Keresés

Részletes keresés

Noriszka Creative Commons License 45 perce 0 0 223272

Mit találtam,már megint! (kábé 6-7éve olvastam)

Mondjuk itt nem mozog senki szája,de azért érdekes:

http://churchofgod.hu/content.php?act=szabadkomuves-protestans-kapcsolat

Noriszka Creative Commons License 45 perce 0 0 223271

Ok.

 

Előzmény: fügeíz (223270)
fügeíz Creative Commons License 45 perce 0 0 223270

Utoljára: Ez a videó, mivel mást mond a hang, mást mond a száj, a hang tulajdonosára nincs semmilyen bizonyíték, nem alkalmas arra, hogy Benny Hinnt lejárassa. Ennek alapján nem bizonyítható, hogy valóban Benny Hinn mondta azt, ami elhangzik. Keressetek egy eredeti, hiteles felvételt. 

Előzmény: Noriszka (223269)
Noriszka Creative Commons License 1 órája 0 0 223269

Értem.

Akkor mégis csak a hangmérnök énekelhet.

Mondjuk a Milli Vaniliáék valóban tátogtak.

 

Visszatérve a hamispróféta,álKrisztuskövető Benny Hinn nevű,hitető,pénzimádó csodaprófétára.

 

Tehát amit biztosan tudunk róla.

Tehát lehet,hogy ő van a videón,de lehet,hogy mégse ő az.

Abban tehát egészen biztosak lehetünk,hogy nem biztos,hogy az ő hangja szerepel a videón.

Vagyis az ő hangja,csak ezeket mégse a Benny Hinn mondta.

Jól értettem?

Előzmény: fügeíz (223268)
fügeíz Creative Commons License 1,5 órája 0 0 223268

Nem azt mondtam, hogy nem Benny Hinn hangja szól (vagy ő, vagy nem), azt sem, hogy nem Benny Hinn van a felvételen (ő van). Azt mondtam, a szájmozgás mást mond, mint a hang, így ez a videó bizonyításra alkalmatlan. 

Előzmény: Noriszka (223267)
Noriszka Creative Commons License 2 órája 0 0 223267

Az Uriah Heep videónál sincs szinkronban a hang és a kép,ezért valószínűleg az egyik néző énekelhet.

Előzmény: fügeíz (223263)
Noriszka Creative Commons License 2 órája 0 1 223266

Igen.

Meg ne felejtsük el,hogy vannak itt a topikban olyan buta exhites hitgyüli fanok akik foggal-körömmel védik a hitgyülis rendszert.

Nem merik kimondani,hogy NS hazudott,és valószínűleg még fog is.

Nem merik kimondani,hogy hamistanító.

Először tagadják,hogy megtörtént a hazugság.

Utána,ha 87 bizonyíték előjön,akkor jön a szemét személyeskedés.

De ha ezen is túl vagyunk akkor jön a:

-Jaj,hát ő is ember...

Tudnék mesélni....

 

Előzmény: L?da (223259)
Travel-1 Creative Commons License 2 órája 0 0 223265

Elolvastam, bocsánat ha félreérthető volt amit írtam. 

 

Előzmény: hegefeco (223264)
hegefeco Creative Commons License 2 órája 0 0 223264
Elolvastad az általam megosztott írást, vagy csak válaszoltál?
Előzmény: Travel-1 (223262)
fügeíz Creative Commons License 2 órája 0 0 223263

Vesd össze a hangot a szájmozgásával. Kamuvideó. Nem bizonyíték semmire. 

Előzmény: Travel-1 (223262)
Travel-1 Creative Commons License 2 órája 0 0 223262

Ennyit Bennny Hinn-ről:

 

Ez volna Krisztus indulata, természete? Ugyan már....

