Keresés

Részletes keresés

Afrikaans8 Creative Commons License 2020.03.20 0 0 1123

Hrivnya, hrivnyácska...

 

József1950 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 1122

Sziasztok !

A Wizzair Odesszába is indít  járatokat,melyet gondolom sokan olvastak. Jó lenne talán egy külön " Topik-ot nyitni,és a tapasztalatokat megosztani ?

házfal Creative Commons License 2019.02.18 0 0 1121

Sziasztok,

 

Tavasszal szeretnénk egy pár napos kirándulást tenni Beregszászra. A Bereg-Travel apartmant néztem ki (Booking.com), van esetleg valakinek tapasztalata róla? 

 

Köszönöm

rutthin Creative Commons License 2019.01.16 0 1 1120

Legjobb, ha Forintot viszel ki, és Csapon (vagy ahol belépsz...) átváltod Hrivnyára! Ha esetleg repülővel mennél Kijevbe, vagy Lembergbe, akkor érdemesebb EUR-t vagy USD-t vinni! Nálunk csak akkor vegyél UAH-t, ha 10,50 vagy ennél olcsóbban jutsz hozzá!

Előzmény: fplweb2012 (1119)
fplweb2012 Creative Commons License 2019.01.16 0 0 1119

Mindenkit üdvözlök! Szeretném megtudni, hogy Ukrajnába való utazáskor érdemes-e Magyarországon előre Hrivnyát váltani vagy inkább vigyünk USD, EUR-t és kint váltsunk?

Mi a tapasztalatotok?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Viber, WHP: 706000132.

rutthin Creative Commons License 2018.11.11 0 0 1118

Kijevben bárhova mész, sehol nem húznak le éttermekben! (nem magyar a mentalitás...) Amúgy mindenhol korrekt étlapok vannak, le tudod ellenőrizni az árakat. A kaják jók, finomak, rossz minőségű ételt még nem ettem, holott még "üzemi" étkezdében is kajáltam már...

Ha nem vagy túl igényes, ajánlanám a "Puzata Hata" gyorsétterem láncot, több egységük is van a városban, önkiszolgáló, látod hogy mit eszel, olcsó, és jó a hely! Ingyen wifi is van az egységekben.

Előzmény: Peter-09 (1115)
rutthin Creative Commons License 2018.11.11 0 1 1117

Kimész Csapra, onnan van vonat Lembergen (Lwiv) keresztül Zsitomírba! Az út hosszú, 10-12 biztos, de attól függ, mennyit kell várni Lembergben, ott ugyanis át kell szállni! Szállások egész Ukrajnában vannak olcsón, nem kell a parkban, vagy az állomáson aludni.

Előzmény: Törölt nick (1116)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.11 0 0 1116

Üdv minden oroszbarát testvérnek ,csak érdeklődnék hogy a neten láttam egy eladó autót (ЗАЗ 968) zsitomírban .Szeretem az ilyen a régi zaporozseceket .Ez egy régebbi kiadás még a hetvenes évek elejéről . Azon gondolkodtam hogy megkéne venni és be kéne hozni.Azthiszem működik rendesen .Kijutást nem tudom hogy tudnám megoldani,csak a két lábam van :-) Szóval arra lennék kiváncsi budapestről hogy egyszerűbb/ gyorsabb kijutni busszal vagy vonattal?Körülbelül hány óra az út odáig?Csak angolul beszélek.Szállást nem tudom hogy tudnám megoldani , ha nem találok egyéjszakára semmi olcsó fapados (akár munkás) szállást  akkor maximum alszok a parkba vagy az állomáson vagy bárhol .

Peter-09 Creative Commons License 2017.09.01 0 0 1115

Sziasztok!

 

November első hetében tervezünk egy pár napos kijevi utat.

A kérdésem az lenne, hogy tudtok ajánlani minőségi, megbízható éttermeket lehetőleg a városközpontban? Ahol nem húznak le és nem rossz minőségi ételt szolgálnak föl. 

