Keresés

Részletes keresés

lujo2 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 470

Szemen találta magát tűzijátékkal egy férfi Sopronban

este fél hétkor jelentkezett a férfi a helyi kórház sürgősségi osztályán azzal, hogy egy begyújtott, de be nem induló tűzijátékot próbált megjavítani, amikor az egyik lövedék eltalálta a jobb szemét.

Az 51 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

sztem ez a fotó a cikkben ilusztráció, mert ez bal szem,meg fiatalabb, m 51 éves

lujo2 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 469

olyan jó vkt mindig szidni

de nem baj, most 8 évig paternalista, keresztény konzervitizmus lesz, majd őket lehet köpködni :-)

Előzmény: frezenstein (468)
frezenstein Creative Commons License 2010.12.31 0 0 468

Nem értem az összefüggést a liberalizmus és a petárda között. Most nem liberális kormány van, mégis szabad dec 31 este 6 és jan 01 reggel 6 között akár görögtüzet is gyújtani. Amit én persze felelős állattartóként betiltanék, nem is engedem ki a cicám a kérdéses időszakban.

verz Creative Commons License 2010.12.30 0 0 467

Sajnálom szegényt, de ennek mindegy lett volna, ha nem petárda, akkor más...

Előzmény: Álomvédelmi twist (466)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2010.12.30 0 0 466

Halálra rémült a petárdától - szó szerint

manna.ro/libertatea, 2010.12.28

Infarktust kapott egy 18 éves fiatal Olt megyében, akinek közelében felrobbantottak egy petárdát. A halálos kimenetelű ijedtség karácsony másodnapján történt.

Az Olt megyei sürgősségi eseteket ellátó szolgálatot az ünnepek alatt több mint 320 alkalommal riasztották, a legtöbb esetben az túlzott étel- és italfogyasztás miatt. A megyében eddig három személy vesztette életét. Az egyik áldozat éppen az a 18 éves fiatal, aki Corabia településen infarktust kapott egy petárda miatt. A fiatalembernek szívproblémái voltak.

http://manna.ro/szines/halalra-remult-a-petardatol-2010-12-28.html

troppauer Creative Commons License 2007.12.31 0 0 465
Errefelé újpesten már javában tombol az intelligencia.. politikai attitűdtől függetlenül.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.30 0 0 464

Kenyérre sincs pénz, nemhogy petárdára.

b.viridis Creative Commons License 2007.12.30 0 0 463
Nebazz, szerinted itt nem lenne petárdázás, ha be lenne tiltva???
Pofám szakadna le a csodálkozástól.
Előzmény: Geyza (460)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.12.28 0 0 462

tavaly ilyenkor már javában durrogtatott az újgazdag, a proli és a segélyezett szekció.

Mi az, hogy már durrogtatni se' szabad, a szárazbab-főzeléket  nem kéne betiltani ?

:D

Előzmény: BigBacon (459)
Éhesló Creative Commons License 2007.12.28 0 0 461

Petárda nem forgalmazható és használható legálisan Magyarországon.

Petárda telep sem.

Előzmény: jajajca (456)
Geyza Creative Commons License 2007.12.28 0 0 460

:-)

3 éve Londonban szilvesztereztem: be volt tiltva a petárda, nem volt semmi balhé, csak remek hangulat.

Nem mindenütt idióta balfékekből áll a kormány.

Előzmény: BigBacon (459)
BigBacon Creative Commons License 2007.12.28 0 0 459

Idén elszórtan hallani petárdázást, tavaly ilyenkor már javában durrogtatott az újgazdag, a proli és a segélyezett szekció.

Van jó oldala is a megszorításoknak, na! 

sznob2005 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 457
Szüntessék meg szerintem is.
jajajca Creative Commons License 2004.11.30 0 0 456

Nem egy bonyolult dolog pedig, de az indexes hülyeújságíró sem tudott utánnanézni a dolgoknak.

Petárdából kétféle is van, van az I. kategóriás amit egész évben lehet venni, meg van a II. kategóriás amit csak dec 28 tól dec 31-ig lehet venni.
Igazán nem lett volna bonyolult a ködösítés helyett belerakni a cikkbe, de hát erre nem volt képes az index sem.:

"Országos razzia indul az illegális petárdaárusok ellen

Index
2004. november 30., kedd 9:43
Bár egy tavalyi rendelet szerint csak az év utolsó három napján árusítható petárda, egyes piacokon máris beszerezhetők a pirotechnikai eszközök. A rendőrség és a pénzügyőrség országos ellenőrző akcióra készül, a szabálysértő vevők és eladók egyaránt ötvenezer forintra büntethetők.

