Keresés

Részletes keresés

Enikő1969 Creative Commons License 2022.05.23 0 0 139

Tisztelt Fórumozók! 

Az RWS Life Sciences, Inc. megbízásából írok, amely a piacvezető fordító cég az Egyesült Államokban. Asztmás, diagnosztizált betegek jelentkezését várom, kérdőívet kell kitölteni-értelmezni. 100 dollár illetmény jár érte. Kb. 35.000 forint. Az illetmény a kitöltés után 30 nap múlva érkezik. 6-11 éves, 5 gyerek válaszaira lesz szükségem, valamint az ő szüleik/gondozójuk válaszaira. A jelentkezés sorrendjét fogom figyelembe venni, és a cég által megadott demográfiai kitéteket. Adatvédelmi nyilatkozat kitöltése feltétel. Várom a jelentkezőket a következő email címen:gyorfek@gmail.com Köszönettel: Györffy Enikő.

Ágnes Karasz Creative Commons License 2017.02.25 0 0 138

Kedves Fórumozók!

 

 

Segítséget szeretnék kérni diplomamunkám elkészítéséhez, amely a kisgyermekkori étkezéssel kapcsolatos. Az alábbi kérdőív kitöltésével nagyban hozzájárulhatnak a munkám előrehaladásához. Segítségüket előre is köszönöm!

 

 

https://goo.gl/forms/fvqp8e6xCRkLrDhH3

,

Esth04 Creative Commons License 2017.01.10 0 0 137

Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi kérdőív kitöltésével, mely nagyban hozzájárulna a diplomamunkám előrehaladásához. Előre is köszönöm.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZJqX_D2Qh3xmU_gjZwzapSkCW5pQsIDBAoFwv1jpOutAvOg/viewform 

slakkia Creative Commons License 2015.12.16 0 0 136

Mi a cégnél sószobákat építünk: http://www.elimspa.eu/

A sóterápiával kapcsolatban van valakinek tapasztalta?

meheshaz Creative Commons License 2015.05.29 0 0 135

Asztmásoknak ajánlanám keressen a gugliban a méhesházra! segíthet!

Elwira89 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 134

Egyik barátnőm kisgyereke is sajnos szenved az asztmától, és rajta nagyon sokat segített, hogy rendszeresen kezelik, és foglalkoznak vele. Higgyétek el, nem szabad elhanyagolni! Vannak már nagyon jó készítmények.

viktoria21 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 133

Sziasztok!

 

Nekünk nyáron kellett leállni a flixotiddel, májusban még szedte a lányom júniustól már csak a singulair juniort, nekünk a tüdőgyógyász mondta így. Szerencsére azóta se beteg :). Nálunk mondjuk a torokgyulladás megelőzésére kell nagyon vigyázni, mert akkor éjszaka azonnal kruppos. Így szegény nem ehet fagyit :(

Előzmény: Arzénka (131)
llb Creative Commons License 2011.05.05 0 0 132

ahha. mondjuk nálunk is ahogy kezdett ez az asztmás dolog lecsengeni, az allergia jött elő, de szerencsére inkább csak kicsit náthásabb,néha viszket az orra, de a szeme nem könnyezik/viszket. Írtak fel aerius szirupot meg orrspray-t de csak az orrsprayt használjuk, a szirup értelmét nem nagyon látom mert így is egész jól van. Ő inkább krákogósabb néha, akkor bevetjük pár napig  az inhalátort egy kis NaCl oldattal és szépen helyrehozza. Allergiára ti mit kaptatok?

 

Arzénka Creative Commons License 2011.05.05 0 0 131

Még megy a Flixotide is meg a Singulair is. A flixotide-dal ősszel próbálunk meg leállni, ha elvirágzott a sokminden. Aztán meglátjuk.

 

Most, hogy már virágba borul minden lesem a szemüket, mert az nagyon jó jelzőkészülék. Tavalyelőtt volt elég gáz a nyár, akkor az egyiknek egész nyáron taknya-nyála egybefolyt, a szeme könnyezett, remek volt. Szerencsére tavaly már jól felkészültünk, idén is készenlétben áll a szemcsepp-orrcsepp, de még nem kellett, remélem, ezen a területen is javulás áll be.

