Keresés

Részletes keresés

ApámFia Creative Commons License 2003.12.17 0 0 86
"NO ezzel van itt van a baj (jellemzoen mindig valami uj kaminick irja be az ilyeneket)."

Az ilyeneket meg a hozzád hasonló seggfejek.

Előzmény: geszthi (73)
felpillantó küllő Creative Commons License 2003.12.17 0 0 85
"Hogy lehet olyan hulye valaki, hogy ugy vesz fel kolcsont, hogy sosem marad mar semmi tartaleka. "

Mások meg azért ostorozzák a rendszert, mert némelyek több pénzt vettek fel a kelleténél, és azt bankban "fialtatják". Van sapka, nincs sapka...

PG23_d Creative Commons License 2003.12.17 0 0 84
"Hogy lehet olyan hulye valaki, hogy ugy vesz fel kolcsont, hogy sosem marad mar semmi tartaleka. "
Szerinted mennyi tartalék lenne megfelelő?
Mert ha havi 20eFt-tal emelik a konstrukciómat az ugye havi 20-at jelent, ami évi 240eFt.
Ezenkívül az adóvisszatérítés megnyírbálása, amivel nem tudom mi a helyzet további 240-et jelenthet.
Így fél év alatt átalaították ugyanazt a konstrukciót évi fél millával drágábbra. Ennyit nem mindenki tartalkol.
Jól hangzik a demagóg szöveged:
"eddig minden szuper, kiszmithato volt, de 10ezer forint extra kiadas mar romba donti az embereket...."
A 10 ezer forintod itt évi 360eFt-ot is jelenthet, ennyit sem mindenki tartalékol.
Okos Mikulás Creative Commons License 2003.12.17 0 0 83
"Ezt en ertem Okos Mikulas, no de az is kiszamithatosag, hogy tudom, hogy igen a mindenkori kamathoz (es itt meg mindig nem a valodi piaci kamatokrol beszelunk) kepest az allam tamogat 25%-kal. Ez miert nem kiszamithatosag? "

A mindenkori kamat alatt gondolom a jegybanki alapkamatot érted. Annak mozgása - mint a napokban láthattad, nem kiszámítható. Sőt, elemzők nem tartották kizártnak további 3%-os emelést. Azért szerintem 6%-os éves kamattöblet nem elhanyagolható.

Egy csomó ember szerintem úgy tervez, hogy remek, megvan a pénz (családtól miegymás), felvesznek hitelt teszem azt 15 évre, megveszik a lakást. Aztán jön egy gyerek és még egy. Aztán hirtelen felmennek a kamatok az égbe, ők meg nem tudják fizetni, hova mennek két gyerekkel? Ilyen megfontolás alapján inkább azt mondják: nem vállalunk be gyereket v. lakást, vagy egyiket sem, mert bizonytalanra nem építkezünk. Teszem hozzá teljesen igazuk van. Szerintem egyetlen kormánynak sem lehet stratégiája az, hogy hosszú távon a fiatalok ilyen döntéseket hozzanak.

Ezért fogukat összeszorítva is, de az államnak kell vállalnia ezt az esetleges terhet. Egyébként ha az állam maga is kiszámítható gazdaságpolitikát és inflációs(!) politikát folytat (a mostani nem azt teszi), akkor maga is elősegítheti azt - egyes nemzetközi hatásokat figyelmen kívül hagytam - hogy eleget tudjon tenni ezeknek a kötelettségeinek, mondhatnám szolgáló, szolgáltató állammá váljék. Az otthonteremtés stratégiai kérdés. Hosszútávra szól.

azt pedig megbocsáthatatlan, hogy ha változtatni kell, miért kell hetekkel korábban is máshogy nyilatkozni(közben persze egyes vezetpk felveszik a hitelt, tuti ami ziher) ráadásul ennyire gyorsan lépni. Az ilyen dötnséhozatali metódussal megint azokat hozzák előnyös helyzetbe, akik a tűz körül vannak és informálódnak. Nem csoda, hogy csípi ez az emberek szemét.

Sajnos OTP ügyben nem tudok hozzászólni, nem ismerem a kérdést.

