Most néztem meg a híreket. Most mit csináljak???? 3Mp, full manual mód, továbbfejlesztett képfeldolgozás, jobb videó képfrissítés, a képstabilizátor FZ10 féle. Jajjj. Ha most eladnám az FZ2-met, buknék legalább 50 ezret. Az új gép pedig szerintem 140 alatt nem lesz.
<P>Mit nekem FZ10, mikor itt az FZ3!</P>
<P><A href="http://www.dpreview.com/news/0407/04072103panasonicfz3.asp"><FONT color=#333388>http://www.dpreview.com/news/0407/04072103panasonicfz3.asp</FONT></A></P>
<P> </P>
<P>(A 10-es topicjában már annak utódját - a 20-ast - is belinkelték.)</P>
Hasonlit hozzá valóban de vékonyabb ha kezedbe veszed az eredetit akkor látszik.Bár ey telefont lehet hogy megér van vagy lesz a géphez való mert nekem is kellene még egy.....
fájó szívvel meg kell, hogy váljak a hőn szeretett fz2-től (upgrade miatt - valószínűleg fz10 lesz belőle:)).
Ha valaki, vagy valamelyik ismerőse ilyet szeretne venni, akkor emailben várom a megkereséseket.
A gépről:
tökéletesen megkímélt, gyönyörű gyári állapot, mindössze két hónapos, tehát 2006. májusig garanciális - hivatalos magyarországi Panasonic garancia!
Ezüst színű és a gyári tartozékokon kívül (napellenző, 8 megás kártya, cd, av-, usb-kábel) adok hozzá ajándékba egy 256 MB-os kártyát, gyári Panasonic UV-szűrőt, B+W cirkuláris polárszűrőt (tudjátok, a szűrők Rolls-Royce-sza:)), és egy hordtáskát is.
Mivel sürgős lenne a dolog, ezért ezeket így kompletten - jócskán áron alul - mindössze 93ezer magyar forintért elvihető.
Pana FZ1-FZ2-FZ10 Nézzétek meg ezt, ez egy Delkin akksi 4700Ft-ért Leica gépekhez, ami feltűnt, hogy 680 mAh-ás, 7,2V-os, szóval dettó olyan, mint a Panasonic S002-es akksija, és ugye Pana-Leica együtt csinálják a kamerákat, szóval van egy tippem, hogy ez jó a Pana kamerákba is. Mintha viszont kicsivel vékonyabb lenne, a kialakítása az dettó ugyanaz. Az edigitálnál el van írva, mert 650mAH-át írnak, de külföldi oldalakon 680 van mindenhol.
4700-ért magyar boltban szerintem bestbuy ez az akksi, jó lenne, ha bejönne a tippem
Szia.
sok sikert a géphez.
Nálamnál hozzáértőbbek mondják, hogy a Sandisc jó kártya, egy 256-osért meg ez is jó ár. (ennyiért nekem is kellene, de nálunk jóval drágábban láttam, meg most éppen ilyenre pénzem sincs.)
üdv
Ma fizettem be életem első digigépére, ami egy Pana Fz2 lesz természetesen. Pénteken hozzák, elég nehéz volt hozzájutni, 96ezer lesz bruttó+a memóriakártsa.
Kicsit paráztam a 2 megapixel miatt, de látva a bátyám fuji 3000-sével készült töménytelen bemozdult fotót döntöttem: kell az az I.S. nagyon. tudom, hogy nem csodaszer, de sokszor jól jöhet majd!
Az lenne a kérdésem, hogy magyarországon hol lehet utángyártott aksikhoz jutni, külföldi oldalakon láttam, több cég is gyártja, szerencsére az FZ10-esnek is ilyen az aksija, szóval népszerű gépekhez biztos lesz egy darabig utánpótlás. Meg ha nem is, láttam olyan kiegészítőt, hogy a DC inbe csatlakozik az aksi, amit az állványcsavar helyére kell csavarozni.
Milyen kártyát érdemes venni, Én Sandisc 256 megás kártyázt néztem 14 ezerért, nem nagyon találtam márkást ennél olcsóbban, a kingston állítólag lassú.
Miért, így nem piszkál, hogy cseréld le egy FZ10-re?
Én úgy vagyok ezzel, hogy bennem is van egy kisördög, ami állandóan azt súgja, hogy vegyek egy D2H-t, de (ki tudja miért :)) VALAHOGYAN ellen tudok állni a "nagy" kísértésnek :DDD
Én meg nagyon remélem, hogy jó ideig nem jön az FZ2 utódja, mert akkor elkezdene piszkálni a kisördög a cseréért, és azon biztos nem nyernék egy fillért se;)
új FZ:
Jó kérdés, én is nagyon kíváncsi lennék rá!
Ha engem kérdeznének a matsushitások,
akkor egy ergonómikusabb, az FZ10-nél olcsóbb, 3 MP-es, vakupapucsos,
jobb CCD-s géppel nagyot lehetne kaszálni.
Mondjuk én továbbra is nagyon elégedett vagyok az FZ2-vel, sőt, egyre inkább.
Ha egy kívánságom lehetne, akkor asszem full manuális módot kérnék bele.
Vagy használhatóbb ISO 200/400-at.
Bár a zajt le tudom szűrni NeatImage-dzsel,
úgyhogy mégis inkább az előbbi.
Hát igen, az a makró mód valójában hanyagolható.
