Keresés

Részletes keresés

gir Creative Commons License 2003.12.10 0 0 11
há' mosnézem, há'még mc sincs benne lollerke ÷D
linux ez egyáltalán? ÷))
gir Creative Commons License 2003.12.09 0 0 10
Na kipróbáltam, hát még bétácska a dolog. Alapból beverte magát 800x600-ba (max felbontásom 1400x1050), ráadásul olyan hülye XF86Configot generált hogy nem is tököltem az átírással, inkább a sajátomat rákopiztam.

Nincs benne xmms(??), a mindent megevő médialejátszó meg a totem. Akkormá ménem a kaffeine-t tették bele ha egyszer kde? ÷) Tetejébe jól ki is fagyott az egész mikor egy mp3-at le akartam játszani (úgy belassult hogy egy xtermet nem tudtam nyitni hogy kikilleljem).

Amúgy a hangot belőtte szépen, win partíciókat betette az fstabba (nemtom a reiserfs-t miért nem látta meg, azt kézzel kellett felmountolnom), de azért itt-ott bele kellett hekkelni míg lett neki pofája.

A Knoppix-szal szemben bútnál konfigurálhatatlan, csak a normál kernelparamétereket eszi meg, valamint az adat nincs a CD-n tömörítve, csak KDE van, de azt elég jól feltették. Jópár játék is van (tuxracer, armagetron, stb) de fele nem indult el ugye az opengl hiánya miatt (a hivatalos nvdrivert kéne feltenni de azt meg hogyan?).

Szal egy szó mint száz, tetszik a pendrive koncepció meg a kivehető CD móka, de a knoppix per pillanat magasan veri ezt a rilízt az én felfogásomban.

Előzmény: KoporShow (-)
kpl Creative Commons License 2003.12.07 0 0 9
Akkor mégiscsak valahol az oprendszerváltás környékén fogja magát legjobban érezni. Legalábbis más nem jut eszembe,
Előzmény: gir (8)
gir Creative Commons License 2003.12.07 0 0 8
háttőőőő... nem tenném nyakam rá hogy netcaféban kultiválják a restartot ÷)
igényes helyen szoftver számojja az időt, ott ez ugye kicsukva, igénytelen helyen meg kiég az ember szeme a monitortól ÷))
bár voltam már olyan helyen ahol elvileg megjátszható lett volna a dolog, csakhát egy ilyen ugye komplett adminjogokat ad a gép felett, ami egy valamirevaló netcafétulajt legalábbis gondolkodóba ejt
Előzmény: kpl (7)
kpl Creative Commons License 2003.12.05 0 0 7
Naná hogy naná! :-)

Nekem sajna egy hét egy cd letöltése, úgyhogy passzolom.

Hol lehet még ilyesmit használni? Webcaffe? Cd berak, gép ujraindít (szabad?), usb pöcök benyom és mintha otthon lennék?

kpl

Előzmény: gir (5)
gir Creative Commons License 2003.12.05 0 0 6
Ittvan kis guideline ha bütykölni akarsz.
Előzmény: kpl (4)
gir Creative Commons License 2003.12.05 0 0 5
A knoppixon van icewm, fluxbox, windowmaker, gnome, kde, ami tetszik, bootumkor meg lehet mondani neki hogy melyiket akarod, a kde csak a default. Szerintem ez áll a mandrakemove-ra is.

mozilla meg naná hogy van ÷)

Előzmény: kpl (4)
kpl Creative Commons License 2003.12.03 0 0 4
A bemutató screenshotok zömmel KDE felületet mutatnak, ehhez tehát kicsit tanulnom kellene. Viszont roppantul pozitív az OOo 1.1.0.
Maga a Kánaán lenne, ha Blackbox és Mozilla is menne.
Ha tudnék a saját otthoni linuxomból ilyesmit csinálni ...
RogerWilco Creative Commons License 2003.12.03 0 0 3
Mandrake-ot még valahol a 8.1 táján végleg (?) otthagytam, de ezt még lehet, hogy érdemes kipróbálni!
Előzmény: KoporShow (2)
KoporShow Creative Commons License 2003.12.03 0 0 2
Teljesen igazad van. Kosz a korrekciot!

A rendszer meg nem annyira demonstracios celbol erdekes (erre a Knoppix is megfelel), sokkal inkabb abbol a szempontbol, hogy az ember az egesz vilagon tetszoleges PC-n a sajat desktopjaval es adataival dolgozhat.

Szerintem ez nagy otlet.

Előzmény: RogerWilco (1)
RogerWilco Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1
nem adatvesztés, hanem adatelvesztés esetén! :-))
kpl Creative Commons License 2003.12.03 0 0 0
Azt hiszem, a "hittérítői" tevékenységet is nagyban fogja segíteni, amikor azt kell prezentálni hogy mit lehet a gépből kihozni egy friss linuxszal. Egy-két szem biztosan el fog kerekedni, állak leesnek :-)

kpl

KoporShow Creative Commons License 2003.12.01 0 0 topiknyitó
Egy nagyszerü ötlet:

Mandrake alapu Knoppix szerü disztrib.

A csavaras az, hogy a felhaszanalo az adatait es a bellitasait (valoszinüleg a /home/... - t) magaval viszi egy USB-stick-en, amin raadasul egy titkositott fajlrendszer van, hogy adatvesztes eseten se legyen gondja.

Meg azt is megoldottak, hogy hasznalat közben a CD-t ki lehessen venni, ha az ember filmet akar nezni, vagy zenet akar hallgatni.

Szerintem ez super ötlet: tetszöleges gepen a sajat beallitasainkkal, adatainkkal dolgozhatunk aztan vihetjük tovabb egy masik gepre. A gepen meg vincseszternek sem kell lennie.

http://www.mandrakesoft.com/products/mandrakemove

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!