És mit tegyen, akinek lakáshitele van, és nem tud kevesebbet befizetni, hanem visszaadják? az várhat? tudomásom szerint nem tehetem meg, hogy kevesebbet fizetek be....
Most hat hónapja lesz ugyanerre.
Ha áprilisban adja be valaki a bevallását, és visszatérítése van, az majd novemberben fogja megkapni.
Nemnem.
Eddig a beadástól számítwa ketyegett a 30 nap (azaz pl. január 20. esetén február 20.), most meg mindenképpen a wégső határidőhöz (április 20.?) képest.
Sajnos erre az aljas, szemét 'húzásra' csak egyetlen értelmes válasza lehet a magyar állampolgárok szja-t fizető töredékének: Ha egy mód van rá, akkor nem szabad befizetni, így aztán vissza sem kell igényelni...
(Semmi sem mutaja jobban a költségvetés drámai helyzetét, mint az ilyen intézkedések.)
Most is be lehet adni januárban.
Annak érdemes minél hamarabb, akinek visszajár az adójából, mert túlfizetett! (Nem a fizetése magas, hanem a befizett adója több, mint ami az államot megilletné)
Eddig harminc nap alatt küldte az adóhivatal az aóvisszatérítést késedelmi kamat nélkül! Most hat hónapja lesz ugyanerre.
Ha áprilisban adja be valaki a bevallását, és visszatérítése van, az majd novemberben fogja megkapni.
gyere el hozzánk látogatóba. él az emilem. szívesen megmutatom, hogy élek. láthatod a mosógépünket is. 11 éves, akkor vettük, amikor összeházasodtunk. mióta gyerekeink vannak, minden nap ment. ne tudd meg, ebben az időben mennyi szennyes van 3 gyerek után. úgyhogy nagyon hiányzik. eddig én megjavítottam, csapágycsere, ilyesmi, de most vége, nincs hozzá alkatrész, ami kellene. és nincs 60ezrem egy alap-mosógépre... örülök, ha a lakáshitelt tudom fizetni.
Úgy látszik, el vagyok tévedve, de mintha eleddig februárban illetve márciusban kellett volna benyújtani az adóbevallást, és május környékén kapta meg az ember a visszatérítendőt (ha visszajárt).
wizzeske, baszki, mondd el eccer ebben a rohatt életben érthetően, amit akarsz. engem megnyugtatna, ha kiderül, hülyeséget írtam, és mégis visszakapom márciusban azt a pénzt, amiből mosógépet kell vennem, mert kilyukadt, ami van, és 3 hete a feleségem huga mos ránk...
off
Ha jól tudom, december végéig minden cégnek 30 napnál nem régebbi cégkivonattal kell igazolnia magát a könyvelőjénél. 3000 forint illetékkel számolva az is ilyen nagyságrendű bevétel. Kell minden fillér... :(
on
nem egy honap. aki visszaigenyel, januar vegen benyujtja a bevallast es februar vegeig megkapja. ebbol lesz most junius vege. az negy honap. a visszafizetesek osszege tavaly 100 milliard forint nagysagrendben volt; ennek negyhavi kamata haromhonapos allamkotveny hozamaval szamolva kb 3 milliard forint. nincs az a kis penz, ami ne jonne jol :-)
"Reálértékben nem."
Reálértékben mit jelent 60 k-nál az egy hónap csúszás?
10 forint?
20?
"Más kérdés, hogy a sulinetes program szellemével a digicam vásárlása nem nagyon egyeztethető össze, tehát erkölcsileg le vannak sajnálva."
Ezzel tökéletesen egyetértek. Eredetileg ugye a számítógépek számának növelésére lett kitalálva a sulinet.
No azóta, mióta mást is lehet sex-ben venni, azóta gépet vesznek a legkevesebbet.
Már nem azért, de az én adómból ne Kis Pityi Palkó fényképezőgépét támogassák már!
nekem ugy remlik, az emlitett modositas jovore lep hatalyba, igy 2005 lesz az elso ev, amikor csak juniusban kapjak vissza a penzuket azok, akik tuladoztak magukat.
svedorszagban egyebkent november-december tajan nyitja ki erszenyet az adohivatal, szoval ez a junius meg nem is rossz :-)
Reálértékben nem.
Más kérdés, hogy a sulinetes program szellemével a digicam vásárlása nem nagyon egyeztethető össze, tehát erkölcsileg le vannak sajnálva.
Persze félreértés ne essék, más is szív, aki etikusan használná ki a visszatérítést!