A rendőrség és a pénzügyőrség napokon belül megindítja országos akcióját az illegális petárdaárusok ellen. A hatóságok a piacokon és a közterületi árusoknál vizsgálódnak majd a legtöbbet, a rendőrök akár titkosszolgálati megfigyeléssel is próbálkozhatnak, adta hírül a Magyar Hírlap. Az erről szóló körlevelet, benne a felderítést segítő instrukciókkal, már szétküldték a megyei rendőrkapitányságoknak. Egy 2003 decemberi kormányrendelet szerint petárdát csak az év három utolsó napján lehet legálisan árulni, használni pedig kizárólag december 31-én 18 órától január 1-én reggel 6 óráig szabad a pirotechnikai eszközöket. A rendelet a pirotechnikai eszközök úgynevezett kettes csoportjába tartozó petárdákra vonatkozik; amelyeknek a töltete meghaladja a 3 grammot. Eközben az EU minden más országában korlátozás nélkül megvásárolhatók, és a határon is átvihetők ezek az eszközök.
A forgalmazáshoz és árusításhoz szükséges engedélyek többségét az idei szezonban már kiadták, mondta a napilapnak az Országos Rendőr-főkapitányság illetékes vezetője. Hozzátette, a rendőrség újra és újra ellenőrizni fogja, hogy a robbanószereket előírásszerűen tárolják-e. Szabályos tárolást jelent egy fémkonténer vagy akár egy zárható rakterű kisteherautó. A magyar forgalmazóknak magyar nyelvű címkével kell ellátniuk a termékeket: ezen szerepelnie kell egyebek mellett a kereskedő adatainak, az áru nevének, a figyelmeztetésnek és a termék besorolásának. A kereskedőknek természetesen minden ügyeltről számlát kell adniuk.
Petárda a kínai piacon
A rendőrség szakértője kizárta, hogy a nagyobb üzletközpontokban vagy a kínai piacokon máris beszerezhető lenne a petárda; mint mondta, tudják, hogy milyen helyszínekre és időpontokra adtak ki engedélyeket.
A Magyar Hírlap munkatársa ugyanakkor a Fáy utcai piacon némi utánajárás után többféle petárdából válogathatott. A rendőrség szakértője szerint az illegális petárdakereskedésen kapott eladó árukészletét elkobozzák. Szabálysértési eljárásban mind a vevőre, mind az eladóra ötvenezer forintos büntetés szabható ki. "

Azon felül vannak piro boltok ahol egész évben kaphatók az I. kategóriás piro termékek.

PRIMOR Creative Commons License 2004.01.03 0 0 455
Az ott egy írónia volt, lehet rosszul sikerült. A 90es első prlament és kormány (amelyben ugye 10 %) tagjainak múltjára vonatkozott.

Még mindig nem érthető hogy mi vonatkozott a múltjukra, és kiknek a 10%-ra?

Előzmény: qncogi (454)
qncogi Creative Commons License 2004.01.03 0 0 454
Az ott egy írónia volt, lehet rosszul sikerült. A 90es első prlament és kormány (amelyben ugye 10 %) tagjainak múltjára vonatkozott.
Előzmény: PRIMOR (453)
PRIMOR Creative Commons License 2004.01.03 0 0 453
Mit jelent az hogy "múlttal egyáltalán nem rendelkező" a te felfogásod szerint?
Előzmény: qncogi (451)
qncogi Creative Commons License 2004.01.03 0 0 452
105uk = 10 %-uk
Előzmény: qncogi (451)
qncogi Creative Commons License 2004.01.03 0 0 451
Akkor se volt kommunizmus, most meg főleg nincs. Bizony, éltek akkor is, az életkorukból is kideríthető ez. És bizony, nem a kéményseprőkből (tiszteletem) lett egycsapásra miniszter. 90 ben ha jól tudom 105uk volt, a múlttal egyáltalán nem rendelkező (:D) kormány alatt. Aztán 94ben és 02ben is visszaszavazták őket. És kormányon vannak. Ez van. Majd 2006ban talán más lesz.
Előzmény: PRIMOR (450)
PRIMOR Creative Commons License 2004.01.03 0 0 450
Az én képernyőmön spec. most a Sok hűhó semmiértben vigyorgott, mondjuk Kenneth Branagh. Még Denzel washington is olyan komcsisnak nézett ki. Ha attól szerinted most (is??) kommunizmus van, hogy volt mszmps párttagok ma is ott vannak, az a te szomorú, némi frusztráltságra utaló véleményed. menj ki az utcára és nézz körül. Remélem csak a kommunizmus jut az eszedbe, elmondanám neked, hogy nem is volt és most sincs.

Lehet itt bohóckodni a Kenneth Branagh-val, meg a Denzel Washington-nal, de az attól még tény, hogy ma is Medgyessy, Kovács, Horn, Csehák, Lendvai, Keleti...stb. vezetik az országot, és ugyanezek a pofák a 70-es, 80-as években is magas beosztású elvtársak, 3/2-es szt tisztek, főcenzorok, miniszterek, KB-PB tagok, MSZMP vezérek voltak. Kommunistának vallották magukat valamennyien, ma meg megsértődnek ha "lekommunistázzák őket". Lehet itt nagyokat vigyorogni, meg primitív látszatvalóságokba menekülni, de a tények attól még tények maradnak.