Előzmény: llb (130)
llb Creative Commons License 2011.05.05 0 0 130

szia, tök jó, örülök hogy nálatok is megoldódni látszik a probléma :)

én még egy jó fél éve nem nagyon láttam a fényt az alagút végén de az utóbbi hónapokban mintha elfújták voln a a dolgot szerencsére.

megnézem mikor rendel a dokinéni és felhívom hogy mit csináljak...igen, a fokozatos leállást én is olvastam valahol...

Ti szedtek még valamilyen gyógyszert?

 

Előzmény: Arzénka (129)
Arzénka Creative Commons License 2011.05.05 0 0 129

Szia, szerintem legalább a háziorvossal konzultálj arról, hogyan lehet leállni a Flixotide-dal, mert van benne szteroid, elképzelhetőnek tartom, hogy valami fokozatosság javasolt a leállásban.

 

Nálunk ilyen köhögős nem volt. Nekünk azt mondták, hogy 6 éves kor körül várható, hogy megszűnik az asztma. Szerencsére úgy általában véve panaszmentesek a fiúk.

Előzmény: llb (128)
llb Creative Commons License 2011.05.05 0 0 128

Sziasztok, már rég jártam itt. egy kérdésem lenne, hátha jár még itt valaki.

A kislányom (6 év) asztmás (volt ?) 2 éves kora óta. Singulairt és Flixotide-ot kap napi szinten. Viszont már elég régen nem jött elő az asztmája betegségeknél sem ( kb az elmúlt 2-3 hónap) és pár napja azt vettem észre hogy ha fújok neki a Flixotide-val akkor nagyon köhög utána, rettentően megköhögteti. Most azon gondolkodom hogy nem adom neki, 19-én úgyis megyünk pulmo kontrollra...találkoztatok már ilyennel?

üdv,

llb

zsanikácska Creative Commons License 2011.04.16 0 0 127

ez tényleg használna? Használt már valaki ilyent?

 

Snooker87 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 124

Kedves Fórumozók!

 

Egy rövid kérdőív kitöltésében kérem a segítségeteket, nagyban megkönnyítenétek a munkámat!

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFQ1SjlpYTZyTjY4Nkg2QmUwS0ZnQ3c6MQ

 

Köszönettel

 

Péter

 

Zanthia_ Creative Commons License 2011.02.07 0 0 123

Sziasztok!

RTL klub ma 1/2 2: Buteyko légzésről lesz szó!

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.26 0 0 122

Sziasztok!

Kérlek ne haragudjatok meg a hozzászólásom miatt!
Édesapám is COPD-ben hunyt el, túl későn derült ki nála a betegség, így csak 2 éve volt már csak hátra.
Megpróbáltuk könnyebbé tenni a betegséget számára, és ezért vásároltunk egy Hyla NFT légtisztító gépet, amihez tengeri sót adtunk és apám azt szívta be!
99%-os tisztaságú levegőt tudott csinálni!
Ezt a terápiát úgy folytattuk, hogy beült a fürdőbe, rázártuk az ajtót, és előtte még megcsináltuk ezt a levegőt neki, állítása szerint olyan, mintha tiszta tengerparton lett volna!
Emellett takarításra használtuk, poratkákat képes kb. 30 centi mélyről is felverni, eléggé ocsmány volt látni ,hogy milyen mocsokba alszunk mindennap.
A gépet mi nem igazán használjuk, folyamatosan vittük a kötelező szervizre, szóval teljesen újszerű állapotban van, édesanyámmal úgy döntöttünk, hogy elakarjuk adni, olyannak akinek szüksége lenne rá!
Jó allergiára, és más légúti megbetegedésre is!
Töredékért adjuk, mint ami a bolti ár!
Ha bárkit érdekel, kérem keressen itt pm-ben, vagy csaladtag25@citromail.hu e-mail címen!
További szép napot és gyógyulást mindenkinek!

euscorpius Creative Commons License 2010.07.18 0 0 121
Sziasztok! Akit érdekel a légterápia, esetleg nem hallott még róla,de nem szeretné állandóan gyógyszerekkel tömni a kicsit, éjszaka arra felriadni, hogy fullad, teljes biztonsággal le szeretné tenni a gyógyszereket,írjon! Debrecenben tudunk találkozni is. Jobbulást mindenkinek!
Arzénka Creative Commons License 2009.02.09 0 0 120
ecsv, lett allergia. A kisebbik poratkára, háziporra és kutyaszőrre allergiás. :( Most máshoz kerültünk gondozásba, naplót vezetünk miegymás. Mostanra egyértelmű diagnózis lett az asztma. Nekem ez abból a szempontból nagy segítség, h. diagnózissal a kezemben megyek velük dokkerhoz, ha baj van. Amíg csak tapogatóztunk, addig rémes volt a helyzet. Nyár óta szedik a singulair minit, egyértelmű a javulás, a nagyobbik most kapott flixotide-ot is, mert hosszas mozgásnál kíméli magát; a tavaszi motorozásokra nagyon kíváncsi leszek, mert ott azért egyértelműen ki fog derülni, h. használnak-e a gyógyszerek.

