Keresés

Részletes keresés

tüzes fal Creative Commons License 2003.12.10 0 0 43
Na a kormány a mostani megszorító csomaggal jól betette a kaput.
Egy darabig nem kell lakásvásárláson törni a fejemet.
1Ogre Creative Commons License 2003.12.03 0 0 42
"Igen, inkabb komunista meg pedig eppen azert mert az allando komcsizas kozepette mit ad isten csak ilyen szakembereket, vagy talapnyalo kiszolgalokat tudtak csak talalni. "

Na ez az igazi logika! :-) Az egesz kommunizmushoz hasonlitgatast TE hoztad fel a (9)-es hozzaszolasodban. Erre reagaltam en azzal, hogy talan az MSZP-rol sem kellene elfelejtkezni.

Tehat jobboldalrol most spciel nem kezdett senki kommunistazni, azt pont te tetted balrol.

"Ha a kommunsitazason kivul lenne barmi mondani valoja a jobboldalnak, vagy barmi mas osszetartoero kozottuk es nem komcsiznanak allandoan akkor a kutyat nem erdekelne hogy kozulok hanyan voltak azok."

Ezt (remelem) mar te sem gondolod komolyan. Tehat szerinted az egesz jobboldal mast sem csinal/mond, csak allandoan kommunistazik?

"Ami meg Orbant kultuszta illeti...hat most komolya n minden elismeresem. Ilyen csodasan meg nem magyaraztak ki a szemelyi kultuszt."

En meg eppen ugy latom, hogy te ugy definialod a szemelyi kultuszt, hogy ez az, ami Orbannal van/volt. Igy persze nehez lesz ramutatni, hogy mondjuk Rakosi, meg Ceaucescu, meg akar Sztalin alatt kicsit mas volt a felallas. Peldaul teged mar regen (legalabbis) kitelepitettek volna azert, amiket a "vezerrol" mondasz. Komolyan mondom, neked az faj, hogy igazandibol senki nem szereti a szoclib oldal vezereit, meg a sajat szavazoik sem, csak elfogadjak vezernek. Es ez fajo pont, hogy vannak sokan, akik szeretnek, sot egyesek akar eppen fanatikusan kovetnek egy jobboldali vezetot.

"Egyebkent nem akarlak kiabranditani, de nem csak Orban az egyetelen karizmatikus egyensieg a jobboldalon. Ott vannak csak igazan ilyenek, meg az o imadatuk.
Gondolom emlekszel meg Torgyanra, Csurkara vagy Antallra"

Nem tudom, mennyire koveted az esemenyeket, de Torgyan nem vezeto mar, Antall nem is el (de szerintem speciel soha nem volt egy karizmatikus vezeto) es Csurka meg mostanra egy szelsoseges idiota lett. Ugyhogy a listadbol egyetlen egy szemely SEM olyan jobboldali vezeto ma, aki szamitana valamit.

Azt sem igazan ertem, hogy miert nem vagy hajlando kicsit kevesbe negativ hangnemben / ferditve irni, minek kell ide mar megint a "meg az o imadatuk" resz. Kulonben meg te vagy elvileg a liberalis, ha valaki eppen Torgyant akarja imadni, akkor legyen boldog es imadja; nem ez lenne a liberalis/tolerans hozzallas?

Előzmény: geszthi (40)
Zalancelot Creative Commons License 2003.12.03 0 0 41
"vagy Antallra (igaz belole mar csak az ut maradt amire allandoan hivatkoznak "

Vaskos tévedés.
Az egész 90 utáni berendezkedés, ami máig működik, az ő nevéhez fűződik.
Hosszú ideig valószínű, hogy nem lesz jobb, vagy legalább is nem fognak a pártok másban megegyezni.

Előzmény: geszthi (40)
geszthi Creative Commons License 2003.12.03 0 0 40
Ami meg Orbant kultuszta illeti...hat most komolya n minden elismeresem. Ilyen csodasan meg nem magyaraztak ki a szemelyi kultuszt.

Vegul is igazad van...ebbol is latszik hogy a szoclib oldal a kommunistabb hisz naluk van ilyen Rakosi fele szemelyikultuszos imadatra szukseg.

Egyebkent nem akarlak kiabranditani, de nem csak Orban az egyetelen karizmatikus egyensieg a jobboldalon. Ott vannak csak igazan ilyenek, meg az o imadatuk.