Esetleg volt valaki Dinamo Kijev focimeccsen? :D

 

Köszönöm a választ!

kisbudes Creative Commons License 2017.07.25 0 1 1114

(folytatás)
A munkácsi Park hotel azért nem ért az ungvári Old Continent nyomába, ez az árszínvonalán is visszatükröződött. Ilyen kemény matracon még nem feküdtem.

 

Munkács belvárosát Cirill és Metód hatalmas szobra uralja, a helyi szláv népség fotózkodik is vele. Nekem Ungvár jobban bejött. Kellemesebb a folyópartja, tele kávézókkal, jönnek-mennek a gyaloghídon, jó sétálni a Kapitulna vulicán a templomtól az erőd felé. Munkács folyópartja csak úgy van, a hídon autós forgalom dübörög, jóval kevesebb a kiülős hely. A hotellel szemben kajáltam az egyetlen normális helyen, úgy kellett az ukrán nyelvű étlapot silabizálni, de a kártya legalább müxött.

 

Másnap fel a várba. 40 UAH a belépő, nekem 39 volt, de beengedtek annyiért is..:) A vár udvarán valami ukrán atyafi/szent szobra, azzal megint csak fotózkodott a szláv népség, még bankókat is hagytak ott neki. Érdekesség, hogy valami csoda folytán egy turul felállítását is engedélyezték az egyik bástyán, de oda jóformán csak én mentem ki, a szláv népség nem. De békén hagyják (1előre..). Az oda kivezető utca is valami vulica Ilona Zrínyi, a magyar múltat immár egyre kevéssé kell végképp eltörölni. Ungváron is, meg mindenhol eltűnt Lenin, helyette megjelent Mária Terézia (ungvári sárga templom fenn a dombon).

 

Irány Beregszász. Az út kifelé Munkácsról egy darabig jó, Berehove felé közeledve egyre szarabb. Beregszász főtere egész kellemes, jó kis park asztalokkal, székekkel, még valami kis folyó is folyik. Az egyik oldalát a "Berehovszkij Medicsnij Kolledzs" uralja, a másikat a járási tanács (vagy mi). Mellette a Hotel Zolota Pava (Arany Páva), egy hangulatos, fedett terasszal, amit baldachinszerű függönyök dobnak fel. Itt megebédeltem, halpaprikás csuszával, magyar étlap, magyarul beszélő pincér, damaszt asztalkendő, borzsomi ásványvíz, finom tiramisu - csak ajánlani tudom, Kárpátalján a legjobb hely, ami szembejött! A közeli hídon kék-sárga ukrán zászlóerdő, az utcasarkon hangszóróból bömbölő zene (biztos ettől lesz egy hely menő).

 

Irány Asztély és a "KPP Luzsanka" - így hívják a határátkelőt Magyarország felé. Az út végképp átmegy szarba. Döcögök 40-nel, de letojom, tudom, hogy odaát jobb lesz. Jó 150 m-es sor. Beállok a végére. Az út mentén megfigyelő torony. Valaki kiokosít, hogy nyugodtan guruljak előre a motorral. Megteszem, nem szól a kutya se. Beállok a bódékhoz, útlevél, aztán forgalmi. Nem szpaszíbát mondok, hanem gyekuji-t, mosoly a válasz.

 

Aztán ott az a bizonyos kiskatona az oszlopok között, már tudom, hogy ott meg kell állni. Elveszi a kis papírt, aztán a túloldal felé biccent: mehetsz! Nekiiramodok, szemmel nyugtázom a kék-sárga oszlopot, aztán a piros-fehér-zöldet, közte a hajdanvolt hatalmas birodalom határát jelző határkövet, aztán jó 50 m senkiföldje után megállok a beregsurányi sorompónál. Hazaérkeztem.