 

https://www.youtube.com/watch?v=aLOmcFd7F88

 

 

Előzmény: hegefeco (223261)
hegefeco Creative Commons License 3 órája 0 1 223261

„Meg ne illessétek az én felkentjeimet…!” 1. rész
Costi W. Hinn néhány évig együtt utazgatott nagybátyjával, Benny Hinnel, akinek az összejövetelek lebonyolításában segédkezett. Elmondása szerint azonban egyre nagyobb eltérést érzékelt a Biblia és Hinn gyakorlata között, így a közelmúltban szakított bácsikájával és annak teológiájával. Azóta rendszeresen felszólal az egészséges tudomány mellett, a hamis tanítások ellen.

Elmondása szerint a Hinn család minden ilyen megnyilvánulása után egy emberként ugrik a telefonra, és fenyegeti meg őt azzal, hogy „ne emeljen kezet az Úrnak felkentjére”, mert ezért az Úr ítélete fog lesújtani az életére. Éppen ezért vizsgáljuk meg, hogy tkp. ki is az Úr „felkentje”, és mit jelent – vagy mit nem jelent – őrá „kezet emelni”.
Az egyik legközismertebb igehely a 105. zsoltár 15. versében található: „Meg ne illessétek az én felkentjeimet, és az én prófétáimnak ne ártsatok”. Több bibliamagyarázó felhívja a figyelmet arra, hogy ezt az igét nem szabad kiragadni kontextusából: az egész zsoltár az Örökkévalót magasztalja, aki megemlékezett az atyákkal kötött szövetségéről, és utódaikat, „felkentjeit” megszabadította, „nem engedte, hogy valaki nyomorgassa őket, sőt királyokat is megfenyített miattuk.” (14. vsz.) A „felkent” [másíach] szó itt kivételesen többes számban szerepel, mivel Izrael egészéről, mint Isten számára elválasztott, szent és prófétai küldetéssel rendelkező népről szól. (Dávid Asáfnak adott első dicséretének ez a szövegrészlete megtalálható az 1Krón 16-ban is.])„A felkent illetése” motívum további előfordulásait Saul és Dávid történetében találjuk. Dávidnak két alkalommal is lehetősége lett volna Sault megölni, de ő nem élt e helyzetekkel. Először Engedi egyik barlangjában tehetett volna pontot Saul életére (1Sám 24,11 kk.), ehelyett így kiáltott fel: „Ímé, a mai napon látták a te szemeid, hogy az Úr téged kezembe adott ma a barlangban, és azt mondták, hogy öljelek meg téged, de én kedvezék néked, és azt mondám: Nem emelem fel kezemet az én uram ellen, mert az Úrnak felkentje ő.” Ugyanez egy másik, hasonló helyzetben, Hakila halmán is elhangzott Dávid szájából (1Sám 26,23 kk.).

Tehát a „nem emelem fel kezemet” kifejezés mindkét esetben arra vonatkozott, hogy Dávid nem tört Saul vesztére, társai buzdítására sem akarta fizikailag megsemmisíteni őt.
Costi W. Hinn szerint ennek azonban semmi köze ahhoz, hogy egy ún. „felkentnek” vagy „felkent szolgálati ajándéknak” ne lehetne megmondani, ha rossz irányba halad. A szóbeli korrekciót maga Dávid sem hanyagolta el. Tisztelettel ugyan, de „beszólt” a felkentnek, Saulnak, a következőkben ugyanis már így folytatja: „...Azért tudd meg és lássad, hogy nincs az én kezemben hamisság és semmi gonoszság, és nem vétkeztem ellened, de te mégis életem után leselkedel, hogy elveszessed azt. […] Amint a régi példabeszéd mondja: A gonoszoktól származik a gonoszság; de az én kezem nem lesz ellened. […] Legyen azért az Úr ítélőbíró, és tegyen ítéletet közöttem és közötted, és lássa meg; ő forgassa az én ügyemet, és szabadítson meg engem kezedből.” (1Sám 24:12b; 14; 16. versek.) Saul ekkor meg is tört, elfogadta Dávid intését, elismerte saját gonoszságát, amit Dávid a fejére olvasott: „…Te igazságosabb vagy én nálam, mert te jót cselekedtél velem, én pedig rosszal fizettem neked” (18b. vsz.).Prédikációkban sokat hivatkoznak a „felkent” védelmezésének egy másik példájára is. Abigailnak, Nábál feleségének 1Sám 25-ben leírt történetét némelyek úgy magyarázzák, hogy Abigail a férje helyett inkább a „felkentet” választotta, hozzá volt hűséges. (Ez illegitim eszköze lehet a keresztény házastársak közötti megosztás kiépítésének, holott Pál apostol figyelmeztet, hogy ha egy mód van rá, még a hitetlen (!) házastárstól se váljon el a hívő fél [1Kor 7]). Ha jobban megnézzük, amikor Abigail útra kelt Dávidhoz, hogy mentse a saját családjából azt, ami menthető – kellő tisztelettel, de – éppen hogy figyelmeztette a „felkentet”, hogy a vesztébe rohan. Dávid azonnal vette a lapot, és korrigált.