Előzmény: qncogi (424)
PRIMOR Creative Commons License 2004.01.03 0 0 449
Az általad javasolt szilveszteri csendrendelettel kapcsolatban pedig fordulj kedvenc kormányfődhöz, aki nem átallott tüzijátékot rendezni a Dunán 2000-ben!...

... Vajon Viktorral szemben is azt tartottad volna helyesnek, ha egy rendőr kérdezés nélkül elveri, mert riogatja a békés járókelőket?

Az a sokat emlegetett tüzijáték korrekt módon meg volt szervezve, szakemberek csinálták, akik ügyeltek a biztonságra és betartották az óvintézkedéseket.
Nem úgy mint kedvenc vezéretek grandiózus tüzijátéka, (amelynek költségeit érdekes módon a kutya se firtatta) melynek során egy uszály kiégett, embereket kellett kórházba szállítani, és leégett egy vízkivételi mű is. Jó hogy komolyabb tragédia nem történt ebben a dilettáns mszp akcióban.
A tüzijáték egyébként egy veszélytelen és látványos szórakozás, persze ha rendesen meg van szervezve, és szakemberek csinálják. Ha viszont kontárok csinálják, és a szervezők feltételezhetően lenyúlják a költségek fejét, akkor se nem lárványos se nem veszélytelen. Sőt...
A petárdázást viszont nem kéne összehasonlítani egy megszervezett és biztosított tüzijátékkal. A petárdákat többnyire felelőtlen részeg suhancok dobálják, a Viktor-féle tüzijátékot meg szakemberek, akik vigyáznak mások testi épségére.

Előzmény: RAMBO (422)
Evil Abrosz Creative Commons License 2004.01.02 0 0 448
Kicsit több pók jutna 1 nm-re. Nagy ügy.

Jól van, kis keresztény humanistám, csak így tovább.

Előzmény: Primor (417)
harapofogo Creative Commons License 2004.01.02 0 0 447
A sok elmebajos tőrvényalkotónak a házához kellene küldeni azt a sok részeg idiótát aki eldobálna vagy ezer darab petárdát az udvarába.
Mert hát ugye szabad!!!!
Szabas végigmenni az utcán és ahol kutya van oda bedobálni a petárdát!
Szabad az ellenségünk lépcsőházába ,kocsija elé alá,ablakába dobálni a petárdát és ha szól beleröhögni a pofájába!!!!
De végül is ez a petárda ügy egy ÜZLET!!!!
Rohadt kiváncsi lennék,hogy a legálisan kintről behozott petárdát,tüzijátékot melyik,milyem cég érdekeltség hozta be az országba ki adta ki az engedélyeket ,kinek és mennyiért hozta be és mennyiért adta!!!!
Előzmény: joy (428)
verz Creative Commons License 2004.01.01 0 0 446
Igazad van, írhattam volna azt is, hogy szerény szellemi képességű, az sokkal kifinomultabb lett volna...

Béke veled, többet nem "támadlak meg személyesen" (tartok tőle, h a modera nem lesz ennyire elnéző)!

Előzmény: Czibók Kálmán (445)
Czibók Kálmán Creative Commons License 2004.01.01 0 0 445
verz válasz erre | adatok | e-mail 2004.01.01 19:53 (438)

Látod, kedves "barátom"!

"Ez a nagy különbség kettőnk között! Én se a kedves édesapádat, se téged nem illettelek olyan jelzővel, amit te használtál, és nem is teszem soha, mert - veled ellentétben - volt gyerekszobám"

verz válasz erre

"Csökött elméjű Czibók K., Aszfalthasító és társaik! "

érdekes gyerekszobád lehetett.

Elfelejtesz valamit.

Én egy szemályes megtámadtatásra válaszoltam.
Amit Te tettél velem szemben.

Előzmény: verz (444)
verz Creative Commons License 2004.01.01 0 0 444
Látod, kedves "barátom"!

Ez a nagy különbség kettőnk között! Én se a kedves édesapádat, se téged nem illettelek olyan jelzővel, amit te használtál, és nem is teszem soha, mert - veled ellentétben - volt gyerekszobám.

Ja, és gratulálok a református nevelőidnek, akik ilyen kulturált vitapartnerré csiszoltak!

Neked is BÚÉK! :)

Előzmény: Czibók Kálmán (437)
Czibók Kálmán Creative Commons License 2004.01.01 0 0 443
semmi nem ártott meg.
Nem személyeskedtem, ellentétben veled.

Előzmény: lee-beralis (442)
lee-beralis Creative Commons License 2004.01.01 0 0 442
Mindegy valami megártott azt kész!
Előzmény: Czibók Kálmán (441)
Czibók Kálmán Creative Commons License 2004.01.01 0 0 441
nem.

echte máttyár lichberális ártott meg

Előzmény: lee-beralis (440)
lee-beralis Creative Commons License 2004.01.01 0 0 440
Fúúúú de kemény lettél, megártott az echte "máttyár báráck"?
Előzmény: Czibók Kálmán (439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!