Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.20 0 0 909

Ráadásul van olyan cég, ami DS is és bolti is.

Előzmény: sas_madar (908)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.20 0 0 908

Ahogy már írtam nincsenek ilyen statisztikák csak becslések vannak.

Eleve ott kezdődik, hogy még azt sem tudják pontosan megmondani, hogy mennyi a kozmetikai vagy a tápkieg piac forgalma.

Épp úgy ahogy az MLM cégeknél sincs külön-külön lebontva, hogy A% kozmetikum, B% tisztálkodószerek, C% tápkieg, D% stb.

Így csak becsült értékek vannak.

 

Hozzávetőlegesen össze lehet adni a Nuskin, FLP, Amway, GNLD, AVON, Oriflame és egyéb nagyobb MLM cégek forgalmát és ezt összehasonlítani az összes becsült kozmetikai, tápkieg, tisztálkodószerek forgalmával.

 

De még akkor sem kapjuk meg, hogy a tápkieg, a kozmetikai és egyéb piacokon mennyi pontosan a részesedésük.

 

Egy biztos a kozmetikai piac jóval nagyobb és több szereplős ezért ott kisebb részesedéssel rendelkeznek, mint a tápkieg piacon.

 

Ezek alapján a kozmetikai piac igencsak jövedelmező. És milyen meglepő, hogy az MLM cégek szinte mind jelen vannak ezen a piacon is.

http://www.haszon.hu/noknek/uezleti-tippek/1043-tarcsai-livia.html

 

Ez alapján a tápkieg piac jóval kisebb.

http://www.haszon.hu/noknek/uezleti-tippek/1059-valsagallo-vitaminbiznisz.html

 

Pontos adatok sehol sincsenek. Az sincs ott, hogy ezek nettó vagy bruttó összegek.

Előzmény: Berlusz Móni (900)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 907

Bla-bla-bla-bla-bla............

 

Miért nem akarsz konkrét kérdésre konkrét választ adni....?

Ennek csak egy oka lehet....

 

"Elűzte, mint MLM-ügynököt a konkrét kérdés"

 

:-)))))))))

 

 

Előzmény: Törölt nick (904)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 906

Berlusz Móni válasz | megnéz | könyvjelző 2013.01.20 20:12:47 © (900)

OK! HOzz egy hiteles statisztikát, hogy a táplálékkiegészítők vagy kozmetikumok piacán belül mennyi az MLM-cégek piaci részesedése!

 

Komolyan mondom, hogy nagyon kíváncsi vagyok rá!

Előzmény: sas_madar (905)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.20 0 0 905

Írtam már. Mutasd, hogy ki és hol promótálja ezt! Mert az mlmhatereken és rajtad kívül senki mástól nem láttam még ezt.

Előzmény: Berlusz Móni (899)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.20 0 0 904

A vevőket nem érdekli, hogy DS-ből vagy hagyományos üzletben veszi a terméket, az érdekli, hogy könnyen a termékéhez jusson és a termékkel elégedett legyen. Ha egy trend(növekvő igény valamire) termékei mindkét értékesítési rendszerben kaphatók, akkor mindkettő forgalma növekedhet, ezért teljesen értelmetlennek látom azon vitatkozni, hogy a DS vagy hagyományos bolti kereskedelem növekszik, vagy csökken. Akkor fog elválni a DS és a hagyományos üzletek forgalma (adott termékcsoportban,) ha az egyiké súlyozottan jobb, mint a másiké.

Olyan ez, mintha azon vitatkoztunk volna 80-as években, hogy a c64 vagy a spectrum forgalma növekszik, pedig az egész mikroszámítógép piac forgalma növekedett, mindkettőt vették mint a cukrot. Hogy az egyiket vagy a másikat, a vevő igényei és lehetőségei döntötték el.

Még egyszer: nem a DS-re vagy a hagyományos bolti forgalomra van igénye a népnek, hanem adott termékcsoportokra.

Ha ez neked bulshit, akkor egyszerűen nem érted (vagy nem akarod érteni és csak a vitatkozási lehetőségeket keresed?).

Előzmény: Berlusz Móni (903)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 903

Ez most két kiló bullshit volt - egyetlen hiteles adat nélkül.

 

 

Előzmény: Törölt nick (901)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.20 0 0 902

És ebből mire következtettek? :)

Mi közünk nekünk lehet nekünk a nagy mlm guruk állításaihoz?