Eddig elő lehetett teremteni a fedezetet, tessék most is megpróbálni. És nem feltétlenül a mobilról meg a bútorról van szó, annak is bele kell férnie. Hagy ne rakjam össze én a költségvetést. :)

Előzmény: geszthi (41)
geszthi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 82
Szoval az azert nem megy hogy azota is atkozzuk a komcsikat (ez esetben joggal), hogy eladositottak az orszagot allandoan kolcsoneket vett fel az allam, de ha az emberek csinaljak ugyanazt magukkal (plusz az allam mint mindig) akkor az meg jo.

Amikor a gorenje korszak volt akkor egyertelmu hogy rossz volt (nyilvanvalo) gazdsagilag. Az hogy most ugyanugy az importbol megy minden (csak nem olyan latvanyos) most meg jo?

Jo az hogy itt tulajdonkeppen az osszes magyar vallalkozo csak kereskedni akar de termelni meg senki sem termel? Vagy ha igen akkor azt ugy hogy tamogassa az allam (pl. epitkezesek, mezogazdasag).

Az meg csak a megszokott belpolitika, amit itt a fidesz most eload (korabban szocik), hogy jaj fizessek ezt fizessek azt, de nehogy emeljek mar az ilyen olyan arakat piaci szintre.

Hat ugy konnyu gazdasagi novekedest csinalni, hogy en fizetek mindent (ami magatol nem menne mert nincs ra piaci fedezet: epitoipar, Olimpia, foci EB.)Radasul ezek nem mukodo befektetesek. Lesz mindenkinek lakasa, sportcsarnok mindenhova, lesz egyszer 2honapig Olimpia. Jo es? Aztan az majd termel uj erteket kesobb folyamatosan?).

Ami meg nem tetszik azt nem engedem emelni (BKV jegy - ez partpolitika miatt, Gazar - ez meg szocialpolitika miatti gyavasagbol stb.)

Emlekszunk Orban alatt? Akkor nem illett volna a megalmodott inflacioba. Ja, hogy akkor elobb utobb tonkremegy a BKV elegedetlen a szinvonallal mindenki? Kit erdekel, az legyen a Demszky baja. Akkor nem volt adjunk nekik tamogatast. Most is akadalyozza meg a fovarosi fidesz frakcio az utasitas. Aztan meg ha osszeomlik vagy sz@r az egesz akkor miert tamogattak a vad. Mibol??

Hallo piacgazdasag van, tetszettek volna nem csinalni rendszervaltast!

Ez nem fog sokaig mukodni, vagy marad mindig ilyen "ungarise vircsaft" az egesz.

De mondom en hulye vagyok a gazdasaghoz biztos, hogy nem az agyba-fobe valo epitkezesben latom a megvalto dolgot...

Előzmény: peaso25 (80)
geszthi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 81
Felreertesek elkerulese vegett en nem azt mondom, hogy egyaltalan ne legyen tamogatas (bar ugye nyugaton...).

Amivel nekem itt bajom van, hogy ezek a szivszaggato sztorik, mindig kamunickeknek jonnek be, meg mit ad isten eppen annyit nem birnak kifizetni amivel a kormany emeli, vagy allitolag egyiknaprol a masikra elnek, de azert felveszik a hitelt agyba-fobe. Ja persze...

Az altalam javasolt eljaras az lenne (azzal ami most is van)
Ujra mondom nem vagyok kozgazdasz, ha hulyeseg mondjatok meg legy szi, hol es miert az:

1, A tamogatas a mindenkori MNB alapkamathoz lenne kotve. Mondjuk a maximum annak 75% lenne.

2, Ez meresz lesz. Kivonni a bankokat az egeszbol. Hozzacsapni az APEH-hez mint egy kulon ugyosztaly. Igy ami haszna van a bankoknak rajta (persze tudom, mind sirankozik hogy nekik nem eri meg, ja azert hirdeti mindegyik...) az megtakaritas az allamnak.

Azert az Apeh-hoz, hogy jobban ellenorizheto legyen, illetve az van mindenutt nem kell kulon halozatot kiepiteni, annak amug is fizet az amber adot, hat most majd fizeti a torlesztest. Ha meg nem akkor behajtjka az apeh ahogy amugy is.

Ez jarna mondjuk minden magyar allampolgarnak alanyi jogon az elso lakashoz vetelhez, vagy az elso uj epiteshez (ha kesobb eladja ujat, nagyobbat epitene vagy koltozne akkor mar nem kap kolcsont. Azt mar had rendeze le a piac jo.)