Gondolom emlekszel meg Torgyanra, Csurkara vagy Antallra (igaz belole mar csak az ut maradt amire allandoan hivatkoznak meg most is anelkul hogy akar az MDF-is tudna ugyan mit is takar, meg akarnak vele. de jol hangzik hogy ok tovabbra is "elore" az Antalli-uton es oroksegen...).

Előzmény: 1Ogre (38)
geszthi Creative Commons License 2003.12.03 0 0 39
"Tehat a Fidesz inkabb kommunista, mint az MSZP, mert nekik is voltak ex-kommunistaik? "

Igen, inkabb komunista meg pedig eppen azert mert az allando komcsizas kozepette mit ad isten csak ilyen szakembereket, vagy talapnyalo kiszolgalokat tudtak csak talalni.

Hat egy allitolagos "fiatalok" partjatol ez eleg erdekes.

Vagy hogy jobban erts, nincs annal visszatetszobb mint amikor egy allandoan szuzies husegrol szonoklo illeto kezd el penzert agyba-fobe...

Ha a kommunsitazason kivul lenne barmi mondani valoja a jobboldalnak, vagy barmi mas osszetartoero kozottuk es nem komcsiznanak allandoan akkor a kutyat nem erdekelne hogy kozulok hanyan voltak azok.

Vagy ha mar nincs mas osszetartoero a jobboldalaon akkor komcsizzanak nyugodtan, de akkor meg szerezzenek be hozza gerincet is, hogy maguk kozul ugy kidbjak az osszes volt kollaboranst es komcsit mint azt a bizonyos macskat.

Ja, hogy akkor nem marad mas "szakember" es hu kiszolgalo a kormanyhoz?

C'est la vie.

Előzmény: 1Ogre (38)
1Ogre Creative Commons License 2003.12.03 0 0 38

Hogy is van ez? Mivel a Fidesz kormanyban/kormanyhoz kozel is voltak ex-kommunistak, ezert aztan az nem szamit, hogy az MSZP meg gyakorlatilag a regi MSZMP jogutodja? Tehat a Fidesz inkabb kommunista, mint az MSZP, mert nekik is voltak ex-kommunistaik?

Egyebkent nekem ez az egesz hangos szemelyi kultuszozas, stb ugy tunik, mintha kicsit savanyu lenne a szolo. A jobboldalon van egy darab kifejezetten karizmatikus, szuggesztiv vezeto. Ez Orban. A szoclib oldal 1990 ota egyetlen ilyen embert sem tudott felmutatni. De ahelyett, hogy azt mondanak, hogy hat igen, Orban sokkal karizmatikusabb, mint Medgyessy, vagy akar Kuncze, ahelyett allandoan jon ez a baromsag a szemelyi kultusszal.

Senkinek nem kotelezo ma Mo-n Orbant, vagy akarkit szeretni. Latod te is hogy lehordhatod a sarga foldig idorol idore minden tovabbi nelkul. :-) De ha van egy par idos ember, aki mondjuk vegigelte a kommunistak uralmat es uram bocsa nagyon szereti/tiszteli Orbant es ki nem allhatja a regi kommunista gardat, annak hadd legyen mar szabad. En speciel semmilyen profi politikust nem szeretek, de nem kiabalnek szemelyi kultuszrol, ha holnap megalakulna egy Medgyessy Peter fan club.

Előzmény: geszthi (36)
szkd Creative Commons License 2003.12.03 0 0 37

Ez azért érdekes mert én több olyan fideszessel beszéltem és beszélek ma is akik nem Orbánfanok a fideszen belül sem és eddig nem lettek kicsinálva sem. Annál is inkább, inkább újraválasztják őket tagnak, alelnöknek, és alpolgármesternek az illető településen.

Vannak akik így élnek meg dolgokat és vannak akik úgy. Ha a tagok többségének az tetszik amit Orbán csinál akkor tessen az, legyen az ő dolguk.
A nagy hörgés és fóbia hátterében talán az lehet, hogy Orbánról tudják milyen jó szervező és nehogy mégegyszer kormányra vezesse pártját.

Amit tudok még belsősöktől az az, hogy Orbán nem egyszer kisebbségben marad az elnökségi üléseken de amikor megszületik a döntés akkor már ő is beáll a többségi akarat mögé és mellé.

Előzmény: Prunyicsek (34)
geszthi Creative Commons License 2003.12.03 0 0 36
Ja kerem, ujra a regi nota.

Az en komcsim az nem olyan az mas. Na ja hogy mas ha az egesz Fidesz kormany tele volt veluk.

Egyebkent ahogy a tavol-nyugati dakota kozmondas tartja egy kep tobbet elarul a jobboldali szemelyi kultuszrol mint ezer szo...

