Nagy csalódás! Hétvégén a Youtube-on láttam egy Robin Williams kabaré videót, és egy hosszabb rész nagyon hasonlított a Kovács András Péter Fábryban előadott műsorához. Gáz, hogy ez lehetséges, ez nem egy véletlen. Kíváncsi lennék, mennyit másolnak és adnak elő amerikai színészektől, humoristáktól. Megpróbálom megtalálni, várom a véleményeket!
voltunk 15-én. Benk Dénes helyett Kiss Ádám volt, aki mikor először láttam, egyáltalán nem jött be, most viszont nagyonis. Pazar volt, amit lenyomott! ;-)
aztán Kovácsandráspéter: Őt most láttam harmadszor. már elsőre is nagyon tetszett az előadása és most is qrvajó volt. Úgy jó a srác, ahogy van! Van stílusa, fellépése, az ember figyelmét maximálisan leköti és bevonja a műsorba a népet!
Bödőcs: 95%-ban u.azt nyomta, mint legutoljára, mikor láttam...fele olyan jól! :-(
------------------------------- Szeptember 1. péntek Beliczai Balázs Kovács András Péter Somogyi András ------------------------------- Szeptember 2. szombat Kohalmi Zoltán Hadházi László Aranyosi Péter ------------------------------- Szeptember 8. péntek Trabarna Beliczai Balázs Kohalmi Zoltán Kiss Ádám ------------------------------- Szeptember 9. szombat Csenki Attila Kovács András Péter Szabó Kristóf ------------------------------- Szeptember 15. péntek Bödocs Tibor Benk Dénes Kovács András Péter ------------------------------- Szeptember 16. szombat Dombóvári István Kohalmi Zoltán Hadházi László ------------------------------- Szeptember 16. szombat Szekszárd Kovács András Péter Beliczai Balázs Kiss Ádám Benk Dénes ------------------------------- Szeptember 22. péntek Csenki Attila Badár Sándor Aranyosi Péter ------------------------------- Szeptember 23. szombat Benk Dénes Badár Sándor Aranyosi Péter ------------------------------- Szeptember 28. csütörtök Fiatal Félorültek Fesztiválja ------------------------------- Szeptember 29. péntek Badár Sándor Kohalmi Zoltán Szabó Kristóf ------------------------------- Szeptember 30. szombat Három Malacka Kiss Ádám Bödocs Tibor
pénteken (21-e) ismét ellátogattunk és sokkal jobban éreztük magunkat, mint először... Kovács András Péter frenetikus volt, Badár meg... alig kaptunk levegőt, annyira nevettünk! :-D Aranyosi is hozta a formáját...
amit írsz, a füst, a bagósok... nos, mi sem dohányzunk és engem is eléggé zavart a dohány- ill. szivarfüst, de volt, akit mégjobban! Na, Ő cselekedett is... kinyitatta az egyik ablakot, de teljesen, nem ám billenősre, szal az utcán sétálóknak volt egy kis ingyenműsor. :-)
Tényleg, azóta már mi is voltunk még egyszer 2006 januárban.
Kőhalmi Zoltán, Szőke András és Beliczai Balázs voltak a fellépők. Kiderült, hogy Balázst félig-meddig ismeri a párom, mert egy gimibe jártak. :)
Szőke épp nekem sem jött be, nagyon húzta a sztorit, a másik kettő elég pörgős volt. Szőkének azért elég egyedi stílusa van, hozzá kell tenni. :)
Kaja, kiszolgálás szokás szerint jeles! Mi is megyünk még, megmutatjuk más ismerőseinknek is a helyet. :) Nekem problémám csak annyi a hellyel, hogy dohányzó, én meg nem vagyok nikotinélvező. :-/ De tavasszal talán ez is jobb lesz, ha lehet ablakot nyitni vagy akármi. :)
Kedvesemmel tegnap este voltunk a Godot-ban. A fellépők: Benk Dénes, Aranyosi Péter, Szőke András
Előbbi kettő fergetegesen jó volt, főleg Aranyosi. Szőke viszont hatalmas csalódást okozott... :-( ...de így sem sikerült elvenni a kedvünket egy újabb látogatástól.
Amúgy a választék ill. a kiszolgálás csillagos 5-ös! :-D
A barátommal tegnap voltunk először (és nem utoljára) a Godot-ban, de már nagyon vártuk, hogy mehessünk! Nem csalódtunk, fergeteges este volt! :-)
Litkai Gergő, mint az est vezetője indította az estét és a fellépők közti szüneteket töltötte ki, nagyon kellemes humorral.
