Megöllek a legmagasabb szinten, a világ összes bíróságán, Hágában, Straszburgban, Sidnyben és mindenütt, mint országos hazug rablógyilkost. Majd belefojtalak a bíróságok alatt hömpölygő kanálisokba. Majd felakasztalak a bíróságok előtti lámpavasakra. Majd karóba húzlak a sárguló búzamezőkön. Majd lefejezlek az abszolút élesre fent borotvámmal, kibelezlek, és majd felnégyellek a hentesboltban, ahol kimérted a Varecza Laci vagyonát. Majd elégetlek a váci Vásár utca 1-ben, a sparheltben,
Nekem ez a verse tetszik.))És aktuális lesz még évtizedek múlva is szerintem.PPP
MR0472630 (57 #12326) 06A40
Varecza, L.
Correction to my paper: On automorphism groups of Boolean algebras (Mat.Vesnik
11(26) (1974), 315319).
Mat. Vesnik 1(14)(29) (1977), no. 1, 5557.
The notation used in this review is the same as that used in the review of the authors original paper
[ MR0364047 (51 #302)]. An error was found in the theorem of G. N. Povarov [The application of
logic to science and technology (Russian), pp. 263340, Izdat. Akad. Nauk SSSR, Moscow, 1960;
MR0148549 (26 #6056)] upon which most of the work in the authors original paper was based.
This error necessitated a thorough revision of the authors original paper and the modifications
required are reported in the present paper. In particular, the five results listed in the original paper
[the author, op. cit.] should be amended by replacing the sentences indicated with the following.
Sentence 7 should read: The first main result is that D(S(autB)) is a complete subsemilattice
with respect to meets in S(B) and a complete dual join-holomorphic image of S(autB). Sentence
12 should read: The next main result states that the mapping D is dually order preserving and
D(S(autB)×I(B)) is a bounded poset of S(B). Sentence 13 should read: The author next
shows that provided they exist the set of all ergodic groups of B is a complete subsemilattice
of S(autB) with respect to join. Sentence 15 should read: It is shown that the mapping is
a complete join-homomorphism and (S(autB)) is a complete join-subsemilattice of E(B).
Finally, the last sentence should be modified by adding that the Boolean algebra B is finite.
Én tegnap láttam ezt a videót barátoméknál. Hát ledöbbentett.
Röhögtem rajta az elején, de a végén inkább sajnálatot éreztem.
Viszont egy kérdés. Az tényleg igaz, hogy ez az ember valaha tanár volt? Eddig még senkiről nem hallottam (már amennyire utána olvastam neten) aki jelentkezett volna, hogy őt tanította ez az illető.
Mert ha kamu az egész, akkor nem is foglalkoznék ezzel a dologgal.
Én csak a filmet láttam , a könyveit még nem olvastam. Először röhögtem rajta, aztán utánaolvasgattam a neten ki is ez az ember, és most már tisztelni kezdem. A hatalom Magyarországon nagyon sok embert tönkretett, családok több nemzedékét is öngyilkosságba, alkoholizmusba, őrületbe kergette. Ha valakivel ki akar(t/n)ak tolni akkor azt tényleg tönkre tudják tenni a nacsalnyikok. Az hogy ő ezek után talpra bírt állni és csakazértis betart nekik, mindenképpen tiszteletreméltó. Jó egészséget és sok sikert kívánok Neki és a film alkotóinak is.
Nékem most akadt először a kezembe 2 könyve, a Damaszkuszi út és a Haláltánc, és először azt hittem, hogy ez valami rossz vicc, meg hogy Jehova-komplexusa van, meg ilyesmik, de ha mindez csak jelképes, akkor annyira nem gáz, meg valamennyire érthetőbb... Viszont az, hogy ilyeneket ír Petőfiről meg Adyról, József Attilláról, meg a többiekről, szerintem nem szép dolog. Akkor sem nagyobb költő náluk, ha ilyen - meg olyan algebrai minták szerint írta és írja a verseit, komolyan mondom, a szemeim fennakadtak, mikor ezt olvastam.
Nagyon sajnálom, hogy tönkretették, de biztosan nem ő az egyetlen, akivel így elbántak.
Elnézést azoktól, akiknek bejön ez az egész, de szerintem emészthetetlen és visszataszító.
A MatSciNet szerint több cikkben Varecza Árpád volt a társszerzője. Vajon rokonok? És a kombinatorikus V. Á.-ról van szó, aki a nyíregyházi főiskola tanára?
Gondolod, hogy jó eredményei vannak, mégis a jó bizonyításra azt mondják, hogy hibás? Bár hosszú bizonyítás esetén tudok ilyen esetről (négy éve), végül az is rendeződött. Hosszú távon az ilyet nem tartom valószínűnek.
Varecza Laszlo valoban publikalt matematikai folyoiratokban, szinte mindig a szerbiai Math. Vesnikben.
valoban visszavonta egy cikkenek allitasait, mert egy Povarov nevu matematikus cikkeben (On group invariance of Boolean functions (G. N. Povarov)) hiba volt.
a tema jelentosege tart egy bizonyos tavolsagot a hihetetlenul erdekestol, khmm, de azert letezo dologrol van szo.
