Keresés

Részletes keresés

HoKr Creative Commons License 2003.12.17 0 0 264
Dehat mar megalazott. Nem is egyszer. En is egy kicsit tulzasnak tartom, amit ez a bagazs muvel, de nagyon jol szorakozom, amikor olyanok mint te komolyan veszi oket. Viccesek na. Te viszont humortalan vagy, savanyu es egyenesen nevetseges.
Előzmény: Ender_Wiggin (262)
krég Creative Commons License 2003.12.17 0 0 263
porsche

bár a kicsit már sok volt az önismétlés, meg túl fölényeskedő lett a dolog, túl nagy terjedelemben, minek ismételni 20-szor ami egyértelmű, szóval összességében idegesítő lett az egész, megfojtottad a báját, ejj

Előzmény: titanick (261)
Ender_Wiggin Creative Commons License 2003.12.17 0 0 262
"Csók, macsó, kávézgass bátran a maréknyi Apám beájulna rajongóal, az ő szemükben nem bohóc vagy, hanem hős:)"

"Nagy az ISten állatkertje és ender wiggin a vezérük. Remélem Orson Scott Card egy kis mormon fekete mágiával fenéken illet, hogy ennyire megalázod a nickeddel egy lángelme szüleményét."

"Bandi meg hadd hadakozzék, szabad ország ez, szabad fenegetőzéssel, nincs ezzel semmi gond, és amúgy is maximum a vicc erejéig lehet komolyan venni az efféle tönkreteszleket..."

Ne erőlködj te hernyó, mert elered az orrod vére...

"Mozit nyitnak meg az Apám beájulna sztárjai
2003.12.09. 12:22


Apám beájulna
Ritka pillanat a hazai mozik jelenlegi helyzetében, ha megnyitóról és nem bezárásról beszélhetünk, még ritkább, ha egy, a régi idők hangulatát felidéző filmszínház nyílik, ráadásul vidéken.

Az Apám beájulna sztárjai természetesen eme történelmi pillanatnak is részesei lesznek. A rendező Sas Tamás, a forgatókönyvíró Salinger Richárd, valamint a két főszereplő Csősz Boglárka és Gáspár Kata ma este ugyanis Szeghalomra utazik, ahol megnyitják a helyi Művelődési Házban felújított mozi termet.

Az Apám beájulnával tehát a régi idők mozija köszön vissza, Szeghalmon már kedden, csütörtöktől pedig az ország többi mozijában is, hisz várhatóan rég nem látott sorok kígyóznak majd a jegypénztárak előtt, hogy megnézhessék az év filmjének tartott Sas Tamás alkotást."

"Van egy könyv, Salinger Richárd bestsellere, amely vászonra kívánkozott. Nem is kellett sok idő, a filmesek lecsaptak rá. Míg régen nemigen forgattak itthon zsánerfilmet, az utóbbi években a nyugati trend szerint egyre több próbálkozás van. Bár az első magyar akciófilm megbukott, mitöbb, nevetségbe fulladt, s még a horror és a sci-fi várat magára, Sas Tamás tinifilmet forgatott. Ilyen volt már, a nyolcvanas években hatalmas közönségsikert aratott a Szerelem első vérig. Ma már természetes, bár sokan még mindig fanyalognak, hogy otthon is készüljenek kifejezetten a piacra szánt, mondjuk ki, kommersz filmek. A Valami Amerika is azt bizonyította, hogy lehet a dolgot színvonalasan művelni. Az Apám beájulna ezt célozza meg.

