Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.20 0 0 902

És ebből mire következtettek? :)

Mi közünk nekünk lehet nekünk a nagy mlm guruk állításaihoz?

Előzmény: Berlusz Móni (899)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.20 0 0 901

A civilizált világ mozgatható pénzének 2/3 része a bébi búmer generáció kezében van, így az ő igényük és elégedettégük szabja meg, melyik ágazat(pl. kommunikáció, mobiljátékok, wellness, stb.) növekszik, vagy csökken. Ebből következően "válság" nem akkor van, mikor egy-egy ágazat csődbe kerül (tehát csak a trendek változnak meg), hanem mikor adott területen a pénz értéke romlik. Pl. ha a bankokkal szemben hirtelen bizalmatlan lesz a nép, akkor nem az egész világ van válságban, csak a bankszektor, stb. A pénz ugye ilyenkor nem lesz kevesebb, csak máshová vándorol.

 

A fentiekből következően ugyanazoknak a terékcsoportoknak növekszik a forgalma a DS és a hagyományos bolti kereskedelemben is. Azt viszont már a vásárlói igény és elégedettség dönti el, hogy egy adott termékcsoport forgalma a DS vagy a hagyományos bolti kereskedelemben fog növekedni, természetesen egymás rovására. Ez persze akkor igaz, ha az adott termékcsoport mindkét kereskedelmi rendszerben kapható. Ha nagy az igény valamire, és csak a hagyományosban van meg, akkor a hagyományos forgalma fog növekedni, ha a csak a DS-ben, akkor az fog növekedni.

Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 900

OK! HOzz egy hiteles statisztikát, hogy a táplálékkiegészítők vagy kozmetikumok piacán belül mennyi az MLM-cégek piaci részesedése!

 

Komolyan mondom, hogy nagyon kíváncsi vagyok rá!

 

 

Előzmény: sas_madar (898)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 899

Egyébként miért is lényeges szempont, hogy hány százalék a kiskereskedelmi forgalomból az MLM forgalma?

 

Neked nem lényeges. Az a te dolgod.

Másnak meg lényeges. Nem véletlenül csinálnak erről statisztikákat. Országonként, évenként, stb. stb.

 

De nekünk - MLM-szkeptikusoknak - azért érdekes ez a %-os arány, mert a régi nagy MLM-guruk folyton azt próféciálták, hogy az ezredfordulóra (12 éve elmúlt... :))) ) az összes kisker forgalom akár 60-70%-a is MLM-rendszerben fog lebonyolódni.

 

Hát ez rohadtul nem jött be. :-)))))))

 

 

Előzmény: sas_madar (898)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.20 0 0 898

Azokban a grafikonokban hol is vannak az MLM cégek forgalmai külön-külön terméktípusokra és cégekre lebontva? Ezekből hol is derül ki az, hogy az MLM forgalma nem növekszik?

 

Egyébként miért is lényeges szempont, hogy hány százalék a kiskereskedelmi forgalomból az MLM forgalma? Semmi jelentőssége nincs. Dollárd milliárdos üzletágakról beszélünk, mint a táplálékkiegészítők, és a kozmetikumok piaca, hogy csak a két legfőbbet említsem. Továbbra sem értem, hogy mi köze van az egésznek ahhoz, hogy hány mosógépet, fényképezőgépet, rizsfelfújtat vagy zuhanykabint adnak el.

 

Újra leírom, hogy mlmhatereken kívül még sehol sem láttam vagy hallottam olyat, hogy bárki azt állította volna, hogy az MLM forgalma a világ kereskedelmének 60-70%-a.

 

"Ismétlem: magukat vérprofi MLM-esnek tartó nickek írták a többi mlm-es topikon. Még csak nem is emlékszem, hogy telefonos kőkorszaki rendelésről említést tettek volna. 

 

Tudod: saját webáruház, bla-bla-bla....."

 

Te pedig ebből gyönyörűen általánosítottál, hogy a telefonos rendelés kőkorszaki és, mint olyan már egyáltalán nem létezik. :) Továbbá ebből általánosítottad, hogy akkor az össz MLM forgalom online történik. :)

Előzmény: Berlusz Móni (895)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 897

Talán észrevetted, hogy rátok hivatkozva írtam a netes kereskedelmet.  Nem mondhatod, hogy nem ápgrédelem az MLM-infóimat..... :-)))))))))

 

Meséld már el neki, hogyan van ez manapság.....

