Keresés

Részletes keresés

Pathmaster Creative Commons License 2009.05.12 0 0 34
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.07 0 0 33
Minden kormányváltásnál ez van. Jutalmazni kell az arra érdemeseket.:)
Előzmény: zuglo_14 (27)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.03 0 0 31

Semmi nem változott...

 

Engem leginkább az dühít az egészben, hogy istentudja mennyi pénz megy el korrupcióra közpénzből, azaz a mi adónkból, de amit ellopnak azt az eü-n, az oktatáson, az önkormányzatokon, stb., próbálják megspórolni, azzal az indokkal, hogy ezek pazarlók, nem hatékonyak stb.!

Hát a büdös jó édes szülőanyukáját, minden egyes rohadt, mocskos, korrupt, tolvaj politikusnak és pártkatonának.

 

Hogyan működik a magyar korrupció?

 

Leggyakrabban alulfizetett köztisztviselőket, illetve pártjuk és a maguk számára gyűjtögető politikusokat korrumpálnak az üzleti szféra részéről. Tanulmánykötet készült, amelyben tíz olyan nagyvállalat vezetői nyilatkoznak név nélkül, akik korrumpálóként szerves részei a kialakult rendszernek. Egyes cégeknél olyan közkapcsolati igazgatók dolgoznak, akik feladata a köztisztviselők vesztegetése.

 

(...)

 

Idézetek vállalatvezetőktől

„Eljut hozzánk egy papír egy 100 milliós beszerzésről, és egy pártember firkálása van a sarkán: Nézzétek meg, gyerekek.”


„Teljes a szervezettség az önkormányzatoknál” , ez egy „folyamatosan működő gépezet”, amely „pártsemleges”.


„Korrupció kell ahhoz, hogy a gépezet elinduljon.”


„A korrupció melegágya a közbeszerzés.”


„Az EU-források egy része nem ott hasznosul, ahol kellene, hanem díszburkolat lesz belőle.”

Előzmény: Indián (-)
phpguru Creative Commons License 2008.05.29 0 0 30
A korrupció a versenyképesség akadálya


A korrupció elterjedtsége a versenyképesség korlátjává vált Magyarországon - jelentette ki Alexa Noémi, a Transparency International magyarországi vezetője, a Gazdasági Versenyképességi Kerekasztal (GVK) csütörtöki ülésén. A GVK csütörtöki ülésén harcot hirdetett a korrupció ellen, a szervezet ősszel komplett javaslatokat tesz közzé az ügyben. Amíg a közép-kelet-európai országok átlagában 2001-2007. között a 0-10 közötti skálán, ahol a legjobb pontszám 10, négyről öt pontra javult a korrupciós érzékelési index, addig Magyarországon 5,3 ponton stagnál - mondta Alexa Noémi. A Transparency International magyarországi ügyvezető igazgatója szerint a korrupció összefügg a gazdasági növekedéssel is, a környező országok növekedési tempója jóval gyorsabb a magyarországinál. Magyarország közepesen korrupt ország - jelezte a szervezet vezetője, amelynek egyik fő oka, hogy túl nagy a politikai befolyás mind állami, mind helyi önkormányzati szinten. Kulcsprobléma a párt-, és kampányfinanszírozás, ahol a legális források aránya 10 százalék, az illegális forrásoké 90 százalék - fogalmazott Alexa Noémi. A korrupció elterjedtségének másik oka, hogy a közbeszerzések 90 százaléka szakszerűtlen, ráadásul az igazságszolgáltatási rendszer szakmai felkészültsége is gyenge - tette hozzá.

http://index.hu/gazdasag/blog/2008/05/29/a_korrupcio_a_versenykepesseg_akadalya/

Maszop, Szdsz = korrupció, lenyúlás!!!

Lajhárfaművész Creative Commons License 2005.08.13 0 0 29

Kishíján Ukrajna is Közép-Európa, úgy hallani ottan sincs rossz ára a mentelmi jognak.

Tudhatjuk-e kit mi motivál, amikor úgymond beleveti magát a kortesharcba?