Dávidban sok mai karizmatikus „kiskirállyal” szemben ez volt a figyelemre méltó: amikor Isten egyszerű embereken vagy prófétákon keresztül szólt hozzá, nem az volt a válasza, hogy: „te nekem ne beszélj, majd én ezt az Istennel lerendezem”, hanem ha kellett, akár nyilvánosan is megalázta magát, és elismerte, ha vétkezett.Számos internetes forrás említ már „fáraó típusú” pásztorokat („a fáraó szava isten szava”), „Nimród típusú” pásztorokat (akik maguknak és a gyülekezetüknek akarnak nagy nevet szerezni) és „kiskirály típusú” pásztorokat. Ezek az Újszövetség fényében elfogadhatatlan gyakorlatok. Érthetetlen, hogy pásztorok miért azonosítják magukat előszeretettel Dáviddal vagy az ószövetségi királyokkal, prófétákkal, amikor sem Pál, sem Péter, sőt egyetlen apostol sem tetszelgett soha ilyen pozícióban, nem hivatkozott magára mint „khrisztosz”-ra, felkentre, akit ne lehetne „ellenőrizni”.Amikor valaki a mai egyházban ószövetségi szerepekben pózol, egyik lábával az Ószövetségen, másikkal az Újszövetségen próbál egyensúlyozni. Costi W. Hinn szerint a kiválasztott ószövetségi szerepkör kapcsán (pap, király, próféta) csak a privilégiumokat nézi, és azt, hogy hogyan lehet ószövetségi ítéletekkel, átkokkal megfélemlíteni és elnémítani az igazságkereső, a Biblia szerint egyébként ugyanúgy „felkent” hívőket, a szent nemzetet, királyi papságot. Ugyanakkor a szerepkörrel járó tórai felelősséget, kötelességeket és következményeket „egyetlen ujjával sem illeti”. Pedig ez veszélyes játék, a farizeus tipikus magatartása, különösen annak fényében, hogy az Ószövetségben a próféta csak egyszer tévedhetett. Ezért minden szempontból jobb és biztonságosabb megmaradni az Újszövetségben.
Mr N.

Travel-1 Creative Commons License 3 órája 0 1 223260

"Ki a férfi? Hát benne van a Bibliában. Mire teremtette Isten? El kell olvasni. Hogyan ésmiért kapott segítőt? El kell gondolkozni rajta."

 

Egy férfi legyen férfi az Ige szerint, az asszony pedig legyen asszony, szintén az Ige szerint. Nem olyan bonyolult dolog ez. Így kellene működnie a házasság szövetségének Isten szerint. 

 

Boldog ember az aki ilyen társat talál az Úrtól, mert minden más csak hiábavalóság, és a problémák forrása.

Istennek hála ismerek ilyen (az alábbiak szerinti) házaspárokat, ők nagy kincs a számomunkra (családom) és bizonyság arról, hogy az Ige nem változik.

Isten Igéje tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

Amikor én társat választottam, nem gondolkodtam többesszámban. Választottam valkit és azóta sem bántam meg. Mi annak idején  ezeknek az Igéknek az alapján kötöttünk házasságot. Minden egyéb okoskodás szerintem csak a test cselekedete, és annak kívánsága.

A témában részemről ennyi. 

