsi Creative Commons License 2004.01.03 0 0 6
a dévényi nem a rollsnak írta a dalokat amúgy? az említett 'fehér' lemez a nagy kedvencem volt anno, de egy költözéskor elveszett. utánajártam, nem jelent meg cd-n és már nincs semmin. :( se lp, se kazi. nektek nincs meg valamilyen digitális formátumban?
Előzmény: Via Galvani (5)
Via Galvani Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5
Nem Dévényit "becsülöm le", vagy "szidom". Főleg, mert csak azt a lemezét ismerem, semmi mást nem hallottam tőle... - Én azt a régi Postásy Juliát siratom... Neki viszont talán ahhoz lett volna nagy tehetsége... Kár, hogy nem folytathatta...
Előzmény: ke_p (4)
ke_p Creative Commons License 2004.01.02 0 0 4
Megvan az a lemez.
Egyáltlán nem jellemző Dévényi Ádámra az a stílus, nem is értem, hogy került anno oda.
Dévényi Ádám nem szép ember és nem is a hangjáért szeretjük.
Egyike volt a hetvenes-nyolcvanas évek olyan dalosainak, akik egy szál gitárral és a saját megzenésített verseikkel képesek voltak órákra lekötni és utána hetekig gondolkodásra késztetni egy csomó embert.
Előzmény: Via Galvani (3)
Via Galvani Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3
Szomorú, mi lett vele. Hallgasd meg azt a DÁ-mal közös lemezüket. Postásy ott nagy tehetség volt, sokkal jobb, mint Dévényi. Tragédia tehát.
Előzmény: ke_p (2)
ke_p Creative Commons License 2004.01.02 0 0 2
A miniszter félrelép című filmben énekelte, hogy Puszinyuszi.
Hajós András első sójában pedig elmesélte, hogyan utasított vissza olyan számokat, amikből később aranylemez lett. Olyanokat, mint a Szeretlek is meg nem is, vagy a Nagy utazás...

A lemez előtt meg halhatatlan reklámdalokat énekelt, mint pl. "nem lehet megunni, ez az amit nem lehet megunni" (tej, tejtermék)

Dévényi Ádámról szívesebben hallanék.

Via Galvani Creative Commons License 2004.01.02 0 0 1
.
Előzmény: eMM (0)
eMM Creative Commons License 2004.01.02 0 0 0
Nulla ötleteMM van
Via Galvani Creative Commons License 2004.01.02 0 0 topiknyitó
1986-os lemeze van meg. "Nincs kegyelem". Ott Dévényi Ádámmal énekel klasszikus slágereket. Nekem Postásy Júlia volt (sokkal) jobb. Azóta D.Á. az ismertebb, Postásy eltűnt. Vagy csak én nem tudok sikereiről?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!