Keresés

Részletes keresés

Indián Creative Commons License 2003.12.09 0 0 58
Mondom, nem érted eztet, Gazduram... A Vízügyi Igazgatóság igazgat, a társulás meg társul, mert az a dógga. Ugyanezen elv szerint a közjegyzők, könyvvizsgálók, üzemorvosok, bírósági végrehajtók, ügyvédek stb. is maszekok - mégis kötelező adott esetben az ő szolgáltatásaikat igénybevenni. Mást ne is emlíccsek, például kedvezményes lakáshitelt nem is kapsz közjegyző nélkül; éves szinten úgy 40 milliárdot kaszáltak azon, hogy a bank által megírt szerződést hitelesítették azért, hogy a bírósági végrehajtó minden cicó nélkül végrehajthasson. Ügyesen kitalálják a jogalkotók, hogy egy adott szakmában hányféle sóhivatalt lehet az ember nyakába ültetni. Ha jobban megnézzük: ez tulajdonképpen amolyan szakmásított szociális foglalkoztató.

Hogy közelebbit mongyak, van olyan ügyfelem, aki szinte az összes terméktanácsnak, ilyen-olyan társulásoknak, gittegyleteknek fizet, mert méretes gazdaságot visz, meglehetőst széles termékskálával - nna, ő szokott méreteseket őrjöngeni... Nála már járt például a Tűzoltóság megbízásából maszek tűzvédelmi szakértő, valmék minisztérium megbízásából maszek munkavédelmi szakértő, maszek érintésvédelmi szakértő -meg még a tököm tuggya kicsodák... Ezeka pacekok mind állami feladatot látnak el, ugyanúgy gebinbe kiadva.

Eszelős egy rencer ez itten. a hivatalok, igazgatságok, miegyebek valójában azért vannak, hogy a saját feladataikat másokkal végeztessék el - ők majd irattározzák a dokumenteket. Körülbelül ebben merül ki a tevékenységük.

Akarsz nagyobb léptékű példát? Kérlek, ottan van a KSH. Asszed csinálnak bármit is? Úgy 50 méterre van a kapunktól a kedvenc kocsmám, és eddig a Hevatali dolgozók adták a forgalom oroszlánrészét. Bejártak úgy 9-re dógozni; 11-től 2-ig ebédidő, majd 4-körül visszagyüttek. A korcsmárosné aranyvirág mesélte, hogy az egyik közalkalmazott röhögött eccer naphosszat, mert májusban kapott valami határidős munkát, amit szeptember közepére kellett leadnia. Az illető attól vihogott, hogy első ránézésre úgy 8-10 órányi munka akadt vele, és erre alig 4 hónapja vótt elvégezni. De nemcsak a kocsmát, hanem a fodrászatot, a manikűrőst, miegyebeket is fényesen eltartották. Most meg benn vótt búcsúzni, mert léccámleépítés van, hát elküldék őt is - sok mással egyetemben.

Vagy ott az APEH. Gyakorlatilag az ÁFA-visszaigényléseket ellenőrzik, ha valami bonyolultabb ügy akad, hát abból per lesz, mert akkor majd a szakértők lemeccselik az ügyet.

Szóval ilyesmik mennek... meg a bárányfelhők.

Geőcze Zoárd Creative Commons License 2003.12.09 0 0 57
Mer nincsenek megíva a gyűlésre, de nem tuggyák, ho' mikor és hol lesz b+! Csak ezér :-)))
Előzmény: tüzes fal (56)
tüzes fal Creative Commons License 2003.12.09 0 0 56
Mér olyan lehetetlen a gazdáknak elmenni egy évben egyszer egy ilyen gyűlésre és leszavazni 2/3-al a francba az egész társaságot?
Előzmény: aszora (47)
pindiy Creative Commons License 2003.12.08 0 0 55
Bameg kiski az eszem megáll ettől a törvénytől.
Még azt kéne megnézni, hogy az egyesülési törvényben létezik e kötelező tagságú egyesület.

Tulajdonképpen a feudalizmusban sem voltak jobbágyok, csak egy akkori szakértői kormány kötelezővé tette a tagságot a lakóhely szerinti földbirtokos vezette társulásba::))

Előzmény: kiski (45)
pindiy Creative Commons License 2003.12.08 0 0 54
Hát aszora elovastam a linket.
Botrányos, hogy ilyen törvények létezhetnek és télleg a szakértői kormány követte el.
No ebben voltak szakértők.
Előzmény: aszora (47)
pindiy Creative Commons License 2003.12.08 0 0 53
A megszüntetés roppant egyszerű, egy törvénymodósitás és kész, nem kell kötelezővé tenni a tagságot.
Előzmény: aszora (49)
pindiy Creative Commons License 2003.12.08 0 0 52
Egy frászt küldenek nem értesítést, én kb 10 éve még egy darabot se kaptam.