Az első fellépő Badár helyett (hűha, számomra ismeretlen nevű) András volt. Nem volt rossz, bár lassan indult be, de beindult! Nagyon kellemes, jó humorú, a téma főként gyermeke (Eszter) születésének idejéből való és a szülést, valamint az apaság kezdeti időszakát tárta elénk.
Utána jött - számomra- a nagyágyú: Bödőcs Tibor. Zseniális a srác, isteni humora van, kiváló volt. Vastapssal jutalmazta a közönség, amiért kaptunk még pár perc plusz monológot. Tibinek javasolnék egy önálló estet akár, hiszen megfog, ébrentart, változatos, egyszóval kiváló.
A végére maradt Kőhalmi Zoltán, szintén zseniális, egyedi humorával, építész 'karrierjével' :))), igen kiváló volt.
Fergeteges este volt, nagyon jól éreztük magunkat. :-D
A Godot-ról: kaja, pia, kiszolgálás kiváló! Minden csillagos ötös, kivéve, hogy a helyiség dohányzó, így az este végén eléggé marta a szemem, a torkom a füst, ez számomra negatívum, de remélem még fog fejlődni a dolog.
A szervezőknek és mindekinek további sikeres éveket kívánok!
Igértem a szombati előadást is. Igy lett a hétvége Godot Maraton. :)
Április 23 Szombat
Aznap okosabbak voltunk, nem mentünk hamarabb, olyan 8 körül beestünk. Az előadás kezdete minket igazolt. Ez is olyan este 9 körül kezdődött.
A kolléganőm és párja már vártak minket az asztalnál. Megrendeltük az italainkat, végül felgyújtak a reflektorok, elindult a Godot StandUp!
Hasonlóképpen a tegnapihoz, Kovács András Péter (azóta megnéztem a becsületes nevét, igazán megérdemli!!!) indította a konferálást.
Elsőként Bödöcs Tibor inditott. Egyre jobban kedvelem a srácot, ezúttal is valami félelmeteset alakított a napi aktualitások, hírek egyvelegéből. Nagyon sok van benne, igazán közel jár a számottevő elismertséghez. Annyira jó volt a produkciója, hogy én a könnyeimmel küszködve a fulladásközeli kacagást is már-már érintettem.
A többieket nem is említem, hasonlóképpen megdolgoztatták a rekeszizmaikat.
Tíz perc szünet után elindult Szőke András produkciója. Tartva attól, hogy a tegnapi produkció megismétlődik félve néztem direkt ügyetlenkedését a mikrofonnal, és a napszemüvegével. Szerencsére tévedtem. Aznap este az igazi Szőkét láthattuk ismét. Egy népi dalt szeretett volna a közönség segítségével bemutatni. Mivel eleinte senki nem volt partner ebben a "vállalkozásában", igy kicsit műbalhésra véve a dolgot idegeskedve bizonygatta, hogy ha nem csináljuk amit mondt 2,5 órás műsort csinál az egészből. :)
Fel kellett tennie azoknak az embereknek a kezét, akik szeretik, akik nem szeretik, akik nem szeretik, de nem merik feltenni a kezüket. Ezután igazi élményszámba menő dolog történt. Szőke kinézte magának a kolléganőm férjét (mivel ugyan figyelte a produkciót, de nem emelte fel a kezét) és elindult felé. Előtte megállva bemutatkozott Neki, majd elkezdte magyarázni, hogy miatta nem mehetnek az emberek haza, mert Ö kicseszik velük, mivel nem teszi fel a kezét. Szőke visszaülve a szinpadra a beállított bárszékre elkezdte a dalt a közönség segítségével, persze a humort nem mellőzve! Nagyon jól sikerült, interaktív produkció kerekedett ki a végére.
A szünet után odament a sráchoz és elnézést kért tőle. Remélte, hogy nem bántotta meg. Ez külön nagyon klassz volt Tőle, mint ahogy önmaga is az! :)
Újabb szünet után Hajós András következett. Zenei kísérettel érkezett. Mind a zenei aláfestés, mind a produkció az este fénypontjává tette a produkcióját, mintegy megkoronázva azt.
Elmesélte, hogyan fogadtak be, majd pár napra rá tagadtak ki egy menhelyről elhozott macskát. Hogyan apáskodik, neveli a gyermekeit. Ezt egybefoglalva pedig a történet kikerekedett a Hajós vs. Kismacska előadássá. Nagyon tanulságos és igazán humoros produkció volt.