Azt gondolom nagy kár itt görgetni a témát úgy, hogy ezeket az Igéket valaki nem veszi figyelembe.

 

Ezért lenne jó kedves kútásó, ha átvonulnál másik topikba, (bár itt nem neked válaszoltam) és nem fárasztanál itt mindenkit.

 

„Átkozott az a férfi, aki emberben bízik,
és testi erőre támaszkodik,
az ÚRtól pedig elfordul szíve!
Olyan lesz, mint a bokor a pusztában, nem remélheti, hogy eljön valami jó. ” 

(Jer 17,5-6)

 

„Áldott az a férfi, aki az ÚRban bízik, akinek az Úr a bizodalma. Mert olyan lesz,
mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit, és nem fél, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad.
Száraz esztendőben sincs gondja, szüntelenül termi gyümölcsét. ”
(Jer 17,7-8)

 

 

„Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat és önmagát adta érte.”
(Ef 5,25)

 

 

10 Derék asszonyt kicsoda találhat? Mert ennek ára sokkal felülhaladja az igazgyöngyöket.

11 Bízik ahhoz az õ férjének lelke, és annak marhája el nem fogy.

12 Jóval illeti õt és nem gonosszal, az õ életének minden napjaiban.

13 Keres gyapjat vagy lent, és megkészíti azokat kezeivel kedvvel.

14 Hasonló a kereskedõ hajókhoz, nagy messzirõl behozza az õ eledelét.

15 Felkel még éjjel, eledelt ád az õ házának, és rendel ételt az õ szolgálóleányinak.

16 Gondolkodik mezõ felõl, és megveszi azt; az õ kezeinek munkájából szõlõt plántál.

17 Az õ derekát felövezi erõvel, és megerõsíti karjait.

18 Látja, hogy hasznos az õ munkálkodása; éjjel sem alszik el az õ világa.

19 Kezeit veti a fonókerékre, és kezeivel fogja az orsót.

20 Markát megnyitja a szegénynek, és kezeit nyújtja a szûkölködõnek.

21 Nem félti az õ házanépét a hótól; mert egész házanépe karmazsinba öltözött.

22 Szõnyegeket csinál magának; patyolat és bíbor az õ öltözete.

23 Ismerik az õ férjét a kapukban, mikor ül a tartománynak véneivel.

24 Gyolcsot szõ, és eladja; és övet, melyet ád a kereskedõnek.

25 Erõ és ékesség az õ ruhája; és nevet a következõ napnak.

26 Az õ száját bölcsen nyitja meg, és kedves tanítás van nyelvén.

27 Vigyáz a házanépe dolgára, és restségnek étkét nem eszi.

28 Felkelnek az õ fiai, és boldognak mondják õt; az õ férje, és dicséri õt:

29 Sok leány munkálkodott serénységgel; de te meghaladod mindazokat!

30 Csalárd a kedvesség, és hiábavaló a szépség; a mely asszony féli az Urat, az szerez dicséretet magának!

31 Adjatok ennek az õ keze munkájának gyümölcsébõl, és dicsérjék õt a kapukban az õ cselekedetei!

 

(Példabeszédek 31:10-31.)

Előzmény: Vörösszőnyeg (223257)
L?da Creative Commons License 4 órája 0 1 223259

Ezeknek a vezetőknek az a legnyagyobb bajuk, hogy foggal körömmel ragaszkodnak az ember kreálta tekintélyükhöz. Mindent megtesznek csak hogy megtartsák magukról a látszatot, hogy Istennek mekkora emberei. Ha kell végiggázolnak másokon.

Egy olyan látszatot tárnak az emberek elé, ami a beteges, sérült lelki világukkal megálmodott parasztból lett macsó főnök "Isten csak hozzám szól" pszichopata "királyi sarjadék" képe.

L?da Creative Commons License 4 órája 0 0 223258

Egyetértek veled. Nagyon jól felvázoltad a dolgokat.

Sajnos nemcsak a hgy-ben van jelen ez a gyülekezet és emberfüggőség.