Mondjuk én akkor szoktam használni, ha gyorsan kell (általában v.mi pókra vadászom), és nincs időm beállítgatni a rekeszértéket.
Na előkerestem a képet és exif wiewer-rel megnéztem. Szóval a makróüzemmód be volt kapcsolva (de hogy minek?) így nem volt lehetséges szűkebb rekeszt állítani.
"Hát, mert mozgó dolgot fotózok (óramutató) és várom, hogy a legjobb pozícióba érjen, vagy kényelmetlen testtartásban (kisvirág a talajon, sziklán, fejjel lefelé stb."
Jogos, bár használhatod a folyamatos fókuszt,
akkor valamennyire követi.
"Igen, de ha hirtelen nyomod le, "beleránthatsz" a gépbe."
hááát... nem feltétlenül,
mert ilyenkor (pont amiatt, hogy még az élesítés is hátravan) viszonylag nagy késleltetéssel fog exponálni, tehát közel nem a gombnyomás pillanatában. Csak (mint mondtam) ezzel ugyanaz a gond, mint a timeres módszerrel - nem biztos, hogy jól élesít, de mindenképpen exponál.
"Az OIS nem ront a kép minőségén, ha ezt írtam rosszul írtam."
A fotozz.hu-n írtad, mert valaki (aki véleményezte a képet), rákérdezett, hogy miért nem használtad.
Egyébként való igaz, hogy minél hosszabb a záridő, annál kevésbé hatékony, de szerintem 1/10-nél még nem mindegy, hogy használod-e vagy sem.
Ami a konkrét képet illeti:
ha legalább eggyel szűkebb blendét állítasz be,
és még enged mondjuk 1/30-at,
akkor nagyon is segít az I.S.,
ilyen záridővel atoméles képeket lehet csinálni a géppel még a maximális gyújtótáv mellett is.
"hát nem követi, ez igaz, de ha már sikerült a gépnek élesre állítania a témát,
miért várnál még 10-20 mp-et, és főleg miért mozdulnál el 2-3 cm-t? :)"
Hát, mert mozgó dolgot fotózok (óramutató) és várom, hogy a legjobb pozícióba érjen, vagy kényelmetlen testtartásban (kisvirág a talajon, sziklán, fejjel lefelé stb.)
"Mellesleg ez az általad írt timeres dolog szinte pont ugyanaz,
mintha nem pre-fókuszálnál, hanem egyből lenyomnád a gombot teljesen, hiszen ekkor is csak a beélesítés után exponál. "
Igen, de ha hirtelen nyomod le, "beleránthatsz" a gépbe. Időzítővel meg van időd és módod a témát középen tartani, célozni.
Az OIS nem ront a kép minőségén, ha ezt írtam rosszul írtam. De 1/10 vagy annál hosszabb időnél szinte mindegy, hogy használod vagy sem, nagy valószínűséggel be fog mozdulni. Nem biztos, de valószínűleg. Ezért igyekeztem a záridőt 1/60-on tartani, így lett f2.8.
persze, errol van szo, stilusosan: semmi sem fekete-feher:-) a fotozasban ez a szep, szakmanak, hobbinak, dokumentalasnak egyarant jo, eszkoztartol, profizmustol es szandektol fuggetlenul szulhet szepseget, maradandot. akkor van baj, ha erzheto, hogy el van rontva egy kep: vagy kene meg egy kis utomunka, vagy kar volt vele faradni.
hát nem követi, ez igaz, de ha már sikerült a gépnek élesre állítania a témát,
miért várnál még 10-20 mp-et, és főleg miért mozdulnál el 2-3 cm-t? :)
Mellesleg ez az általad írt timeres dolog szinte pont ugyanaz,
mintha nem pre-fókuszálnál, hanem egyből lenyomnád a gombot teljesen, hiszen ekkor is csak a beélesítés után exponál.
Sőt, mindkét módszernek ugyanaz a gyenge pontja:
ha téved az AF, akkor is elkészül a kép.
És a passzív AF meg ugye annál bizonytalanabb,
minél kedvezőtlenebbek a megvilágítási viszononyok.
Én akkor már inkább csinálnék egy 3-4 képes sorozatot, kicsi az esélye, hogy mind bemozdul :)
Vagy ha nem túl közeli a tárgy, akkor vaku.
Viszont az O.I.S. által okozott minőségromlás még mindig érdekelne.
odson forja: Sok igazságod van. De nem eleve utasítom el a képjavító progikat, csak a túlzott alkalmazást, mikor mondjuk levágják/kikenik a hátteret, kiretusálják a zavaró oszlopot a tájból és kész az idill, a bomba kép. Ez számomra csak kép, nem fotó, valahol ezt csalásnak tartom. Különösen, mivel épp a digitális technika alkalmas arra, hogy nyersanyag (film) nélkül, korlátlan számban gyakorlatilag ingyen kísérletezzünk a téma fotózásával ráadásul úgy, hogy a végeredményt rögtön látjuk a kijelzőn... De lehet, hogy ez túl távoli álláspont, hisz a váloztatás szabadságát is épp a digitális technika adja. Volt, hogy homályos, technikailag nem tökéletes képet osztályoztam, mert volt benne egy olyan plusz (talán jó magyar szóval fíling), ami megragadott. Nem biztos, hogy a technikailag tökéletes kép "üt", persze nem árt, ha a minősége is a lehető legjobb.