Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

nas333333 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 13

hello,

nem találtam jobb topic-ot, ezért ide irok, ha tudtok segitsetek:

 

2010.10. hónapban vásároltam euro lizingre gy kocsit aminek a törlesztöje idén jár le.

a kocsi egy "kistehergépjármü", nissan navara, amit nem cégre, hanem mint privát felhasználó vásároltam.

természetesen vártam én is hogy visszakapok valamit a banktól ahogy sokan mások is, de sajnálatomra kaptam a "lombard"tól egy levelet, amiben arról tájékoztattak hogy bár a hitelt én mint privát személy vettem fel, a jármü viszont mivel "kistehergépjármü" igy azzal üzleti tevékenységet lehet végezni, így a szerzödés nem minösül fogyasztói szerzödésnek és nem kapok vissza semmilyen pénzt.

 

ez igy  rendben van, vagy keresek egy ügyvédet?

örülnék ha minnél elöbb válaszolnátok

köszi

Benben Creative Commons License 2004.03.15 0 0 11
Hali! Szerintem ugyanúgy mükszik mint az autóknál. Meghirdeted, a leendő tulajjal eltopogtok magasságos bankba, hitel kinullázva a vevő pénzéből - esetleg a hiteled, ha a bank belemegy, átvállalja - a bank kiadja a törlési értesítőt, Te meg elteszed a maradékot, új tulaj pedig elmotoroz. Még valami, a nagyérdemű pénzintézetek legtöbbjénél előre be kell jelentkezni. Sok szerencsét!
Előzmény: ENDÚRÓS-KTM (10)
ENDÚRÓS-KTM Creative Commons License 2004.03.15 0 0 10
Hali!
Az lenne a kérdésem hogy mi a teend? akkor ha van egy motorom 1 éves és el szeretném adni holott még van rajta lízing 2 éves futamid?re!
Köszönöm a válaszokat!
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.03 0 0 8
Úgy láttam ez az egyetlen finanszírozási topik..
A kérdésem: 1.7-es, 1998-as Ford Pumát szeretnék venni, de attól tartok, hogy azok mind külföldi forg. helyezésűek, a postabank leasing pedig csak mo-i autókat finanszíroz. Tudtok olyan finanszírozóról, aki ehhez hasonló vagy általában kedvező feltételeket kínál, kb 40% önrésztől, lehetőleg casco mentesen? a 25%-os THM nem túl reális, a többség ennyit kínál..
rnie
trancelot Creative Commons License 2003.12.09 0 0 7
Akkor megpróbálom öszegezni:)
Elmegyek egy ilyen "céghez", nem kérnek semmit csak a törzskönyvet(se kezes se jövedelemigazolás), elintézik egy bankkal és nekem jön a lóvé ha mindn renben, ennyi az egész?
BMW Power Creative Commons License 2003.12.09 0 0 6
Valahol belefirkálnak, valahol nem. Többnyire nem csak viszik a törzskönyvet. Ha belefirkálnak akkor amikor kifizetted a tartozást és átvetted a törzskönyvet a banktól, kapsz törléspapirt, amivel az ocsmányirodában befirkálják hogy érvénytelen. De ha ez nem tetszik akkor a törlés után "elveszted" a forgalmit, kérsz újat.

De szerintem már nem firkálnak bele.

Előzmény: trancelot (5)
trancelot Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5
Másfél éves az nem gond:)
És az igaz hogy belefirkálnak valamit a forgalmiba?
Az nem is zavarna hogy ehyógy idejig ott figyel de után ki lehet valahogy törölni vagy valami?
BMW Power Creative Commons License 2003.12.08 0 0 4
törzskönyv miatt ne aggódj, ez így van, a mai új és fiatal autósok 80%-ának egy banknál pihen a törzskönyve évekig :))

Mikori ez az autó? Arra figyelj hogy az autó max 15 éves koráig hiteleznek, tehát pl 10 éves autóra lehet még 5 évet intézni.

Ja olyan helyet keress ahol nem kérnek jutalékot, mert disznóság az hogy a kereskedő levesz téged némi jutalékkal pedig a bank is ad neki pár százalékot. Szóval ma már csak a "hitelügyintézés ingyen" mehet! Szóval olyan helyet kerüld is el ahol avval kezdik hogy ennyiért elintézik...

Előzmény: trancelot (2)
S.Zola Creative Commons License 2003.12.08 0 0 3
Nekem is a hitelező cégnél van a törzskönyvem, a forgalmiba bele is van írva, hogy törzskönyvi letét, ezt elvileg vissza kell majd adniuk, ha visszafizetted, tehát elvileg addig el sem adhatod.
Előzmény: trancelot (2)
trancelot Creative Commons License 2003.12.08 0 0 2
Másfél éves Mazda 626-ra akarom felvenni, teljesen a nevemen van minden ok, 1 milla kellene az is rendbe van mert már beszéltem egy kft-vel aki ezt intézné, igazából csak az aggaszt hogy még nem nagyon hallottam erről a hitelformáról, nem sok mindent tudok róla..Állítólag annyi a lényeg hogy a törzskönyvet ott kell hagyni a banknál. Nem lessz abból bajom ha kiadom a törzskönyvet a kezemből? Eztért lenne jó ha valaki megosztaná a tapasztalatát illetve a tudását e témában.
BMW Power Creative Commons License 2003.12.07 0 0 1
Szóval jelzáloghitelt nem csak ingatlanra adnak??

Tehát az autó már a neveden van?
Ha nincs akkor tiszta ügy, bemész egy kereskedésbe ma már mindenhol intéznek rá hitelt.

Ha már a neveden van, az más ügy, igy is vállalják csak nem mindegyik finanszirozó bank. De valahol olvastam hogy meglévő autóra is hiteleznek, ajánlom vegyél egy Auto Trader-t, a vastagot, (99utáni cimmel) abban sok finanszírozást intéző hirdetés van, 100% van olyan ahol oda van irva hogy meglévő autóra is.

Nem irtad mikori auto, mennyit szeretnél felvenni.
manapság 1M 60hónapra 21e/honap körűl mozog. EUR, SFR alapu hitel esetén.

Előzmény: trancelot (-)
BMW Power Creative Commons License 2003.12.07 0 0 0
hát jelzáloghitelt azt 0-át adnak :))
Előzmény: trancelot (-)
trancelot Creative Commons License 2003.12.07 0 0 topiknyitó
Hali!

már nyitottam egy ilyen témát a törzsasztalon is, de azért itt is megkérdezem hogy tudja-e valaki hogy hogyan működik az ha már meglévő kocsira akarok felvenni jelzáloghitelt?
Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!