Igaz mar nem is meglepo ha ilyen is van hozza a polgaroktol...

Előzmény: 1Ogre (32)
Prunyicsek Creative Commons License 2003.12.03 0 0 35
Kicsit paranoid elkepzelesnek tartom, hogy Simicskaek manipulaltak meg a forintot. Ez hasonloan elborult gondolat, minta szelso jobb altal hangoztatott velemeny, hogy az amerikaiak maguk romboltak le a WTC-t, hogy aztan lerohanhassak a vilagot.

Az ilyen jellegu spekulaciok sosem tenyeken alapulnak, hanem arra, hogy egy-ket ember mit szeretne hinni.

Előzmény: jebigati (7)
Prunyicsek Creative Commons License 2003.12.03 0 0 34
Prdig nem olyan vicces ez. En magam is FIDESZ tag voltam (90-98), es belulrol tapasztalhattam a kozpontositast, es a nem kivanatos tagok kicsinalasat. Azt a belso ellenzeket, akik szimpatikus energikus fiatalokbol alltak, es akiknek nem mindig tetszett Orbanek belemenye, teljesen kiirtottak a FIDESZ-bol.
Előzmény: 1Ogre (32)
Prunyicsek Creative Commons License 2003.12.02 0 0 33
Szerintem rossz a pszichologiai ellemzesed. A csinovnyikok a vezer alakokat keresik akik a szajukba adjak azokat a szolamokat, amiket aztan unalomig ismetelhetnek. Tul gyengek hogy sajat velemenyuk, gondolatuk legyen, de konnyen fanatizalhatoak. Ordibalnak, randaliroznak, futyulnek stb...
Előzmény: zsele5 (21)
1Ogre Creative Commons License 2003.12.02 0 0 32
"En sosem ertettem meg hogy felnott emberek a 40 ev kommunizmus meg plane a Rakosi szemelyi korszak utan ujra erre vagyjanak..."

Ez a het vicce. Ha nem olvastam volna az elozo hozzaszolasaidat ebben a temaban, akkor biztosra vettem volna, hogy a Medgyessy elts, Kovacs elts es a hasonszoru volt MSZMP tagok altal ma is iranyitott kormanyrol beszelsz. Az eszembe sem jutott volna, hogy a Fidesz kormanyt hamarabb hasonlitod a kommunistakhoz, mint azt a kormanyt (azokat a kormanyokat), akiknek tagjai maguk voltak a regi komcsi kormanyzat vezeto pozicioiban.

Előzmény: geszthi (9)
JOEKER Creative Commons License 2003.12.02 0 0 30
...Apropóóó...! Gyengülő magyar forint...!
Viktor...! Viktor...! Megint - mit tettél...?
Ismét te tehetsz mindenről...! A szoclibek - természetesen - nagyon értenek a gazdasághoz...!!!
Isten bizony - nem vagyok berúgva, de ezt az információt azért közre adom..., igaz: mindezt Hári Jánostól hallottam...!!!
charubdys2002 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 29
Úgy emlékszem, nem Orbán akarta a forintot ócsítani.
Előzmény: jebigati (25)
JOEKER Creative Commons License 2003.12.02 0 0 28
...Juhász elvtárs - bárki bármit mond - rendkívül ügyes "ember"...! A 140 milliós villát - kb. 90 millióért vette meg...! Ezek után, csak arra vagyok kiváncsi, - hogy hogy miből fogja visszafizetni a kölcsöneit...? Hogy a legális keresetéből nem - az biztos...!
jebigati Creative Commons License 2003.12.02 0 0 25
"A forint az elmúlt hetekben gyengült annak hatására, hogy a külföldiek számottevő mennyiségben állampapírokat adtak el, és a piacon az állampapírhozamok jelentősen emelkedtek. A befektetői bizalom helyreállítása érdekében a Magyar Nemzeti Bank pénteken 300 bázisponttal 9,5 százalékról 12,5 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot."

nagyon kilog a lolab. ez a orban meg
a simicskaek megint orjasit kaszalnak.
de ugy kell nektek ha haggyatok.
en nem szavaztam sose mszpre meg mas
magyar partra se foldrajzi okok miatt.

