Keresés

Részletes keresés

Lassu Viz Creative Commons License 2010.08.22 0 0 8
Az egyik kérdés valóban az, hogy az arhívált adat meddig marad olvasható, és lesz-e mivel visszaolvasni az adathordozót és a fájlt akkor amikor szükség lesz rá? Az imént olvastam egy kis értekezést a digiKam kézikönyvben miszerint 5-8 évente az arhívált adatokat ajánlatos újra arhíválni mert kevés kivételtől eltekintve nagy az adatvesztés esélye.

A másik viszont az, hogy katalogizálni kellene a képeket, és ezekben az adatokban keresni a képektől függetlenül. Tudni, hogy a keresés alapján megtalált kép melyik arhív médián (albumban) van anélkül, hogy be kellene pakolni az összes DVD-t a gépbe.
Előzmény: ik (7)
ik Creative Commons License 2010.08.22 0 0 7
Én korábban CD+DVD-n tároltam a képeket.
Mígnem az idén tavasszal kerestem 2002-2003-ban készült képeinket.
Nagy meglepetésemre több CD-n nem tudtam megnyitni már képeket! Abban az időben PrimeDisc CD-ket használtam.
Szerencsére - és betartva az utasítást, miszerint: egy mentés nem mentés!!!, így - más hordozóra is kitettem anno, Verbatim DVD-re. Azon meg volt hála az égieknek...
Pánikszerűen vettem és visszamásoltam mindent belső HDD-re.
Azóta: a régi CD-k + DVD-k + külső 3,5" HDD.
A legjobb képeinkből (évi 15-20 db-ra maximalizálva) pedig papírkép, leginkább 18x13 cm.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 6

Haloho

 

hát egy archiváló megoldás engem is érdekelne

a CD ill DVD való tárolás az szerintem felejtős mert évek mulva nem biztos ,hogy

visszanézhető bármilyen adat hordozóra irod...

én már évek óta külső vinyókat használok tárolásra ez egyenlőre a legbiztosabb

a képeimet dátum szerint rendezve tárolom....

ettttől jó lenne jobb megoldás... 

Lassu Viz Creative Commons License 2010.08.22 0 0 5
Felhozom, hátha az elmúlt több mint hat év alatt született megoldás a problémára és hátha valaki megosztja velünk, hogy mit miért jó használni.
Előzmény: lrich (4)
lrich Creative Commons License 2004.01.06 0 0 4
Sziasztok!

Én olyan archiválási megoldást keresek, aminek a fő célja nem az, hogy minél több platformon tudjam visszanézni az eredményt, hanem inkéb az, hogy minél inkább visszakereshető legyen a sok CD-n/DVD-n elhelyezkedő sok kép.
Az lenne jó, ha a gépemen is egy visznylag jól mozgatható adatbázisban le lenne mentve a sok CD-n levő képek adatai (akár indexképpel együtt), meg a rész adatbázis rajta lenne az aktuális CD-n is.
No és persze az adatbázisban gyorsan beállítható kersőszavak jól rendszerezettek és kereshetőek lennének.

Na aki ilyen rendszert tud szóljon pls! :-)

Joule Creative Commons License 2004.01.05 0 0 3
Üdv!
Létezik egy HP Memories Disk Creator nevű program. A cél itt is az arhívum létrehozása. Ha minden igaz működni kell a lemeznek DVD lejátszóban is. A program magyar nyelvű (vagy is) egyszerűen kezelhető, zenét lehet mellékelni, be lehet állítani a lapozás sebességét, stb. A HP oldaláról töltöttem le.
De sajnos végeredményről nem tudok beszámolni, ugyan is a "végkifejletnél" Nincs CD-író v. használatban van hibaüzenetet kapok. És nem is tudom kiválasztani a legördülő menüből, pedig van 1 CD-író és egy DVD-író is a gépben.
:(((
Azért próbáljátok ki ha valakit érdekel. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Még nem adtam fel, csak nincs ötletem hogyan vegyem rá az írásra.
-J-
Seafood Creative Commons License 2004.01.05 0 0 2
Szia!

Ajánlom figyelmedbe az Ulead DVD Pictureshow 2
nevű programot (www.ulead.com -ról letölthető ill. megvásárolható, azt hiszem 50 USD körül van).

Előzmény: FastCatch (1)
FastCatch Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1
Köszi, ez is megoldás lehet. Én elsőre igazából valami erre való alkalmazást keresek. A GUI korban csak nem kell megtanulnia HTML-programozni valakinek, aki ilyeneket akar csinálni... Az Adobe-nak pl. van ilyesmi alkalmazása, de amivel eddig találkoztunk az nagyon buta. (Pl. egy albumot ír egy CD-re és lezárja...)

Az albumok és az archiválás ott ér össze nekem, hogy a Karácsony 2003 albumot szeretném majd 2013-ban is megnézni, mint ahogy a régi dia tárakat ma, és ott is össze van szedve, hogy "Balatoni nyaralás 1985", stb.

A CD-kre vonatkozó megfontolandókat köszönöm!

Előzmény: harm2 (0)
harm2 Creative Commons License 2003.12.18 0 0 0

Hát nem is tudom. Nekem mást jelent a képarchiválás is és az album is. De azért nézzük csak! Én valszeg HTML-ben oldanám meg az albumosítást. Egy CD-n lenne egy index vagy mifene pont html, amiről nyílnának az albumok, pl. Balaton 2003, Joli néni látogatása, Karácsony 2003, asszony aktfot... khm. elnézést. :-) A képekhez megjegyzéseket lehet fűzni akár úgy, hogy beleírod a képre hivatkozó html-be és akkor fixen ott lesz, vagy egy linkre klikkelve jön elő -ahogy tetszik. Hang ugyanúgy: vagy egyből aláfestésként elindul, vagy klikk valamire és indul. A HTML igen nagy előnye a platformfüggetlenség, azaz nem csak Win., illetve nem csak a ma létező, hanem jövőbeli vindózok alól fog működni.

Arra mondjuk IMHO érdemes figyelni, hogy a linkek URL-je mindig relativ legyen, nehogy egy másik gépbe téve bekavarjon az, hogy ott nem e: hanem d: a CD megjató, vagy a gyorsabb futtatás érdekében vinyóra másolod és ott meg kakukk.

Amire megint csak vigyázni érdemes, ha már egyszer archiválás is cél, hogy az írható CD-k elméleti 100 év élettartamával szemben sajnos igen sok lemez gyakorlatilag 2-3 év után olvashatatlanná válik, vagyis NE csak 1 példányt készíts, és fél-egyévenként ellenőrizd őket. Esetleg érdemes lehet egy öreg, használaton kívüli 8-20 gigás vinyót archiválóvinyónak kinevezni.

Előzmény: FastCatch (-)
FastCatch Creative Commons License 2003.12.18 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Milyen rendszerben és főleg milyen eszközzel (programmal) javasoljátok, hogy az emberfia a digitális (vagy azzá vált) képeit archiválja?

A fő dolgok, amiket szeretnék:

- képek albumokba rendezése
- képekhez szöveges (esetleg: hang) megjegyzések fűzése
- albumokhoz leírások hozzáfűzése
- archiválás CD-re (mégpedig úgy, hogy egy CD-re akár több album is kerülhet!)
- (legalálább album szintű) nyilvántartás (azaz pl. melyik album melyik CD-n van, stb.)
- ja, és persze kibírnám, ha nem lenne nagyon drága ;-), de Windows alá kell.

Ha van ilyen irányú tapasztalatotok, osszátok meg velem légyszi! Kösz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!