A sztori két csaj barátságáról és kalandjairól szól, egyfajta road movie. Egyikük Szarka (Gáspár Kata), aki leruccan a Balatonra, hogy szüleitől elszakadjon, és némi pénzt keressen. A lány elégedetlen a külsejével, így nem túlságosan nagy az önbizalma, nem úgy, mint Barbinak (Csősz Boglárka), a szőke ciklonnak, aki egy milliomos család csemetéje, és minden pasit az ujja köré csavar. Szarkának komoly céljai vannak az életben, Barbinak, kevésbé körvonalazottak. Ők ketten első ránézésre nagyon különböznek, de barátság szövődik köztük, és a számtalan kaland során közel kerülnek egymáshoz, és persze tanulnak is egymástól. Fogják magukat, és nekivágnak Görögországnak (a regényben Izrael szerepel, de ezt a helyszínt az alkotók nem merték megkockáztatni), később Barcelonában, majd Rómában kötnek ki. Eközben Szarka szülei meg vannak róla győződve, hogy a leányka Siófokon nyaral, úgyhogy van némi viharfelhő a feje fölött. A csajokat persze leginkább a pasik érdeklik, bele is csöppennek néhány kalandba, majd a film végi monológból úgy tűnik, az utazás során érettebbé, felnőttebbé váltak, és sokat megtudtak önmagukról. Hogy így van-e, ki-ki döntse el maga.

A rendező és a producer (a Valami Amerika társproducere), Kálomista Gábor csöppet sem ódzkodnak a közönségfilm kifejezéstől. Sas Tamás már évek óta kirándul a szerzői film (Presszó, Szerelemtől súlytva) és a kommersz (Kalózok, Rosszfiúk) között. Szerinte minden film közönségfilm, csak van, amelyik inkább a differenciáltabb gondolkodású, szűkebb réteget szólítja meg, és van, amelyik a kevésbé elmélyülni, inkább csak szórakozni vágyókat. A rendezőt most is sokkal inkább a női karakterek izgatták, akárcsak a Presszó vagy a Szerelemtől súlytva esetében. A forgatókönyvet maga a szerző írta, de azért a rendező is itt-ott bele-belenyúlt, hogy a történet koncentráltabb legyen. A főbb szálakat megtartották, de gazdagították is a sztorit a könyvben nem szereplő elemekkel, például nagyon fontossá vált a zene, amit Berkes Gábor írt. Salinger Richárd szerint más lett a film, mint a könyv, de ez természetes, és az is, hogy egy mozi nagyszerű reklám egy regény számára. Nem véletlen, hogy nyugaton sokkal több az adaptáció. A trend viszont nálunk is beindult, hamarost jön az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere, az Állítsátok meg Terézanyut! adaptációja.

A különféle országokban forgatott Apám beájulna színes, szórakoztató mozi, de azért ad a tartalomra is. A felnőtt szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Kern András, Koós János, Kiss Mari vagy Kulka János, a főszereplőket, vagyis a kamaszokat ismeretlen arcok játszák. Van azonban közöttük három, akiknek a szüleit legalább biztos ismered: Haumann Péter, Bánsági Ildikó és Máté Gábor gyermekei. Egyszóval változik a világ, és Magyarországon is végbemegy lassan egyfajta generációváltás, vagyis jön az új generáció. És jönnek a tinifilmek, ha nem is hollywoodi mintára, mert ez a legtávolabb állt az alkotók szándékától."

Ugye nem akarsz találkozni, inkább mindenféle álindokkal (méghogy megaláznál.. hehe), meg handabandázással lerázol... Becsurgattál fióka?
Teli a gatya hulladék?


titanick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 261
merci
Előzmény: nondry (256)
nondry Creative Commons License 2003.12.17 0 0 260
te meg sógor (és mindenki pofán akar hányni)
Előzmény: themanwho (258)
Palmer Eldritch Creative Commons License 2003.12.17 0 0 259
Szóltam Pacónak és Alexnak.
Kirendelték a védelmed :)

Amúgy micsoda szórakoztató jó reggel volt ez :)

themanwho Creative Commons License 2003.12.17 0 0 258
te meg kuruc vagy (és mindenki meg akar tolni)
Előzmény: nondry (256)
zeuszka Creative Commons License 2003.12.17 0 0 257
pedig igyekeztem, bocs
Előzmény: Zog (240)
nondry Creative Commons License 2003.12.17 0 0 256
te okos vagy (és elégedett magaddal)
e_w is okos (és elégedett magával)
jó olvasni a diskurzusotokat.
haajrá!
Előzmény: titanick (255)
titanick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 255
Az index kritikája. Ritka kivételek egyike, amikor egyet tudok érteni vele:_

http://index.hu/kultur/mozi/apam1212/

titanick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 254
ajaj. most mit kelted rossz híremet? Én egy nyüzüge, összeaszott békásmegyeri, ja nem kőbányai porbafingó vagyok, aki a légynek sem árt, nem ért a filmekhez és fél az árnyékától. És már a szuperhős énem is meghalt fél éve. Ja és sulinetes vagyok.