Ez igy kiszamithato, tervezheto es a gazdsag allapotat tukrozi. Az meg se megy, hogy...(ezt kulon fentebb)

Előzmény: peaso25 (79)
peaso25 Creative Commons License 2003.12.17 0 0 80
nem hiszem, hogy az puffer lenne,hanem egyszerűen elköltik minden pénzüket.
sőt, szerintem az az állítás is megkockáztatható , hogy a bármilyen külcsönt felvevők többet vállalnak be a jövőben bízva, mint a valóságból kikövetkeztethető lenne.

mi lenne az ország(lakosainak) gazdasági helyzetével, ha tényleg kiszámítható lenne ezen a téren?
lásd 2000-2003(kicsit eltúlozva)

Előzmény: geszthi (78)
peaso25 Creative Commons License 2003.12.17 0 0 79
gondolom te is voltál már úgy, hogy kinéztél, mondjuk egy gázkazánt 110 ezer forintért, és nem adnál érte 115-öt, mert az már átlépi azt a lélektani határt, amit már sokallnál.

valahogy így lehetnek a kölcsönfelvételkor,a jegyfizetéskor stb is.

minden esetben arra szoktál hivatkozni, hogy nehogy má az ezer forintos növekmény a villanyszámlában, meg az 500 forint a tankönyvárakban verje földhöz a polgárt.

valószínüleg nem, de nagyon fontos, hogy ez hogyan befolyásolja a vásárlási döntéseiket.
illetve mit értünk azon, hogy nem veri földhöz?
persze,hogy ki tudja majd fizetni a többség, de milyen hatással lesz az iparágra, az árakra, az későbbi beszerzéseire, megtakarításaira.

geszthi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 78
Nem csak fideszesek, barki, aki olyan hulye hogy lenullazza magat evtizedekre ugy vesz fel kolcsont az meg is erdemli.

Mert ha ez egy 100ev ota gazdasagilag stabil allamban (van ilyen? mondjuk svajc?) lenne szokas akkor azt mondom nincs benne meglepo. De hogy itt rendszervaltas utan amikor ossze-vissza valtozott itt vegig minden, a maganszektorban a munkahely biztonsaga is kritikan aluli (es ennek semmi koze a kormanyhoz, ez a hos magyar vallkozok szinvonala)...na ne mar!

Masreszt meg azert is kamu az egesz , szvsz, mert kozben a kocsi vasarlasok radikalisan nonek, a szorakoztato elektronika eladas rekordokat dontott iden is, ahogy a nyaralasra menok (pl. Horvat tengerpart) szama is.

Tehat akkor ket dolog kovetkezik

1, igen is van puffere az embereknek, mert lam telik masra is hitelt felvenni!! Akkor a DVDrol, kocsi csererol kell lemondani a lakasert. Szerintem nagyon is meltanyolhato aldozat...

2, Azok akik az emlitetteket vettek azoknak mar van lakasa nincs hitele, igy ok nem szamitanak. Oke. Akkor meg nem vettek volna fel annyian lakashitelt mint itt mondjak.

Ez utobbit egyebkent szerintem az is igazolja, hogy allitolag csak 10milliard a megtakaritas belole.
Hat akkor nem vehettek fel olyan sokan olyan oriasi hiteleket ha az a 3.5% kamat-nem-tamogatasi novekedes csak annyit hoz be.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (76)
geszthi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 77
Apropo elemes, mi is van azzal a 3x nyugati tamogatassal lakashiteleket illetoen?

Ott van alabb belinkelve a jelenlegi angliai szint 3.75%-os "MNB alapkamat" mellett. Hat azon 3x tamogatas mintajara most 16.5% ra emelte volna a kormany a "tamogatast" az elso lakast vasarloknak....

Ja, ekkor nincs nyugatra hivatkozas...

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.12.17 0 0 76
Esztike, soha ne legyen benne részed, de a magyar ember évtizedek óta annyi hitelt vesz fel, amennyit még éppen törleszteni bír. Ha egy-egy kormány nem húzza keresztül a számításait...

(Ajánlott olvasmány: Kopácsy fejtegetései arról, hogy ha a magyar háztartások csak megalapozott és biztonsági rátartással dolgozó pénzügyi terv birtokában vágtak volna bele a házépítésbe, akkor ma a lakásállományunk százezrekkel kisebb lenne.)