 

До побачення, Україна! Viszontlátásra, Ukrajna! Egy élmény volt.

kisbudes Creative Commons License 2017.07.24 0 1 1113

(folytatás)
Vezérszállás után rákeveredtem a Munkács-Kijev gyorsforgalmi útra, ami egy megkönnyebbülés volt. Túl is hajtottam a leágazáson Verbjázs felé, vissza kellett fordulnom. Aztán csak siker. Az út szar, és ahogy nekifut a hegyeknek, csak még szarabb lesz. Hajtűkanyarok, holdkráterek. 1-2-estől

képtelenség volt feljebb váltani.

 

Elértem egy ukrán katonai temetőhöz, ami az "1939-es magyar-lengyel megszállás ukrán áldozatainak" lett állítva. Még jó, hogy nem a "fasisztáknak". Innen egy poros ösvény vezet a Honfoglalási Emlékhelyhez, amit természetesen semmi sem jelez. Találj oda, ahogy tudsz. A közelben helyi ukrán-ruszin népség piknikezett, bömbölt a zene a kocsikból, nyárson forogtak mindenféle húsok. Pillantások kísértek ugyan (na itt egy hülye magyar), megjegyzések nem.

 

Az emlékhely alatt a keresztet megrongálták. Sok volt a koszorú, ezeket legalább a helyükön hagyták. Lesz..va leh...va legalább nem volt, de kitáblázva sem, és ugye ott volt lentebb az ukrán kontrapunkt. A hatalom csak így tűri meg.

 

Le ugyanazon a hihetetlenül szar szerpentinen jöttem le, állítólag van egy másik út is, csak éppen nem sikerült megtalálnom, már Klimecen jártam, Galícia első falvában, amikor vissza kellett fordulnom. Egy ruszin a tehenekre vigyázott az út mentén, az nézett (hülye magyar..)

Husztra akartam tovább menni, ebből nem lett semmi, mert rohadt sok időt vesztettem az offroad-ozással. Rá az autóútra, és irány Szolyva. Útközben megálltam egy útmenti motelban kávézni. Betért két ukrán/ruszin mittudomén atyafi is, akik kezdetben a pincércsajnak tették magukat, majd a parkolóban két kézzel szorongatták a kezem a magyar rendszám láttán, és nem győztek szerencsés utat kívánni. Úgy látszik, hogy azért stikában masszívan besegíthettünk a gázbalhé idején, amit otthon nem vertek nagydobra, de itt értékelik (visszafelé áramló gáz, meg ilyenek). Abba bele se merek gondolni, hogy ellenkező helyzetben mit kaptam volna...

 

Szolyván össze-vissza bejártam a városkát a hülye macskaköveken, mire megtaláltam a Málenkij Robot emlékhelyet. Egy borzasztó szar murvás út vezet ide, még jó, hogy csak rövid. A kapu nyitva, a magyar nyelvű tábla ép, a sírhelyek épek, vandalizmusnak nyoma nincs. Ez már eredmény.

 

Rá az autóútra, az egyetlen út Kárpátalján, ahol fel mertem gyorsulni 90-re, és be Munkácsra. A hotel Park a központban volt, de a parkolóját alig találtam meg, mert fenyegetően tornyosult egy behajtani tilos tábla. Végső elkeseredésemben csak behajtottam, és tényleg ott volt a zárt parkoló. Szóvá is tettem a dolgot, mire elég értetlenül néztek rám, hogy "nem kell azzal a táblával foglalkozni, be kell hajtani!" Persze, csak biggyeszthettek volna alá egy kiegészítő táblát, hogy "kivéve célforgalom", vagy valami, hogy a hülye "nyugatiak" se izzadjanak ott félórát. Mert a hatóság meg majd jól leb_sz, hogy "Ukrajnában nem kell betartani a kreszt, mert ez csak Ukrajna, mi?"
(folyt.köv.)

kisbudes Creative Commons License 2017.07.21 0 1 1112

(folytatás)
Hrivnya ugye nem volt nálam. Ungváron van OTP Ukr (vagy mi), na mondom, vegyünk ki az ATM-jéből - hát túró, nem volt neki ATM-je, illetve zárt ajtóba ütköztem. Valami ukrán bank sietett a segítségemre.