Egyébként ugyanilyenek a terméktanácsok.
Sok milliárdot szednek be egy évben, aki nem fizet, nem jogosult az állami támogatásra,az FVM a terméktanács papirja nélkül nem is fogadja be az igénylést.
No, ottan sem szólt még senki, hogy van valami gyülés ugy 10 év óta.

És még hány ilyen sunyi szervezet van állami segédlettel, amiről sejtésem sincsen?

Előzmény: aszora (49)
pindiy Creative Commons License 2003.12.08 0 0 51
Egy marhaság, ki tudja elszámoltatni, hogy a munkákat elvégezet-é és mit csinált a beszedett pénzzel.
Miért felelös, ha valamit nem végez el, tartozik e kártéritési kötelezettséggel.
Az meg megint egy másik kérdés, hogy hogyan lehet kötelezővé tenni a tagságot egy társulásra.
Ha ez egy fontos feladat mér nem csinálja állami szervezet az erre a célra beszedett adóból, mér van kiadva gebinbe.

Az már hab a tortán, hogy csekket ad, de számlát nem.
Van e nyeresége, oszt mit is csinál vele.
Komoly széltolászat.

Meg nem tudod nekem magyarázni, hogy 58-ban alakult valami, rajtunk maradhat, privátként,mint szamáron a fül.

Előzmény: bormester (46)
Kagakusha Creative Commons License 2003.12.08 0 0 50
"No szóval van egy magántársaság, aki adószedési jogositványokat kapott az államtól elszámolási kötelezettségek nélkül."

Az ötlet nem új, már a rómaiak is csinálták, meg az oroszok is a birodalomban.
Meg volt adva a kincstárba befizetendő adó nagysága a publicanusoknak, aztán amit azon felül be tudtak szedni, az az övék volt.
Állítólag ez a rendszer igen hatékonyan működött. :-)

Talán javasolni kéne Petrusnak ezt a dolgot. Mit kell itt parlamenteskedni az adókkal? Adóhivatal sem kell. Ki kell adni haszonbérbe a beszedést az adóbérlőknek (szigorúan közbeszerzési pályázat alapján), aztán azok majd behajtják. :-)

Előzmény: pindiy (-)
aszora Creative Commons License 2003.12.08 0 0 49
Az antidemokratikus törvények tipikus díszpéldánya.
Ugye a társulások már léteznek 30-40 éve (valamelyik már 57-ben megalakul), a megszüntetéshez viszont az érdekeltségi terület összes ingatlantulajdonosának 2/3 többségű szavazat kell a taggyűlésen (na ilyen mikor lesz?).
Az évente legalább egyzser összhívandó taggyűlés 50%+1 fővel határozatképes (na ilyen mikor lesz?), ennek hiányában a következő gyűlés a megjelentek létszámától függetlenül határozatképes.

Kíváncsilennék szoktak-e minden évebn értesítést küldeni a taggyűlésről minde ingatlantulajdonosnak, és hányan szoktak megjelenni (döntést hozni), max 20-30 fő a tippem, aki tud róla, és benne van a biznicben :-)

Esetleg meg lehet lepni a taggyűlést néhány összetrombitált tulajdonossal, csak felesleges, mert pl. az alapító okirat megváltoztatásához is az összes ingatlantulajdonos 2/3-ának beleegyezése kell :-)

Nem semmi törvény...

Előzmény: aszora (47)
aszora Creative Commons License 2003.12.08 0 0 48
Mondhatnám tipikus Horn (szocialista-) kormány stílusú törvény...
Előzmény: aszora (47)
aszora Creative Commons License 2003.12.08 0 0 47
A vonatkoző törvény itt taláható.
A IX. fejezet szól a társulásokról, amelyek nem kötelezőek, 2/3-os többséggwl akár meg is szüntethető egy ilyen, és akkor az állam átveszi a feladatokat :-)
maga a jogszabály szerintem rosszabb, mint a médiatörvény :-), igen érdekes dolgok vannak benne, érdemes elolvasni ezt a fejezetet nem hosszú.
Előzmény: bormester (46)
bormester Creative Commons License 2003.12.08 0 0 46
Ilyeneket találok a Vízgazdálkodási Társulatok főlapjain:

1. A törvényhely:

A Mezőtúr-Tiszazugi Vízgazdálkodási Társulat az 1995. évi LVII. Sz., a vízügyről szóló törvény IX. fejezet, valamint a 160/1995. XII.28./korm. Sz. rendelet

2. Ilyesmit csinálnak:

A Tisza – Körös - Hortobágy-Berettyó által közrefogott mintegy 100.000 ha - on a közcélú belvízcsatornák, vízhasznosítási művek fejlesztése, üzemeltetése, meliorációs, talajvédelmi és környezetvédelmi feladatok ellátása.

