Keresés

Részletes keresés

evelynna Creative Commons License 2010.05.06 0 1 31
Májtisztításra nekem a Hunyadi víz vált be. 2-3 dl-t kell meginni egy nap, több részletben. A másik, hogy csak zsírmentes ételeket lehet fogyasztani, ami ezt is jelenti, hogy sütés helyett csak párolni szaba a zöldséget és a húsokat is, lehetőleg fűszermentesen.
ratat Creative Commons License 2009.06.16 0 1 29
Meg szeretném kérdezni, és aki tud az legyenszíves válaszoljon.
Én szedem a silegon drazsét és fogyasztom rá a Naturland májméregtelenítő teát is.
Kérdésem az volna nem-e káros a kettő egyszerre szedve.
Akinek van már tapasztalata vagy az orvos által elmondott bölcsessége, az kérem ossza meg velem is.
Köszönettel
Esetleg más alternatív gyógykezelés máj bántalmakra azt is szívesen venném.
mezdema Creative Commons License 2009.04.03 0 0 28
www.drnatura.hu/toxinout.php talán ez jó lehet. nekünk segített! vitaminja is kiváló.
saniiitas Creative Commons License 2007.10.25 0 0 27
Sziasztok! Érdeklődöm, van-e köztetek Hepatitis C-s?
zsuzsi07 Creative Commons License 2006.12.20 -1 1 25
Malena, ha nézed még ezt az oldalt, kérlek, írd meg, mi történt veled azóta. Néztek-e UH-val, és mi történt az epeköveiddel.
Igaz, hogy már egy éve írtatok ide utoljára, de nekem kb ugyanez a problémám, és szeretnék olyan emberekkel beszélni, akiknek igazolt epekövük volt, és kipróbálták ezt a májtisztításos módszert.
Előzmény: Törölt nick (22)
pécsi istván gabi Creative Commons License 2006.03.01 0 1 24
Májtisztító teakeverék minden reggel 3 hónapig,tökéletes.
Nettopau Creative Commons License 2005.12.15 0 1 23

A "rossz majfunkcio" t a maj tulzott mukodese okozza,ami lehet ideiglenes vagy allando is.

ideiglenesre ertem pld ha ma valaki alkoholt iszik es ra 8 oran belul majvizsgalatot csinalnak neki akkor magas lesz a majfunkcio eredmenye.De lehet gyulladas eredmenye is amit nagyon sokfele dolog okozhat pld  gyogyszer-nem csak antibiotikum-de lehet komoly is mint a hepatitis c.

ennek a betegsegnek hosszu evekig nincs tunete csak a majfunkcio magas.

ajanlom mindenkinek akinek magas a majfunkcioja hogy csinaltasson egy Hep C tesztet/vervetel/ mert igen sok embernek van aki nem is tud csak rola mar ha tunetei vannak ,de akkor mar keso.

nem megilyeszteni akarok senkit de jo az elovigyazatossag.

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.15 0 1 22

hát nálam az életmódváltás annyiból áll, hogy nem szabad a szüleimnél ételt magamhoz vennem. :-))) ugyanis én itthon normálisan eszem, sőt, egészségesen, zöldség, saláta, hús alig. viszont sokat vagyok (gyaklag egész nyáron) náluk és ott jött ki az epekő. ők iszonyú zsírosan esznek, és azok közül a durva magyaros kaják közül, amit esznek, a füstölt kolbász volt a bűnös. mindháromszor. ahhoz eddig nem volt elég energiám, hogy külön vásároljak, főzzek magamnak ott is, de mostantól nagyon oda kell figyelnem.

 

én is kiváncsi vagyok az UH-ra... majd megírom.

 

 

Előzmény: cholecystectomia (21)
cholecystectomia Creative Commons License 2005.10.15 0 1 21

Kíváncsi vagyok az UH eredményre. Majd írd le!!

 

De emellett, most, hogy úgymond kimostál pár követ magadból, életmódváltáson is kellene gondolkodni, mert most még lehet, hogy kijöttek, de újra tudnak képződni. Nem hinném, hogy elég egy évben mondjuk párszor megcsinálni ezt a kúrát és kész, pá-pá kövecskék, mert akkor a sebészeknek semmi dolguk nem lenne, de jó lenne ha ilyen egyszerűen meg lehetne oldalni az epekövesedés problémáját...

