Keresés

Részletes keresés

sparturbo Creative Commons License 2008.09.12 0 0 706

Ez a bajod hogy el vagy tévedve,stand melett nem tudsz hálozatot épiteni

Én olyan barátoknak,ismerösöknek mutatom meg a lehetöséget, akik látják hogy használom és nekik is kell a termék,esetleg ök  is szabadon akarnak mozogni meg ebböl élni

Nem tölem rendelnek hanem a cégtöl,ezt mutatom meg nekik hogy ha érdekli hogyan tud hozza jutni,szerintem ebben nincs eladás

De ahoz nem csak iratkozni kell hanem tanulni meg szorgalmasan dolgozni,legalább 1-2 orát naponta

Előzmény: Albertinka (704)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.12 0 0 705
Az eladásról beszélek. Persze ismerek olyanokat, akik tényleg csak hálózatot építenek, de a legtöbb mlm-ben el is kell adni. Ez az amit elfelejtenek mondani az embereknek, és ebből van sok csalódás. Persze van olyan mlm cég, ahol nincs termékértékesítés. De én úgy tudom, hogy az FM-nél termékértékesítés is van, de szerintem hagyjuk az FM-et, most nem az a fontos. Meg annyire nem ismerem a marketingtervüket sem.
Előzmény: sparturbo (702)
Albertinka Creative Commons License 2008.09.12 0 0 704
Attól az még eladás, hogy nem szájtátva várod egy stand mögött a vevőket, hanem Te szólítod le őket, hogy bemutathasd nekik, mit lehet Tőled megrendelni. A kettő között alig van különbség, mindkettőt eladásnak hívják.
Előzmény: sparturbo (702)
Albertinka Creative Commons License 2008.09.12 0 0 703

Nem a saját felső vonalamra gondoltam, hanem a belépett ismerőseim felső vonalairól. De ezt Te is tudod, csak szeretsz kötözködni. :)

 

Az mlm-ről miért csak az írhat könyvet, aki csinálta, és sikeres volt benne? A színházi kritikákat se színészek írják, és a politológusok se sikeres politikusok...

 

Aki benne van, elfogult, alvakult, nincs rálátása az üzletre, hiszen nyakig benne van... aki nincs benne, de elegendő ismeretet szerez róla, valószínűleg objektívebben látja.

 

 

Előzmény: sparturbo (701)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.12 0 0 702

Majd mind jönnek ide a forumra hogy szar az MLM

Most hálozatépitésröl beszélsz vagy eladásrol?

Én például 8 éve föállásba csinálom ,ebböl élek de egy terméket se adok el,az más ha nekik is megrendelem ha kell és kérik,az nem eladás

Nem csak az FM et reklámozzák meg árulnak a netten,hanem mindent.aki erre épit nincs ideje hálozatot épiteni

Előzmény: Törölt nick (700)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.12 0 0 701

Szoval ha nem léptél be akkor nem volt felsö vonalad

Még jo hogy nem irtál könyvet rola,mi jött volna ki belölle

Azt csak az irhat akinek tetszik és sikeres vagy aki mindenit evesztette és ráfázott,ahogy itt az okosok hiresztelik

Előzmény: Albertinka (698)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.12 0 0 700
Nagyon kevés az olyan mlm, ahol nem kell eladni. Ez az egyik tévhit. Azt terjesztik, hogy nem kell eladni, pedig kell. Egyébként szoktam látni FM-es hirdetéseket, tehát árulják a parfümöket.
Előzmény: sparturbo (699)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.12 0 0 699

Ki mondta hogy el kell adni?

 

Előzmény: Törölt nick (697)
Albertinka Creative Commons License 2008.09.12 0 0 698
Azért tudok sokat az Amway-ről és az "agymosásról", mert a rokonságban és a baráti körben is sokan megfertőződtek vele. Engem egy időben nagyon érdekelt a dolog matematikája és lélektana, még valamiféle szakdolgozatfélét is akartam írni erről, így aztán mindenhová eljártam, ahová meghívtak, sok ajánlott kazettát hallgattam, stb. Csak éppen belépni nem akartam, amitől az egész felső vonal ideges volt, mert nem értették. :)
Előzmény: sparturbo (695)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.12 0 0 697
Igen, ez ígyvan. Én személy szerint pontosan ezért nem választottam pl. az FM-et. Parfüm értékesítésére képtelen lennék. Nekem ugyanis nagyon kevés parfüm illata tetszik, még kevesebb jó rajtam. Így elég nehéz lenne eladnom azzal, hogy nagyon kellemes az illata.
Előzmény: sparturbo (696)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.12 0 0 696

Igen igy van

Ha te nem használod nem vagy megelégedvel a termékkel akkor nem is tudod ajánlani,lehet csak azonnal észreveszik hogy valami nem tiszta,még a hangodrol is

Előzmény: Törölt nick (694)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.12 0 0 695

Te nagyon gyanus vagy

Tul sokat tudsz az agymosásrol

Azt pedig csak az tudja aki sokat jár (járt) oda  

Miért mindig csak 1 céggel azonositod magad meg az MLM et?