A szabad kapacitása erejéig vízrendezési, tájrendezési művek építése, közműcsatornák, út, térburkolat, meliorációs művek építése, mezőgazdasági vízhasznosítás és szolgáltatások nyújtása. Egyéb mélyépítés jellegű munkák építése.

3.

Ha jól értem, ez valami olyasmi, hogy amíg volt téeszcsé, addig az végezte a szükséges talajjavító, környezetvédelmi, vízháztartással kapcsolatos munkálatokat. De a magánparaszt nem lát túl a birtokán, és tojik a természetre, amely viszont tojik a birtokhatárra. Ezért adószerűen ki van vetve ez a sáp egy olyan szervezet javára, amely ezekkel a birtokhatároktól független ügyekkel bíbelődik. (Hasonlóan ehhöz van valami erdőbirtokossági társulat is.)

4.

Ha ez a társulat nálad semmit nem csinál, az nyilván azért van, mert nem szed be elég pénzt, ami befolyik, az éppen csak a társulat fönntartására elég. Szerintem föl kell lázadnod, tüntetéseket kell szervezni, hogy többet akarsz fizetni, és akkor a társulat is végezhetné a dolgát.

kiski Creative Commons License 2003.12.08 0 0 45
Nu, a félrát tréfatéve, kérd be a társulat cégbejegyzését, alapító okiratait, meg ilyesmiket.
5.000 rénes forintokért utánad hajigálják a bíróságon.

Osztán leülünk, elolvassuk, s megnézzük hogy lehet átvenni a bizniszet. Olyan nincs, hogy ne lehetne megpuccsolni egy ilyet.

*** ezek a vízgazdálkodási társaságok amúgy nagyon érdekes népség, mert akárhány joxabály jelenik meg, mindbe bele van írva, hogy rájuk nem vonatkozik. ***

Előzmény: pindiy (44)
pindiy Creative Commons License 2003.12.08 0 0 44
Te is egy értetlen alak vagy.
A viz meg a vízhasználat után az díjat a Középdunavölgyi Vízügyi Igazgatóság veti ki.
No az egy állami hivatal.
A Vízgazdálkodási Társaság meg egy maszek, akinek mindenki a tagja köll, hogy legyen, aki földet művel és a bírtokában lévő föld nagyságának megfelelöen küldi a számlát, hektáronkét x forint jár neki, a vonatkozó törvények szerint.
Előzmény: Törölt nick (36)
pindiy Creative Commons License 2003.12.08 0 0 43
"most mar csak azt kellene tudni, hogy ez a vizgazdalkodasi tarsulat, ez mi alapjan veti is ki ezt az adot"

Ne értetlenkegy mán.

Nem a víz után veti ki az adót, hanem az általad megművelt föld nagysága után.
Ehhez a víznek semmi köze nincsen.

Előzmény: aamen (37)
tüzes fal Creative Commons License 2003.12.08 0 0 42
"Nem úgy megy az....."

Pedig elolvasva a topikot, innen tisztára úgy néz ki mintha úgy menne. :)

Előzmény: Törölt nick (41)
tüzes fal Creative Commons License 2003.12.08 0 0 40
Betonozd be a kutadat, aztán a sufniba fúrass egyet swarcba.
A középdunántúli maszekadóztató kht-nak meg ne fizess.
Előzmény: pindiy (29)
tüzes fal Creative Commons License 2003.12.08 0 0 39
Bizony, ha úgy csinálná mint az állam, akkor előbb eladná a kukoricásgórét, majd eladná a vályúkat is aztán visszabérelné, hogy a disznók a visszabérelt vályúból egyenek.
Előzmény: ex_lx (6)
Vasegér Creative Commons License 2003.12.08 0 0 38
... és a Garázsszövetkezetekről akkor még nem is beszéltünk ....
aamen Creative Commons License 2003.12.08 0 0 37
"Elacc úgy 15m2 területet, véletlenül pont azon van kút"

most mar csak azt kellene tudni, hogy ez a vizgazdalkodasi tarsulat, ez mi alapjan veti is ki ezt az adot, vagy mit.
ha a vizbol kivett viz alapjan, akkor ha a kut el van adva, akkor fordulhatnak a kaja ibrahimhoz.
de az is lehet, hogy az alapjan a vizszeru dolog utan, ami a disznobol kijon, es belemegy a tragyadombba, annan meg belemegy a fo"dbe.
ha utobbi, akkor a tragyadombot is el kell adni a kajaibrahimnak, aztan fizessen az a tarsulatnak.
mar ha egyaltalan a vizhez koze van ennek a vizgazdalkodasi adotarsulasnak:)

