Keresés

Részletes keresés

Doskax Creative Commons License 2006.06.11 0 0 20
Sziasztok! Nekem egy keverék kutyusom van. Nagyon ari. Bubunak hívják! Ha valaki kiváncsi rá hogy néz ki, küldök képet róla... :).
kokósmalac Creative Commons License 2005.05.01 0 0 19
Felhozom
Fülöpmami Creative Commons License 2003.12.11 0 0 18
yuma, mi ujság a kutyusokkal? A szomszédunk most fogadott örökbe egy kedves és gyönyörű németjuhászt.. Ha esetleg valaki bassettol akarna megszabadulni szolj nekem, kellene egy pár a kutyámnak, de jelenleg nem tudok kifizetni annyi pénzt.
Előzmény: yuma (17)
yuma Creative Commons License 2003.12.08 0 0 17
Hát most ez a helyzet.A konstruktív megoldásokon törjük a fejünket.Nem tették őket utcára,nem adták őket az Illatos útra,értesítették a tenyésztőt(azaz engem).

A segítséget mindenkinek köszönöm előre is!
Az airedale egy érzelemgazdag mókamester,remélem lehetnek még igazi örömkutyák ők ketten.

Fülöpmami Creative Commons License 2003.12.07 0 0 16
Én ezt nem értem. Mint gyakorló kutyás nem tudok annál nyomosabb indokot arra hogy elajándékozzam a kutyám, mint az hogy meghaljak. Én akartam őt, nem ő engem. FELELŐS VAGYOK ÉRTE. ÉS IMÁDOM:
Mellesleg volt idő hogy albérletről albérletre jártam, de a tuty mindig jött velem.
Előzmény: yuma (14)
nextdoor Creative Commons License 2003.12.07 0 0 15
Hát ez baj:(( Az egyedüllevőt megértem, de nem lehetne egy sétáltatóst beiktatni úgy dél körül?
A panelest én is győzködném, én is éltem panelben kutyival, semmi baja nem volt, sokat sétáltunk, mozogtunk. (hogy egy kuty nem fér el a panelben, az szerintem nem indok, mindegy mekkora a lakás, a kutyák szorosan mellettem, mindig:))))
A zoldmagazinra is fel lehetne tenni, írj Bélafalvy Krisztának: foszerkeszto@zoldmagazin.com. Hát drukkolok, hogy jó gazdijuk legyen:)))
Előzmény: yuma (14)
yuma Creative Commons License 2003.12.07 0 0 14
A 2 éves lányzót a házaspár vette szép családi élethez,szép családi házba.A férj akart nagyon kutyát,a feleség beleegyezett és megszerette.
Elváltak.Nincs szép ház és persze szép családi élet.A kutya a feleségnél maradt és most egy pici lakásban él,ami nagyobb baj reggeltől késő estig egyedül.Sokat sír.A jelenlegi gazdi egy sokkal jobb gazdát szeretne Lujzának,mint amilyen ő most lenni képes.

A 3 éves fiú gazdái nem tudják fizetni házuk részleteit,panelba költöznek,ami (szerintük)kutyának nem való.Győzködtem őket,hogy a gazdaváltás még kevésbé,de hajthatatlanok.Így maradt a segítség a gazdakeresésben.Mindkét kutya tőlem származik és tizen-év alatt nem jártam még így,most meg hirtelen 2 kutyám is "feleslegessé" vált.
AZ airedale egy érzelemgazdag mókamester,tehát remélem az új gazdinál ismét örömkutyává válhatnak ők ketten!

