Keresés

Részletes keresés

semmiböllett Creative Commons License 2003.12.17 0 0 10
"Magyarországnak úgy érdemes menni az Európai Unióba, hogy a nemzet érdekeit próbálja érvényesíteni, tehát nem belesimulnunk, alkalmazkodnunk kell mindahhoz, ami Brüsszelben, ott a hatalmi játszmák keretében történik, hanem úgy, ahogyan a finnek, a svédek, az osztrákok teszik: határozottan ki kell állnunk okos érvekkel a nemzeti érdekeink mellett"

Tehát simulunk, csak másképp és máshoz, ahogy ő mongya.
Mert ezután esetleg a német miniszterelnök mondja majd azt, "úgy, ahogy az Orbán Viktor vezette magyarok teszik:határozottan, okosan teszik"

Még szerencse hogy ezt csak egy komplexusokkal küzdő ogy.-i képviselő mondja és nem felelős magyar politikus.
Gyerekek, valaki mondja má meg neki hogy az oroszok rég kivonultak és őt nem fogja senki sem bántani, egészségben békességben őszülhet meg.
Az EU-ban sem fogja őt senki bántani.
Mivel lehetne szegény háborgó lelkét megbékiteni?
Miniszterelnöknek megválasztani?
Hát azt már nem! Na jól van erdélyi fejedelemnek megválasztanám, vagy Bukarest polgármesterének.
Aztán simulhat ahogy jólesik.

Előzmény: Zser (-)
evangeline Creative Commons License 2003.12.17 0 0 9
Azt a nevet nem adhatja neki!Képzeld el, ki vállalná el a vezetését?
"Engedjék meg, kedves hölgyeim és uraim, kedves barátaim, hogy bemutassam önöknek a panelproli tagozat vezetőjét...."
:-))
Előzmény: Backup6 (8)
Backup6 Creative Commons License 2003.12.17 0 0 8
"Igen.:)A munkavállalói tagozat kissé jobb lenne."

Ez igaz. A panelproli tagozat viszont stílszerűbb a Fidesztől.

Előzmény: Zser (3)
Zser Creative Commons License 2003.12.17 0 0 7
Is.
Zser Creative Commons License 2003.12.17 0 0 6
Azbiz jó lenne,mert kezd elviselhetetlen lenni 4-6os vonala.
Előzmény: dez1 (5)
dez1 Creative Commons License 2003.12.17 0 0 5
Pont ma reggel gondoltam arra, hogy csinálni kellene egy teljesn kidolgozott tömegkezlekedési fejlesztési tervet, kvázi ellen 4-es Metrónak is nevezhetjük.

A meglévő vasút, HÉV és METRÓ vonalak összekötése lenne a lényeg.

Menetrend mélységig lebontva. Ki lehetne rakni az internetre, lehetne egy összehasonlító tábla az utazási időkről.

Powersystem Creative Commons License 2003.12.17 0 0 4
Mostanában nagyon szószátyár lett ez a vitya fijú! :-)
Zser Creative Commons License 2003.12.17 0 0 3
Igen.:)A munkavállalói tagozat kissé jobb lenne.
Előzmény: evangeline (2)
evangeline Creative Commons License 2003.12.17 0 0 2
Ez a legszebb:
"Közölte, hogy a napokban megkezdődik a munkástagozat szervezése, amely várhatóan januárban alakul majd meg."

Mire is emlékeztet ez nagyon?
/A vezetőjére kíváncsi leszek!:-))/

Előzmény: Zser (-)
Zser Creative Commons License 2003.12.17 0 0 1
Mti.
Uránusz Creative Commons License 2003.12.17 0 0 0
Hiszem ha látOm!
:)))
Előzmény: Zser (-)
Zser Creative Commons License 2003.12.17 0 0 topiknyitó
"Orbán Budapest elfoglalására készül, miközben védi az államfőt

A Fidesz elnöke szerint a fővárosban intenzívebb politizálásra van szükség - Új vezetője lesz a budapesti ellenzéknek

Orbán Viktor szerint a köztársaságot sértették meg azok, akik nem foglalkoztak érdemben a köztársasági elnöknek a kórháztörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott ellenvetéseivel. A Fidesz elnöke kijelentette: "az a csúfság esett meg, hogy indokolatlanul megsértették a köztársasági elnököt, nemcsak személyében, ami egyébként egy tiszteletre méltó ember esetében önmagában is elegendő ok lenne, hogy elégedetlenkedjünk, vagy hogy rosszaljuk a történéseket, hanem magát az egész köztársaságot, hiszen a köztársasági elnök mindannyiunkat, az egész köztársaságot képviseli és jeleníti meg".

