Keresés

Részletes keresés

nick-el Creative Commons License 2003.12.10 0 0 12
Pontosan mit is kell érteni az alatt, hogy "x egység" só, liszt? Ahogy elnézem, az olaj és a víz pöpecen ki van mérve, ehhez képest milyen egység a só? (Na, még vénségemre nekiállok sógyurmázni.) :)
Előzmény: rahell (10)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.10 0 0 11
Hááát, én nem tudom, azért ezt gyrek kezébe nem adnám. Nyalogassa a jó kis tapétaragasztót?
Recept végére még: A művelet végén Nagyitól örökölt lábastól fájó szívvel megválni.
Előzmény: rahell (10)
rahell Creative Commons License 2003.12.10 0 0 10
Jelentem: megkaptam a receptet, az üvegfestő topicban, működik és tényleg jobb. Most itt közzé teszem, hogy másnak is jó legyen!:o)))

3 egység só
2 egység liszt
1 ek. tapétaragasztó por (én metylant használok)
1 ek. étolaj
3 dl víz

vizet föltenni főni, bele a só, fölforralni, öt percet sót főzni, lisztet bele, gyorsan elkeverni, mert a liszt gyorsan dagad (én géppel szoktam), bele a ragasztó, meg olaj, készregyúrni. Tényleg sirály az állaga. 2-3 napig hűtőben eláll, zacsiban.

Jó munkát! (Lehet remek karácsonyi ablak és asztaldíszeket csinálni)

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.02 0 0 9
Az agyag nem jó, arra nem pörögnek a gyerekek, mivel nyalhatatlan (én csak azért szerettem az oviban sógyurmázni, mert lehetett ízlelgetni a kész műveket, persze csak ha nem festettük meg azokat temperával) :]
Előzmény: rahell (6)
rahell Creative Commons License 2003.12.01 0 0 8
ok, megpróbálom...
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.01 0 0 7
Ha az sem elég jó, akkor oldd fel a sót a vízben és úgy keverd el. Főzni biztosan nem kell, esetleg meleg vízbe tedd, hogy jobban oldódjon.
Előzmény: rahell (6)
rahell Creative Commons License 2003.12.01 0 0 6
A legfinomabb vákuumsóval szoktam csinálni..Higyjétek el, ez a dolog létezik...:o)) A tanítóképzőn oktatják, csak a régi tanárom elvből nem árulta el, mert írtózik a só-liszt gyurmától. Aszonta használjak agyagot...(Köszi...)
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.01 0 0 5
Inkább az a titka, hog ynem takarmánysóból kell csinálni, avagy útszóró sóból. Valami darálóval nyomd le egészen finomra a sót, a vizet pedig folyamatosan adagold bele. Úgy, mint bármilyen lisztes szószhoz, mártáshoz, vagy miafenéhez, amit simára kell keverni.
Előzmény: rahell (3)
nick-el Creative Commons License 2003.12.01 0 0 4
Akkor az a szilvásgombóc! :)
Előzmény: rahell (3)
rahell Creative Commons License 2003.12.01 0 0 3
Igen, azt én is tudom, de ettől a főzéstől állítólag nagyon finom állagú, sima felületű massza lesz. Ezért kajtatom.
Előzmény: nick-el (2)
nick-el Creative Commons License 2003.12.01 0 0 2
Az én óvodai emlékeim szerint sem kell főzni, évekig tökéletes anélkül is. :)
Előzmény: rahell (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.01 0 0 1
Ha azt megfőzöd, akkor abból már nem lesz gyurma, SZVSZ. Az nyers volt. Víz+liszt+só. Aztán majd kiszikkad.
Előzmény: rahell (-)
Janibacsi Creative Commons License 2003.12.01 0 0 0
Nullabol.

JAno

Előzmény: rahell (-)
rahell Creative Commons License 2003.12.01 0 0 topiknyitó
Meg tudná valaki mondani hogyan készül a főzött só-liszt gyurma?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!