Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.14 0 0 60
És folytatásos teleregényünk befejező részéhez értünk, megoldódtak a problémák, párszor apt-gettel is, meg kézzel is újraraktam angol és magyar verziókat is, míg jó nem lett:) Így már látja a fontserver truetype fontjait is. Aztán jött a nyomtatás móka, először nem ment, aztán újrainstall cupsys-bsd, ami letakarította a valamiért ott lógó lpr-t, és ezután a sima generic printer lpr paranccsal csodásan nyomtatott a hálón található laserjetre. Köszönöm a segítséget.
Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.14 0 0 59
Izé, nem forrásból, hanem ilyen install scripttel:)
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.14 0 0 58
Köszönöm szépen a segítséget, most az a helyzet állt elő, hogy forrásból raktam fel az sfs.hu-féle magyarítást, s berakta magát a kde menübe. Viszont ha onnan inditom, nem látja sem az így felrakott nyomtatót, sem a truetype betűkészleteket.:)
Ha viszont /usr/local/OO/soffice-al indítom, akkor ezeket látja (ez a válasz egyébént a betűtipusos kérdésemre is), viszont teljesen hülye szimbólumokat rajzolgat. Pl a felsorolások pöttye helyett egy-egy olló szerepel, valamint a képleteket teljesen összebarmolta.
Na, mind1, próbálkozom újratelepítgetéssel. Köszönöm mégegyszer, úgy tünik így lehet majd nyomtatni.
Előzmény: dj (57)
dj Creative Commons License 2004.03.13 0 0 57
Az OO általában olyankor nem látja a rendszerhez beállított nyomtatót, ha olyan meghajtóprogramot használ ami OO-nak nincs.
Ilyenkor el kell indítani az spadmin progit (/usr/local/OpenOffice...../program/spadmin) -> új nyomtató -> nyomtató hozzáadása -> importálás
Illesztőprogram könyvtára -> /etc/cups/ppd
Illesztőprogram kiválasztása -> itt kiválasztod azt az egyet ami van installálva, ilyen néven találod meg az illesztőprogram listában majd válaszd ki, tovább.
Nyomtatóparancsnak lpr -P eszköznév amire installálva van aztán nevet adsz neki és befejezés.
Ezután nagy valószinüséggel a nyomtatót kiválaszthatod nyomtatáskor OO-ban.
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.13 0 0 56
Ez ilyen itthoni cucc, hp laserjet 1010, win98al ellátott gépre kötve (kell annak is a gép, aki nem tudna linuxxal játszadozni, egyszerűbb volt ezesetben venni egy 98at), a linuxos gép meg eth0-n lóg a hálón. Az az igaz, nem sokat pöcsöltem sambaval, mert kde alatt belőttem elég könnyen, konquerorral látom megosztott fileokat, én nem osztok, meg felraktam cups, és így kde control centerben látom a nyomtatót is, meg tudok mindenből nyomtatni, ami azt látja, de az OOo nem.
Előzmény: dj (55)
dj Creative Commons License 2004.03.13 0 0 55
Mi a nyomtató pontosan HP5 vagy tipus és milyen nyomtatási rencert használtok? CUPS vagy más?
Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.13 0 0 54
Hp Laserjet
Előzmény: dj (53)
dj Creative Commons License 2004.03.13 0 0 53
Milyen nyomtató?
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.13 0 0 52
Van valakinek valami elképzelése, hogy egyszerűen hogy lehetne nyomtatni a hálózatban win98on figyelő nem ps nyomtatóra?
Kde-nek sikerült belőni, így kde appokból jól megy, csak az OOo nem hajlandó kezelni, mivel ugye nem ps nyomtató.
A másik, h ms core fontokkal írtam egy 83 oldalas akármit, times new roman 12-vel, aztán ezt átpakoltam a wines gépre nyomtatás céljából, ahol szintén OOo futkározik, és hirtelen lett a 83ból vagy 70 oldal, úgy nézett ki a dolog, mintha kisebbek lennének a betük. Szal mitől van az, hogy wines környezetben ugyanazon OOo-val kisebb a 12-es betüméret, mint nálam?
Próbáltam pdf-be kirakni, hogy akkor majd ugyanolyan marad, ami úgy is volt, csak ő helyett ?-ek szerepeltek, ami haverok közt még elmegy, de egyébként nem:)

Köszi

kpl Creative Commons License 2004.03.13 0 0 51
Nem kimondottan linux téma, bár emulátorral biztosan megoldható. Viszont elvileg járnak erre nagyobb rálátással rendelkező emberek, ezért itt kérdezem hogy ismeri-e valaki a

www.framework.com

oldalon elérhető szoftvert. Ennek ősét még az Ashton-Tate csinálta, az utolsó volt az FW3, aztán a Borlandon keresztül valahogy önállósult. Táblázatkezelő, szövegíró, adatbáziskezelő meg még ki tudja mi van belerakva, mindenesetre én néha használom a 6. verziót. A fejlesztő szerint a jelenlegi 8. kiadás tud mindent és fut minden MS rendszeren és hardveren. Meglepő.