Miért mindig csak Magyarországon vagy beszorulva?hisz az MLM be ez a legszebb hogy határ nélküli

Én kezdtem egy céggel 2 éve,több mind 6000 boldog fogyaszto  van alattam,ez pedig 45 országba,pedig soha nem jártam ott

 

A választás egyszerü:

 

Legyen olyan termék amely ha nem is olcsobb mind a boltba de bolti áron

Ne nagyon legyen konkurencia ha lehetséges,semmit se érek vele ha minden utcasarkon azt ajánlják

Jo piac hozza,szoval mindenkinek keljen

Egyszerü legyen bemutatni,tovább ajánlani,szakértelem nélkül

 

Előzmény: Albertinka (693)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.12 0 0 694
Hát ilyen összeshasonlítással én még nem találkoztam, de az nem azt jelenti, hogy nem is létezik. Mi azt szoktuk mondani, hogy mindenképpen olyan cégek kell választani, melynek a termékeit te magad is szívesen fogyasztod.
Előzmény: Albertinka (693)
Albertinka Creative Commons License 2008.09.12 0 0 693

Ha valaki kedvet érez az MLM-es munkához, milyen paraméterek alapján tudja összehasonlítani a cégeket, hálózatokat? Tudtok valamiféle olyan elemzésről, amely arról szól, hogyan válasszunk magunknak mlm-es céget?

 

(Tudom, a gyakorlatban ez úgy működik, hogy majd felhív valaki, akivel együtt jártam óvodába, és megkérdezi, hogya vagyok... :)))  )

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.11 0 0 692
Igen, ezt valóban jól látod. Az Amway módszereit nem ismerem, de azt tudom, hogy hagyományos módszerrel dolgoznak, így el tudom képzelni, hogy tényleg vannak betanult mondataik. Igen, tényleg a másolodás miatt van, amiket leírtál. A konferenciákon tényleg elvárják, hogy tapsolják, ugráljál, de én sem vagyok az a típus, aki ezt megteszi. Így egy kicsit tapsolok (már amikor), de nem ugrálok. Lehet, hogy csúnyán néznek rám e miatt, de kit érdekel. Bár mondjuk annyira én nem is éreztem ezt, mint ahogy leírtad. Ami engem illet, és azt a csoportot, ahol én vagyok, mi nem hagyományos módszerekkel dolgozunk. Persze nálunk is előforulnak mondatok, melyeket lehet, hogy a legtöbb, vagy minden csoporttársunk használ, de nálunk a legfőbb alapelv az őszinteség. Mi "szembe úszunk az árral". Vannak tipikus mondantok, melyekre a kifogáskezelés alapján érvelni kellene, de mi azt mondjuk, hogy "igen, igaza van" pl. tényleg drága a termék. Amitől az emberek meglepődnek.
Igen, azt én is tapasztalatam, sőt sokat hallottam, hogy "szenvedélybeteggé" váltak az emberek. Sajnos sokan nem tudják külön választani a munkát, tehát itt az mlm-et, és a magánéletet. Lehet, hogy én nekem sem sikerült igazán, de igyekszem szétválasztani, és egyensúlyt találni. Lehet, hogy ez sem a legjobb megoldás, de itt a munkahelyemen nem is tudják rólam, hogy mlm-ezem. Nem rohantam le őket a sem termékekkel sem az üzleti ajánlattal. Nem írtam névlistát sem. Megtanultam a honlapszerkesztést nagyon amatőr módon, így a honlapomat is magam készítem, és a csoportunkban mindenki. Így a honlapunk sem egységes, legalább is a kezdőoldal nem. A termékleírás persze többnyire azonos, hiszen az eléggé adott. Vannak termékek, ahol a cég által kiadott hivatalos leírást lehet csak alkalmazni, így sok választás nincs. Meg nálunk adott az MLM Tévhitek is, melyet a mi csoportunk terjeszt és az anyag által nagyon sok érdeklődővel van alkalmam kommunikálni, úgy, hogy én nem is zaklatom őket, ők keresnek engem. Hírlevélküldő rendszert is működtetünk, ami megint azt segíti, hogy tényleg csak azokkak kommunikáljak, akik erre vevők. Én pl. olyan spam levelet, amiket nap, mint nap kapok, soha nem küldtem ki.
Előzmény: Albertinka (691)
Albertinka Creative Commons License 2008.09.11 0 0 691