Előzmény: Fine Tune (8)
NOTARY Creative Commons License 2003.12.02 0 0 24
Minden politikus lop, csal hazudik. Van aki ugyebár méregdrága villát vesz, és azt akarja elhitetni az emberekkel, hogy magánkölcsönből, és önerőből... Ha-ha-ha... Amint a székbe kerülnek visszaélnek a helyzetükkel. Undorító emberek.
zsele5 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 23
Ühüm, de az SZDSZ-esek azt hiszik, hogy mivel ideiglenesen a Gyurcsány pénze-Medgyessy mosolya nekik fújja a passzát szelet, a jövőben is az övék az támogatói bázis amit az MSZP képvisel.
Azt féltik nagyon.
Még magától az MSZP-től is.
Nem véletlen, hogy fújnak mindenkire aki netántán szocdem irányba vinné az MSZP-t a párton belülről. :))
Előzmény: Fine Tune (22)
Fine Tune Creative Commons License 2003.12.02 0 0 22
Az MSZP-t még megértem, de az SZDSZ-t nem. Orbán ugyanis az SZDSZ-től nem vesz el szavazókat.

Nem tud:)

Előzmény: zsele5 (21)
zsele5 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 21
Nagy bajban vagytok Orbánnal ugye?
Nem sikerült démonizálni, és szégyenszemre nem ő teszi meg, hanem őfelé kell megtenni azt a bizonyos első lépést.
Sokan vannak a csinyovnyikok között, akik nem bírják elviselni a középszerűségtől eltérő alakokat, mert a saját kisstílüségükre emlékeztetik őket.
És most nálunk ezek a csinyovnyikok randalíroznak.

Egyébként pedig amit a ballib sztárolásból csinál Medgyessy-Gyurcsány-Hiller vonalon, az kész röhej.

Előzmény: geszthi (13)
Fine Tune Creative Commons License 2003.12.02 0 0 20
Szvsz az ördöggel is cimborálna pár százalékért.
Előzmény: charubdys2002 (17)
acontrecourant Creative Commons License 2003.12.02 0 0 19
Tudtommal Hack eltávolítása után a Hit Gyülekezete tömegsen szavazott az MSzP-re.
Előzmény: charubdys2002 (17)
charubdys2002 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 18
A szocik különben csak ott tesznek keresztbe egymásnak, ahol a furakodás van a húsosfazékhoz.
De ha a fazék megléte a tét, akkor nagy az egyetértés. :)
Előzmény: geszthi (12)
charubdys2002 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 17
Azért az szdsznek is megvan a maga keresztje a hitgyülisekkel. :))
Előzmény: geszthi (12)
charubdys2002 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 16
Ja.
Akkoriban nagy úr volt ám a bótos!
Ki kap szaloncukkert, banángot, narancsot! :D
Előzmény: aranka21 (14)
Fine Tune Creative Commons License 2003.12.02 0 0 15
Az egy dolog, hogy az MSZP vezetői egymásnak estek, de az MSZP szavazók igen tűrőképesek annak ellenére, hogy négy évente gondosan lenyírják őket.

SZDSZ?
Van még tagsága?

Előzmény: geszthi (12)
aranka21 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 14
"kádár alatt mijjen jó volt"
Meg a 3,60-as kenyér, amit Horn elftárs is megígért 1994-ben, aztán kaptunk Bokroscsomagot.

Meg protekció kellett, hogy banánt vehessünk...

Előzmény: charubdys2002 (11)
geszthi Creative Commons License 2003.12.02 0 0 13
Ha a jobboldali hivek nem allandona az o jelszavara es utmutatasai varnanak, meg hozza igazodnanak a kutyat nem erdekelne Orban.
Előzmény: JOEKER (10)
geszthi Creative Commons License 2003.12.02 0 0 12
Ugyan mar a hulye szocik ott tesznek egym,asnak keresztbe ahol lehet, azt sem tudjak kit kovessenek.

Az szdszben meg epp az ellenekezo veglet van, hogy lassan mar nem tudnak kit valsztani elnoknek aki nem volt mar mert allandoan lemondanak, levaltjak oket.

Ja, arrol hiresek, hogy aranybetus Westlife-os pillantasu Medgyessy es Kuncze posztereket arulnak a Majalisaikon ugye...

Előzmény: charubdys2002 (11)
charubdys2002 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 11
"Hanem azert mert a jobboldfali hivek mint a birka mennek utana, barmit is kitalal."

Hát ha ezt elfogadjuk igaznak, akkor ugyanúgy a baloldal is megy mint a birka a kormány után. :)

A minap a gyógyvízben lubickolva mellettem arról beszélt egy kissebb csoportosulás, hogy kádár alatt mijjen jó volt, sőt! még úttörővasút is volt. :)

Előzmény: geszthi (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!