Keresés

Részletes keresés

KTTech Creative Commons License 2004.09.20 0 0 180

Az új gép 140 alatt van (FZ3)

www.panasonicclub.hu árai szerint 117E HUF!!!

Előzmény: Dilidodó (178)
bwoay Creative Commons License 2004.07.23 0 0 179

úúú, azért jó hírek ezek!

én sosem gondoltam, hogy évekig ülhetek vigyorogva az FZ2-n,

bár persze jó lett volna, ha az első gépem olyan tökéletes választás, amit sosem kell lecserélni :D

Azt kétségkívül jó látni, hogy a Panasonic teljesen jó irányba javít a gépeken,

ld korábban is, az FZ1- FZ2 esetén. Kár, hogy ezúttal nem olyan egyszerű az upgrade :)

Előzmény: Dilidodó (178)
Dilidodó Creative Commons License 2004.07.21 0 0 178

Most néztem meg a híreket. Most mit csináljak???? 3Mp, full manual mód, továbbfejlesztett képfeldolgozás, jobb videó képfrissítés, a képstabilizátor FZ10 féle. Jajjj. Ha most eladnám az FZ2-met, buknék legalább 50 ezret. Az új gép pedig szerintem 140 alatt nem lesz.

Azt hiszem többet nem olvasok híreket :-))

Előzmény: nord (177)
nord Creative Commons License 2004.07.21 0 0 177
Na ilyen elszúrt hozzászólást se csináltam még:)
Előzmény: nord (176)
nord Creative Commons License 2004.07.21 0 0 176
<P>Mit nekem FZ10, mikor itt az FZ3!</P>
<P><A href="http://www.dpreview.com/news/0407/04072103panasonicfz3.asp"><FONT color=#333388>http://www.dpreview.com/news/0407/04072103panasonicfz3.asp</FONT></A></P>
<P> </P>
<P>(A 10-es topicjában már annak utódját - a 20-ast - is belinkelték.)</P>
kekeckukac Creative Commons License 2004.07.14 0 0 175
Hasonlit hozzá valóban de vékonyabb ha kezedbe veszed az eredetit akkor látszik.Bár ey telefont lehet hogy megér van vagy lesz a géphez való mert nekem is kellene még egy.....
Előzmény: ambrosius (169)
bwoay Creative Commons License 2004.07.13 0 0 174

Nem is úgy értettem, főnök úr!

Könnyen meglehet, hogy én is így tennék.

Sok sikert! (az eladáshoz, meg a vételhez is)

Előzmény: nord (173)
nord Creative Commons License 2004.07.12 0 0 173

:))

Ha az embernek kerül egy ismerőse, aki olcsón, legálisan tud gépet hozni, akkor azt valószínűleg nem érdemes kihagyni...

Előzmény: bwoay (172)
bwoay Creative Commons License 2004.07.12 0 0 172

hát igen, erről beszéltem...

bwoay (akiben egy próféta veszett el)

Előzmény: nord (171)
nord Creative Commons License 2004.07.12 0 0 171

Kedves topictársak,

fájó szívvel meg kell, hogy váljak a hőn szeretett fz2-től (upgrade miatt - valószínűleg fz10 lesz belőle:)).

Ha valaki, vagy valamelyik ismerőse ilyet szeretne venni, akkor emailben várom a megkereséseket.

A gépről:

tökéletesen megkímélt, gyönyörű gyári állapot, mindössze két hónapos, tehát 2006. májusig garanciális - hivatalos magyarországi Panasonic garancia!

Ezüst színű és a gyári tartozékokon kívül (napellenző, 8 megás kártya, cd, av-, usb-kábel) adok hozzá ajándékba egy 256 MB-os kártyát, gyári Panasonic UV-szűrőt, B+W cirkuláris polárszűrőt (tudjátok, a szűrők Rolls-Royce-sza:)), és egy hordtáskát is.

Mivel sürgős lenne a dolog, ezért ezeket így kompletten - jócskán áron alul - mindössze 93ezer magyar forintért elvihető.