 

2. nap: Ungvár - Uzsoki-hágó - Vezérszállás (Pidpolozzja) - Vereckei honfoglalási emlékmű - Szolyvai Málenkij Robot emlékpark - Munkács

 

Ungvárról kifelé elkapott a pánik, és megálltam az első lepukkant benzinkúton, ami szembe jött - mer'ugye ki tudja, hol a következő. Senki sem volt ott tankolni. Úgy müx a rendszer, hogy először fizetsz, utána tankolsz. Vettem 10 l-t. Kártya müxött. Fogom a pisztolyt, nem jön semmi. Hívom a gyereket. Fogja a pisztolyt, neki se jön. Azaz jön, decinként. Így töltögetett bele vagy 8 litert. Aztán elkezdett dőlni a maradék 2 l, tankból kicsap, benyában úszik az egész szentség. Bljágy! - mondja a gyerek, én papírzsepivel törölgetem a tankot, a gyertyákhoz nem folyt hálisten. Egyébiránt meg nem is volt annyira fos a benya, 301 km-nél kellett tartalékra váltani, magyar benyával se sokkal több, nyíregyházi Shell-ig kibírta. (az eddigi rekorder egy szlovák ÖMV-kút volt valahol Késmárk mellett - 345 km)

 

Aztán felesleges volt a para, Perecsin felé voltak jobb kutak is, ahol kíváncsian nézegették a H-rendszámot, csak nyelvi problémák álltak a beszélgetések közé. Térkép viszont nem volt sehol. Emlékezetből mentem, mert még mobilnetem se volt. Az út viszont qrva szar. Ungvár-Lemberg főút, de a magyar színvonal legalja. Holdkráter méretű gödrök mindenfelé. Az árnyékos helyek a legveszélyesebbek, ott tuti, hogy van egy. Ahogy közelítettem egy ilyen hely felé, már markoltam is bele a fékbe, és mindig jogos volt az aggodalom. 50-60-nál 1xűen nem mertem többet menni. Brezsnyev óta nem nyúltak hozzá, meg mikor megépítették, már akkor szar volt, alapozási hiányosságok. A kis falvak aránylag rendben voltak, ragyogtak a napfényben a hagymakupolák, áll alatt elhúzott fejkendős szláv asszonyok jöttek-mentek, baromfik csipegettek az út mentén - tiszta bio!

 

Az Uzsoki-hágó előtt kék tábla jelezte, hogy "Pidpolozzya" (Vezérszállás) - nosza, irány jobbra be a hegyekbe. Na, ezt nem kellett volna..A legdurvább offroad-terepviszonyok fogadtak. Az én motorom meg egy mezei aszfaltos kis Suzuki GS500. Megszenvedtem, mint egy ló, visszafordulni meg nem tudtam már, már csak 1 út volt - előre. Volt olyan, hogy laza kövekből állt az egész csapás - mert inkább az volt ez, nem út - és csak a Jóisten tartott meg a nyeregben. Közben szlovák endurósok húztak el mellettem, ők persze bütykös gumis KTM-ekkel tolták. Egy emelkedőn beértem őket, és kérdésemre, miszerint ismerik-e ezt az ösvényt, megnyugtattak, hogy ezután már jobb lesz (angol nyelv müx).

 

Tényleg jobb lett, legalább megszűntek azok a rettenetes laza kövek, és sima murváson lehetett haladni, aztán Vezérszállás felé már aszfalt is volt. Feltűnt, hogy a kis hegyi házikók körül elég sok cseh rendszámú autó parkolt. Ezek felfedezték, hol lehet olcsón hegyi nyaralókat venni, és a nyelv sem akkora gond. Gyönyörű táj, szar utak - röviden.
(folyt. köv.)