Én a legfőbb gondot abban látom, hogy az mlm-ben nem a termékek eladása az igazi munka, hanem az ismerőseim gondolkodásmódjának megváltoztatása, vagyis a folyatamos agydögönyözés. Pl. az Amway-hívők szinte minden kérdésre ugyanazt a négy-öt frázist válaszolják, és ez a négy-öt frázisos válaszuk legalább 100 "kifogásra" ki van dolgozva. Van egy Amway-s barátom, akivel már beszélgetni se tudok, mert minden válaszát előre ismerem, nincs egyetlen önálló gondolata sem, mindegyik mondata valamelyik könyvből vagy kazettáról származik. Ennek nyilván a másolódás az oka, mindenki azt szajkózza, amit a felső vonaltól hallott. Régen voltam olyan Amway-kongresszuson, ahol nem volt kedvem húsz másodpercenként tapsolni és egész nap hullámozni, így aztán mindenki úgy nézett rám, mint egy marék kukacra. :)))

 

Aki az mlm-ben sikeressé akar válni, annak fel kell vállalnia, hogy mindent az életében ennek rendel alá. És mivel a belépők zöme ezt nem tudatosan teszi, hanem észrevétlenül, egy lassú folyamatban válik szenvedélybeteggé, csak akkor veszi észre, hogy elmart maga mellől barátokat, családtagokat, amikor már régen késő. Ha meg nem jön össze az üzlet, nem válik sikeressé, már nagyon ciki visszabbalgani a "negatívan gondolkodó" barátokhoz, hogy bocsi, én voltam a hülye.

 

Szóval nagyon nehéz ügy ez.

Előzmény: Törölt nick (688)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.10 0 0 690
Igen, az lehet :)
Előzmény: sparturbo (689)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.10 0 0 689
Lehet hogy ha sokan ugy toboroznának hogy sok a munka vele akkor még igy se menne,hisz a munka az büdöss :))
Előzmény: Törölt nick (688)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.10 0 0 688
Igen, ezzel egyetértek. Sajnos az mlm-ezők sok-sok pénzt, sőt sokszor milliókat ígérnek. Ami sajnos nem igaz. Persze mindig van kivétel, akinek így bejön, ennyire ügyes, szerencséje van stb. De az mlm arról szólna, hogy sokat kell dolgozni, és akkor sikeres lehetsz. Mindenki hírtelen akar meggazdagodni. Lehet, hogy x év múlva tényleg 6 számjegyű lesz a bevételed, de addig x évnek el kell telni, amit sok tanulással, kitartással és munkával kell töltened. Ezt sajnos sokat elfelejtik. Adnak maguknak 1-2 hónapot, és ha még akkor sem sikerült elérni magas jövedelemet, akkor abbahagyják és terjesztik a rossz hírét. Sajnos abban tényleg igazatok van, hogy nagyon sokat hazugsággal próbálják az embereket "becsalni" az mlm-be. Pedig lehet, hogy sokkal sikeresebbek lennének, ha őszintén megmondanák, hogy itt késleltetett fizetés van. Előbb dolgozol, tanulsz és aztán jön a pénz. Olyan mint az olimpikonoknál. 4 évig készül az olimpiára, és aztán jön a megmérettetés. Sajnos ezt kevesen értik meg, és terjesztik, hogy "szar az mlm", ahogy te is írtad.
Előzmény: sparturbo (687)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.10 0 0 687

Köszönöm a segitséged

 

Igy van ahogy mondod lehet hogy egy tag több MLM cég tagja ez normális ,ha pék vagyok ne egyek hust?

 

Mivel hogy ajánlási üzletröl van szo lehetek több cég tagja is hiszen használhatok más terméket is meg ha kedvezményesen kapom meg és jo terméket akkor tudom tiszta szivvel a barátoknak ismerösöknek is ajánlani.

