Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.14 0 0 84
Na ja, igazad lehet. De szerintem ha a Getsemáné-kert felé jársz ne hagyd magad elfogatni! Szerintem nem kifizetődő, szvsz tévedés. Én László atyával értek egyet, hogy a kereszténység nem jelenthet tutyimutyiságot és önsorsrontást.
Előzmény: noway (81)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.14 0 0 83
Dícséret: Indokolás: ***jobboldali létére*** megfelelő távolságot tart egy újonnan alakult politikai erővel:

"kezd nagyon antipatikus lenni a Jobbik"

Ez a távolságtartás? Szerintem egyértelműen egy jobboldali erő ellen kezd óvatosan érvelni - ami nem baj persze. Vagyis következetes: Fidesz-hű vagy bármilyen másik-hű - nem érdekel.

Az igazi következetességet én abban látnám, ha elvei szerint lenne következetes és a saját elvei szerint kifejtené mit tart itt vagy ott pozitívumnak, mit negatívumnak.

Szvsz ez nem indokolt kitétel: lásd "jobboldali létére"... Ugyan már miért? A következetesség szerinted kevésbé jellemző a jobboldaliakra? :D Ez aztán követekezetesen toleráns hozzáállás! :D

Előzmény: következetesség-rendőrség (82)
következetesség-rendőrség Creative Commons License 2004.01.12 0 0 82
A következetesség-rendőrség dícséretben részesíti a topicnyitót.
Indokolás:jobboldali létére megfelelő távolságot tart egy újonnan alakult politikai erővel, bizonytalanul figyelve annak lépéseit. A következetesség-rendőrség politikai állásfoglalásra nem vállalkozhat, de a hasonló megnyilvánulásokat örömmel veszi, még akkor is, ha a szorosan vet következetességhez nem biztos, hogy köze van.
noway Creative Commons License 2004.01.12 0 0 81
Az őskereszténységre még igaz volt, lásd Jézus életét vagy a vértanúkat. Persze a természetes szelekció nagy úr, a kereszténység sokat változott azóta...
Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.12 0 0 80
Ez ennyire a dzsáinizmusban van csak így a kereszténzségre nem igaz szvsz.
Előzmény: noway (78)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.12 0 0 79
Ez ennyire a dzsáinizmusban van csak így a kereszténzségre nem igaz szvsz.
Előzmény: noway (78)
noway Creative Commons License 2004.01.12 0 0 78
... egy igazi kereszténynek illene kussban lenni és elfogadni, pl. hogy ki akarják nyirni.

Ez mondjuk így is van, de olyan sok a keresztény, és olyan kevés az igazi - miért éppen a Jobbiktól kéne elvárni, hogy az legyen?

Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.12 0 0 77
Így van.
Előzmény: noway (75)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.12 0 0 76
Hülyeséget beszélsz folyamatsoan. A Jobbik üzenetébe egyszerűen nem lehet belekötni!

Olyan érdekes, hogy csak a rivális Fidelitász érzi úgy, hogy a kereszt nem keresztény-jelkép s hogy nincs köze a Karácsonykor megszületett megváltóhoz.

Furamód nem látom tiltakozni a KÉSZ-t meg ilyeneket. Nem vonulnak az utcára a keresztények ledönteni a Jobbik keresztjeit, mert azok a hitüket gyalázák. :D

A népirtással fenyegetteknek nem kell odatartani a másik orcájukat. A hülyeség nem keresztényi. Láthatóan osztod toloba érveit miszerint egy igazi kereszténynek illene kussban lenni és elfogadni, pl. hogy ki akarják nyirni.

Amúgy szvsz nem akarja senki kiirtani a kereztényeket és az egész csak vihar egy pohár vízben, de úgy látom ez kell a népnek, hát most megkapja!

Egy hülyegyerek benyögéseit értékelték némileg túl szvsz. Nem mondom, hallgatni nem lett volna jó, meg kellett szólalni az ügyben, de a tüntetést már soknak érzem.

Ettől függetlenül nemmel szavaznék a rádió frekvencia-engedélyére, de kutya nem kérdez engem, mert én nem vagyok párt csak egy hülye rádióhallgató és szavazógép... Ez mondjuk zavar, hogy így van.

Előzmény: Turulmadár (72)
noway Creative Commons License 2004.01.11 0 0 75
A húsvét jelképe az üres kereszt, szögekkel és az INRI felirattal. (A karácsonyé meg, sok egyéb között, a csillagforma kereszt (vagy keresztforma csillag).) A kereszt önmagában nem kapcsolódik kifejezetten egyetlen ünnephez sem, egyszerűen a kereszténység jelképe, tehát ha a Jobbik a kereszténységre, a karácsony keresztény voltára akarta felhívni a figyelmet, akkor elég kézenfekvő választás.
Előzmény: Turulmadár (72)
halinorbi Creative Commons License 2004.01.11 0 0 74
No, ezt ide is beteszem:
Olyan jó látni hogyan radikalizálódak el az emberek (pl. itt a fórumon), ha tényleg piti baromságok miatt megtámadják (letiltják) őket, kedvenc műsoraikat.