Erre te lenyomod, micsoda nőirtó vagyok...hüje.
És még csak meg sem ütött...hüjehüjehüje:)
Megvan még a korbács?

Bandi meg hadd hadakozzék, szabad ország ez, szabad fenegetőzéssel, nincs ezzel semmi gond, és amúgy is maximum a vicc erejéig lehet komolyan venni az efféle tönkreteszleket...

Előzmény: Nikita (252)
Nikita Creative Commons License 2003.12.17 0 0 253
"A bemutatón a Kordában az RTL híradós volt a szpíker"

Rosszabb. A Mónika... ott ültem. 50-szer elmondta, hogy az év sikerfilmjét fogjuk látni.

Off: olvastad, amit a filmről írtam lenntebb? Én elnézőbb voltam, mint te.

Előzmény: titanick (237)
Nikita Creative Commons License 2003.12.17 0 0 252
Ender. csillapodj. Én ismerem titanicot. Rádnéz és meghalsz. Jobb, ha nem fenyegeted.
Érzékletes példa: egyszer kissé összevitatkoztam vele, aminek keservesen sírás lett a vége, pedig engem nehéz kihozni a sodromból. És még csak meg sem ütött.
Előzmény: Ender_Wiggin (230)
titanick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 251
Ebben lehet hogy igazad van, mert a hülyék láncreakcióval szaporodnak, ha találnak maguknak egy vezérökröt...de sosem lesznek elegen:))))

Nagy az ISten állatkertje és ender wiggin a vezérük. Remélem Orson Scott Card egy kis mormon fekete mágiával fenéken illet, hogy ennyire megalázod a nickeddel egy lángelme szüleményét.

Ugye nem baj ha nem barátkozunk? :)Már így is túl sokan akarnak a barátaim lenni:)

Joccakát, csáknorrisz, holnap folytköv.

Amúgy gyűjthetnél aláírásokat az Apám nevében mellett. Sőt, lehetne kiírni ezen alapulva népszavazást is. Jó film-e az Apám beájulna...

ui: a topic tartalmára felhívom pár szakember figyelmét. Sztár lehetsz...megérdemled...:)

Na de elég az offból, vissza a filmhez. A megérdemelt sárbatipráshoz.

JÓ MAGYAR FILMET AKAROK: ENNEK FŐ FELTÉTELE SAS TAMÁS ELTILTÁSA A RENDEZÉSTŐL.

Előzmény: Ender_Wiggin (247)
Nikita Creative Commons License 2003.12.17 0 0 250
L. drága! Imádtalak olvasás közben. Minden mondatot pontos. Néhányat kivéve, de azt majd személyesen. Ja, és a Barbi hangja tényleg szinkron, már csak, hogy insider legyek:-)
Előzmény: titanick (227)
titanick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 249
off:

ugyan minek? eszement bohócokkal kávézni? nem örülnél te egy ilyen beszélgetésnek, hidd el. Csúnyán megalázna:)

Inkább tegyél tönkre emberileg, erkölcsileg, családilag, gazdaságilag, könyörögöm, mert most már komolyan hülyén halok meg, ha nem derül ki miféle maffiafőnök vagy politikusgyermek vagy:) Száva Ender, Grespik gyermeke.:)

Amúgy a messiás komplexus gyógyítható...