Használ valaki még ilyet? Hallottatok ilyenről?

Garrotter Creative Commons License 2004.03.04 0 0 50
Hello!

Mar egesz jol megy az oldalak formazasa, de a tablazatkezelovel meg mindig nem boldugolok.
best sunday dress: nálam (1.1.0) az összes/oldal/kijelölés alatt van egy beállítások, katt arra, és ott van a kiválasztott oldalak
Hat en ezt nem talaltam (mondjuk ez nem meglepo).
Merre keresem?
Amugy egesz jo az OO.o csak ket nevjeyet tuntetett el amit teljesen benne szerkesztettem :(

G.

malacgazda Creative Commons License 2004.03.04 0 0 49
Mellékes kérdésem lenne.
A munkámhoz fontos tudnom, hogy a dokumentumaim egyes részei hány karakterből állnak. Wordnél ez úgy megy, hogy kijelölöm az adott részt, és Eszközök>Szavak száma.
OOo-nál viszont hiába jelölöm ki, és Fájl>Tulajdonságok, csak a teljes doksi karakterszámát jelzi ki.
Igazából persze a keresett részt ki is másolhatom egy új doksiba, és ott megszámolhatom, de azért elég idegesítő.
Ez hiányossága az OOo-nak, vagy csak én nem találtam meg, hogy hogyan kell?
Zotyi Creative Commons License 2004.03.04 0 0 48
Tulajdonképpen ezt ügyes szerver oldali programozással (cgi vagy PHP) + CSS2 (és azt támogató böngészővel) megfelelően meg lehet oldani. Előnye, hogy kliens oldalon kevesebb lehet az erőforrás felhasználás és a user nem tud belekontárkodni!
Előzmény: TaXiN (47)
TaXiN Creative Commons License 2004.02.29 0 0 47
Izé... írnom kellene egy programot, ami a szerveren levő MySQL-t használja és tud grafikonokat csinálni, meg képeket beilleszteni és NYOMTATNI. Ha nem kellene nyomtatni, akkor egy web böngésző jó felület lenne, de html-ben nincs oldaltörés, és az anyag jobb széléről mi marad le nyomtatáskor, azt előre nem lehet tudni.

A StarOffice Writer-ét lehet-e programozási felületnek használni ? Multiplatform, meg jól nyomtat, de hogyan programozható ? Védhető az user-ektől stb.

selli2 Creative Commons License 2004.02.22 0 0 46
Ok köszi kozben már masol megmondták.

Bemesz az OpenOffice\share\dict\ooo konyvtarba es megnyitod a dictionary.lst filet. Kommentezd i ami nem kell, irj a sor ele egy # jelet. Nalam igy nez ki, csak a magyar es angol van engedelyezve, es csak a szotarak:

DICT hu HU hu_HU
HYPH hu HU hyph_hu
THES hu HU th_hu_HU

dj Creative Commons License 2004.02.22 0 0 45
Előzmény: Solt (44)
Solt Creative Commons License 2004.02.22 0 0 44
És, khm, az angol OOo-hoz vajon hogy lehet telepíteni a magyar helyesírásellenőrzést és menüt?
Előzmény: selli2 (42)
dj Creative Commons License 2004.02.22 0 0 43
Nem elegáns megoldás: kitörölni azt ami nem kell a /usr/local/OpenOffice.org1.1.0/share/dict/ooo könyvtárból.
Előzmény: selli2 (42)
selli2 Creative Commons License 2004.02.22 0 0 42
Hello

Hogyan lehet az OpenOffice.hu-t rávenni hogy nem telepítse/használja a nem magyar ill. angol szótárakat. Hiába kapcsolom ki az Eszközök/Beállítások/Nyelvi beállítások/irastámogatásban a dán,német ... szotárak használatát egy-két újraindítás után "visszaikszeli" és megint használja.

ez több okbol is rossz:
- tobb memoriat zabál
- lassaban indul
- hülyeségeket javasol a hibás szavakra

kosz

StillStar Creative Commons License 2004.02.19 0 0 41
:)
Előzmény: best sunday dress (39)
best sunday dress Creative Commons License 2004.02.19 0 0 40
tablazatkezeloben hogy lehet elerni, hogy csak az aktualis ful tartalmat nyomtassa

nálam (1.1.0) az összes/oldal/kijelölés alatt van egy beállítások..., katt arra, és ott van a kiválasztott oldalak

de úgy is jó, hogy ctrl+end-del munkalap végére mész, shift+ctrl+home-mal kijelölöd az egészet, és akkor a kijelölést nyomtatod

Előzmény: Garrotter (37)
best sunday dress Creative Commons License 2004.02.19 0 0 39
örülök, hogy megoldódott
Előzmény: StillStar (36)
StillStar Creative Commons License 2004.02.17 0 0 38
Format->Page

A tobbi menni fog...