Nálatok mi újság van?
Előzmény: ecsv (114)
futóék Creative Commons License 2009.02.08 0 0 119
Kisfiam 5 éves múlt, alig tudott eddig oviba járni, mert áll. felsőlégúti beteg.Rengeteg antibéiot kapott kiskorában is, most volt három hete arcüreggyuszija, de novembertől köhögött elvétve hetente 2-3szor, aztán többett, végül már csak ülve tudott aludni.A gégész javaslatára pulmonológiára vittem, ahol kiderült asztma bronchiale. Sosem fulladt be, azt sem tudom milyen, sípolást nehézlégzést nem tapasztaltam, bár nem is kerestem efféle tüneteket. Mellkasröngten negatív, prick negatív. Állandóan be van duzzadva  a nyálkahártyája, nyitott szájjal alszik, minden második éjjel riadtan jön át az ágyamba.Ráadásul a kicsinek is ezt diagnosztizálták, neki megvan vaskosodva a hörgői...bár most pont beteg.De nem kapott eddig csak köptetőt, mert nem volt lázas. El nem tom képzelni milyen lehet a asztmás köhögés, egyáltalán zavarba ejtett ez az egész, elbizonytalanodtam: betegek egyáltalán? Most a nagy naponta kb. min 1-2szer köhög, a kicsi többször, de nem lehet leszívni....van valami biztató ötletetek? Levették a vért is, abból mit lehet megállapítani?
sirakuza Creative Commons License 2008.12.15 0 0 118
Kedves anyukák!

A segítségüket szeretném kérni. Egy piackutató cégnél dolgozok, megbíztak minket egy tudományos kutatással. Olyan anyukákat keresünk, akiknek a gyermeke (4-15 éves) és asztmában szenved.

A felmérés 6 országban folyik és Magyarország az egyik.

A cél pedig az (orvosilag diagnosztizált) asztmás gyermekek helyzetének felmérése ma Magyarországon.

Mikor kezdődött a betegség, milyen tünetek vannak, ezek milyen gyakran jelentkeznek, hogyan gyógyszerezik, alkalmaznak e alternatív gyógymódokat, az életben milyen gondokat okoz a betegség.

Semmilyen gyógyszert vagy gyógymódot nem részesítünk előnyben, nem akarunk semmire sem rábeszélni senkit..

Egy rövid 25 perces telefonos interjú alkalmával kellene ezekre a kérdésekre válaszolni.

Ez a betegség ugyan sajnos elég elterjedt az országban, de ahogy tapogatózunk azt vettük észre, hogy nagyon kevés helyen folyik szakszerű kezelés, azért is fordultam ehhez a fórumhoz.

Ha valakinek van ideje a Karácsonyi rohanás előtt vagy az Ünnepek elmúltával január elején válaszolni, azt nagyon megköszönném. Ha egy e mailben esetleg elküldené telefonos elérhetőségét.

 

Az én elérhetőségem: szupper@adatfelvetel.hu vagy 06206658008

Köszönöm

tüptüp Creative Commons License 2008.11.01 0 0 116


Sziasztok!

A két éves kisfiamnak többször volt fulladása. Az első pulmós azonnal a Flixotide-ot javasolta. Elmentünk egy másikhoz, aki finomabban kezdte: Singluair mini. Hitegetnek vele, hogy elhagyható, de ebben nem nagyon hiszek.