Üdv.

bwoay Creative Commons License 2004.07.10 0 0 170

szerintem nem az a baj a Kingstonnal, hogy lassú, hanem az, hogy hamis :)

de komolyan, rengeteg Kingston hamisítvány van a piacon,

és ki tudja, hogy mire ragasztották rá a matricát.

Én konkrét Toshiba "Kingstont" láttam, ami nem egy rossz megoldás,

de azért nem árt vigyázni.

A géphez sok sikert!

A 2MP-el szerintem kizárólag akkor lesz gondod, ha nem éred be 10x15-ös papírképekkel. Szerintem lehet anélkül élni.

Viszont remegésbiztos keze csak Arnold Svarcenboosterminegger kormányzónak van, és neki is csak a Terminátor filmekben

Előzmény: ambrosius (167)
ambrosius Creative Commons License 2004.07.01 0 0 169

http://www.edigital.hu/eshop/termek_adat.php?aptus=62_141_176_183&termek_szam=2051

Pana FZ1-FZ2-FZ10 Nézzétek meg ezt, ez egy Delkin akksi 4700Ft-ért Leica gépekhez, ami feltűnt, hogy 680 mAh-ás, 7,2V-os, szóval dettó olyan, mint a Panasonic S002-es akksija, és ugye Pana-Leica együtt csinálják a kamerákat, szóval van egy tippem, hogy ez jó a Pana kamerákba is. Mintha viszont kicsivel vékonyabb lenne, a kialakítása az dettó ugyanaz. Az edigitálnál el van írva, mert 650mAH-át írnak, de külföldi oldalakon 680 van mindenhol.

4700-ért magyar boltban szerintem bestbuy ez az akksi, jó lenne, ha bejönne a tippem

ugyörgy Creative Commons License 2004.06.30 0 0 168
Szia.
sok sikert a géphez.
Nálamnál hozzáértőbbek mondják, hogy a Sandisc jó kártya, egy 256-osért meg ez is jó ár. (ennyiért nekem is kellene, de nálunk jóval drágábban láttam, meg most éppen ilyenre pénzem sincs.)
üdv
Előzmény: ambrosius (167)
ambrosius Creative Commons License 2004.06.28 0 0 167

Ma fizettem be életem első digigépére, ami egy Pana Fz2 lesz természetesen. Pénteken hozzák, elég nehéz volt hozzájutni, 96ezer lesz bruttó+a memóriakártsa.

Kicsit paráztam a 2 megapixel miatt, de látva a bátyám fuji 3000-sével készült töménytelen bemozdult fotót döntöttem: kell az az I.S.  nagyon. tudom, hogy nem csodaszer, de sokszor jól jöhet majd!

Az lenne a kérdésem, hogy magyarországon hol lehet utángyártott aksikhoz jutni, külföldi oldalakon láttam, több cég is gyártja, szerencsére az FZ10-esnek is ilyen az aksija, szóval népszerű gépekhez biztos lesz egy darabig utánpótlás. Meg ha nem is, láttam olyan kiegészítőt, hogy a DC inbe csatlakozik az aksi, amit az állványcsavar helyére kell csavarozni.

Milyen kártyát érdemes venni, Én Sandisc 256 megás kártyázt néztem 14 ezerért, nem nagyon találtam márkást ennél olcsóbban, a kingston állítólag lassú.

bwoay Creative Commons License 2004.06.16 0 0 166
Miért, így nem piszkál, hogy cseréld le egy FZ10-re?

Én úgy vagyok ezzel, hogy bennem is van egy kisördög, ami állandóan azt súgja, hogy vegyek egy D2H-t, de (ki tudja miért :)) VALAHOGYAN ellen tudok állni a "nagy" kísértésnek :DDD
Előzmény: nord (165)
nord Creative Commons License 2004.06.16 0 0 165
Én meg nagyon remélem, hogy jó ideig nem jön az FZ2 utódja, mert akkor elkezdene piszkálni a kisördög a cseréért, és azon biztos nem nyernék egy fillért se;)
bwoay Creative Commons License 2004.06.16 0 0 164
:)
végülis jogos, de szerintem adta magát.