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.15 0 0 20

na, akkor ebbe a tetszhalott kis topikba leírom, hogy megcsináltam az epekő tisztítást (oliva+citromlé+keserűsó) és tök jól vagyok, nem lett semmi bajom. hogy mi jött ki belőlem, az nekem nem világos, meg nem is tárgyalnám itt, de meg fogom többször is csinálni még, mert jólesik a tisztítás, nem görcsöltem be, nem akadtak el a kövek és ha netán az UH-n pár hét múlva nem fognak látszani, azt nagyon élvezném...

 

nekem "számos apró kő, egyik sem haladja meg a 3 mm méretet" volt a diagnózis. gondoltam, erre nem vágatom fel magam...

atti1975 Creative Commons License 2005.07.19 -1 1 19

Szaisztok,

 

Most voltam epekőtörés utáni UH-n. A papiron az van, hogy a hepar homogenen echodus, diffuz laseio UH képét mutatja. Ez most betegség ? Vagy csak károsodás ? 

bes Creative Commons License 2005.05.13 0 0 18
Azért nem mindegy, mi, mitől és mennyire emelkedett.
A Silegon (és a legtöbb "májtisztító") ártalmas akkor, ha epepangásod van.
A SIlegon a "kémiai károsodás ellen" ajánlott. pl. alkohol, gyógyszerek okozta májsejtkárosodás.
Előzmény: atti1975 (17)
atti1975 Creative Commons License 2005.05.13 0 1 17

Sziasztok,

 

Nekem a múlt havi vérvételen kijött, hogy emlekedettek a májértékek. A patikában kérdeztem, mit tudnak rá adni. A patikus a Silegon-t ajánlotta a NaturLand tea helyett. Ezze kapcsolatban van valakinek tapasztalata ?

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.10 0 1 16
Túl macerás ez a kombucsa tea készítés. Az ilyen típusú gyógyteákat én mindig hamar feladtam. Mellesleg, ha valamit túl sok minden baj gyógyítására ajánlanak, az számomra mindig ellenreklámként hat.
Előzmény: rlytl (13)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.10 0 0 15

3-4 het inkabb.

Nem kell, ezt sehol sem olvashattad. Lehet.

 

 Amig jonnek ki kovek, addig szerintem erdemes havonta csinalni.

 

 Nekem az elmult 2 hetben 3 ismerosom csinalta meg, egy pedig a jovo heten csinalja.

 Egyikuk orvos, ketten 20-20 eve szinte naponta meditalnak, a 4.-uk teljesen materialis, ketto egyetemi diplomaval.

 

 Valszeg en is csinalok egyet jovo heten, nekem ez lesz a 8. .

 

T.

Előzmény: tommaso_ (14)
tommaso_ Creative Commons License 2005.01.07 0 0 14

és ezt az  elég drasztikusam hangzó tisztító módszert amit belinkeltél 2hetente meg kell csinálni?

Előzmény: tigristomi (5)
rlytl Creative Commons License 2004.12.24 0 1 13

Szerintem ezt a gyógynövény-veszélyt nem kellene túllihegni - szemét az égvilágon mindenben van, amivel kufárkodnak és nem magad gyójtöd és készíted. A levegő is szennyezett, de azért beszívod, nem?

 

A kombucsa állítólag sok olyasmit termel, amivel megkönnyíti a máj életét, nézd meg, hátha ez olyasmi, ami neked jó.

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 1 12
Szia Tomi!

A gyógyszertárból beszereztem egy Naturland májtisztító gyógytea keveréket. Igaz csak 40%-ban tartalmaz máriatövist, de ez volt a legjobb amit ott tudtam kapni. Egyébként a máriatövisből készítenek kivonatot tabletta formában, azt is vettem. A gyógynövénybolttal nem mertem kísérletezni. Lehet, hogy ott kaptam volna máriatövist magában is, de annyi rosszat hallottam mostanában a madártollal és egyebekkel szennyezett teákról, hogy most inkább csak márkás cégek termékeit veszem meg.

Én jelenleg kissé félek a tisztító kúráktól. Legalábbis a drasztikusnak tűnőktől. Úgy szeretném rendbe tenni a dolgokat, hogy véletlenül se terheljem túl a májam vagy okozzak nagyobb bajt, mint ami eddig is van. Például, akár az is lehetséges, hogy a bélrendszert védő nyálkahártyát túlságosan feloldom. Sajnos a mérhető hatást én mindig csak laborvizsgálatokkal (vérvétel) tudom igazán ellenőrizni, ami hosszadalmas eljárás.
A linket, amit írtál a Werling-féle cikkről, érdekesnek találom. Megpróbálom majd felvenni a kapcsolatot a doktornővel, Ő talán tud valamit mondani arról, hogy mit is tegyek.