Előzmény: Berlusz Móni (899)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.20 0 0 901

A civilizált világ mozgatható pénzének 2/3 része a bébi búmer generáció kezében van, így az ő igényük és elégedettégük szabja meg, melyik ágazat(pl. kommunikáció, mobiljátékok, wellness, stb.) növekszik, vagy csökken. Ebből következően "válság" nem akkor van, mikor egy-egy ágazat csődbe kerül (tehát csak a trendek változnak meg), hanem mikor adott területen a pénz értéke romlik. Pl. ha a bankokkal szemben hirtelen bizalmatlan lesz a nép, akkor nem az egész világ van válságban, csak a bankszektor, stb. A pénz ugye ilyenkor nem lesz kevesebb, csak máshová vándorol.

 

A fentiekből következően ugyanazoknak a terékcsoportoknak növekszik a forgalma a DS és a hagyományos bolti kereskedelemben is. Azt viszont már a vásárlói igény és elégedettség dönti el, hogy egy adott termékcsoport forgalma a DS vagy a hagyományos bolti kereskedelemben fog növekedni, természetesen egymás rovására. Ez persze akkor igaz, ha az adott termékcsoport mindkét kereskedelmi rendszerben kapható. Ha nagy az igény valamire, és csak a hagyományosban van meg, akkor a hagyományos forgalma fog növekedni, ha a csak a DS-ben, akkor az fog növekedni.

Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 900

OK! HOzz egy hiteles statisztikát, hogy a táplálékkiegészítők vagy kozmetikumok piacán belül mennyi az MLM-cégek piaci részesedése!

 

Komolyan mondom, hogy nagyon kíváncsi vagyok rá!

 

 

Előzmény: sas_madar (898)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 899

Egyébként miért is lényeges szempont, hogy hány százalék a kiskereskedelmi forgalomból az MLM forgalma?

 

Neked nem lényeges. Az a te dolgod.

Másnak meg lényeges. Nem véletlenül csinálnak erről statisztikákat. Országonként, évenként, stb. stb.

 

De nekünk - MLM-szkeptikusoknak - azért érdekes ez a %-os arány, mert a régi nagy MLM-guruk folyton azt próféciálták, hogy az ezredfordulóra (12 éve elmúlt... :))) ) az összes kisker forgalom akár 60-70%-a is MLM-rendszerben fog lebonyolódni.

 

Hát ez rohadtul nem jött be. :-)))))))

 

 

Előzmény: sas_madar (898)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.20 0 0 898

Azokban a grafikonokban hol is vannak az MLM cégek forgalmai külön-külön terméktípusokra és cégekre lebontva? Ezekből hol is derül ki az, hogy az MLM forgalma nem növekszik?

 

Egyébként miért is lényeges szempont, hogy hány százalék a kiskereskedelmi forgalomból az MLM forgalma? Semmi jelentőssége nincs. Dollárd milliárdos üzletágakról beszélünk, mint a táplálékkiegészítők, és a kozmetikumok piaca, hogy csak a két legfőbbet említsem. Továbbra sem értem, hogy mi köze van az egésznek ahhoz, hogy hány mosógépet, fényképezőgépet, rizsfelfújtat vagy zuhanykabint adnak el.

 

Újra leírom, hogy mlmhatereken kívül még sehol sem láttam vagy hallottam olyat, hogy bárki azt állította volna, hogy az MLM forgalma a világ kereskedelmének 60-70%-a.

 

"Ismétlem: magukat vérprofi MLM-esnek tartó nickek írták a többi mlm-es topikon. Még csak nem is emlékszem, hogy telefonos kőkorszaki rendelésről említést tettek volna. 

 

Tudod: saját webáruház, bla-bla-bla....."

 

Te pedig ebből gyönyörűen általánosítottál, hogy a telefonos rendelés kőkorszaki és, mint olyan már egyáltalán nem létezik. :) Továbbá ebből általánosítottad, hogy akkor az össz MLM forgalom online történik. :)

Előzmény: Berlusz Móni (895)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 897

Talán észrevetted, hogy rátok hivatkozva írtam a netes kereskedelmet.  Nem mondhatod, hogy nem ápgrédelem az MLM-infóimat..... :-)))))))))

 

Meséld már el neki, hogyan van ez manapság.....