Előzmény: Indián (-)
laszlo37 Creative Commons License 2005.08.13 0 0 28

Nem szép dolog, de mozgások elég természetes módon vannak (az állami és/vagy önkormányzati többségi tulajdonú) FB-kben, és IT-kben. Ha az övék, irányítani akarnak, ha az FB-ben, de főként az IT-ben nem az ő embereik vannak többségben, akkor ők csak akarnának irányítani. Ezért (is) rossz tulajdonos az állam...

Előzmény: zuglo_14 (27)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.12.05 0 0 27
Mondjuk, meg lehet nézni, hogy kormányváltás után, milyen mozgólodások voltak különféle állami, meg "nem(?)" állami cégek felügyelö és egyéb bizottságaiban. Azt el lehet tünödni a cikken.

Előzmény: Indián (23)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.12.05 0 0 26
Nem figyeltél. Sehol nem rögzítettek olyan szabályt, hogy állami vagy önkormányzati társaságok tisztségviselőinek tejelniük kellene. (A Fidesz alapszabálya kategorikusan felsorolja kinek kell fizetnie. Csupa politikai funkció, a politikai államtitkár kivételével mind választott tisztség.)

Lehet erről vitázni - de csak arról, ami van, nem pediglen valami elképzelt, de nem létező jelenségről. ("Mi lenne, ha..." - tkp erről is lehet, csak nincs sok értelme.)

Előzmény: Indián (25)
Indián Creative Commons License 2003.12.05 0 0 25
A mondokámban benne vótt a tulajdonosi testülep...
Előzmény: luciferke (24)
luciferke Creative Commons License 2003.12.05 0 0 24
de hol olvastad, hogy az fb tagok is jattolnak?
Előzmény: Indián (23)
Indián Creative Commons License 2003.12.05 0 0 23
Nos, Kedves Kolléga, megpróbálom egy példázaton keresztül bemutatni a nyűgömet...

Tételezzük fel, hogy Te - FIDESZ tag -, egy teccőleges cuculista párttag - hívjuk Walacchinek -, és én mint pártonkivíüli, egyformán elismert, nemzetközi szaktekintélyei vagyunk a gemkapocskiegyenesítés részecskemorfológiájának, sőt ugyanott végeztünk, egyéb szakmai szempontból is ugyanolyan kvalitásaink vannak. Jelenleg az Külső-Vadvidéki önkormányzat 100%-os tulajdonában van a Gemkapocskiegyenesítő Rt, és annak a felügyelőbizottságába feltétlenül kellenek szagemberek is - ezért mindhármunkat delegálnak az önkormányzati tulajdonosi testülepből. Téged a FIDESZ, Walcchit az MSZP, engem meg konszenzusos alapon az összes párt. Tehát vagyunk ottan, naphosszat szagértünk, olykor rajtaütésszerűen forradalmasítjuk e stratégiai iparágat.

Mivel ingyen még Krisztus koporsóját sem őrizték, ezért mexavaznak nekünk havi 100e Ft tiszteletdíjat. Nos, ha el is tekintünk az adózástól ez a névleges tiszteletdíj a Te esetedben már csak 98e Ft, Walacchi meg mindössze 85e Ft-ot kaphat, pusztán csak a párttagságotok miatt. Ugyannyi és ugyanolyanolyan fontos munkát végzünk, ennek ellenére politikai meggyőződésünk és pártállásunk miatt más és más összegű javadalmazást kapunk. Ez, akárhonnan nézem is diszkirimnáció, mert ha Téged, vagy Walacchit nem a párt delegált volna - pontosan ugyanannyi lenne a tiszteletdíjunk.

Hogy bonyolítsuk a képletet, egy politikai alku eredményeképpen a Legkisebb párt, utolsó nímandját is mellénkültetik, legyen ő is FB-tag. A Nímandnak lövése sincs a gémkapocskiegyenesítésről, még soha nem látott ilyet - képes összekeverni egy görbe dróttal - viszont ugyanannyi tiszteletdíjat kap, mint mi, de az ő pártjában az a szabály, hogy 50%-ot kell fizetni a pártkasszába, azon javadalmazásból amit a párt révén szerzett megbízáspól kap.