Sanyi
Előzmény: tigristomi (11)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.07 0 0 11

Szia Xanaxx!

 

???? Ezt hogyan tudod eldönteni? Fogyasztás előtt még csak-csak eldönthető róluk, hogy milyenek is, de fogyasztás után!!

 

Taplalkozas szakertok ezt irjak. Angolul tele van a net a lugos savas hatasaval az eteleknek, ha rakeresel 100 szamra kapod a linkeket.

 

 Neked egyébként vannak vagy voltak-e májgondjaid??

Nem, nincsenek szerencsere. En a tokeletsedes miatt csinalom a tisztitokurat es a tobbit, meg mert erdekel, es jobban erzem magam toluk.

 

 Malyva tea, azt hiszem ezt is irtam. Szoval ez hashajto tea, de ez csak hozzatartozik a mukodesehez. A lenyege, hogy segit lebontani az emesztorendszerben a lerakodasokat, amik lathato formaban jonnek ki az emberbol. Kinel hogy, en egy masik tisztito kuraval mar megbontottam ezt a reteget, plussz az etkezesem is segitett, hogy ez a reteg oldodjon.

 Az eredmeny eleg dobbenetes volt, ami arra osztonoz, hogy meg csinaljak ilyen es hasonlo tisztito kurakat.

 

 A legegyszerubb olyan tisztito kura ahol latod hogy mik jonnek ki beloled, a majtisztitas. Az emesztorendszernel hasonlo latvanyos eredmenyhez szigoru, rendszerint tobb hetes kura kell ilyen latvanyos tisztulashoz, de megeri.

 

 Van sokfele tisztito kura, ahol olyan lathato eredmenyek nincsenek igazabol, hogy latod hogy mi is jon ki beloled. Pl. sebtapasz, mas tisztito teak, masszazs. Biztos azok is jok, de azok nem erdekelnek annyira, es nem is tudnak ugy fellelkesiteni. Amit itt ajanlottam, es a meregtelenitesi topikban is, azok az igazi nagyagyuk. Masreszt mindket terulet, a belrendszer, es a maj mint kozponti meregtelenito szer, kozponti fontossagu az egeszseg szempontjabol.

 Ja, a cayenne bors hatasat is tudom latom, mondjuk azt kozvetve, ph mero csikon a vizeletbol. Ezzel egy atlagos ember a citrom, almaecet es lugos etkezes hatasossagat is tudja merni.

 Masreszt plussz ezeknel a testi erzetem, hogy konnyebb energikusabb a testem ezek csinalasa utan, plussz hogy a tudatom tisztabb.

 

 Ezek altalanosan erositik es tisztitjak az embert, nem specifikusak a problemadra, de mint az egeszseg alappillerei, szamomra logikusan is meghatarozoak minden betegseg kialakulasa es kezelese szempotjabol. Ezt azok a kutatok is igy latjak, akik ezeket a modszereket kifejlesztettek.

 

Tamás

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 10
Szia Tomi!

Hülye dolog ez a májnagyobbodás. Ha bárhol megemlítem, az első kérdés mindig az, hogy "szoktam-e inni?". Ha a konyakos meggyet és hasonló édességeket leszámolnám, akkor egy kezemen megszámolhatnám azt, hogy életemben eddig hányszor ittam alkoholt.
Kövér se vagyok, szóval ez sem lehet semminek az oka. A trigliceridre- vérzsírra én is figyelek. Az egészséges étkezés nálam abból áll, hogy semmi disznó-, marhahús. Ellenben szárnyasok és halak módjával jöhetnek.
A lugos diétát, amit említettél, nem igazán ismerem. A hashajtós és egyéb tisztítási módokkal ellenben nem értek egyet. Szerintem ekkor sok ásványi anyag mosódik ki és hiánybetegségek alakulhatnak ki.

A máriatövist ellenben mindenképpen megpróbálom. Nagy tea ivó vagyok, így ez nem jelent váltást, csak étkezési kiegészítést.

" "Az almaecet és citrom azok savak és savasak. Szerintem."
A vegtermeke miutan a szervezet lebontotta, lugos lesz."