A JOBBIK nagyon jól csinálja!
Felbőszít egy csomó embert amitől azoknak egy része idegrohamot kap és csúnya gondolatai támadnak az embertársai iránt.

EZZEL KITERMELIK A RADIKÁLIS BALOLDALT.

Én is csak lestem amikor balról megtámadták a kedvenc műsoraim, pedig én semmi "veszélyeset" nem éreztem bennük.

És kezdtelek utálni titeket. Ma már szélsőjobbosnak érzem magam nektek köszönhetően.

AZ ÉRTELMETLEN TÁMADÁSOK NAGYON DÜHÍTŐEK, MI?
BIZONY, EZEN MI MÁR ÁTESTÜNK.

Üdvözlet a szélen!

.

Probatbicol Creative Commons License 2004.01.11 0 0 73
Ne viccelj, ezek megkövezték volna Jézust.

Rég láttam ilyen összevissza handabandázó társaságot.

Előzmény: Turulmadár (72)
Turulmadár Creative Commons License 2004.01.11 0 0 72
A Jobbik egész tewékenységéből látszik, hogy wagy csak nem értenek semmit a kereszténységből, wagy csak nem akarnak érteni, mert úgy nem fordíthatnák saját politikai hasznukra. A legjobb példa erre a mai tüntetés mottója: "A népirtással fenyegetettek nem fogják másik arcukat odatartani itt sem." Jézus biztos büszke lenne rá, hogy ilyen befogadó közegre talált.
Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.10 0 0 71
"A Jobbik egy operettkeresztény társaság, ami csak a politikai pr- és szereplési-lehetőséget látta a keresztben."

Nem értem miért akarod szdsz-es módjára más gondolkodását, világlátását, politikai elhivatottságát te meghatározni és miért éred be jó demokrata módjára azzal, amit az illető vall...

Annyira nagy rejtély ez számomra, hogy most meglepődtem. Btw akkor a dolognak volt PR haszna? Ez a baj?:D

Előzmény: Turulmadár (68)
bordi_a_lütyő Creative Commons License 2004.01.10 0 0 70
Ha kukacoskodni akarok akkor irhatnám: az adventi koszorú- talán ez a nevéből is kiderül- az Advent jelképe. És a kereszt akkor is Jézus szimboluma, egy egész vallásé és nem "csak" egy ünnepé!
Előzmény: Turulmadár (68)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.10 0 0 69
Már miér' lenne a kereszt csak a húsvét jelképe? Szerintem az en bloc a kereszténységé, tehát Krisztusé. Krisztus is valami morális üzenettel lépett fel - már nem emlékszem pontosan, mert rég volt viszonylag. A Jobbik is ezt teszi - nyilván a kornak megfelelően és gondolom úgy érzi Krisztus üzenete ma is aktuális. Az pedig nem az, amiről a Karácsony ma általában szól - nagy vásárlások, költekezés, konzum-társadalom (sőt az index szerint konzuim-hölgyek is...)

Btw: A húsvét jelképe nem a nyuszi? :D

Előzmény: Turulmadár (68)
Turulmadár Creative Commons License 2004.01.10 0 0 68
A Karácsony szimbolikájához a jászol és az adventi koszorú tartozik. A kereszt a Húsvét jelképe. A Jobbik egy operettkeresztény társaság, ami csak a politikai pr- és szereplési-lehetőséget látta a keresztben.
Előzmény: bordi_a_lütyő (67)
bordi_a_lütyő Creative Commons License 2004.01.10 0 0 67
Egy vallásos ember számára a Karácsony elsősorban nem a szeret, hanem Jézus születésének ünnepe!Jézus jelképe pedig a kereszt!
Előzmény: deus (65)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.10 0 0 66
Hitehagyott, de annál nyakasabb kálvinistaként mondom, hogy a kereszt engem nem zavar. :)

Az oké, hogy nem konkréten a Karácsony misztériumának központi jelképe, de ez esetben nem értem, miért van minden katolikus templom tetején is egy belőle... Fogós kérdés, de nem megfejthetetlen. Gondolom, mert e kivégzőeszköz lett a kereszténység jelképe(, mely természetesen krisztus-követőt jelent nem mást).

A Jobbik üzenetét egyébként sem csak használt szimbólumból lehet kihámozni, hanem a sajtóközleményből, amit ők adtak ki. Ez meg arról szólt kb., hogy az ünnep nem a fogyasztás szól, hanem valami másról etc. etc. blabla. Ezzel pedig kinek lehet baja? Az árusoknak?

Jó elismerem. Ők berághatnak. De azért nem hiszem, hogy a Jobbik-osok nem vettek volna ajándékokat a szeretteiknek. Tehát valami mélyebb üzenet is lehet.

"Álljunk meg egy pillanatra és gondolkozzunk!"

Előzmény: deus (65)
deus Creative Commons License 2004.01.04 0 0 65
Az ne zavarjon, hogy itt a karácsony szimbolikájáról van szó. A zsidók se dávid csillagokat állítottak, hanem a hanukájukhoz kapcsolódó menorát. A Jobbiknak is ezért kellett volna a megszokott karácsonyi jelképeket kitenni.