A főváros gondjaival foglalkozó, úgynevezett Budapest-program kidolgozására kért fel hozzáértőkből álló csoportot Orbán Viktor. A Fidesz elnöke a parlamenti képviselőcsoport zárt ülésén szervezetépítési kérdéseikről is tájékoztatta a frakciót. A politikus - elmondása szerint - a képviselőcsoport ülésén hangsúlyozta, hogy a jövőben a fővárosi közgyűlési Fidesz-frakciótól erőteljesebb, egyértelműbb állásfoglalásokat vár. Arra kérte a fővárosi fideszeseket, egyértelműen foglaljanak állást például a tervezett 36 százalékos budapesti csatornadíj-emeléssel szemben.

Orbán Viktor elmondta, hogy a budapesti választmány mai ülésén esik szó arról, hogy Deutsch Tamás távozása után ki legyen a párt fővárosi elnöke. A pártelnök azt tartaná megfelelő megoldásnak, ha az új elnök a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójából kerülne ki, mert a munkája elsősorban a budapesti képviselőcsoport napi ügyeinek kézben tartása lesz.

A politikus a plénum előtt szót ejtett a párt tagozatainak munkájáról is. Közölte, hogy a napokban megkezdődik a munkástagozat szervezése, amely várhatóan januárban alakul majd meg.

A volt miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy hétfőn az Alkotmánybíróság eljárásjogi hiba miatt megsemmisítette a kórháztörvényt rámutatott: a rendszerváltoztatás óta ez az első eset, hogy az Alkotmánybíróság azért semmisített meg egy törvényt, mert alkotmányellenes módon fogadták azt el. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a köztársasági elnököt az "útszélre lökték tulajdonképpen azzal, hogy érdemben nem foglalkoztak az ő ellenvetéseivel".

Az egészségügyben szerinte "eleve bizonytalanság van", ezért a volt kormányfő azt tartja a legsúlyosabbnak ebben az ügyben, hogy "most egy felesleges eljárásjogi hibával még bizonytalanabbá tesszük a helyzetet". "Tisztelettel arra kérjük a kormányt, hogy korrigálja ezt a problémát; az Alkotmánybíróság elég egyértelműen fogalmaz, érdemes megfogadni a tanácsait, döntését" - jelentette ki.

A Fidesz-elnök szólt a sikertelen hétvégi brüsszeli európai uniós csúcsról is. Megítélése szerint nem lesznek "negatív hatásai (annak), hogy nem sikerült a belső viták végére pontot tenni". "Magyarországnak úgy érdemes menni az Európai Unióba, hogy a nemzet érdekeit próbálja érvényesíteni, tehát nem belesimulnunk, alkalmazkodnunk kell mindahhoz, ami Brüsszelben, ott a hatalmi játszmák keretében történik, hanem úgy, ahogyan a finnek, a svédek, az osztrákok teszik: határozottan ki kell állnunk okos érvekkel a nemzeti érdekeink mellett" - mondta. Megítélése szerint abból a szempontból érinti viszont Magyarországot és Európa minden népét "ez a sikertelen európai csúcstalálkozó, hogy a világ többi jelentős szereplőjével szemben, tehát mondjuk az Egyesült Államokkal, Kínával, Ázsia más térségeivel szemben, a velük folytatott versenyben kevésbé tudunk helytállni".

Orbán Viktor úgy véli, hogy ha elmaradnak azok a változások, amelyeket most nem sikerült tető alá hozni, nem sikerült hatékonyabbá, ésszerűbbé tenni az Európai Unió működési rendszerét, akkor "egész Európa versenyhátrányba kerülhet, legalább egy lépésnyi versenyhátrányba". "

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!