Mindenesetre kiérdemelted az Arany Csörgősipka díjat, amelyet egy kedves jó honlap hagyományait követve az adott időszak legnagyobb barmának adnak oda. Asszem ezt meg sem kell szavaztatni. Mi örülünk az udvari bolond szerepkörnek, folytasd ha gondolod, hálás fikázásokkal csapunk tarkón megannyiszor, és abban a tudatban kelhetsz, hogy van értelme az életednek, megnevettetsz naponta egy tucatnyi embert. Én elintézek neked egy szolid életjáradékot a Budapest Filmnél, mint önjelölt védelmező és bérgyilkos, aki újságírók és rajongók ezreit mészárolja le a szent cél érdekében és kapsz egy Sas Tamás által dedikált, Csősz Boglárkáról a masztija után frissen lefejt bugyikát, hogy emlékezz a szenvedélyes, édes és húzós ifjú nyaraidra.:)

Csók, macsó, kávézgass bátran a maréknyi Apám beájulna rajongóal, az ő szemükben nem bohóc vagy, hanem hős:)

Ezekért érdemes élni, nem? :)

Köszi a ma esti poénorgiát, a fenyegetőzős rész különösen eredeti és sosem látott fénypont volt a hűs éjszakában...

ui: jótanács, lassan ki kéne vonnod a sok csúnya szót a beírásaidból, mert kitiltanak, és hiába vagy te a legveszélyesebb ember a világon, nem jöhetsz vissza és az nekünk rossz lesz...:)

(Nekem meg nem kéne abszintozgatni a topicot harsogva röhögve olvasó ismerőseimmel.:))

Előzmény: Ender_Wiggin (246)
Balthazar Creative Commons License 2003.12.17 0 0 248
ˇˇEnder_Wiggin válasz erre | adatok | e-mail 2003-12-16 21:55:57 (239)

Sajnos nem tudod, kit haragítottál magadra...

Rendkívül béketűrő ember vagyok, de a családom SZÁMODRA ÉS A HOZZÁD HASONLÓ TRÓGEREKRE NÉZVE TABU!!!

Tudod: Csak az ellenség tudja hol hibázol.. Csak az ellenség tudhatja hol vannak a gyenge pontjaid. Nem engedhetem meg, hogy egy másodosztályút megtűrjek a soraim között.

Nekem megér bármennyit, hálistennek megtehetem, lássuk neked megéri e?ˇˇ

Te vagy a Rambo?:)))))))

Ender_Wiggin Creative Commons License 2003.12.16 0 0 247
"Mert amíg egy ember is azt mondja az efféle felesleges fosra, hogy neki jó( márpedig amíg vannak ilyen reklámokkal és színes-szagos hazugságokkal befolyásolható alakok, itt ugye az eklatáns példa a topicban, mindig lesz ilyen), addig ezek az alakok feljogosítva érzik magukat arra, hogy efféle rémtetteket kövessenek el."

Továbbra is bizton állíthatom, hogy még mindig sokkal több embert állítok a topic 5-6-7 nagypofájújával szembe, akiknek TETSZETT AZ APÁM BEÁJULNA! És továbbra is -ahogy eddig is- mindenkinek csak ajánlani fogom jó szívvel, őszintén... Sokkal-sokkal többen lesznek... És remélem sikerül annyira hozzájárulnom ennek a lelkes csapatnak a munkájához, hogy erőt, és alapot adjak nekik, további ILYEN ÉS HASONLÓAN REMEK PRODUKCIÓK KÉSZÍTÉSÉHEZ! Innen is küldöm a gratulációmat nekik, sok sikert, csak így tovább!!!

Ender_Wiggin Creative Commons License 2003.12.16 0 0 246
Nem fáradsz bele az okfejtésekbe.. Tedd vissza a lexikonokat a helyükre nyugodtan, ettől nem fogsz okosabbnak tűnni... Legfeljebb tudálékosabbnak... 1 hígagyú eszement baromnak, aki a meggyőződéséért képes teljesen ismeretlenül gyalázkodni...

Te szerencsétlen hülye, te.. Hát komolyan azt hitted hogy TÉGED fenyegettelek azzal hogy tönkreteszem az életed? Ha tényleg annyi eszed volna mint szeretnéd, akkor tudnád hogy vannak a veréstől sokkal elegénsabb módszerek is...

