Én tulajdonképpen Dévényi Ádámmal kapcsolatban szeretnék megtudni néhány dolgot. Láttam, hogy Róla is beszélgettetek és hallottam Postásy Júliával közös zenei anyagáról. Az érdekelne, hogy hol és hogyan lehetne hozzájutni Dévényi Ádám régebbi szerzeményeihez, mert egy barátom nagyon szereti és őt szeretném meglepni vele. De hiába kutatok a neten és érdeklődök barátoktól, eddig még nem sikerült. Gondoltam, talán Tőletek is megkérdezem, van-e ötlet esetleg zenei anyag.
A Macskafogóban is ő énekelte az egyik számot . Meg egyszer - talán a rádióban vagy valami tv műsorban - hallottam , a Fairground Attraction Perfect című számának magyar változatát is tőle. Na , azt a számot nem tudja valaki megszerezni? Egyébként tök jó hangja van!
Egy ideig a Karácsony János felesége volt, vagy a Póta Andrásé (ex Generál dobos)??? A lemez amít említesz zseniális volt! Sajnos semmi hírem felőle az utóbbi 10 évből!
Ne is éreztem úgy.
Sajnos Dévényi - ha jól tudom - a fehér lemez előtt minössze az 1982-es fehérvári Fiatal Dalosok Találkozóján készült, Boros Lajos szerkesztette lemezen énekel két számot, egyéb felvételéről nem tudok.
Élőben annál többször hallottam.
a dévényi nem a rollsnak írta a dalokat amúgy? az említett 'fehér' lemez a nagy kedvencem volt anno, de egy költözéskor elveszett. utánajártam, nem jelent meg cd-n és már nincs semmin. :( se lp, se kazi. nektek nincs meg valamilyen digitális formátumban?
Nem Dévényit "becsülöm le", vagy "szidom". Főleg, mert csak azt a lemezét ismerem, semmi mást nem hallottam tőle... - Én azt a régi Postásy Juliát siratom... Neki viszont talán ahhoz lett volna nagy tehetsége... Kár, hogy nem folytathatta...
Megvan az a lemez.
Egyáltlán nem jellemző Dévényi Ádámra az a stílus, nem is értem, hogy került anno oda.
Dévényi Ádám nem szép ember és nem is a hangjáért szeretjük.
Egyike volt a hetvenes-nyolcvanas évek olyan dalosainak, akik egy szál gitárral és a saját megzenésített verseikkel képesek voltak órákra lekötni és utána hetekig gondolkodásra késztetni egy csomó embert.
A miniszter félrelép című filmben énekelte, hogy Puszinyuszi.
Hajós András első sójában pedig elmesélte, hogyan utasított vissza olyan számokat, amikből később aranylemez lett. Olyanokat, mint a Szeretlek is meg nem is, vagy a Nagy utazás...
A lemez előtt meg halhatatlan reklámdalokat énekelt, mint pl. "nem lehet megunni, ez az amit nem lehet megunni" (tej, tejtermék)
1986-os lemeze van meg. "Nincs kegyelem". Ott Dévényi Ádámmal énekel klasszikus slágereket. Nekem Postásy Júlia volt (sokkal) jobb. Azóta D.Á. az ismertebb, Postásy eltűnt. Vagy csak én nem tudok sikereiről?