Előzmény: Indián (31)
pindiy Creative Commons License 2003.12.08 0 0 35
Valszeg a törvények azok valódiak, ez benne a csudi::))
Előzmény: Törölt nick (30)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2003.12.08 0 0 34
Belfastban inkább a serfőzési monopólium, meg a viszkimérési jog lehetett a gubanc oka, asszem.
Előzmény: Törölt nick (30)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2003.12.08 0 0 33
És felveszed a gázolajtámogatást a merci után, merugye mezőgazdasági munkagép-bérlet van a számlán....
Előzmény: pindiy (29)
Indián Creative Commons License 2003.12.08 0 0 31
Kht nem az igazi... A többi stimmel. Elacc úgy 15m2 területet, véletlenül pont azon van kút... Lyól mondta eztet aamen kolléga.
Előzmény: pindiy (29)
pindiy Creative Commons License 2003.12.08 0 0 29
No ez egy életrevaló ötlet, bolyong itten a faluba néhány Kaja.

Szóval alapitok egy KHT-t.
Az vesz egy kutat.
Attól én veszem a vizet, lyó drágán.Ami ugye köccség.
A KHT meg vesz egy 500-as sport mercit 50 milkóér, amit aztán bérlek tőle 5 forintért havonta.

Előzmény: aamen (26)
pindiy Creative Commons License 2003.12.08 0 0 28
Hát nekem lyólyönne, az a pöcsét, ha hozod hozzá a törvényt a fővesztésről, ahogyan nézem nem lehet reménytelen az ügy, ha beveszük 30%-ra a parlamentet.

Egyébként tulajdonképpen azért nyítottam ezt a topicot, hogy mutassak valamit abból, hogy a parlamenthez hasonló társaságok még müködnek ebben az országban.

Egyébként ez a magyar jogrend olyan jogrend, ahol a jogba nincsen rend, igy legfeljebb jogállam vagyunk.

Előzmény: Törölt nick (23)
ex_lx Creative Commons License 2003.12.08 0 0 27
off

"Van egy körpecsétem nekem is (rája van írva hogy gyermeknyomda)"

Szombaton cimborámnak külkermérlegronthatnékja volt, én meg potyautasként elkísértem a Tescoba. Vett valami bigyuszt. Mennénk a kijárat felé, de elkap egy smasszer, mondván, hogy látni akarja a számlát.
Haver mutatja neki, de erre csak még gyanúsabbak lettünk, mondja az őr, hogy nincs a számlán pecsét, egy lépést se tovább.
Mutatjuk neki a számlán lévő bélyegzőt, de fölényesen mondja, hogy az nem az. Telefonál a smasszer, eltelik 10 perc, végre megjenik a műszakis, aki igazol minket, és rányomja a számla hátoldalára a világot jelentő pecsétet: egy kalapos, tiroli nadrágos fiúcskát.

Előzmény: Törölt nick (23)
aamen Creative Commons License 2003.12.08 0 0 26
"ki f@sz vesz az udvaromon egy kutat, oszt utána miből is itatok? "

no ezt meg tudom mondani.
eladod a kutat a kajaibrahimnak, olcson, hogy ne kelljen nagyon adozni utana.
utana meg veszel a kaja ibrahimtol vizet, dragan.
ha jon a hatosag a kutpenzer, akkor elkuldod uket a kaja ibrahimhoz, ove a kut.
a vizet meg azert kell dragan venni a kajaibrahimtol, mert akkor sok vele a koccseged, meg az jo fajta koccseg, az onkormanyzatos 2% alapjat is csokkenti.
de ezt majd az indijan kartacs majd jobban ki tuggya bontakoztatni, ha van neki valami ertelme:)

Előzmény: pindiy (8)
ex_lx Creative Commons License 2003.12.08 0 0 25
"Nem hallottál még maszek Hevatalról? Ejnye, Gazduram..."

Talán hozd közelebb a dolgot ismerős szakmához, meg vigyé bele egy kis kultúrát, azzal minden könnyebben érthető, ami nem lesz teljesen érthetetlen: sz'al a maszek Hevatal az, ahol a tábornoki rangú hevatalnokok maszekolnak.

Előzmény: Indián (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!