Nade mind1, én belátom hogy elragadott az indulat, ebben nagymester vagy, mint többnyire az átlagos suttyó magyar, aki 70es IQ-tól többet produkál, azt hiszi hogy ha megtalálja valakinek a gyenge pontját akkor már diadalt is arathat. Nem ez a művészet... Szállj te 1szer szembe 5-6 feldühödött fröcsögő primitív taplóval, az igazadért, a meggyőződésedért, kíváncsi vagyok, meddig húzod cérnával.

Komolyan kérlek: Találkozzunk!!! Üljünk be 1 kávéra valhová, és beszéljük meg, szemtől szembe. Nah? Elég fair ajánlat?

Előzmény: titanick (243)
elefantkillah Creative Commons License 2003.12.16 0 0 245
én enderrel értek egyet, de titanicknek is igaza van!!!!
titanick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 244
az előbbi e nick 187. bejegyzése volt.

ÉÉéééééérted: 1-8-7:)(Gringo)

Előzmény: titanick (243)
titanick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 243
Ja, a további fenyegetőzésekre használd bátran a mélem, nem venném szívemre, ha kimoderálnának, hiszen fényes csillaga vagy az Indexnek.:)

Öröm lesz egy ilyen intelligens, nyugodt és higgadt, remek stílusú, családjáért ölni kész emberrel levelezni...ez a hollywoodi filmekből lopott őrjöngés remek, pozőr és vicces...még-még, de a megölésemmel még nem fenyegetőztél...

Amúgy az összes gyenge pontodat közhírré tetted. Kár hogy ezek közül az Apám beájulna áll az első helyen...:)

sekigahara: lááátod...megteszem amire kér és meg akar öletni a családjára hivatkozva...pszichopata(sic!) nick...ilyen veszélyben vannak a filmszeretők:) Amúgy ne költs pénzt e remekműre, nézd meg...hm...tévében. De mindenképp nézd meg, jót tesz majd a vérnyomásodnak...

komolyra fordítva a szót, lassan mégiscsak magamévá teszem az eleddig sokat kritizált álláspontodat, azt hiszem.

Előzmény: titanick (241)
sekigahara V2.0 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 242
Ilyet szól:
"Elmehetsz a picsába, a filmmániádal"

Ez az ez az!!!!! Vesszen mindenki, aki ért a filmekhez, és van képe filmes topikokban megjelenni!!!!
Fújjazannnyamindenitnekimindenkinekakilyen!

Asszem' nyitok egy jazztopikot süketeknek. Meg ilyesmik.

titanick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 241
ugyan a családodat senki sem bántotta, még csak nem is említette, azonban a fenyegetőzéssel kicsit kezdesz túlzottan nevetségessé válni.

Próbálj meg végre olvasni, a következő fenyegetőzést a laza kacaj mellett honorálni fogom:) Tróger. Nekem bármit megér egy jó perpatvar...:)

Előzmény: Ender_Wiggin (239)
Ender_Wiggin Creative Commons License 2003.12.16 0 0 239
Sajnos nem tudod, kit haragítottál magadra...

Rendkívül béketűrő ember vagyok, de a családom SZÁMODRA ÉS A HOZZÁD HASONLÓ TRÓGEREKRE NÉZVE TABU!!!

Tudod: Csak az ellenség tudja hol hibázol.. Csak az ellenség tudhatja hol vannak a gyenge pontjaid. Nem engedhetem meg, hogy egy másodosztályút megtűrjek a soraim között.

Nekem megér bármennyit, hálistennek megtehetem, lássuk neked megéri e?

Előzmény: titanick (233)
titanick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 238
amúgy, miközben másoknak mutogattam, elolvastam újra a topicot és ender azt kapta amit megérdemelt. Mégha ez az ő hiányos szövegértésében többet jelent a valóságos kokinál...asszem szegény el sem jutott a suttyó stílusában folyamatosan követelt kritikáig...

titanick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 237
És hogy a filmnél maradjunk, ne csak a gyilkolásnál...:)

Érdekes megnézni a szponzorok, médiatámogatók reakcióit.