új FZ:
Jó kérdés, én is nagyon kíváncsi lennék rá!
Ha engem kérdeznének a matsushitások,
akkor egy ergonómikusabb, az FZ10-nél olcsóbb, 3 MP-es, vakupapucsos,
jobb CCD-s géppel nagyot lehetne kaszálni.
Mondjuk én továbbra is nagyon elégedett vagyok az FZ2-vel, sőt, egyre inkább.
Ha egy kívánságom lehetne, akkor asszem full manuális módot kérnék bele.
Vagy használhatóbb ISO 200/400-at.
Bár a zajt le tudom szűrni NeatImage-dzsel,
úgyhogy mégis inkább az előbbi.

Előzmény: Civitas Fidelissima (163)
Civitas Fidelissima Creative Commons License 2004.06.16 0 0 163
Nagyonoff:

Én is értékelem a szarkazmust, de akkor meg a mosoly (jó magyar szóval szmájli :-) hiányzott...

On:

Tud vki valamit, mikor jön ki a következő FZ-sorozatos gép?

Előzmény: bwoay (162)
bwoay Creative Commons License 2004.06.16 0 0 162
khm...

Nem volt azzal a megfogalmazással semmi gond.
Legalábbis én értékeltem a szarkazmust...

Előzmény: Civitas Fidelissima (161)
Civitas Fidelissima Creative Commons License 2004.06.16 0 0 161
OFF

"(talán jó magyar szóval fíling)"

khm...

akkor már inkább kurázsi, impresszió

Előzmény: WatchFun (151)
nord Creative Commons License 2004.06.15 0 0 160
blue_team:

Online:
www.panasonicclub.hu - mivel nem volt a honlapon, ezért emailben rendeltem meg.

Offline:
7.ker., Baross tér 15.

Az ár: 6.288Ft, egy héten belül meghozták.

Előzmény: blue_team (156)
bwoay Creative Commons License 2004.06.14 0 0 159
Hát igen, az a makró mód valójában hanyagolható.
Mondjuk én akkor szoktam használni, ha gyorsan kell (általában v.mi pókra vadászom), és nincs időm beállítgatni a rekeszértéket.
Előzmény: WatchFun (158)
WatchFun Creative Commons License 2004.06.14 0 0 158
Na előkerestem a képet és exif wiewer-rel megnéztem. Szóval a makróüzemmód be volt kapcsolva (de hogy minek?) így nem volt lehetséges szűkebb rekeszt állítani.

WF

Előzmény: bwoay (155)
blue_team Creative Commons License 2004.06.14 0 0 157
Azaz, engem is érdekelne! (Kérdőjel nélkül...)
Előzmény: blue_team (156)
blue_team Creative Commons License 2004.06.14 0 0 156
Nord,

A gyári Panasonic tartozékot hol tudod beszerezni? Engem is érdekelne?

Előzmény: nord (146)
bwoay Creative Commons License 2004.06.12 0 0 155
"Hát, mert mozgó dolgot fotózok (óramutató) és várom, hogy a legjobb pozícióba érjen, vagy kényelmetlen testtartásban (kisvirág a talajon, sziklán, fejjel lefelé stb."

Jogos, bár használhatod a folyamatos fókuszt,
akkor valamennyire követi.

"Igen, de ha hirtelen nyomod le, "beleránthatsz" a gépbe."

hááát... nem feltétlenül,
mert ilyenkor (pont amiatt, hogy még az élesítés is hátravan) viszonylag nagy késleltetéssel fog exponálni, tehát közel nem a gombnyomás pillanatában. Csak (mint mondtam) ezzel ugyanaz a gond, mint a timeres módszerrel - nem biztos, hogy jól élesít, de mindenképpen exponál.

"Az OIS nem ront a kép minőségén, ha ezt írtam rosszul írtam."

A fotozz.hu-n írtad, mert valaki (aki véleményezte a képet), rákérdezett, hogy miért nem használtad.
Egyébként való igaz, hogy minél hosszabb a záridő, annál kevésbé hatékony, de szerintem 1/10-nél még nem mindegy, hogy használod-e vagy sem.

Ami a konkrét képet illeti:
ha legalább eggyel szűkebb blendét állítasz be,
és még enged mondjuk 1/30-at,
akkor nagyon is segít az I.S.,
ilyen záridővel atoméles képeket lehet csinálni a géppel még a maximális gyújtótáv mellett is.