A reformátusok is keresztények ha jól tudom, de náluk nemigen van kereszt, még a templomaik tetején sem. A karácsonyt viszont minden keresztény felekezet megtartja, azért kellett volna megfelelő szimbolika.

De tök mindegy mert a Jobbiknak nem az ádventi és karácsonyi hangulat megteremtése volt a célja, hanem furkó módon handabandázni akartak a kereszttel. Semmi közük a keresztényi gondolatokhoz, egy politikai rohamcsapat.

Előzmény: noway (64)
noway Creative Commons License 2004.01.04 0 0 64
A kereszt szinte minden egyházi ünnep szimbolikájának a része (nézd meg pl. ezt), a megfeszítésre pl. szögekkel vagy az INRI felirattal utal, általános alakjában pedig egyszerűen csak a kereszténységre. Egy csomó értelmes üzenetet lehetne a keresztállítások mögé belátni (pl. a karácsony szentségének, vallási eredetének hangsúlyozása a ma jellemző "fogyasztás ünnepével" szemben), más kérdés, hogy mi volt vele a Jobbik eredeti szándéka. Gondolom, nem tartják titokban...
Előzmény: deus (63)
deus Creative Commons License 2004.01.04 0 0 63
Szép magyarázat, de nem hinném, hogy bárki is így gondolná,, a jobbikosok pláne nem.
A kereszt, pláne így, ebben a formájában, és nem a görög kereszt módon, a keresztfára, azaz Jézus megfeszítésére utal, azt pedig minden elsőáldozó tudja, hogy az Húsvétkor volt, nem karácsonykor.

Felesleges tehát mosdatni a Jobbikot :), az ő "kereszténységük" csak addig terjed, hogy a kereszt = kereszténység. Karácsonykor pedig még szó se volt Jézus kivégzéséről, ezért nincs is keresni valója ott a keresztnek. De ezt már sok helyen leírtuk, én is leírtam vagy ötször, hogy a Jobbik milyen szép lehetőséget puskázott el. Elárulta magát, kiderüslt, hogy mennyire "keresztények", semennyire.

Előzmény: noway (62)
noway Creative Commons License 2004.01.04 0 0 62
Szvsz a kereszt szimbolikája (a horizontális és a vertikális dimenzió találkozása, azaz Isten megjelenése a teremtett világban) nagyon is illik a karácsonyhoz. Meg aztán, mégse várhatod el a Jobbiktól, hogy vörös csillagokat állítgassanak :-)
Előzmény: deus (46)
deus Creative Commons License 2004.01.04 0 0 61
Nana, én nem lennék büszke a helyedben!
Gondolj a kisebesedett koponyákra és kerüld Fillipont!
:DD
Előzmény: Probatbicol (55)
deus Creative Commons License 2004.01.04 0 0 60
Jó, én is odatettem a magam smájlijait :))
Egyet értek veled, hogy a pártok neve másodlagos és én is inkább a tevékenységet tartom fontosabbnak. Nem mintha eddig a Jobbik túl sok hasznosat vagy jót cselekedett volna, a nevétől függetlenül.
Előzmény: Törölt nick (56)
deus Creative Commons License 2004.01.04 0 0 59
:)))
Mi van, fikanick? Idegeskedsz?
:)))
Legközelebb szerintem emeld ki pirossal a nagyobb hülyeségeidet, akkor jobban látszik. Lehet betű méretet is váltani, van rá topic, ahol tesztelheted.

Nézd, ilyet lehet vele csinálni:

Egy Nagykapus nevezetű FIKANICK nevetségesség tépi a száját?

(aztán majd ha jól vagy, idézd be, hogy mitől vagyok liberálbolsi, ha ezt nem tudod igazolni, akkor ugorj fejest a répás pudvás főzelékbe.)

Előzmény: Nagykapus (58)
Nagykapus Creative Commons License 2004.01.04 0 0 58

Egy deus nevezetű liberálbolsi magyartalan önhittség kifogásolja a jobbik elnevezését?

R. Daneel Creative Commons License 2004.01.04 0 0 57
And I...

I, Robot.

>[:-)]

Előzmény: deus (51)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.03 0 0 56
Szerintem az indokoltnál nagyobb vitát kavartál ezzel a "név-üggyel" kedves deus. A deus valóban csak egy nick s nem több. Amúgy számomra a pártok neve sem különöseben fontos. Én a Jobbikot jól hangzó névnek tartom, de az, hogy ez legyen a párt neve már nem annyira - ebben tkp. egyet értünk. Viszont a név adott. Ezen nem érdemes változtatni - mégpedig mert Jobboldali Ifjúsági Közösség volt az elődszervezet neve. Ráadásul nem értem miért miért háborogsz egy szmájlival ellátott fricska miatt. Ennyire nem lehetsz önhitt. :)

(Amúgy nekem ez a nevem.)

Probatbicol Creative Commons License 2004.01.03 0 0 55
Ez speciel részben tévedés, mert én igenis hajnövesztőszer vagyok, akitől kihullik a haj, Turul pedig valóban repülve közlekedik...
Előzmény: deus (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!