A Vox írt a decemberi számában a filmnről, érdemes elolvasni (főleg a látottak után) a sajtókönyvből készül összeállítást a forgatásról, a nyilatkozatokat, majd Orosz Dénes kritikáját a filmről, amely óvatosan(lévén ha hozzám hasonlóan szókimondó, a Budapestfilm nem hírdet náluk, ez minden forgalmazónál sajnos jó zsarolási alap) ám lényegretörően ír a filmről...

A bemutatón a Kordában az RTL híradós volt a szpíker, hát elég lesújtóan és nem is túl finoman vezette fel a darabot, míg a mi termünkben maga Balázs volt a felvezető, aki két mondat után elrohant. A közönség reakciója az elején jónak tűnt(full ház volt, ingyenmozit mindenki bírja, ha adnak enni akkor pláne), ám a harsány nevetések elmaradtak, és a végén a taps is elég szórványos volt, míg a levezető beszélgetések, hm, elég érdekesek. Alig várom, hogy a Filmvilág írjon róla, kíváncsi vagyok rájuk nagyon.

Valahol baromira sajnálom, hogy egy tehetséges operatőr ócska kis rendezőnek megy, hogy egy habkönnyű, szórakoztató könyvet Hollywodra, köznségfilmre és autentikusságra hivatkozva képesek ennyire elcseszni, és még pénzt is kapnak rá, és sajnálom, hogy a jelek szerint hiába készül tucatnyi köznségfilm, amely nem a rettenetes Koltai féle édesbúsnosztalgikus szériába tartozik, ezekből ha kettő sikerül nézhetőre, már nagy eredmény.

Szerintetek ennyire hülye a magyar közönség(lásd ender), vagy ennyire hülyére veszik őket? Komolyan mondom, nem fogom, ezek a filmek miért készülnek el, mert pusztán a nagy zsé miatt, aligha...

viszont egy-egy ilyen darab a potenciális és jó közönségfilm helyzetét(ki hinné, van és készül ilyen) is megnehezíti, valamint a közönség és művészfilm határán ingadozó, nagy közönségfigyelmet megérdemlő darabokat teljesen kinyírja...

részemről egyenlőre ennyi, lássuk, másoknak hogy jön be...

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 236
Egyébként én is ismerem ezt a lógós-utazgatós életérzést, egyszer ellógtunk a suliból, és elmentünk Pomázra, tökre izgis volt, de sajnos nyolcra haza kellett menni.
titanick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 235
végül is ender mocskosszájú életveszélyes, illetve röhejes fenyegetőzése, valamint borzalmasan patetikus kijelentései mellett a film kritikájának is van helye, ha már a topic címe Apám beájulna- A Film...

Bocs hogy ontopic voltam. :)

off:

Borzas: nem. itt senki sem zsakettes úriember, nem állítja és nem is akar az lenni szerintem. ám nem fenyegetőzik, mások testi épségére törve...az olyan nem európai...és olyan röhejes:)

Mert aki képes azért, mert szelet vet, vihart arat, ellenvéleménybe ütközik, kinevetik, fenyegetőzni, pusztítani, őrjöngeni, való életbe kivetíteni a virtuális csatát, szellemes, vagy bunkó válasz, érv, bármi helyett, az beteg. Pont.

Ha ender bocsánatot kér, még bizonyíthat, hiszen az indulatok egyszer akár ennyire is elragadhatnak bárkit. De ha nem, az ő bizonyítványa.

Én mindenesetre felhívom pár ismerősöm figyelmét a topicra, a forgalmazónál biztos magukénak érzik majd, hogy ender ölni tudna a filmjükért:)

ja engem kiüldözni az országból...repesve várom...:)

Előzmény: krég (231)
Borzas Creative Commons License 2003.12.16 0 0 234
ne haragudj, elég nagy suttyó vagy, vagy legalábbis mutatod a tüneteket

nem mintha a többiek zsakettes úriemberek volnának

Előzmény: Ender_Wiggin (230)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!