Előzmény: nextdoor (8)
orgullo_vikingo Creative Commons License 2003.12.07 0 0 13
Fülöpmami Creative Commons License 2003.12.06 0 0 12
Sőt én valamelyik ismeretterjesztő csatornán láttam az elitéltek képzik azokat a segítőkutyákat, akiket menhelyekről választanak ki. Na ez az igazán jó mindenkinek!!!! Ilyet nem tudunk mi.
Előzmény: zsuzsa (11)
zsuzsa Creative Commons License 2003.12.06 0 0 11
valahol olvastam vagy láttam, hogy börtönökben adtak sulyos büncselekmények miatt elitélteknek kis állatokat gondozásra ( madarat, egerte, kismacskát stb )
Előzmény: Fülöpmami (10)
Fülöpmami Creative Commons License 2003.12.06 0 0 10
Sajnálatos hogy az "amerikai életformából" legelőbb a gyorséttermek és bevásárlóközpontok honosodtak meg. Pedig ez az u.n. állatterápia nagyon is alkalmazható lenne kis hazánkban is. Csak magamból kiindulva tudom milyen érzelmi kötödást jelent egy kutya. Gondolom egy állat közelsége egy beteg vagy magányos ember esetében meghatványozza az érzelmeket. És ha már egy cseppnyi boldogságot tud adni az esély a gyógyulás felé. Mert ugye ha gyógyul a lelked, könnyebben gyógyul a tested is. Nagyon barom törvény az hogy korházba, szanatóriumba, ovodába nem engednek be állatot. Egy egészséges kutya közel nem annyira fertőző, mint mondjuk egy köpködő tbs hajléktalan..... Arról ne is beszéljünk hogy a legtöbb eü intézmény lepusztult 15-20 éve még tisztasági festés sem volt.... a boltokban hasmenéses, náthás emberek szelik a párizsit, mert betegáccsiba nem mernek menni. Emellett ugye az az 1-2 szál kutyaszőr eltörpül?
nextdoor Creative Commons License 2003.12.02 0 0 9
"Mi kellene ahhoz, hogy ne csak egyénileg, hanem szervezett formában működjön nálunk az állatsimogatós terápia? A gyógyító hatás azt hiszem, nem kétséges."
Hogy megváltoztassák azt a rendelkezést, amely szerint eü.intézménybe állat nem mehet, nem tarható, stb....

Előzmény: kamil (6)
nextdoor Creative Commons License 2003.12.02 0 0 8
Igaz, hogy ez nem gazdikereső topic és tök más értelemben vett örömkutyákról van szó, de ha már...Miért akarnak elajándékozni két ill. három éves kutyákat?
Előzmény: yuma (7)
yuma Creative Commons License 2003.12.01 0 0 7
Igazi örömkutyák!!!
Gazdit keres 2 airedale terrier
Egyikük neve Lujza 3 éves emberrel állattal egyaránt kedves ivartalanított hölgy.Kertes házban lakott,de a lakásba is bejáratos volt,szépen viselkedik.Tündér!!!!!!
A gazdi elérhetősége:Pintér Ágnes 06 30 588 8181

A másik egy fiú,aki 2 éves ,szintén kertesházi lakos.Gazdi:Turcsányi Zsolt06 30 354 87 78

kamil Creative Commons License 2003.12.01 0 0 6
Még csak az kéne! A mai civilizáció normái mellett nekem kész csodának tűnik, hogy ezek az állatok, akiknek a jellemét nem lehet, illetve csak az embereknek lehet átformálni... A kutyák minden gazdit szeretnek. Lehet ilyen, és lehet olyan.... Sőt, még azt is szeretni tudják, aki folyton bántja őket, hiszen ő a GAZDA. Ez bo(lo)ndság jutott most erről eszembe :)

Mi kellene ahhoz, hogy ne csak egyénileg, hanem szervezett formában működjön nálunk az állatsimogatós terápia? A gyógyító hatás azt hiszem, nem kétséges.

Előzmény: Anzika (5)
Anzika Creative Commons License 2003.12.01 0 0 5
Kamil!
Te be akarsz épülni a KGB-be! Ezt lekésted, mert a James Bo(lo)nD209 már figyeli.
Előzmény: kamil (-)
bükkaljai Creative Commons License 2003.11.29 0 0 4