Nekem egy másik gyülekezetben majdnem tönkretették a házasságomat. A férjem teljes fanatizmusban volt a vezetők felé. Még be is árult náluk, mert Soos Pétert hallgattam. Elmondtak mindenféle jézabelnek. Megharcoltam a hit harcát. Amikor már az erőm végére értem, jött Isten és szabadulást hozott. Ráadásul olyan embereket használt akikre álmomban sem gondoltam.

A pàsztor testvére húzta le a leplet arról a szellemiségről ami kicsinálja az embereket abban a gyülekezetben.

Ugyanaz mint a hgy-ben! 

Előzmény: Vörösszőnyeg (223257)
Vörösszőnyeg Creative Commons License 5 órája -2 1 223257

Azért ez jó hír. Azt nem tudom, mit értesz feminista duma alatt, ilyet nem olvastam itt.

 

Egyébként a topik témáját érinti az olvtárs problematikája. A Hitgyülekezetben lesznek sokan ilyen gyámoltalanok. Azt képzelik, hogy minden gondjukat a gyülekezetnek kell megoldani. Ez a paternalista nevelés eredménye. A sándorok meg egyéb tekintélyek megmondják, hogy kell házasságot élni. Ha nem jól viselkedik a házastárs, majd jól bepanaszoljuk a tekintélyeknél. Aztán azok majd jól megtanítják, jogy hogyan viselkedjen velem. Komolyan, szomorú, de ez jön le. Mi az, jogy balaki nem képes a házasságát megoldani? Ha két embernek nem sikerül, akkor majd fog sikerülni, ha bevonunk egy egész gyülekezetet?

 

Ha nem lennének a tagok ilyen végtelenül gyülekezet és emberfüggők, lenne kapcsolatuk az Istennel, akkor a Hgyben a vezetőségi visszaéléseket nem engednék meg a tagok. Az első eltérésnél szabálytalanságot kiáltanának, és nem juthatna el egy nagytestvér se a libamájig! 

 

Hát ezért ontopik, amit az olvtárs mutat kifele. Az már csak hab a tortán, hogy a Hgy doktrináiba belefér, hogy kormánypropagandával is mossák a hívek agyát, akik ezért attól rettegnek, hogy a pirézek megerőszakolják a lányaikat. Nyilván ezek a szerencsétlenek nem jutottak még túl kisfalujuk határain, és igenigen korlátozottak az ismereteik az európai történésekről, és épp ezért tökéletes alanyai egy befolyásoló, elnyomó, totálisan gondolkodásmódjában rabszolgává alacsonyító kizsákmányolásnak! Mindezt úgy, hogy nincs rabszolgaság ma Magyatországon.

 

Amíg a hívek védekező üzemmódban vegetálnak és nem létező ellenségekkel küzdenek, röhög a Sátán. Abszurdum lenne az ilyen híveknek, hogy feketeafrikai példákból okuljanak, ahol csak Jézus van nekik, így aztán a halottak föltámadnak! Nem lényeges, hogy valaki rasszista vagy előítéletei vannak az embertársaival szemben? Dehogynem! Elszabadul a Sátán! Jézus Krisztus evangéliumanak a terjedését akadályozzák az előítéletek! Az egyházban nem tud áramolni a Szellem energiája, ajándéka tagból tagba, mert a más bőrszínű, hátterű, nemzetiségű, nemű, korú, felekezetű testvérünket lenézzük. Pedig lehet, hogy épp rajta keresztül készített az Atya számodra egy ajándékot, gyógyulást például. Ez mind ontopik, mert ezekben a Hgy érintett.

 

És visszatérve az eredeti házassági kerdéshez. Ha nincs egészséges önkép, mert nem tudjuk, ki a férfi és ki a nő Krisztusban, hogyan akarunk egészséges tagként funkcionálni a közösségben? Kriszrtusban mindenünk rendelkezésre áll, de el kell venni. Az a mi dolgunk, hogy elvegyük az ajándékokat. A Biblia tele van kiaknázatlan kincsekkel. Ha felületesen, szokás szerint használjuk a kiragadott idézeteket, ahogy pl. én a Hgyben tanultam, elvessźük az erejét Isten szavának. Kivesszük mögüle az isteni szándékot és hatalmat. Üres szavak, puffogtatva, hazugságot leplezve. Ez nem ontopik? Dehogynem. Felekezeti, szektás szokás. Jóazúr. Álgyonazúr. Stb. 

