Pontosan mit is kell érteni az alatt, hogy "x egység" só, liszt? Ahogy elnézem, az olaj és a víz pöpecen ki van mérve, ehhez képest milyen egység a só? (Na, még vénségemre nekiállok sógyurmázni.) :)
Hááát, én nem tudom, azért ezt gyrek kezébe nem adnám. Nyalogassa a jó kis tapétaragasztót?
Recept végére még: A művelet végén Nagyitól örökölt lábastól fájó szívvel megválni.
Jelentem: megkaptam a receptet, az üvegfestő topicban, működik és tényleg jobb. Most itt közzé teszem, hogy másnak is jó legyen!:o)))
3 egység só
2 egység liszt
1 ek. tapétaragasztó por (én metylant használok)
1 ek. étolaj
3 dl víz
vizet föltenni főni, bele a só, fölforralni, öt percet sót főzni, lisztet bele, gyorsan elkeverni, mert a liszt gyorsan dagad (én géppel szoktam), bele a ragasztó, meg olaj, készregyúrni. Tényleg sirály az állaga. 2-3 napig hűtőben eláll, zacsiban.
Jó munkát! (Lehet remek karácsonyi ablak és asztaldíszeket csinálni)
Az agyag nem jó, arra nem pörögnek a gyerekek, mivel nyalhatatlan (én csak azért szerettem az oviban sógyurmázni, mert lehetett ízlelgetni a kész műveket, persze csak ha nem festettük meg azokat temperával) :]
A legfinomabb vákuumsóval szoktam csinálni..Higyjétek el, ez a dolog létezik...:o)) A tanítóképzőn oktatják, csak a régi tanárom elvből nem árulta el, mert írtózik a só-liszt gyurmától. Aszonta használjak agyagot...(Köszi...)
Inkább az a titka, hog ynem takarmánysóból kell csinálni, avagy útszóró sóból. Valami darálóval nyomd le egészen finomra a sót, a vizet pedig folyamatosan adagold bele. Úgy, mint bármilyen lisztes szószhoz, mártáshoz, vagy miafenéhez, amit simára kell keverni.