 

 

Előzmény: Törölt nick (896)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.20 0 0 896

Tulajdonképpen miben tér el a véleményetek? :)

Előzmény: Berlusz Móni (895)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 895

Egyet nem akarsz tudomásul venni: az ÖSSZ kiskereskedelmi forgalombeli részesedést néztük. Amit jól megmutattak a grafikonok. Nem kell vele foglalkoznod. Azoknak kell, akik azt állítják, hogy egyre nő az MLM-forgalom a kiskeren belül. És ezt nem adják vissza a számok.

 

 

Előzmény: sas_madar (891)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 894

Ismétlem: magukat vérprofi MLM-esnek tartó nickek írták a többi mlm-es topikon. Még csak nem is emlékszem, hogy telefonos kőkorszaki rendelésről említést tettek volna. 

 

Tudod: saját webáruház, bla-bla-bla.....

 

 

 

 

Előzmény: sas_madar (893)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.20 0 0 893

Szóval pont a lényegi részre nem válaszolsz, de én maszatolok.

 

"Vagy szerinted milyen módszer van még, ha személyes rendelésfelvétel nincs, ők személyesen nem futkosnak áruval, de nem is a neten történik mindez....????"

 

Olyanról, hogy telefon és telefonon keresztüli rendelés hallottál már? Az összes nagyobb MLM cégnél amelynek van Magyarországi hivatalos képviselete van ilyen lehetőség.

 

Egy szóval nem írtam, hogy én termékekkel rohangálnék a vevőimhez. Ezt nem tudom, hogy honnan szedted, azt sem tudom, hogy honnan szedted, hogy nincs lehetőség személyesen vásárolni. NuSkin, FLP, Amway mindhárom cégnek van raktárja ahol bárki aki regisztrált személyesen vásárolhat csak, hogy a legnagyobbakat említsem.

Előzmény: Berlusz Móni (892)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.20 0 0 892

Eleve nem tudom, hogy azt honnan vette az illető, hogy az MLM cégek forgalma nagyrészt online rendelésekből származik. Az, hogy valaki azt mondta? Van róla bármilyen kimutatás, hogy mekkora forgalmat bonyolítnak online? Honnét tudod, hogy abban a statisztikában az MLM cégek forgalma online módon szerepel? Ez csak feltételezés.

 

 

Vérbeli MLM-sek mondják. De majd központ olvtárs, és megerősíti. . A "nagy" MLM topikon, és az Amway topikon is körömszakadtáig tagadják, hogy hónuk alatt MLM-cuccossal rohangálnának. Nézz át, és olvasss.....  Az insider-ek mind azt mondják, hogy neten történik a rendelés és a kiszállítás is.

 

Vagy szerinted milyen módszer van még, ha személyes rendelésfelvétel nincs, ők személyesen nem futkosnak áruval, de nem is a neten történik mindez....????

Van egy negyedik-ötödik MLM-dimenzió is? :-DDD

 

A többire nem reflektálok, mert irreleváns a probléma szempontjából.

 

 

Előzmény: sas_madar (891)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.19 0 0 891

Eleve nem tudom, hogy azt honnan vette az illető, hogy az MLM cégek forgalma nagyrészt online rendelésekből származik. Az, hogy valaki azt mondta? Van róla bármilyen kimutatás, hogy mekkora forgalmat bonyolítnak online? Honnét tudod, hogy abban a statisztikában az MLM cégek forgalma online módon szerepel? Ez csak feltételezés.

Én speciel vagy a raktárban vásárolok vagy telefonon rendelek és csapatban is az a tendencia, hogy kevesen használják az online lehetőséget. Sok vásárló felhív, hogy mit kér aztán én adom le a rendelését telefonon a cég meg kiszállítja nekik.

 

Minek érdekeljen engem az, hogy a szomszéd műszaki cikkeket árusító boltnak mekkora forgalma van, hogyha én táplálékkiegészítőket vagy kozmetikumokat forgalmazok (már ha lenne ilyen boltom)? A két piacnak NULLA köze van egymáshoz. Engem csupán az érdekel, hogy a saját boltomnak (vállalkozásomnak) mekkora bevétele van. Ergó nagy ívben teszek arra, hogy kiskukutyinban nagyjakab hány mosógépet ad el.