U.i.: Máskor oly érző szívvel viszonyulsz az elesettekhez - honnan ez a mostani érzéketlenség? Aki lakáshitelt vett fel, az fideszes, ezért nincs a számára könyörület?

geszthi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 75
Igy tulzas, de a 30millios hitelt megszuntetesekor is ugyanilyen rinyalas ment.

Az pedig messze nem az atlagpolgari (sajnos) szint!

Előzmény: armagnac (71)
geszthi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 74
Legalabb akkor dicserj mar meg elemes, ha epp a sajat oldalam ellen hozom be a hireket. En emlitettem itt a Bokros csomagot, hogy annal volt ugyanilyen az erveles ezert is csodalkoztam mi tartott eddig ezt eszrevenni....

Előzmény: elemes (54)
geszthi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 73
NO ezzel van itt van a baj (jellemzoen mindig valami uj kaminick irja be az ilyeneket).

Hogy lehet olyan hulye valaki, hogy ugy vesz fel kolcsont, hogy sosem marad mar semmi tartaleka.

Ugyanis allandoan ilyen szivszaggato hirek jonnek, hogy hurra minden havaj meg hepi volt, de most mino borzalom nincs 10e forinttal tobbem jaj hogy elunk meg.

No ne nezzuk mar hulyenek egymast (persze lehet csak Simicska mondasa el).

Mert ha meg az lenne mint az OTP hitelekkel volt a rendszervaltaskor, no igen az oriasi ugras volt.
Vagy az, hogy a 30milkas hitelt akartak volna felvenni es most mar nem lehetne csak fele, juj akkor nem tudom a kinezett szupre hazat megvenni, kenytelen vagyok csak 15milkaval kevesebbert...bruhaha.

No de az, hogy eddig minden szuper, kiszmithato volt, de 10ezer forint extra kiadas mar romba donti az embereket....aki olyan hulye, hogy annyira kikoltekezik, akkora kolcsont vesz fel, hogy nem marad ennyi puffere (ingadozasi resz, vesztartalek stb) az meg is erdemli.

Előzmény: ApámFia (61)
Wic Creative Commons License 2003.12.17 0 0 72
gonosz :)
Előzmény: armagnac (63)
armagnac Creative Commons License 2003.12.17 0 0 71
Pedig olyan jól hangzott;)
Szemét spekulánsok felverték a lakásárakat, mások meg kamu alappal felvették a kedvezményes hitelt, végeredményben pedig a szegények adójából finanszírozták a gazdagok lakásvásárlását. És most ez a Horváth Csaba vagy hogy híjják azt mondja, hogy ha konszolidálódik a helyzet jövőre, akkor visszaállítják ezt a súlyosan igazságtalan rencert;-D
Előzmény: dez1 (70)
dez1 Creative Commons License 2003.12.17 0 0 70
Ez egyáltalán nincs így. Nézd csak meg a hirdetéseket meg az elemzéseket. A lakáshitel alig-alig jelentett plusz áremelkedést.
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 69
Én viszont ismerek! De pszt!
Előzmény: Zser (68)
Zser Creative Commons License 2003.12.17 0 0 68
"1.) Igazán a trükközésre, második, harmadik lakás beszerzésére vótt alkalmas. "

Biztos,hogy olyan dologról beszélsz amiről tudsz is vmit,vagy csak simán marx szól belőled.Én egy olyan embert sem ismerek aki 2.3.lakásra vette volna fel a pénzt,ellenkezőjét viszont sokat.

Előzmény: Indián (47)
Tudatlan Gáborka Creative Commons License 2003.12.17 0 0 67
Azt hiszem leírták már páran, hogy nem a finanszírozása volt a gond.
Persze jól hangzik, hogy valaki a Fideszből nem tudott rá válaszolni, de az a kormány nem arról volt híres, hogy nem tudja mit csinál.
A kölotségvetésre sokkal nagyobb terhet ró évről évre ez a dilettáns szoclib kormány.
Előzmény: K.Trout (64)
ApámFia Creative Commons License 2003.12.17 0 0 66
"Sosem mondták, hogy nem szigorítják.
Azt mondták: nem szüntetik meg."

TÉVEDSZ!

Nem lesz több szigorítás a lakáshitelezésben

"Vége a meglepetések korának. A lakástámogatási rendszer ezentúl kiszámítható és tervezhető lesz – jelentette ki tegnap Csabai Lászlóné lakásügyi kormánymegbízott, a Nemzeti Lakásprogram társadalmi vitájának záróakkordjaként megrendezett tegnapi műegyetemi tanácskozáson."
(2003. október 30.)