 

 

Előzmény: Törölt nick (896)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.20 0 0 896

Tulajdonképpen miben tér el a véleményetek? :)

Előzmény: Berlusz Móni (895)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 895

Egyet nem akarsz tudomásul venni: az ÖSSZ kiskereskedelmi forgalombeli részesedést néztük. Amit jól megmutattak a grafikonok. Nem kell vele foglalkoznod. Azoknak kell, akik azt állítják, hogy egyre nő az MLM-forgalom a kiskeren belül. És ezt nem adják vissza a számok.

 

 

Előzmény: sas_madar (891)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 894

Ismétlem: magukat vérprofi MLM-esnek tartó nickek írták a többi mlm-es topikon. Még csak nem is emlékszem, hogy telefonos kőkorszaki rendelésről említést tettek volna. 

 

Tudod: saját webáruház, bla-bla-bla.....

 

 

 

 

Előzmény: sas_madar (893)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.20 0 0 893

Szóval pont a lényegi részre nem válaszolsz, de én maszatolok.

 

"Vagy szerinted milyen módszer van még, ha személyes rendelésfelvétel nincs, ők személyesen nem futkosnak áruval, de nem is a neten történik mindez....????"

 

Olyanról, hogy telefon és telefonon keresztüli rendelés hallottál már? Az összes nagyobb MLM cégnél amelynek van Magyarországi hivatalos képviselete van ilyen lehetőség.

 

Egy szóval nem írtam, hogy én termékekkel rohangálnék a vevőimhez. Ezt nem tudom, hogy honnan szedted, azt sem tudom, hogy honnan szedted, hogy nincs lehetőség személyesen vásárolni. NuSkin, FLP, Amway mindhárom cégnek van raktárja ahol bárki aki regisztrált személyesen vásárolhat csak, hogy a legnagyobbakat említsem.

Előzmény: Berlusz Móni (892)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 892

Eleve nem tudom, hogy azt honnan vette az illető, hogy az MLM cégek forgalma nagyrészt online rendelésekből származik. Az, hogy valaki azt mondta? Van róla bármilyen kimutatás, hogy mekkora forgalmat bonyolítnak online? Honnét tudod, hogy abban a statisztikában az MLM cégek forgalma online módon szerepel? Ez csak feltételezés.

 

 

Vérbeli MLM-sek mondják. De majd központ olvtárs, és megerősíti. . A "nagy" MLM topikon, és az Amway topikon is körömszakadtáig tagadják, hogy hónuk alatt MLM-cuccossal rohangálnának. Nézz át, és olvasss.....  Az insider-ek mind azt mondják, hogy neten történik a rendelés és a kiszállítás is.

 

Vagy szerinted milyen módszer van még, ha személyes rendelésfelvétel nincs, ők személyesen nem futkosnak áruval, de nem is a neten történik mindez....????

Van egy negyedik-ötödik MLM-dimenzió is? :-DDD

 

A többire nem reflektálok, mert irreleváns a probléma szempontjából.

 

 

Előzmény: sas_madar (891)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.19 0 0 891

Eleve nem tudom, hogy azt honnan vette az illető, hogy az MLM cégek forgalma nagyrészt online rendelésekből származik. Az, hogy valaki azt mondta? Van róla bármilyen kimutatás, hogy mekkora forgalmat bonyolítnak online? Honnét tudod, hogy abban a statisztikában az MLM cégek forgalma online módon szerepel? Ez csak feltételezés.

Én speciel vagy a raktárban vásárolok vagy telefonon rendelek és csapatban is az a tendencia, hogy kevesen használják az online lehetőséget. Sok vásárló felhív, hogy mit kér aztán én adom le a rendelését telefonon a cég meg kiszállítja nekik.

 

Minek érdekeljen engem az, hogy a szomszéd műszaki cikkeket árusító boltnak mekkora forgalma van, hogyha én táplálékkiegészítőket vagy kozmetikumokat forgalmazok (már ha lenne ilyen boltom)? A két piacnak NULLA köze van egymáshoz. Engem csupán az érdekel, hogy a saját boltomnak (vállalkozásomnak) mekkora bevétele van. Ergó nagy ívben teszek arra, hogy kiskukutyinban nagyjakab hány mosógépet ad el.