Engem csupán az érdekel, hogy az emberek hajlandóak megvásárolni azokat a termékeket az anyacégtől amiket az anyacég forgalmaz. És ha nem is minden ember, de a legtöbb fürdik, mos fogat, használ kozmetikumot és táplálékkiegészítőt is. Tehát van rá kereslet meg elégedett fogyasztók akik hajlandóak újra és újra megvenni a termékeket. Meg vannak olyan emberek akik változtatni akarnak az életükön és élnek ezzel a lehetőséggel. Amíg ember él a Földön ez működni fog, mert mindig lesz olyan akit ez a lehetőség az adott pillanatban érdekel.

Előzmény: Berlusz Móni (885)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.19 0 0 890

Statisztikák híján csak találgatni tudnánk.

Elépzelhető, hogy inkább táplálékkiegészítőket vettek online az emberek, mint gyógyszert..?

:)

Előzmény: Berlusz Móni (889)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.19 0 0 889

és ez mennyiben befolyásolja az MLM-cuccosok forgalmát...?

 

 

Előzmény: Törölt nick (888)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.19 0 0 888

És te láttad az elektronikai(és gyógyszerésztei) cikkek volumen esését?

Előzmény: Berlusz Móni (887)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.19 0 0 887

Kiszámoltad, mennyi az, ha a 0.8 %-os részesedés 3%-kal nő?

 

:-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (886)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.19 0 0 886

Egy másik kép kimaradt, ami legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint az általad linkelt.

Előzmény: Berlusz Móni (885)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.19 0 0 885

Na most akkor mint anya a hülyegyerekének.... :-)))

 

A lent betett grafikonból világosan látszik, hogy az internetes és csomagküldő kereskedelm részaránya az össz- KISKERESKEDELMI FORGALOMBÓL  0,8 %. És mivel - állítólag - az MLM-es cuccok forgalma nagyrészt a neten zajlik (mlm-esektől származó információ!!!), arra próbáltam célozni, hogy elhanyagolható az MLM piaci részesedése a kiskereskedelmi forgalomban.

 

Eddig érthető....?????

 

Erre a 0,8%-ra mondtam, hogy ennek javarésze nem lehet MLM, mert a netes kiskereskedelmi forgalomban elég nagy részarányt képviselnek a műszaki cuccok. Tehát a 0,8%-ot még tovább kéne osztani, ill. levonni belőle a műszaki cuccokat, egyebeket - amiket nem forgalmaznak MLM-ben.

 

 

Ennél szájbarágósabban nem lehet megmagyarázni.

 

ERgo: még a nagy MLM-szkeptikusok által mondott 1-2% is erős túlzás.

 

 

 

 

 

Előzmény: sas_madar (884)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.19 0 0 884

Miii vaaaan? Mi levonandó?

 

Ha nem tudsz értelmes választ adni, akkor személyeskedsz.

 

Ismét felteszem a kérdést.

 

Miért hasonlítsam a műszaki cikkek piacát a táplálékkiegészítők vagy a kozmetikumok piacához? Mi köze van ezeknek egymáshoz?

 

Ha nem tudsz értelmes választ adni akkor inkább ne válaszolj!

Előzmény: Berlusz Móni (883)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.18 0 0 883

Ha nem érted, akkor inkább maradj csöndben!

 

A műszaki cikk nem a hasonlítás kedvéért volt ott, hanem kvázi levonandó......

Na innen ugorj neki újra, ügynököcske!

 

 

Előzmény: sas_madar (882)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.18 0 0 882

Ha nem tudsz érdemben hozzászólni akkor leszólod a másikat, hogy maszatol. Érdekes technika.

 

Én nem maszatoltam és nem almát a körtével hasonlítottam azt pont te csinálod.

 

Mégis minek hasonlítsam a táplálékkiegészítő vagy a kozmetikai piacot a számítástechnikai vagy mondjuk a mobil piachoz? Van értelme? Nincs, nevetséges lenne összehasonlítani a kettőt. Na ez az almát a körtével. Szóval aki maszatol az te vagy.

Előzmény: Berlusz Móni (881)
Berlusz Móni Creative Commons License 2013.01.17 0 0 881

Ne tetézd, ne tetézd..........

 

Almát akartál körtével összehasonlítani, rávilágítottam, és most tovább maszatolsz.

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. :)

 

 

Előzmény: sas_madar (879)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.17 0 0 880

Nem csak a forgalmi adatokat kéne nézni, hanem a nyereségi arányszámot is.