Előzmény: Garrotter (37)
Garrotter Creative Commons License 2004.02.17 0 0 37
Sziasztok!

Most imerkedem melyebben az OO.o-val. Akadt nehany gondom amire magamtol meg nem talaltam megoldast, es a sugoval nyelvi problemaim vannak.
- szoveszerkesztoben hol lehet megadni a papir tajolasat ill. a margok meretet
- tablazatkezeloben hogy lehet elerni, hogy csak az aktualis ful tartalmat nyomtassa (kijelolesen, oldalszam megadason kivul) ill. szamozza ne az egesz munkafuzetet

Egyelore ezek, ha nem zavarok meg lehet, hogy lesz kerdesem.

G.

StillStar Creative Commons License 2004.02.17 0 0 36
Font problema volt :(((, koszi...
StillStar Creative Commons License 2004.02.16 0 0 35
Koszi, megprobalom a fontok cserelgeteset. Ha lesz eredmeny szolok.
Előzmény: best sunday dress (34)
best sunday dress Creative Commons License 2004.02.16 0 0 34
két dologra tudok gondolni

az egyik, hogy a word doksik speckó fontkészletet használnak, amit a pdf-be valószínűleg nem lehet beágyazni, s vmi nem kóser fonttal helyettesít az OOo. én a linuxszomra elég régen föltettem az m$-core fontokat (ami most a sourceforge.net-ről érhető el), így a legtöbb word file-lal nincs gond, hiszen arial, courier, verdana, tns, tahoma, georgia stb. van. ahol mégis gond lenne, átcserélem a problémás betűtípust vmi standard ttf-re.

a másik dolog, bár ez ma már igen kevéssé valószerű, azért bele lehet futni: a hekkelt fontok. még corel cd-ken lévő gyűjteményekben is voltak olyan "magyarított" fontok, ahol egyszerűen átrajzolkát a hullámos/kalapos ékezeteket, nem a rendes helyükre tették az ő/ű-t. ilyen esetben a tutibiztos fontra cserélés után még két keresés/csere, és a kalapos/hullámos kollégák megjavulnak. mondjuk winword6-os doksiban láttam ilyet utoljára, sz'al nem hinném, hogy ez a gáz

ennyit tudtam mondadni

de már akkor kérdeznék is: próbálta már vki gtk vagy kde integrációval csinosítani az OOo-ját? az ikonok cseréje már megy, de nem lenne rossz, ha volna ennél szorosabb integráció (mime-társítás stb.) tudtok erre ötleteket?

Előzmény: StillStar (31)
StillStar Creative Commons License 2004.02.16 0 0 33
;)
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.15 0 0 32
Szervusz StillStar!

> Mar ha erre gondoltal...

Ugu, vagyis igen. :D

Előzmény: StillStar (31)
StillStar Creative Commons License 2004.02.15 0 0 31
A megoldas rem egyszeru: nem en csinaltam a Word doksit. Viszont atalakitani en szeretnem. Mivel most eppen nincs keznel se Word, se Distiller, lopni meg nem akarok, probalkozom mas legalis/egyszeru/elegans (raadasul ingyenes) megoldassal - ami meg mindennek a tetejere keznel is van. Probalkoztam eloszor elmenteni .swx formatumban, onnan exportalni - akkor is rossz a .pdf fajl -> innentol viszont kezd az OO reszere is erdekesse valni a tema.

Olyan kornyezetben elek, ahol mindenfele formatum felbukkanhat szinte barmilyen nyelven. Nalam az alapbeallitas US + idonkent magyar billentyuk magyar kodlapokkal. Ezzel nem sajat magamat kivanom szivatni, hanem erre van tobbnyire szuksegem. (Foleg munkara hasznalom a gepet, az US _kell_). Gondolom ebbe a problemaba mas is beleszaladt mar, es gondolom nem erdektelen gyogyithato-e.

vOrOn: igen a "davajtye zsity druzsno" jo dolog. Mar ha erre gondoltal...

best sunday dress: koszi, egyik elso "buheralos" probalkozasom ez volt, nem megy... :(

Előzmény: dj (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!