???? Ezt hogyan tudod eldönteni? Fogyasztás előtt még csak-csak eldönthető róluk, hogy milyenek is, de fogyasztás után!!

Neked egyébként vannak vagy voltak-e májgondjaid??
Előzmény: tigristomi (9)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.07 0 0 9

Valoszinu nem mondok ezzel ujat:

A NASL kezelése ma még nem megoldott kérdés. A terápia alapja a betegek életmódjának megváltoztatása, mely magába foglalja az egészséges étkezést és a rendszeres testmozgást. A betegeket fel kell világosítani és meg kell gyôzni a változtatás szükségességérôl. Együttmûködés hiányában az eredmény nem lesz tartós. A hosszú távú hatás eléréséhez fontos a rendszeres kontroll, a betegek gondozása. A kövérek esetében az ideális testsúly elérése és fenntartása a cél. A hirtelen testsúlycsökkenés azonban a NASL progresszióját, májelégtelenséget eredményezhet. Fogyókúra során a testsúly lassú csökkentése tanácsolt. Diabetes mellitusban és hyperlipidaemiaban az anyagcsere betegség kezelése, a vércukor és vérzsír szintjének normális tartományban tartása ajánlott6.

http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/V/1/006main.htm

 

 Nem ertek hozza, de en lugos dietara valtanek, es emesztorendszer tisztitasokat csinalnek.

 

T.

Előzmény: Törölt nick (7)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.06 0 0 8

Hello!

 

NASL - "nem alkoholos zsírmájam"-at rendberakjam. ..... Nálam ez emelt értékű GPT (pl. 91 nekem; a normális 5 - 41 között van) és mérsékelten emelt GOT labor máj értékeket jelent

Hogy oszinte legyek, errol semmit sem tudok.

 

A mariatovis tea, igen. A termeszetgyogyasz magazinban is az elso helyre raktak a majtisztito regeneralo gyogynovenyek kozott, talan a juniusi szamban volt, ha jol emlekszem.

 Ha tudsz angolul, itt is irnak rola:

http://www.healingdaily.com/liver-detoxification/milk-thistle-for-liver-detoxification.htm

 

" Kavebeontes." Mi ez? A fele sem hangzik jól. Én eddig a kávénak csak rossz tulajdonságaival találkoztam.

Hogy oszinte legyek ezzel meg nem probalkoztam, nem szeretem a kavet semmilyen formaban sem. A kave egeszsegtelen, ha iszod. Ha beontesre hasznalod, akkor nagyszeru majtisztito. 

Az almaecet és citrom azok savak és savasak. Szerintem.

A vegtermeke miutan a szervezet lebontotta, lugos lesz.

 

Tamás

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 7
Szia tigristomi!

Örülök, hogy van véleményed a kérdésről.
Az általad ajánlott linket letöltöm egy az egyben és átrágom magam rajta.

Nekem egyfajta májtisztitás, májregeneráció ahhoz kellene, hogy a sejtésem szerinti NASL - "nem alkoholos zsírmájam"-at rendberakjam. Ezzel minden orvos véleménye szerint foglalkozni kell, de nem foglalkozik vele senki sem. Nálam ez emelt értékű GPT (pl. 91 nekem; a normális 5 - 41 között van) és mérsékelten emelt GOT labor máj értékeket jelent

" Kavebeontes." Mi ez? A fele sem hangzik jól. Én eddig a kávénak csak rossz tulajdonságaival találkoztam.

Máriatövisnek utánanézek. Ez tea lenne?

"Lugos: friss zoldsegek, gyumolcsok, almaecet, cayenne bors, oliva olaj, citrom, stb."
Az almaecet és citrom azok savak és savasak. Szerintem.
Előzmény: tigristomi (6)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.04 0 0 6
Majtisztitas - az egyik leghatekonyabb, igy mondanam. Az amire a linken utaltam.
Előzmény: tigristomi (5)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.04 0 0 5
majtisztitasra sok minden jo dolog van.

 A legjobb a www.fogyipatika.hu/majtisztitas.html Ez a leghatekonyabb majtisztitas, ami a meregtelenitesi eljarasok kozul is a leghatekonyabb.

 Kavebeontes.

 Mariatovis, ez nemcsak vedi de regeneralja is a serult majsejtek membranjat.

 

 Amugy 80%-ban lugos hatasu etkezes, ez az egeszseges, ez a majat is rendben tartja. Savas: fehercukor, feherliszt, kave, alkohol, cigi, hus, stb.