(ezeknek a dolgoknak kb. ot perc alatt lehet utananezni)
"Hé hé! Én nem bántottam Szent Vareczát, egyelőre annak drukkolok, hogy nehogymár elmebeteg legyen, mert akkor nincs kedvem nevetni rajta. Ha csak be van kattanva, akkor még belefér. Háttere érdekelne, de még nem jutottam hozzá."
OK. A háttérről legyne elég annyi, hogy írt egy algebrakönyvet, illetve ugyane téren elmélyült kutatásokat folytatott, és jó úton volt egy nagyobb algebrai felfedezéshez, amikoris könyve tartalmát "megtámadták", erre felvette a kesztyűt és visszavágott, ennek a nagy adok-kapoknak az lett a vége hogy nem taníthat. Tehát rajta kívül álló okok miatt "hivatalosan" már nem matematikus (ha minden igaz, a Povarov-tételt azért korrigálta, és ez bennmaradt az annalesekben). Az algebrakönyvet a mai napig nem adták ki újra, gondolom ez nem véletlen, vannak utódai azoknak akik anno betettek neki (meg a szerző maga is csak akkor engedné, ha megjelenne -több mint HÚSZ ÉV késéssel- az a cikke, amiben megvédi algebrakönyvét. Erre ugyanis a mai napig nem kapott szakmai lehetőséget). Ennek ellenére a könyv tartalma "dolgozik".
A VL ellen folytatott lejáratás teteje az volt, amikor elmebetegnek nyilvánították és várták hogy tényleg az legyen és úgy végezze mint a többi ember, akinek a mondandója valami okból nemkívánatos volt a hatalom számára (elszegényedés, öngyilkosság). NEM így végezte: sikeres régiségkereskedő lett. Tehát ebből a szempontból a feltámadás és a többi vallásos dolog is metaforikusan értendő (ezt egyébként a Nagy Jajgatás egyik versében maga is elismeri). Aki a vallási háttérre jobban kíváncsi az keresse meg vmelyik könyvét és olvasson a sorok között. Egyéb verseiben leírt dolgai is valószínüleg igazak, ennek tükrében nem okos dolog ujjat húzni vele. A versek "gyerekes" volta sem véletlen, a látszólagos egyszerűség alatt szigorú szerkesztettség van (matematikai-algebrai, erre azután jöttem rá, miután volt szerencsém összehasonlítani az angol és a magyar kiadását ugyannak a könyvének).
A további háttérről: az apja kocsmáros volt, saját maga építette az "üzemegységet", ide-oda tartozott, mégis elvették tőle a kommunisták -azt, amit még KI SEM FIZETETT. A kommunista-ellenesség innen eredeztethető. Tehát hogy a" halálraítéltek" és kisemmizettek nevében írja a dolgait, az ebből a szempontból is igaz. Elég lesz ennyi vagy írjak még?
Talán azt jelenti, hogy az alkalmatos jellemzők azon összessége, amely jelenleg őt meghatározza, már létezett, és jellemzett egy másik, múltbeli személyt. Egyfajta lélekvándorlás.
De ez csak egy remélhetőleg félreértésen alapuló magyarázás - mert ha mégsem az, akkor inkább elmegyek orvoshoz, preventive.
G
"Ha ugyanis megismered a hátteret amiből jött, amit elért és amit elvettek tőle akkor azon fogsz csodálkozni hogy miért nem lett tényleg őrült. "
olvasgattam a dolgait. attól, hogy valakit a kommunisták elmebetegnek nyilvánítanak, még lehet zakkant az illető. (egyébként helyenként tényleg a zsenialitás felé mennek el a szövegei, pont attól, hogy őrült. Vannak helyenként olyan szövegei, amikért egy Parti Nagy vagy egy Esterházy a fél kezét odaadná... szóval nem annyira egy új Uhrin, mint inkább egy magyar Artaud. de dilis és asszem egyre dilisebb: a régebbi kötetei még egy őrült látomásai voltak, a legújabb pedig már inkább csak egy őrült rögeszméje.)
A nagy matematikusok nem a doktoriktól lesznek::)))
Nézd egy évszázadban szok lenni belölük ugy 2-3, lehet, hogy abba ment tönkre, hogy a negyedik lett és akkor az mán mindegy is, hogy negyedik vagy negyvenezredik.
Nálam is volt a multkor az Energia vagy milyen Főfelügyelettől egy szent.
Még szentebb, mint ez a költő, mert Őt közvetlenül Jézus kérte fel, hogy legyen a segitségére és mán az 5468- életénél tart.
Azt mondta, hogy nála csak valami Gyurcsoknak volt eggyel több élete.
Itt is hagyott egy könyvet a legutobbi utjáról, ahol volt, 2 univerzummal arrébb.
Erre fel aláírtam a jegyzőkönyvet amit felvett, különösen az után, hogy amikor egy telefonszámra volt szüksége nem a telefonkönyvet vette elő, hanem valami görbe drotot pörgetett és az UR megmondta a kivánt számot.
Mit mondjak, furcsa egy hatóság volt.
Mi ehhez képest egy élő szent, aki csak nem is hatóság.