Ezután kaptunk oktatást arról, hogyan különböztessük meg a műmájer zenészeket az igaziaktól. Itt döbbentem rá, mennyire jó lehet egy produkció ha ennyire képzett zenészről és komikus előadóról van szó. A Godot szinpada a produkció végére kissé meggyötörten, félig-meddig függönyökkel a háttérben fejeződött be.
FIGYELMEZETÉS! Aki nem volt még, az NE hagyja ki. A leírás sajnos nem tükrözi, mennyire kellemes estét lehet szerezni önmagunknak, családunknak, barátainknak, ismerőseinknek egy ilyen előadással!
Igértem, hogy mesélek. Párommal gondolkoztunk rajta (nem sokat) hogy egy maratoni Godot lenyomunk. Igy is történt.
Április 22 Péntek 19:30
Odaérünk a Godot-hoz, látjuk hogy ki van írva, az előkészületek miatt még nem lehet bemenni. Picit vártunk, na meg nem akartunk a füstbe beülni, félelmetes hogy vágható sűrűségűre dagad...
Bementünk, csakhamar a 4 személyre lefoglalt asztalhoz vezettek bennünket. Megvártuk az ismerőseinket is, ők egy kicsit késöbb jöttek. Nem maradtak le semmiről, főleg, mivel kicsit csúszott a program.
Április 22 Péntek 20:45
Végre a szinpadra állt egy fiatal srác. Sajnos nem tudom a nevét, talán Kovács András. Ö konferálta fel az esti előadókat. Eleinte gyengének tünt a produkciója, de olyan 10 perc múlva nagyon belejött. Addig sajnos az előttünk lévő 3-as fogat szőke p*csák nevetgéltek, mások beszélgettek. Szomorú, hogy nem tisztelték meg azzal a srácot, hogy kiállt és Nekik ad elő.
Idéznék pár poént, miért is volt érdemes meghallgatni a srácot: - "Van új pápánk Ratzinger személyében. Baumgartnerék szerint Racinger"
- "A mozis wc-zés után barátnömmel visszamentünk a helyünkre, ahol két kopasz csávó ült. Klassz, megnézhettük egymás után a Shrek 1, Shrek 2-t."
Ami igazán tetszett mindenkinek, amikor a mozifilm előtti előzeteseket parodizálta. Félelmetes volt, ahogy a hangokat váltogatta: "One day, a man...". Ha másért nem, már csak ezért is érdemes elmenni!!!
Április 22 Péntek 21:00
Mivel a fellépők késtek, addigra mindenki megvacsizott, megivott pár koktélt. Az előadást Badár Sándor kezdte. Vasutas élményeiről számolt be, majd egy idő után áttért egy számítógépes blokkra. Ez nagyon tetszett mindenkinek. Mesélt a Szőke Andrással nemrégiben történt turnéjukról is, ahol helyi menő csávók ócsárolták a produkciójukat. (nem lehettek műértők...).
Április 22 Péntek 22:00
Megérkezett Fábry Sándor is. A társaságunkban mindannyian meglepődtünk. Egy kicsit lelakottnak éreztük az arcát és magát Fábry-t is. Mennyit számít a smink a TV-ben. :)
Fábry a szokásához híven előadta humor-bonbonjait, és a szokásos, azon pironkodóan gusztustalanul reális gondolatokat, amelyek mindenkinek a fejében meg-meg fordulnak 1x legalább ha az emberi születést/létet személjük a maga mivoltában. Szokásához híven egy történetet több szálon (multi-thread) inditott el, így valamelyest elveszett a lényeg. Ettől függetlenül a köztes szálak és azok poénjai igazán remek produkcióvá varázsolták a pénteki szereplését. Nagy taps kíséretében befejezte a műsorát, és hátul a pult résznél figyelte Szőke András produkcióját.
Április 22 Péntek 23:10
Szőke András - kicsit kialvatlan ember látszatát keltve - belekezdett műsorába. Sajnos nem nyerte el a tetszésemet. Az OSB-ről, mint építőanyagról, mint szigetelőről beszélt, amellyel házakat lehet bevonni, építeni. Mivel a barátaink menni akartak, mi sem mondtunk nemet a kérésüknek és csendben, fizetés után elhagytuk a Godot.
Nem tudjátok honnan lehet letölteni/egyéb módon megszerezni a tévében leadott műsorokat? Sajnos amikor még ment, akkor nem tudtam felvenni. Audióban is jó lenne. Persze 24 óra alatt meg kellene hallgatnom mindet, hogy törölhessem, de nem baj:)