Van arról tapasztalatotok, hogy ezek a gyógyszerek valóban elhagyhatók-e? Ha igen, mennyi idő után?
Köszi!
ecsv Creative Commons License 2008.08.26 0 0 114
Szuper, hogy nincs allergia! :) Nálunk Dénes nem kapott állandó gyógyszert, bár tartok a következő orvos látogatástól, mert sajna ha jön az esős idő, akkor majdnem mindig ventolin lesz a vége :S
Előzmény: Arzénka (113)
Arzénka Creative Commons License 2008.08.13 0 0 113
Mindkét gyerkőt kivizsgálták, allergiát nem találtak. Kaptak állandó gyógyszert: singulair minit. Ezt kell szedni folyamatosan. Aztán, ha újabb obstruktív bronchitis lesz (remélem, nem), akkor megyünk vissza kontrollra.
Előzmény: Arzénka (111)
bambika85 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 112
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Dr Gács Éva elérhetőségét szeretném megtudni.Nagyon fontos lenne!
Ha valaki tudná,akkor küldje el a következő címre:bambika85@gmail.com
Előre is köszönöm!
Arzénka Creative Commons License 2008.06.18 0 0 111
Full negatív az allergiavizsgálat első köre. Megyünk a másodikra. Sajnos megfázott, így most megint kell a Ventolin reggel és este. Olyan, mintha nem tudná felköhögni a trutyit. Váladékoldót kap, remélem, megússzuk a tüdőgyulát!
Előzmény: ecsv (109)
sobarlangagi Creative Commons License 2008.06.13 0 0 110

Sziasztok!

 

Én Vasvári Ágnes vagyok és szeretném felhívni a figyelmeteket egy lehetőségre, amiről nagyon kevesen tudnak.

Hallottatok már a sószobáról?

Újlipótvárosban a Tátra u. 31. alatt található a Chervinskaya Sóbarlang. Ez egy olyan létesítmény, amellyel az igazi sóbarlangok klímáját és sós levegőjét hozzuk létre.

Kicsik és nagyok egyaránt jöhetnek, mellékhatása nincsen.

Az eljárás egyszerű: intenzív kúrát javaslunk amelyet fél évente kell ismételni, (5-10-15 alkalom egy kúra) minden alkalommal 40 percet kell eltölteni a sószobában.

Akár játékot is lehet hozni a kicsiknek, a nagyok pedig olvashatnak.

Bőrproblémákra léguti betegségekre, dohányzásról való leszokásra, asztmára, allergiára, megfázásra, tüdőgyulladás utókezelésére stb. ajánljuk.

További részletes leírás: www.soroom.hu (Oldalunkon található egy riport, amelyben szakértőnk beszél részletesen a módszerről)

 

Továbbá hívjanak bizalommal:06 20 570 73 14

 

Üdvözlettel:

 

V. Ágnes

Előzmény: szusza123 (106)
ecsv Creative Commons License 2008.06.13 0 0 109
Írj mindenképp, ha megtudtad az eredményt! Drukk a hosszú fulladás-mentességhez! :)
Előzmény: Arzénka (108)
Arzénka Creative Commons License 2008.06.11 0 0 108

Köszönöm, amit írtatok! Bocs, h. csak most jelzek vissza, de elfelejtettem kedvencekbe rakni a topikot.

 

Ecsv, ma próbáltam telefonálni az eredményért alvásidőben, de sajna végig foglalt volt a vonal, holnap újra próbálom. Az viszont bíztató, h. nagyon régen kellett használni a Ventolint. (kop-kop-kop) Próbáljuk sok mozgásra serkenteni. Sokat sétálunk babakocsi nélkül, stb.

Előzmény: ecsv (107)
ecsv Creative Commons License 2008.06.10 0 0 107
Arzénka, vannak már eredmények?
Előzmény: Arzénka (104)
szusza123 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 106
Szia!
Nálunk a kisebbik fiú az asztmás, neki olyan 2,5 évesen kezdődtek a tünetek. Flixotide, singulair az állandó szere. Légzésfunkciót nála még nem néztek, én úgy tudom, hogy 4-5 éves kortól néznek, mert nagyon együtt kell működnie a dednek a vizsgálatnál.
A mi tapasztalataink alapján a hideg levegő, vagy a hideg-nedves levegő a rosszabb a fiamnál. De pont a múltkor mondta az orvosunk, hogy ez egyéntől függ, valaki a meleget nem bírja.

Broncho-waxomot a másik gyerekem szedett, akinek nincsenek semmilyen problémái, én nála nem érzékeltem különösebb változást, ugyanúgy beteg volt sokszor az ovi 1-2 évében.
Előzmény: Arzénka (104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!