 

Ki a férfi? Hát benne van a Bibliában. Mire teremtette Isten? El kell olvasni. Hogyan ésmiért kapott segítőt? El kell gondolkozni rajta. Miért mondja Pál, hogy Krisztusban nincs férfi és nő? Ezek mind igen fontos kérdések az eklézsia építése szempontjából. Ha megismerjük az Úr akaratát, győzelmet győzelemre halmozunk a hazugság felett.

Előzmény: hegefeco (223252)
L?da Creative Commons License 8 órája 0 0 223256

Szerintem ne válaszolj neki. Hátha leáll!

Előzmény: Vörösszőnyeg (223248)
almakk Creative Commons License 9 órája -2 0 223255

A kommunizmus alapja az irigység, és a gyűlölet volt több mint 60 millió emberéletet követelt a hatalom átvételük

és működésük a 20. században.

 

A kommunizmus alapja, eredendően jó volt. Csak, mint minden, az azt megvalósító embereken siklott félre.

 

Az Úr azt akarja, hogy tartsuk tiszteletben a magántulajdont.

 

Az Úr nem ezt akarja, ugyanis ha így lenne akkor ez miről szól???:

 

a kik hivének, együtt valának, és mindenük köz vala  - ezek szerint te hitetlen vagy...

 

 

A tizedik parancsolat pont erről szól: És ne kívánd a te felebarátodnak

 

Szó sincs róla. Nem erről szól. Hanem arról, ha nincs magántulajdon,akkor nincs bűnös kívánság sem.

Ergo az igazi HITes nem tizedet ad, hanem mindenét...

Előzmény: Kútásóóó (223250)
Kútásóóó Creative Commons License 9 órája -3 0 223254

Amikor az asszony szerelmesen az ember fülébe súgja, hogy bárcsak ez mindig így maradna, akkor sóhajtok egyet, azt mondom én is: Bárcsak!

 

De már látom a jövőbe látó szemeimmel, amikor felborul a harmónia, mikor kiderül rólam, hogy nem vagyok képes cédula nélkül vásárolni, mikor elküldenek a közértbe.

Milyen balhé, lesz ha nem viszem le magamtól a szemetet, vagy elfelejtem magam után lehajtani a wc deszkát, vagyis kiderül rólam nem én vagyok az igazi, akire ő gondolt...

Hát férfi sors...

 

Szóval, ilyenkor nem dühös leszek, vagy nő gyűlölő, hanem csak röhögök mindig ha rá gondolok...

A Biblia módszerekkel amiket Pál apostol javasol, (bár ő azt mondta eleve jobb úgy maradni, de ha már az embert a szükség kényszeríti muszáj meg házasodni) féken lehet tartani az asszonyban szunnyadó sárkánykígyót, nem még tetézni a bajt; kiengedni a palackból a szellemet... 

Szóval a problémák gyökere még az édenben kezdődött. (tudod, az Ádám Éva, meg a Kigyó, meg a Kígó magva stb..) Az utolsó időkben pedig ez csúcsosodik....

 

A patriarchális krisztusi rendet helyett bejött a gyülekezetekbe is ma már matriarchális antikrisztusi nők által uralt nem mondnám rendnek inkább idézőjelbe tett "rendnek". (A széttört keresztény család, inkább káosz mint rend)

 

Mivel a Biblia családra vonatkozó igei rendje patrirchális, azért nehezen értelmezhető a matriarchális közösségekben ezért van szükség: a TANÍTÁSOKRA.