Természetesen az nem azt jelenti hogy muszálj milliomos legyek egy két honap mulva és  tévednek sokan mert azért álnak be,most meg turják a nyálukat hogy sz@r az MLM :))

 

Nem kötelezö az MLM csakis azoknak valo akik megértették a lényeget

Csak azt nem értem meg egyeseket hogy tudják jol hogy müködik de mégis ilyeneket irnak,de az is csak az irigység jele,nem az én hibám ha még arra se képes.

Előzmény: Törölt nick (685)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.10 0 0 686

Igazat adok neked hisz ez a valoság ahogy leirtad,csak egyet kifelejtettél hogy a marketing terv nem igér semmit,azt saját magadnak kell megcsináld

A másik dolog a számokkal nem valoszinü hisz csak nekem van ott több mind amit leirtál,pedig nem is annál a cégnél vagyunk

 

Előzmény: Albertinka (684)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.10 0 0 685
Mondjuk ez, amit most mondok kicsit mlm ellenes lesz, bár én az mlm mellett vagyok. Számok tekintében konkrét statisztikai adatokat nem tudok mondani, de az tény, hogy működik és egyre jobban terjed. Viszont az is tény, ha már a számoknál vagyunk, hogy sokat le is morzsolódnak. Így lehet, hogy az a 300 hálózat növekszik, de sokan ki is lépnek, vagy más mlm céghez átmennek. Így lehet, hogy xy mlm cég növekszik statisztikailag, de elhet, hogy másik cégtől mentek oda át. Ismerek olyan személyt is, aki egyszerre több mlm cég tagja. Tehát szerintem simán belefér Magyarország lakosságába az a szám. De ez az én véleményem, mint mondtam, konkrét statisztikai adatokkal nem vagyok tisztában. De az tény, hogy nagyon sok személlyel beszélgetek, akik még nem is hallottak az mlm-ről.
Előzmény: Albertinka (684)
Albertinka Creative Commons License 2008.09.10 0 0 684

Nem ezt akartam írni, és a következő hozzászólásomban ki is javítottam a rosszul begépelt mondatot.

 

Ha (állításod szerint) 300 cég dolgozik MLM-ben Magyarországon, akkor végképp nem értem, hogy ez a 300 hálózat hogyan növekedik tovább egy ilyen picike piacon, mint hazánk.

 

Az Amway Magyarországon egy átlagos, kis létszámú hálózattá törpült. Számoljunk kb. 10 ezer Amway-hálózatépítővel. (Ők azt mondják, többen vannak.)

300 MLM-es cég x 10 000 fő = 3 000 000 hálózatépítő.

Már ez a szám is képtelenség, de fogadjuk el.

Ha minden hálózatépítő cég megduplázza a létszámát egy év alatt, akkor jövőre elfogy az ország felnőtt lakossága, nem lesz több belépő.

 

Természetesen nem így működik az MLM, de annyi azért látszik a fentiekből, hogy abszurdak azok a számítgatások, amiket a marketingtervekben ígérnek az új belépőknek.

Előzmény: sparturbo (683)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.10 0 0 683

Ebbe a számolgatásnba ne menjünk bele, mert igaz.

 

Ezt irtad

 

Vagy nem ezt akartad irni?

Az MLM müködik be van bizonyitva

Jelenleg is Magyarországon több száz cég tevékenykedik

Ha nem müködne akkor egyse lenne

Előzmény: Albertinka (682)
Albertinka Creative Commons License 2008.09.10 0 0 682
Mi volna, ha néha érveket is írnál ahelyett, hogy minősítgeted a vitapartnereidet?
Előzmény: sparturbo (680)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.10 0 0 681
A 674 be irtad :)
Előzmény: Albertinka (679)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.10 0 0 680

A végin kisül hogy számolni sem tudsz

De hisz nem csoda akkor hogy nem vagy a leggazdagabb 100 között :)))

 

Előzmény: Albertinka (677)
Albertinka Creative Commons License 2008.09.10 0 0 679
Ha Te azt olvastad ki a válaszomból, hogy egyetértek Veled, akkor feladom, nem vitatkozom, mert semmi értelme. :)))
Előzmény: sparturbo (678)
sparturbo Creative Commons License 2008.09.10 0 0 678

Na ugye hogy igazam van:))

Csak egy kis gond van amit elfelejtenek sokan,az hogy csinálni kell.

 

Előzmény: Albertinka (674)
Albertinka Creative Commons License 2008.09.10 0 0 677

Az első mondatom hibák nélkül: :)))

Ebbe a számolgatásba ne menjünk bele, mert nem igaz...

 

Biztosan ismeritek a sakktábla történetét a duplázódó búzaszemekről...

Előzmény: Albertinka (674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!