Akkor mi is ez pontosan? Tiszteletdíj, illetmény, vagy rejtett pártfinanszírozás, némi zsebpénzosztással utolsó nímandoknak?

Előzmény: Kovács Béla Sándor (18)
Molaf Creative Commons License 2003.12.05 0 0 22
Igazad van, sőt, csak önkormányzati és parlamenti képviselőkről van benne szó. Mea culpa.

Melyik törvények szabályozzák azt, hogy milyen megbízatásokat vállalhatnak a politikusok a 1990. évi LV. törvényen kívül?

Előzmény: luciferke (21)
luciferke Creative Commons License 2003.12.05 0 0 21
de utána kifejtik a cikkben, hogy a párt által elnyert állásokról van szó. Ez jelentheti azt, hogy ha valaki a párt által lett valahol fb tag, akkor jattolni kell, de ez ellen (mármint hogy egy állami cégbe egy párt nyom be embert) fel kell egyébként is lépni, viszont siker úgysem lesz.
Előzmény: Molaf (20)
Molaf Creative Commons License 2003.12.05 0 0 20
A bruttó bér %-a igenis azt jelenti, hogy a párttag köteles "leadózni" az egyéb bérekből származó pénzt is, azaz sokszor a párt is megszedheti magát egy-két jól tejelő álláson.

Off:
Kedves Indián, válaszoltam kérdésedre, de úgy néz ki, hogy téged mindenhol lehet kérdezni, egyedül a "Megkérdeztük a polmoderátort" topicban nem, ami pedig direkt erre van fenntartva. :(

Előzmény: Kovács Béla Sándor (18)
Fine Tune Creative Commons License 2003.12.05 0 0 19
Erre is csak azt tudnám mondani, amit a csoportszexre:))
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.12.05 0 0 18
Kapisgálom, hol a tévedés gyökere...
A szabály természetesen nem vonatkozik az állami vagy önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok tisztségviselőire. Az a "bizottságok külső tagjai" kizárólag az önkormányzat képviselőtestülete bizottságainak tagjait jelenti.
(Ez, persze, nem zárja ki, hogy informálisan ne adnák le a gazdasági vezetők is a lét - de arról nem tudunk semmit, ergo háborogni sem nagyon van ok.)

U.i.: Országgyűlési képviselők jogállásról szóló tv.; Miniszterek és politikai államtitkárok jogállásáról szóló tv.; A polgármesterek jogállásának egyes kérdéseiről szóló tv.; Önkormányzati tv. (Számokat ne kérj: a saját születésnapommal is bajban vagyok, utánanézni meg most nem fogok - tekintve, hogy a lényeg szempontjából mellékes a dolog.)

Előzmény: Indián (14)
luciferke Creative Commons License 2003.12.05 0 0 17
egy állami tulajdonú gazdasági társaság felügyelő bizottsági tagságáért kapott tiszteletdíjából egyes tagok - pártdelegáltak - miért kötelesek risztelni, mások - akik meg nem párttagok - meg nem
javítsatok ki, de szerintem fb-be nincs pártdelegáció! A tv meg ilyen érzékeny dolgok az más, arról külön törvény van. Vagy van egy sima állami cég fb-jébe is? ha igen, akkor ez ellen sürgősen fel kell lépni.
Előzmény: Indián (14)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.05 0 0 16
Ezt sem gondoltam volna, hogy Indián nyit erről topicot...
aszora Creative Commons License 2003.12.05 0 0 15
Hát nem véletlenül kellett pl. a MEH létszámát több száz fővel bővíteni, visszahozni a címzetes államtitkári posztot, de még lehetne sorolni...
Előzmény: Indián (-)
Indián Creative Commons License 2003.12.05 0 0 14
Pontosan mely joxabályok azok - májdír KBS kolléga? Egy munkaszerződésnek, megbízási szerződésnek, miegyébnek mióta feltétele, hogy egy társadalmi szervezetnek - nevezetes pártnak - le köll adni lét?