 Lugos: friss zoldsegek, gyumolcsok, almaecet, cayenne bors, oliva olaj, citrom, stb.

 

 A maj mellett meg a masik fontos dolog, az emesztorendszer tisztitasa. Arra is van tobb dolog.

 Plussz meg a ver tisztitasa jelentos. Ez azt hiszem a 3 legfontosabb dolog, amit lehet tisztitani.

 

 Az antibiotikumok nem gyogyszerek, azok egy uzletnek a reszei, amik hatalmas profitot termelnek.

 Az antibiotikum akkor jo csak, amikor valakinek az egeszsegtelen eletmodja miatt egy kifejlodott rossz egeszsegi allapotanak egy tunetet gyorsan el kell nyomni.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.02 0 1 4
Nincs már itt senki, mindenki meggyógyult?

Májtisztítás, májregeneráció és egyebek.
Saját tapasztalatomról írnék. A máj megbetegedhet zéró alkohol, zéró nikotin és semmi egyéb rossz szokás mellett is. Nekem is bő egy évtizedes májnagyobbodásom (zsírmájnak is nevezik) van az előbb felsorolt "jó" szokások mellett.

Szerintem máj-problémásoknak ekkor nem szabad:
inni alkoholt,
dohányozni,
májt terhelő gyógyszert fogyasztani,
még híg kávét inni sem ajánlott,
sertés illetve marhahúst enni (szalonnát sem),
tejet inni (ez utóbbiban nem vagyok 100% biztos).

Kell viszont:
gyógyteákat (spéci májteákat) inni,
májműködést segítő gyógyszert fogyasztani (jelenleg szűnt meg a Lipoic Acid nevű igen hasznos készítmény).

Mindezek mellett még mindig rendkívül magas májfunkció értékekkel rendelkezem.
Szóval van még bőven helye a májdiétának.
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.05 0 0 3
Egy hétig szedtem egy antibiotikumot, és szívpanaszok jelentkeztek. Hetek óta járkálok vele a kardiológiára. Nem tudtak megállapítani semmit, csupán azt, hogy nagyon magas a pulzusom, és erre Betalocot kaptam. A vérvétel kiderítette, hogy a májfunkció nem jó, és megkérdeztem, okozhatja-e ezt a gyógyszer, s azt mondták, igen. Egyébként az antibiotikum két msúlyosabb mellékhatása pont a szívre és a májra vonatkozik. Azóta is szedem a Betalocot, a gond csupán az, hogy ha nem veszem be, a pulzus megint felmegy 100-ra. Engem az érdekelne, hogy mitől van ez, mert a tüneti kezelés hosszú távon nem megoldás. Emellett a Beralocnak is vannak mellékhatásai, bágyadtság, szédülés. Ma megint voltam laboron, holnapra kiderül, változott-e a májfunkció. Időközben vettem egy Hepabene nevű májregeneráló, gyógynövénytartalmú kapszulát, azt szedegetem.
_mirasorvino_ Creative Commons License 2003.12.31 0 1 2
én azért a sok fehérje meg húsevéssel vigyáznék. mert maga a fehérje ugyan nem nagyon terheli a májat mivel az emésztése a gyomorban zajlik inkább, de instant fehérje nincs, csak ha testépítők boltjaiban veszed poralakban, a hús és egyebek tartalmaznak zsiradékokat, ami viszont terheli a májat.
a májregenerálás legjobb szere a máriatövismag. ezt lehet kapni magként is, akkor meg kell darálni, mézzel összekeverni, és egy egy kanállal enni napi háromszor. van készen is, talán tablettás formában. nézd az összetevők között a máriatövist.(silybum marianum)vagy a hatóanyagát (silimarin)
Előzmény: Törölt nick (-)
Waratah Creative Commons License 2003.12.30 0 0 1
VAn a herbáriában májtisztító teakeverék, ilyen néven.
De ki mondta hogy rossz hatással volt a májadra? aki mondta nem javasolt valamit?
Előzmény: Törölt nick (-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.30 0 0 0
Igyál sok sok gyümölcslevet és egyél sok húst, illetve fehérjét, és pihenj sokat. A máj egyébként fantasztikus módon képes regenerálódni.
És semmi alkohol és semmi gyógyszer. Semmi cigi, egyáltalán semmi méreg. Feketekávé jöhet viszont.
Előzmény: Törölt nick (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!