Ma láttam a Spektrumon, hogy olyan is van hogy "rohamjelző kutya". Ami úgy néz ki, hogy epilepsziás embereknek már akár a roham előtt fél órával is akár jelez a kutya, hogy rohama lesz a gazdinak. Így a gazdi időben olyan helyre tud menni - pl: lefekszik az ágyába- ahol, ha elkapja a roham nem sérűl meg.A kutyákat arra is megtanítják, hogy egy telefonhoz kapcsolt segéjhívót beüzemeljenek és ezzel még orvost is tudnak hívni.Egyébként az én tesóm is epilepsziás és már én is tapasztaltam, hogy szólt nekünk, ha tesómnak rohama volt és nem vettük észre. Szaladt hozzánk és vezetett oda hozzá, vakkantgatott és nyaldosta. Annyira kifinomult érzékük van az ilyesmihez.
Előzmény: bucur (3)
bucur Creative Commons License 2003.11.28 0 0 3
KEresd BagiFruzsit! Írni szokott ide is.
Ő a kutyájával terápiázik is, fogyatékos kisgyerekekhez járnak.
A kórházas dolog nálunk még nem működik, talán, ha olyanok lesznek a kórházak, mint az USA-ban.
Előzmény: kamil (-)
Brentwood Hotel Creative Commons License 2003.11.28 0 0 2
Sziasztok!
Régen hallottam, hogy a rexesek csinálnak ilyet. Annak idején írtam is nekik - válasz semmi.
Ha mégis tudtok ilyen lehetőséget, mennék én is: kutyákat és tengerimalacokat tudnék vinni.
IStván
www.brentwoodhotel.ini.hu
Előzmény: bükkaljai (1)
bükkaljai Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1
Sziasztok! Sajnos itt a balkánon kinevetik az embert, ha ilyen dolgot felvet pedig igenis nagyon sok emberen segítenének.Az én kutyáim rögtön észreveszik, ha valami baj van és akkor annyira meg tudnak vigasztalni. Hozzákezdenek bohóckodni. Bogyó kutyám - ő egy nagy melák kopó kan- a legbújósabb, szabály szerűen meg tud ölelni.Én nem is tudom mi lenne velem nélkülük. A lovak még nagyon csodálatos állatok. Elég gyakran járok lovagolni, szinte életelemem. Teljesen elfeledtetik az emberrel minden kínját-baját.Igazi kikapcsolódás velük lenni.Szerintem a gyerekeket kellene egészen óvodás kortól folyamatosan megismertetni az állatokkal.Olyat is hallottam már, hogy drogos szülők gyereki és erőszak áldozativá vált gyerekeket, rendszeresen vittek menhelyekre ,állatokat gondozni stb. Nagyon gyorsan javult a gyerekek állapota.
Előzmény: kamil (-)
nextdoor Creative Commons License 2003.11.28 0 0 0
Szia, nemcsak a kutyákról más állatokról is megállapították, hogy terápiás célokban mennyire jótékonyak.
Sajnos a hazai rendelkezések nem engedik, hogy eü-intézmány területére állat bemenjen.
Bizonyos megbetegedésben szenvedők otthoni ápolását már sokan segítik elő vmilyen állattal, illetve sokféle ggymód pl. terápiás lovaglás létezik. Magyarországon a konzervatív szemléletet meg kéne szüntetni.
Az én gyerekem pl. nem volt valami jó mozgású gyerek, két nyáron át lovagolt és abszolút megügyesedett. Sok depressziós beteg számolt be arról, hogy amikortól kutyát vett magához, a kutya rendületlen szeretete segítette őt a gyógyulásban. Kutyát simogatni, belenézni a jóságos, okos, szemükbe kifejezetten megnyugtató hatású. Nálunk pl. nincs ordibálás, ingerültség, mert a kutyák nem szeretnék:)))) (Hárman vannak)
Megérzik, ha vki nincs jól, pláne, ha beteg és kifejezetten bohóckodnak vagy aggodalmaskodnak:)))
kamil Creative Commons License 2003.11.28 0 0 topiknyitó
Van egy korcs pici kiskutyánk. A pekingi palotapincsi és a tacskó valahányadik keveréke. Nála édesebb kis dögöt el sem tudnék képzelni. Az az ötletünk támadt, hogy ha lehetne kórházakba a betegekhez bevinni az ilyen kis kedves állatokat, talán gyorsabban gyógyulnának a betegek. Egy kis simogatás, orrpuszi, a kis "dög" meg sok virgonc játékkal hálál meg mindent. Nemrég egy amerikai sorozatban láttam ilyen akciót, ahol már szervezetten viszik az állatokat a betegekhez, elsősorban rákos gyerekekhez. De csak üvegen keresztül lehetett nekik csak nézni, mókázni velük a betegeknek, mégis nagy örömöt okozott láthatóan. Bemutattak egy öregek otthonát is, ahol a ráncos kezek alatt vidáman ugrabugráltak, mint kis csíkok ezek a kis állatkák.

Szóval örömkutya a nevük szerintem, persze ha más állatról van szó, akkor pl. örömmacska, örömpocok, stb.

Talán nálunk is lehetne ilyen szervezeket összehozni, és azok a ráérő emberek, akik segítenének elvinni ezeket a kis örömököt, boldogabbá tennék ezeknek az embereknek az életét. Talán még ha jól meg lenne szervezve, még pénzt is lehetne vele ügyeseknek szerezni. Pl. gazdagokhoz extrém állatokat vinni simogatára, pl. egy kis tigrist 100 ezerért pár óráig simogathatna Gyurcsány úr családja...
:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!