kisbudes Creative Commons License 2017.07.20 0 0 1111

Egy hónapja megjártam Kárpátalját, motorral. Tapasztalatok:
Az 50-esen érkeztem Kelet-Szlovákiából az ungvári átkelőre.
A határt átszelve volt vagy 4-5 oszlop az út mindkét oldalán, terepszín ruhás géppisztolyos katonával.
Nem álltam meg, mentem volna a várakozó sor végére, mire a gyerek visszaintett.
Megfordultam, odaálltam. Mutatta a Stop-táblát, amit nem vettem észre.
Aztán elkezdett ukránul magyarázni:
1 - nem álltam meg,
2 - be volt kapcsolva a sisakkamerám (mindkettőben igaza volt...)
Nagy nehezen megértettem, hogy vagy csúsztatok neki 5
eurót zsebbe, és akkor nem látott semmit, vagy hivatalossá teszi az ügyet, de akkor 30 euró lesz.
Még jó. hogy volt nálam 5€. Eltette, elengedett, de még felhívta a figyelmem, hogy majd beljebb is
lesz egy ugyanilyen poszt, át ne hajtsak azon is csak úgy.
Tanulság: mindig legyen nálad 5€ bankjegyből egy pár db.

Tehát akkor a közúti belépés Ukrajnába a következő:
-Mindjárt a határvonal után kiskatona, út mentén 4-5 csíkos oszlop társaságában: itt meg kell állni!
Kapsz tőle egy kis db papírt, rajta a jármű rendszáma. Mehetsz tovább.
-A tulajdonképpeni beléptetés, a sor. Elkérik a kis db papírt. Útlevél és forgalmi ellenőrzés. Ha OK,
mehetsz tovább.
-Megint oszlopok, kiskatonával. Itt megint meg kell állni! Elveszik a kis db papírt - és hurrá,
most már nyargalhatsz Kijevig!

Amikor a forgalmit nézték, egy kérdés hangzott el ukránul, amit szerencsémre egy ott levő magyar
lefordított: először jár-e a motor Ukrajnában? Többet nem kérdeztek. A motor adatait akkurátusan
bevitték a rendszerbe.

Az utolsó poszt után kis bolt. Egy jóember vaskos kötegeket lobogtatva invitált, hogy váltsak nála
pénzt. Köszönettel elhárítottam - nem ismerem az ukrán bankókat, simán rám sózhatott volna már
forgalomból kivontakat is...A kis boltban viszont müxött a kártyás fizetés, még úgy is, hogy csak
1 vizet vettem.

Ungvárra bemenet hullámos út, alig észlelhető lámpákkal. Majdnem áthajtottam a piroson, szerencsémre
megállt előttem egy helyi autós, és csak akkor vettem észre az alig pislákoló lámpát. Figyelni!

Ungvár legjobb szállodájában, az Old Continentben szálltam meg, jó volt.
(folyt. köv.)

showtimes Creative Commons License 2017.06.30 0 0 1110

Egy kis adalék a kárpátaljai, ukrajnai hírek megértéséhez:

 

https://www.facebook.com/919849161427253/photos/a.919881798090656.1073741828.919849161427253/1442713215807509/?type=3&theater

 

A valóság egy szelete

hunylac Creative Commons License 2017.06.12 0 0 1109

Idén áprilisban a divízió-I-es jégkorong világbajnokság apropóján újból eljutottam Kijevbe. Bár nem gondoltam volna, hogy tud így harmadszorra újat mutatni, de tévedtem. Az élményeket, tapasztalatokat a szokásos útinapló formájában közkinccsé bocsátom, akit érdekelne, itt találja:

 

http://rokavar.blogspot.hu/2017/06/kijev.html

azzaren Creative Commons License 2017.05.16 0 1 1108

Sziasztok!

 

 

Eladó az alábbi Bradt Ukraine angol nyelvű útikönyvem újszerű állapotban. A legfrissebb, 2013-as (4.) kiadás, 440 oldalon, a bolti 7300-as ár helyett 5000Ft-ért. Lonely Planet Russia és kirgiz, üzbég, tádzsik Bradt könyvből szintén van 1-1db. 

 

Átvétel Budapesten. 