Lehet, baromi nagyot tévedek - ott egye meg a fene! -, ellenberger ez izgatna, mivel indokolható az, hogy akár egy állami tulajdonú gazdasági társaság felügyelő bizottsági tagságáért kapott tiszteletdíjából egyes tagok - pártdelegáltak - miért kötelesek risztelni, mások - akik meg nem párttagok - meg nem?

Előzmény: Kovács Béla Sándor (13)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.12.05 0 0 13
Politikai választáson tisztséget nyert politikusok. Jogállásukról nem a köztiszviselőkről szóló törvény, hanem külön jogszabályok rendelkeznek.

Olvastál valamit, elhamarkodottan felháborodtál, felháborodásodban nyitottál egy rovatot. Megesik, nem nagy ügy. A tévedéshez egy bizonyos határon túl ragaszkodni már inkább. Szvsz a határon vagyunk...

Előzmény: Indián (9)
Uránusz Creative Commons License 2003.12.05 0 0 12
Régen is volt sok ilyen:
"háááát nem igen ért semmihez szegény, de olyan jó ELVTÁRS (!) legyen Ő az igazgató"...
:)))
luciferke Creative Commons License 2003.12.05 0 0 11
Ok, közigazgatás, de nem olyan helyek, amelyekre valaha is szakemberek kerülnek, vagy ha mégis (véletlen), akkor csakis azért, mert párttagok. Ezek egész egyszerűen párt tisztségek. A miniszter is, meg a pol államtitkár is meg a többi is mind-mind politikai tisztség, a közigazgatás szakmai részéhez annyi közük van, hogy a szakemberek véleménye alapján ők döntenek.
Tehát azzal, hogy ezeken a helyeken párttagok vannak, nem vesznek el állást szakemberektől.
Előzmény: Indián (9)
Indián Creative Commons License 2003.12.05 0 0 10
-off-
Májdír molaf, a'sszem ebben a topicban már mindenre válaszoltam...
-on-
Előzmény: Molaf (5)
Indián Creative Commons License 2003.12.05 0 0 9
A Szövetség tagjai közül kötelesek tagdíj-kiegészítést fizetni: a) a Kormány tagjai, b) a politikai államtitkárok, c) az országgyűlési és Európai Parlamenti képviselők, d) a megyei közgyűlési elnökök, a főpolgármester, polgármesterek, e) a megyei közgyűlési alelnökök, főpolgármester-helyettesek, alpolgármesterek, f) helyi önkormányzati képviselők, g) a helyi önkormányzatok - Szövetség által jelölt - külső bizottsági tagjai.

Nos, ez nem közigazgatás vastagon?

Előzmény: luciferke (7)
luciferke Creative Commons License 2003.12.05 0 0 8
ha van befizetés, ha nincs, a párttag. Pusztán azért, mert a párttag feltehetően jó katona, a szakember meg esetleg ellentmondana.
Előzmény: Indián (6)
luciferke Creative Commons License 2003.12.05 0 0 7
az önkörmányzati tisztséget nem feltétlenül sorolnám a közigazgatáshoz, az is csak egy kis parlament
Előzmény: Indián (4)
Indián Creative Commons License 2003.12.05 0 0 6
Kérlek, akkor nézzük meg érdekoldalról: adott egy környezetvédelmi szakamber, és egy nem szakember, de párttag. Vajon melyikük fog egy nemzeti parkot gondozó Kht. felügyelőbizottságába nagyobb valószínűséggel bekerülni?
Előzmény: luciferke (1)
Molaf Creative Commons License 2003.12.05 0 0 5
Off:

Kedves Indián, továbbra is reménykedve várom válaszodat erre a kérdésemre az ontopicban.

Előzmény: Indián (2)
Indián Creative Commons License 2003.12.05 0 0 4
[...]a megyei önkormányzati politikusoknak pedig a megyei vagy helyi szervezetek számlájára kell utalnia a párt jussát. Az olyan honatyáknak, akik önkormányzati tisztséget is elnyertek, több helyre kell fizetniük[...]
Előzmény: luciferke (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!