Előzmény: Berlusz Móni (876)
sas_madar Creative Commons License 2013.01.17 0 0 879

Látom nem vagy képes felfogni a különbséget, hogy én eleve nem az össz forgalomról írtam és te meg ahhoz viszonyítottál. Sebaj tőled ez várható.

Előzmény: Berlusz Móni (878)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.12.12 0 0 878

Amire reflelktáltál - az én szövegem - abban az 1-2%-ot globálisan kell érteni a kiskereskedelemre!   Részedről volt maszatolás a 20-25% - hiszen almát körtével NEM LEHET összehasonlítani.

 

 

Előzmény: sas_madar (877)
sas_madar Creative Commons License 2012.12.12 0 0 877

Nem baj, hogy én nem az össz forgalom függvényében írtam, hanem csak az adott piaci területről?

Sebaj, fő a szövegértés.

Előzmény: Berlusz Móni (874)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.12.12 0 0 876

2. táblázat

 

 

 

Ugye egyfolytában arról mesélnek az MLM-esek, hogy nem az ügynökök szaladgálnak a cuccal, hanem a neten lehet rendelni.... Nos, az a 0,8 % elég beszédes, ugye?

Főleg, ha még hozzátesszük, hogy műszaki cikkeket rendelnek a legtöbben a neten...

 

:-)

Előzmény: Berlusz Móni (875)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.12.12 0 0 875

No próbáld kiszámolni, hogy ez az éves 121 mrd. forgalom hányad része az össz-kisker forgalomnak....! ~8.000 mrd. éves kisker forgalmat (2011) alapul véve.  Aztán vedd annak az általad feltételezett MLM-es 20-25%-át. :-)

 

http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/kis/kis21202.pdf

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: sas_madar (873)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.12.12 0 0 874

Milyen piaci részesedése van a vitaminbiznisznek az össz-kiskereskedelmi forgalomban...?

 

Naugye!

 

Dobálózol itt a számokkal, tőlem hiteles számokat vársz, te meg idedobsz egy per has az tuti, hogy jóval több, mint 2%   -ot.  Meg feltételezéseket, homályos számokat, amiknek még a kalkulációs alapja is kétséges.

 

 

MegaLOL

 

Szerinted aki szkeptikus az MLM-mel szemben, az már egyből gyűlöli...???? Fura hozzáállásod van, az biztos. :-D

 

 

Az MLM- szkeptikusok becslése áll szemben az MLM-fanok becslésével.

 

 

Tehát almát almával hasonlítunk. :-))))))

 

 

 

Előzmény: sas_madar (873)
sas_madar Creative Commons License 2012.12.12 0 0 873

Milyen statisztikákat? Amit az mlmhaterek készítenek a hasukra ütve? Olyat már láttam eleget. De ha csak azokat a területeket nézzük ahol az MLM elterjedt (kozmetika, tápkieg, pénzügyi termékek) még ott sem tudnak pontos statisztikát mondani, hogy mennyi az össz forgalom. Csak becslések vannak és azok is elég nagy eltérésekkel (20-25%-os is akár). Utóljára kb fél éve sikerült egy 2009-es adatot találni, de ott is leírták, hogy csak hozzávetőlegesen megbecsülni lehet az össz forgalmat. És ez csak a kozmetikai piac volt. Ha jól emlékszem 121Mrd Ft volt. Másik elemzés szerint meg jóval több. Kérdés, hogy melyik felmérésben milyen termékeket vettek alapul, mert ezt sem lehet tudni.

Ez szerint 2009-ben 19-20Mrd volt a tápkieg forgalom, de megintcsak nem lehet tudni, hogy pontosan milyen termékeket vettek alapul. Azt, hogy az MLM cégek részesedése ebből mennyi azt nem lehet tudni legfeljebb csak becsülni lehet, viszont az tuti, hogy jóval több, mint 2%. Pontos adatot nem lehet mondani mivel nincs olyan kimutatás ahol külön vannak választva az egyes termékcsoportok. Márpedig a cégek nem csak egyféle termékcsoportot forgalmaznak.

http://www.haszon.hu/noknek/uezleti-tippek/1059-valsagallo-vitaminbiznisz.html

 

De köszönjük Emese az elmés hozzászólásodat.

 

A kérdésre meg nem tudsz válaszolni így inkább terelsz. Jellemző mlmhateres hozzáállás. Bár tőled nem is várhattunk mást.

Előzmény: Berlusz Móni (870)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!