Előzmény: WatchFun (154)
WatchFun Creative Commons License 2004.06.12 0 0 154
"hát nem követi, ez igaz, de ha már sikerült a gépnek élesre állítania a témát,
miért várnál még 10-20 mp-et, és főleg miért mozdulnál el 2-3 cm-t? :)"

Hát, mert mozgó dolgot fotózok (óramutató) és várom, hogy a legjobb pozícióba érjen, vagy kényelmetlen testtartásban (kisvirág a talajon, sziklán, fejjel lefelé stb.)

"Mellesleg ez az általad írt timeres dolog szinte pont ugyanaz,
mintha nem pre-fókuszálnál, hanem egyből lenyomnád a gombot teljesen, hiszen ekkor is csak a beélesítés után exponál. "
Igen, de ha hirtelen nyomod le, "beleránthatsz" a gépbe. Időzítővel meg van időd és módod a témát középen tartani, célozni.

Az OIS nem ront a kép minőségén, ha ezt írtam rosszul írtam. De 1/10 vagy annál hosszabb időnél szinte mindegy, hogy használod vagy sem, nagy valószínűséggel be fog mozdulni. Nem biztos, de valószínűleg. Ezért igyekeztem a záridőt 1/60-on tartani, így lett f2.8.

WF

Előzmény: bwoay (152)
odson forja Creative Commons License 2004.06.12 0 0 153
persze, errol van szo, stilusosan: semmi sem fekete-feher:-) a fotozasban ez a szep, szakmanak, hobbinak, dokumentalasnak egyarant jo, eszkoztartol, profizmustol es szandektol fuggetlenul szulhet szepseget, maradandot. akkor van baj, ha erzheto, hogy el van rontva egy kep: vagy kene meg egy kis utomunka, vagy kar volt vele faradni.
Előzmény: WatchFun (151)
bwoay Creative Commons License 2004.06.12 0 0 152
aha, így már világos, thx

hát nem követi, ez igaz, de ha már sikerült a gépnek élesre állítania a témát,
miért várnál még 10-20 mp-et, és főleg miért mozdulnál el 2-3 cm-t? :)

Mellesleg ez az általad írt timeres dolog szinte pont ugyanaz,
mintha nem pre-fókuszálnál, hanem egyből lenyomnád a gombot teljesen, hiszen ekkor is csak a beélesítés után exponál.
Sőt, mindkét módszernek ugyanaz a gyenge pontja:
ha téved az AF, akkor is elkészül a kép.
És a passzív AF meg ugye annál bizonytalanabb,
minél kedvezőtlenebbek a megvilágítási viszononyok.
Én akkor már inkább csinálnék egy 3-4 képes sorozatot, kicsi az esélye, hogy mind bemozdul :)
Vagy ha nem túl közeli a tárgy, akkor vaku.

Viszont az O.I.S. által okozott minőségromlás még mindig érdekelne.

Előzmény: WatchFun (150)
WatchFun Creative Commons License 2004.06.11 0 0 151
odson forja: Sok igazságod van. De nem eleve utasítom el a képjavító progikat, csak a túlzott alkalmazást, mikor mondjuk levágják/kikenik a hátteret, kiretusálják a zavaró oszlopot a tájból és kész az idill, a bomba kép. Ez számomra csak kép, nem fotó, valahol ezt csalásnak tartom. Különösen, mivel épp a digitális technika alkalmas arra, hogy nyersanyag (film) nélkül, korlátlan számban gyakorlatilag ingyen kísérletezzünk a téma fotózásával ráadásul úgy, hogy a végeredményt rögtön látjuk a kijelzőn... De lehet, hogy ez túl távoli álláspont, hisz a váloztatás szabadságát is épp a digitális technika adja. Volt, hogy homályos, technikailag nem tökéletes képet osztályoztam, mert volt benne egy olyan plusz (talán jó magyar szóval fíling), ami megragadott. Nem biztos, hogy a technikailag tökéletes kép "üt", persze nem árt, ha a minősége is a lehető legjobb.

WatchFun

Előzmény: odson forja (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!