Engem csupán az érdekel, hogy az emberek hajlandóak megvásárolni azokat a termékeket az anyacégtől amiket az anyacég forgalmaz. És ha nem is minden ember, de a legtöbb fürdik, mos fogat, használ kozmetikumot és táplálékkiegészítőt is. Tehát van rá kereslet meg elégedett fogyasztók akik hajlandóak újra és újra megvenni a termékeket. Meg vannak olyan emberek akik változtatni akarnak az életükön és élnek ezzel a lehetőséggel. Amíg ember él a Földön ez működni fog, mert mindig lesz olyan akit ez a lehetőség az adott pillanatban érdekel.

Előzmény: Berlusz Móni (885)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.19 0 0 890

Statisztikák híján csak találgatni tudnánk.

Elépzelhető, hogy inkább táplálékkiegészítőket vettek online az emberek, mint gyógyszert..?

:)

Előzmény: Berlusz Móni (889)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.19 0 0 889

és ez mennyiben befolyásolja az MLM-cuccosok forgalmát...?

 

 

Előzmény: Törölt nick (888)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.19 0 0 888

És te láttad az elektronikai(és gyógyszerésztei) cikkek volumen esését?

Előzmény: Berlusz Móni (887)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.19 0 0 887

Kiszámoltad, mennyi az, ha a 0.8 %-os részesedés 3%-kal nő?

 

:-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (886)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.19 0 0 886

Egy másik kép kimaradt, ami legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint az általad linkelt.

Előzmény: Berlusz Móni (885)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.19 0 0 885

Na most akkor mint anya a hülyegyerekének.... :-)))

 

A lent betett grafikonból világosan látszik, hogy az internetes és csomagküldő kereskedelm részaránya az össz- KISKERESKEDELMI FORGALOMBÓL  0,8 %. És mivel - állítólag - az MLM-es cuccok forgalma nagyrészt a neten zajlik (mlm-esektől származó információ!!!), arra próbáltam célozni, hogy elhanyagolható az MLM piaci részesedése a kiskereskedelmi forgalomban.

 

Eddig érthető....?????

 

Erre a 0,8%-ra mondtam, hogy ennek javarésze nem lehet MLM, mert a netes kiskereskedelmi forgalomban elég nagy részarányt képviselnek a műszaki cuccok. Tehát a 0,8%-ot még tovább kéne osztani, ill. levonni belőle a műszaki cuccokat, egyebeket - amiket nem forgalmaznak MLM-ben.

 

 

Ennél szájbarágósabban nem lehet megmagyarázni.

 

ERgo: még a nagy MLM-szkeptikusok által mondott 1-2% is erős túlzás.

 

 

 

 

 

Előzmény: sas_madar (884)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.19 0 0 884

Miii vaaaan? Mi levonandó?

 

Ha nem tudsz értelmes választ adni, akkor személyeskedsz.

 

Ismét felteszem a kérdést.

 

Miért hasonlítsam a műszaki cikkek piacát a táplálékkiegészítők vagy a kozmetikumok piacához? Mi köze van ezeknek egymáshoz?

 

Ha nem tudsz értelmes választ adni akkor inkább ne válaszolj!

Előzmény: Berlusz Móni (883)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.18 0 0 883

Ha nem érted, akkor inkább maradj csöndben!

 

A műszaki cikk nem a hasonlítás kedvéért volt ott, hanem kvázi levonandó......

Na innen ugorj neki újra, ügynököcske!

 

 

Előzmény: sas_madar (882)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.18 0 0 882

Ha nem tudsz érdemben hozzászólni akkor leszólod a másikat, hogy maszatol. Érdekes technika.

 

Én nem maszatoltam és nem almát a körtével hasonlítottam azt pont te csinálod.

 

Mégis minek hasonlítsam a táplálékkiegészítő vagy a kozmetikai piacot a számítástechnikai vagy mondjuk a mobil piachoz? Van értelme? Nincs, nevetséges lenne összehasonlítani a kettőt. Na ez az almát a körtével. Szóval aki maszatol az te vagy.

Előzmény: Berlusz Móni (881)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.17 0 0 881

Ne tetézd, ne tetézd..........

 

Almát akartál körtével összehasonlítani, rávilágítottam, és most tovább maszatolsz.

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. :)

 

 

Előzmény: sas_madar (879)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.17 0 0 880

Nem csak a forgalmi adatokat kéne nézni, hanem a nyereségi arányszámot is.

Előzmény: Berlusz Móni (876)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!