 

földicserkó Creative Commons License 2016.09.17 0 1 1107

06-1-4224123 Ukrajna Budapesti Nagykövetségének a telefonszáma. Engem elsősorban a Tiraszpol-Odessza útvonal érdekelt, azaz Transznisztria és Ukrajna határán történő átlépés. Magyarul válaszoltak, nem tudnak semmiféle problémáról vagy extra tudnivalóról... bár ehhez, hogy biztosan kijelentsék kisebb konzíliumot tartottak a háttérben a dolgozók.

 

Odesszaban, ellenben a magyar külügy honlapján található információkkal, az Ukrán Nagykövetségen dolgzó hölgy szerint nincsenek terrortámadások, a turisták számára biztonságos. Kicsit úgy fest, mintha Szijjártóék munkássága abból állna, hogy paráztassák a magyar állampolgárokat minden külföldi országgal kapcsolatban, ahelyett, hogy infórmációt nyújtsanak.

 

A Krím  félszigetre, Ukrajna irányából csak különleges engedéllyel lehet belépni... ennek nem mentem utána.

 

Előzmény: gzbotii (1100)
földicserkó Creative Commons License 2016.09.01 0 0 1106

hüm...hüm

 

http://kazantip.com/kazantip-2016.html

 

Amúgy persze Kisjenő, esetleg Chisinau, Kisinyov, mert "Kis Jenő"-re csak valami magyar testépítőt ad a google, csak be voltam állva, mint a gerely.

 

120-140 hsz-ek között érdekes a heves vita Odessza/Ogyessa kérdésben, meg ki tud Ukránul. De most tényleg magyarul ki tud? Van egy ajánlás az MTA részéről, hogy szerintük ez a magyar nyelv, de  azt nem igazán beszélik és írják pont úgy. Ha jól sejtem Ukrajnában ez sokkal lazább...

földicserkó Creative Commons License 2016.08.30 0 1 1105

Mi is mennénk Kis Jenő - Tiraszpol - Odessza útvonalon, és látom lentebb ketten is terveztek ilyen utazást, de aztán semmi élménybeszámoló végül. Talán nem jöttek vissza? :) Ha Odesszától Krím felé vennénk az irányt, vajon mit láthatnánk mostanság?

 

Tranznistriánról azt olvastam, hogy már nem kell vizum vagy előre szólni, csak akkor kell értesíteni a rendőrséget, ha ott akarsz aludni :) Meg láttam egy videóban, hogy Abbáziának és Dél-Oszétiának van nagykövetsége Tiraszpolban wahahaha, de komolyan van :) Inkább Moldávia érdekelne, de Odesszát és környékét meg fogjuk nézni, mit ajánlotok, és mire figyeljünk, mit kerüljünk? Tömegközlekedéssel dzsalnánk.

 

És most a Faszfejnek (Putin úr), tényleg van egy újabb bábállama Donyecki Népköztársoság logó alatt? Miniszterelnökük van, gondolom, határ is, hogy lehet oda bemenni? Milyen szép is, hogy mi nem a szomszédunk, hanem Putin úr mellett álltunk ki ebben a sztoriban. Remélem a pénzemből fizetett közmédia bemondta azt a ruszki propagandát is, hogy a hollandok eleve hullákkal teli utasszállítót indítottak útjára, mert örülnék, ha pénzemből ilyen híreket terjesztene a ruszki titkosszolágalt... vagy a duna tévé... ezt a kettőt mindig keverem valamiért.

 

beric93 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 1104

Sziasztok! A mai napon erről a számról kaptam egy hívást: +380 97 148 7794

Annyit tudok, hogy egy ukrajnai szám, de nem mertem felvenni, hátha ez is a pénzlenyúlós átverés, viszont az is lehet, hogy az eladó motor iránt érdeklődnének, ezért lenne jó ha ki tudnám deríteni. Esetleg valaki tudna segíteni ez ügyben, hogy megbízható-e a szám vagy ilyesmi? Előre is köszönöm

Szajci Creative Commons License 2016.03.15 0 0 1103

Tiraszpolba én is el szeretnék jutni majd. Esetleg majd egy élménybeszámolót írnál róla? Ha jól értem gyergyóiak vagytok, ha majd én is utazom, tudom a segítségedet kéri a román nyelvet illetően? Nem beszélek románul, de pár hasznos szó mindig jól jön :D

Előzmény: gzbotii (1100)
hunylac Creative Commons License 2016.03.08 0 1 1102

Ukrajnában egyelőre csak Kijevben jártam eddig, viszont az erről szerzett tapasztalataimat szívesen megosztom, hátha valaki kedvet kap egy kis kijevi kiruccanásra...