 

 

 

 

 

Előzmény: Vörösszőnyeg (223240)
hegefeco Creative Commons License 9 órája 0 0 223253

Isten hétköznapi embereket használ
God Uses Ordinary People 
(Reinhard Bonnke)

A szolgálat tehát nem pozíció, hanem funkció, és akik inkább akarnak tekintélyt, mint hatalmat, azok szükség szerűen elvétik az Utat, mert a tekintély még akkor megmarad, amikor az Istentől vett felhatalmazás már tűnőben van.

hegefeco Creative Commons License 9 órája -1 1 223252

Egyáltalán nem, sőt annak örülnék, ha abbahagynák ezt a parttalan agymenést, de a feminista dumára se vagyok vevő. 

Előzmény: Vörösszőnyeg (223248)
Kútásóóó Creative Commons License 10 órája -1 0 223251

Nézd, az elvárható egy magát keresztényként aposztrofáló embertől, hogy elítélje a gyűlöletbeszédet, a nőket, kisebbséget, más vallásúakat degradáló megjegyzéseket bibliai köntösbe bújtatva.

 

Vörösszőnyeg!

 

Nem tudom mi ütött beléd, eddig tök normális voltál...

 

A mi vallásunk a kereszténység ugyebár.

Valljuk, hogy Jézus a testben eljött Krisztus.

 

Nem a más vallásút, hanem a más vallást degradálom. 

A degradáló: lealacsonyít, leminősít, lenéz lefokoz, a rangjától megfoszt. 

 

Miért kellene idegenek, idegen isteneket, vallási kultuszukat, maga választotta istentiszti formáit tiszteletbe tartanom, ha rá akarják azt kényszeríteni a hazámra?

 

A legelső, parancsolat:

 

Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem...

Ne imádd és ne tiszteld azokat;

5 Móz. 5,7

 

Természetesen tiszteletben tartom más vallását, ha megéli az a maga földrészén, de ha a sajátját akarja elfogadtatni ránk kényszeríteni, akkor bennem biztosan nem talál "nyitott szívre".

 

Az Úr a mi Istenünk "féltékenyen szerető" és inkább hű szeretnék lenni hozzá mindhalálig.

Ezt az első igazi úrvacsorán már eldöntöttem, amikor ittam a keresztény atyafaiakkal a: szövetség vérét.

 

Az Urat szeretem vallás szabadságnak az én szívembe helye nincs, mindegy bárki, bármit is mond... nem kell más Isten.

 

 

Azután vevé a szövetség könyvét, és elolvasá a nép hallatára; azok pedig mondának: Mindent megteszünk, a mit az Úr parancsolt, és engedelmeskedünk.

 

 Mózes pedig vevé a vért, és ráhinté a népre, és monda: Ímé a szövetségnek vére, melyet az Úr kötött ti veletek, mindama beszédek szerint.

2 Móz 24,8

 

Az ószövetség is komoly volt, de az új még komolyabb:

 

És vevén a poharat és hálákat adván, adá azoknak, ezt mondván: Igyatok ebből mindnyájan;

 Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére,

Mt 26,27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Vörösszőnyeg (223240)
Kútásóóó Creative Commons License 11 órája -1 0 223250

A kommunizmus alapja az irigység, és a gyűlölet volt több mint 60 millió emberéletet követelt a hatalom átvételük

és működésük a 20. században.

Az Úr azt akarja, hogy tartsuk tiszteletben a magántulajdont.

 

A tizedik parancsolat pont erről szól:

 

És ne kívánd a te felebarátodnak feleségét; és ne áhítsd a te felebarátodnak házát, szántóföldét; se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát és semmit, a mi a te felebarátodé.

5 Móz. 5,21

 

 

A jeruzsálemi gyülekezet alapja szeretet volt.

 

Mindnyájan pedig, a kik hivének, együtt valának, és mindenük köz vala; És jószágukat és marháikat eladogaták, és szétosztogaták azokat mindenkinek, a mint kinek-kinek szüksége vala.

Ap Csel 2,44

 

 

 

 

 

Előzmény: almakk (223247)
Kútásóóó Creative Commons License 11 órája -1 0 223249

Hagyni kéne ezt a témát! És a topik témájával foglalkozni.

 

Sándor is a bevándorlás ellen van. Szellemi módon, és propagandával harcol ellene, én és a házam népe, ezt pártolom.