No comment

Előzmény: K.Trout (65)
K.Trout Creative Commons License 2003.12.17 0 0 65
Sosem mondták, hogy nem szigorítják.
Azt mondták: nem szüntetik meg.
Előzmény: ApámFia (61)
K.Trout Creative Commons License 2003.12.17 0 0 64
A piaci kamatú és támogatott kedvezményes kamatú lakáshitelek közti különbséget a kereskedelmi bankok számára a költségvetés fizette/fizeti ki.

Vagyis magánlakásokra megy közpénz.
Ezek közül szép számmal olyan magánlakásokra, amiket befektetési - és nem lakásgondok megoldására - vettek.

Továbbá: elő fogom keresni azt a cikket, ahol másfél-két évvel ezelőtt egy fideszes illetékest kérdeztek, most csak emlékezetből írom, de a lényeg ez volt:
Kérdező: - Látható, hogy a jelenlegi konstrukciókkal a lakáshitelek kedvezményes kamattámogatása évről évre egyre nagyobb terhet ró a költségvetésre. Hogyan fogják ezt kezelni?
Illetékes: - Ezen még nem gondolkoztunk...

armagnac Creative Commons License 2003.12.16 0 0 63
Viszont tud beszélni. Irigykedj.
Előzmény: wizes (62)
wizes Creative Commons License 2003.12.16 0 0 62
Cámolni sem tucc!
wizes.
Előzmény: elemes (59)
ApámFia Creative Commons License 2003.12.16 0 0 61
"Személy szerint én is szar helyzetben vagyok emiatt."

Csatlakozom... :(

Egy ideje mi is agyaltunk a lakáscserén, de a májusi szigorítások után ismét megingott a bizalmunk a szocik szavahihetőségében. Hallgatni kellett volna a megérzéseinkre, de most már késő bánat... Aztán csabainé október végi magabiztos kijelentése (lassan mondom: nem fogjuk szigorítani!) hatására eladtuk a panel lakásunkat, és egymillióval lefoglalóztunk egy olyan társasházi lakást, aminek januárban lesz jogerős az építési engedélye. Nyilván hülye voltam, hogy hittem az mszp többszöri "nem szigorítjuk" ígéreteinek, de azt is éreztem, hogy a támogatott lakáshitelt rövidesen végleg el fogják törölni, és utána már semmi esélyünk nem lesz a lakáscserére!
Még nem tudom mi lesz velünk, mert a havi 15-20ezer forinttal több törlesztés semmiképpen nem fog beleéférni a szűk költségvetésünkbe...

Azt hiszem ezek után jogosan írhatom, hogy
ROHADJON MEG EZ A HAZUG mSZP KORMÁNY! :(

Előzmény: Tudatlan Gáborka (3)
armagnac Creative Commons License 2003.12.16 0 0 60
(Mindent 2x mondok 2x mondok vagy későn későn.)
Előzmény: armagnac (58)
elemes Creative Commons License 2003.12.16 0 0 59
egy ismerosom iszonyu peches: 99 tavaszan egy evre elment kulfoldre kulizni, hogy osszeszedje a lakasra valot. almai lakasa egy ev alatt hajszalra pont annyival lett dragabb, mint amennyit felretett abban az evben :-) igy aztan kicsit keseruen felvett egy nagy valag kolcsont ket evre es mire visszafizette lefogyott tizenot kilot (ez mondjuk nem artott).

honapok otan eladni keszulne a lakast, es a 2000-es vetelarra csak az inflaciot tenne ra, de nem viszik.

szoval ez az 50%-os ugras inkabb csak szorvanyos lehet, esetleg a kinalati arak ugrottak meg, de a "kotesek" nem az expressz iranyarain szuletnek.

nezd csak meg juhasz lejto utcai pagodajat 95 milkaert.

armagnac Creative Commons License 2003.12.16 0 0 58
Nem ugrottak azok egy centit sem, lassuló ütemben, de biztosan nőttek az árak. '99-ben ~1/2 év alatt megduplázódtak, utána további 3-4 év alatt kúsztak fel még 50%-ot. Ugrást nem láttam benne. Megjegyzem, kb. 30% infla mellett. Ugrást nem láttam benne.
armagnac Creative Commons License 2003.12.16 0 0 56
Na ezzel pont elkéstem.
Előzmény: armagnac (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!