Manapság szerencsére a Wizz Air-rel fillérekből meglátogatható, és szerintem szép időben (késő tavasz, nyár, kora ősz) kifejezetten kellemes hely low-cost hosszú hétvégés kirándulásra.
Én eddig kétszer voltam - egyszer sem a legjobb időpontban (2013 márciusában, mikor egy nap alatt 80cm hő esett, majd 2014 tavaszán, pár hónappal a forradalmuk után.
Ettől függetlenül annak akit érdekelnek a kelet-európai országok, kultúrák, mindenképpen ajánlom:

2013-as útról készült útinapló:
http://rokavar.blogspot.hu/2013/04/kijev.html

2014-as útról készült útinapló (Fehéroroszország-Vilnius-Kijev)
http://rokavar.blogspot.hu/2014/09/minszk.html

sört Creative Commons License 2016.02.22 0 0 1101

Helló!

Pár éve mi is mentünk volna,de aztán csak Kárpátalja lett autóval.

Szerintem érdeklödj a Nagykövetségeken,ha nemis ide senki friss infókat.

Két hosszabb irást találtam neten,amit Rózsa Melinda irt.A másikat pedig Darnai István. Transzisztriáról.

Előzmény: gzbotii (1100)
gzbotii Creative Commons License 2016.02.15 -1 0 1100

Sziasztok.

 

Haverral megyünk Húsvétkor egy Gyergyószentmiklós - Chisinau - Triaszpol (Dnyeszter Menti Köztársaság) - Odessza - Dnyeszterfehérvár - Comrat - Gyergyószentmiklós túrára, kocsival.

 

Az lenne a kérdésem, hogy van valakinek tapasztalata,  Krími és a Kelet-Ukrajnai konfliktus után, hogy változott a közbiztonság, reggel még meg lesz az autó, mennyire és hol, mivel akar(hat) lehúzni...stb.

 

Meg úgy általánosságban, ha tudtok valami hasznos tanácsot...minden érdekel :)

 

GA0425 Creative Commons License 2015.11.08 0 0 1099

Sziasztok!

 

Kievből Odesszába mennyire biztonságos éjszakai vonattal utazni? Maga Odessza mennyire biztonságos? Köszi!

nohabpeti Creative Commons License 2015.10.08 0 0 1098

Sziasztok!

 

Harkivba készülök, tapasztalatokat, élményeket, infókat szívesen olvasnék!

 

Köszönöm szépen!

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1097

Hazajöttünk, jó volt, szép volt, megyünk vissza 3 hét múlva. Már várom! :) 

Írok élménybeszámolót hasznos infókkal, csak ki kell várni... :( 

kissarkany Creative Commons License 2015.05.19 0 0 1096

Szia!

Én Berdjansban voltam, s megyek én is vissza nyaralni. A gyerekemmel neki indulnék én is, ha kicsi  lenne.

Érezzétek jól Magatokat!

Előzmény: Törölt nick (1094)
M.Móni Creative Commons License 2015.05.18 0 0 1095

Köszönöm Bozsori!

Akkor valószínűleg a buszt választjuk.

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.17 0 0 1094

Béke, nyugalom, kedves emberek. Messze a legsegítőkészebbek, akikkel eddig találkoztam. 

Mi is megyünk még vissza, a jövő héten 4 napra, júniusban két hétre. 

Ui: annyira nyugis, hogy a két hetet egyedül, gyerekkel fogom ott tölteni. 

Előzmény: vizituras (1086)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!