 

 

Szerinted az nem durva, hogy Európa szerte sok ezren halnak már meg Aids-ben, te nem gondolod hogy ez nem csupán rossz gyümölcs, hanem ez már ítélet kezdete?

 

 

Egyetlen egy ember halála is durva egy embert elveszteni is nagy tragédia, főként békeidőben.

Az rendben vagy, hogy idegen etnikumok felé keresztény jámborsággal, visszük az Evangélium üzenetét az anyagi segítség nyújtás adakozás is lovagias tett, de nemi úton elhozni tőlük elterjeszteni kontinensünkre halálos kort az már nagyon nincsen rendben!

 

 

Amikor arról beszéltünk régebben, hogy Amerikában a demokrácia a hazájában totális háborút viseltek faji alapon az ott élő etnikum ellen, akik eredetileg a kontinensüket uralták,  (kinyírták az őslakosságot a maradékot, rezervátumokba zárták) Azt írta Vfo, hogy többnyire az Európából behurcolt betegségek nyírták ki az indiánokat, 

nem csupán a fegyver.

 

Szóval erre mondtam én hogy a legveszélyesebb fegyverét a migráns is a nadrágjában hordja, attól jobban kell tartanunk tartok, mint a terror akcióiktól, mert azzal több áldozatot szed. Olyan vér által, nemi úton terjedő terjedő halálos kimenetelű afrikai betegséget hordanak be, amit nem kellene...

 

 

 

 

 

Előzmény: L?da (223221)
Vörösszőnyeg Creative Commons License 18 órája 0 1 223248

Szóval egyetértesz Kútásóval. Na, szép.

Előzmény: hegefeco (223244)
almakk Creative Commons License 19 órája -1 0 223247

a probléma az, hogy Pál nem ezt tanította... akkor vagy nem volt keresztény vagy más szabályok vonatkoztak a zsidókerokra és a pogánykerokra a 4 parancsolaton kívül...

a kommunisták ugyan azt tették mint mások... visszaéltek hatalmukkal - de ezt ne számolgasd

Előzmény: Kútásóóó (223246)
Kútásóóó Creative Commons License 19 órája -1 1 223246

az első keresztények vagyonközösségben -- és nő  -- éltek.

A kommunizmus és a Jeruzsálemi gyülekezet keresztény kommunája között az volt a különbség, hogy a kommunisták erőszakkal vették el a magántulajdont, államosítással.

A kommunizmus áldozatainak száma 60 és 100 millióra tehető, míg a zsidókból lett keresztének nem kívánták meg a pogányok aranyát és nem vettek el senkitől semmit, sőt áldás jelentettek, ő bennük áldattak meg a föld nemzetségeik...

 

 

 

Előzmény: almakk (223242)
hegefeco Creative Commons License 19 órája 0 0 223245

20 éve még tudta Sándor, hogy ki volt Jánnesz, és Jámbresz:

A Biblia egy jól ismert történettel jellemzi az egyiptomi varázslópapok képességeit:

nemcsak Mózes botjának kígyóvá változását tudták leutánozni, hanem az Egyiptomra
és isteneire (2Móz 12,12) zúduló első két csapást is: a vizeket vérré változtatták,
békákkal töltötték meg a földet – a harmadik csodánál azonban megállt a tudományuk,
és bevallották: "Isten ujja ez". Pál apostol az Újszövetségben nevüket is közli:
Jánnesz és Jámbresz volt a fáraó két legnagyobb varázsló-papja (2Tim 3,8)
http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/199905/az_elso_parancsolat

hegefeco Creative Commons License 19 órája -2 0 223244

Ez a nagy feminista duma mindig lecsillapodik, amikor a kétajtós szekrényt, vagy a zongorát kell felvinni a másodikra , szóval várj türelemmel csak  :) 

Előzmény: Kútásóóó (223241)
hegefeco Creative Commons License 19 órája 0 0 223243

Nem vagy rágalmazó, csak szimplán írtál hülyeséget

Előzmény: random seed (223234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!