Keresés

Részletes keresés

Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233690

Érdekes, hogy Pál apostol nem a szegénység démonát kezdte el űzni a jeruzsálemi szegényekből, hanem segítséget vitt nekik. Ebből is látszik, hogy a mai kereszténység már mennyivel szellemibb...

:-(

Előzmény: Prisztcilla (233685)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.10 0 2 233689

Ráadásul nem am block a zsidó népen keresztül, hanem csak azokon a zsidókon keresztül akik  Ábrahám gyermekei (a hívők). Micsoda óriási különbség.

Előzmény: Prisztcilla (233687)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.10 0 0 233688

:-)

Előzmény: Zsebihal18 (233686)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.10 0 2 233687

"A szellemi javakba, amit a zsido nep adott nekunk, beletartozik az Isten beszede. Minden szot zsidok irtak le."

 

Ez így hazugság. EZ az igazság:

 

" Hiszen ezek az Izráelen kívüli népek sok szellemi áldást kaptak a zsidó testvéreken keresztül."  Róma 15

 

Milyen apró különbségnek látszik és mégis az első az ellenség hangja.

Előzmény: Zsebihal18 (233682)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.10 0 2 233686

Hat azert fizettem volna, ha meglathattam volna, amint Pal apostol lerendezi Benny Hinnt.

Előzmény: Prisztcilla (233685)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233685

 "Most azonban előbb Jeruzsálembe kell mennem, hogy ott Isten népét megsegítsem.

26 Ugyanis néhányan a jeruzsálemi testvéreink közül nagyon szegények. A macedóniai és görögországi gyülekezetek pedig elhatározták, hogy gyűjtést rendeznek a szegény jeruzsálemi testvérek számára. 27 Szívesen tették, de ugyanakkor tartoznak is ezzel. Hiszen ezek az Izráelen kívüli népek sok szellemi áldást kaptak a zsidó testvéreken keresztül. Illő tehát, hogy adományaikkal viszonozzák a szellemi áldásokat. 28 Magam viszem el az összegyűjtött adományokat Jeruzsálembe, hogy biztosan megkapják az ottani testvérek. Ha ezt a feladatomat elvégeztem, utána már indulhatok is Spanyolországba. Útközben megállok Rómában, és meglátogatlak benneteket. 29 Biztos vagyok benne, hogy Krisztus áldásának teljességét viszem majd hozzátok." EFO

 

Hűha, zsidó származásúak, keresztények és szegények? Ráadásul a többi gyülekezet a szegényeknek gyűjtött? Kár, hogy nem járt arra BH, biztosan nagy áldás lett volna nekik... :-(

Előzmény: Zsebihal18 (233682)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233684

"Igen, valami történt, és eltért az egyenestől..."

 

Ha megnézzük a kar. mozgalom eredetét (II. Vatikáni zsinat), annak RK gyökereit óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy jól indult NS és később tért el, vagy eleve ebbe az irányba is indult el.

 

Miben hasonlít a RKE és a kar. mozgalom:

- egyházmodell

Egyszemélyi vezetés, ami egyben az Isten és hívő közötti kapcsolatot is hivatott betölteni.

Papi és laikus réteg különválasztása. A kar. mozgalomban ezt szolgáló testvéreknek hívják. :-)

 

- teológia

Mindkettő a hit + cselekedetek általi üdvösséget hirdeti, a kar. mozgalomban nem olyan feltűnően.

Lásd a Törvény cselekvéséből való üdvösség tanítását.

Mindkettő hirdeti a plusz szellemkeresztséget, azon az alapon, hogy csak így kaphatjuk Isten erejét. 

A katolikusoknál az a bérmálás, a kar. mozgalomban a megtérés és újjászületés utáni plusz kenet vételét.

Mára már a kar. mozgalom is különválasztotta a Szellemkeresztséget a hittől. Lásd BH prédikációja.

Mindkettőnek meg van a dogmarendszere, a szenthagyományaik amik felette állnak Isten igéjének.

Mindkettőben elterjedt, hogy egyéni kijelentésekből, élményekből teológiát gyártsanak.

 

Élek a gyanúperrel, hogy ott azon a bizonyos alkalmon Amerikában a RK egyetemen valami más szellemet vettek. Ezt talán alátámasztja az a tény, hogy ez a Szellem minden Isten igéjének ellentmondó gyakorlatot, hitet nem csak támogat, hanem meg is erősít. Lásd. Eucharisztia , Mária imádat stb.

Ráadásul ezért lehet az a meglehetősen furcsa dolog, hogy miközben naponta töltekeznek ezzel a szellemmel, de sem az igei látás, sem a Lélek Gyümölcse (a krisztusi jellem) nem terem meg rajtuk.

 

Talán ezért:

https://www.youtube.com/watch?v=Xe3OXDTq-2Q

 

Azt se feledjük el, hogy NS-nek komoly katolikus gyökerei vannak, hiszen papnak tanult, arról igazából nem nyilatkozott, hogy kitől is kapta a szellemkeresztséget.

 

Szóval lehet ez a Szellem csak arra kellett, hogy a RKE által preferált ökumenizmust ha nem is liturgikus, de szellemi formában létrehozza. Erről beszélt Ferenc pápa is, a szellemi ökumenizmusról.

 

Talán ez is összefügg a végidei hitehagyással, majd kiderül.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: friss szél (233656)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.10 0 2 233683

https://www.youtube.com/watch?v=M-ToNrUJcj4

Kb a 44. perctol van szo arrol, amit irtam.

Előzmény: Zsebihal18 (233682)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.10 0 2 233682

Hallgatom Hageet a CUFI (Christians United for Israel) konferencian beszelni a Roma level 15-rol. Azt mondja a keresztenyeknek, hogy

"A keresztenyek halaval tartoznak a zsido nepnek. Pal apostol a Roma level 15:27-ben azt parancsolja minden keresztenynek, hogy ha a poganyok - ezek mi vagyunk - eltek a zsido szellemi javakkal, a poganyok dolga, hogy szolgaljanak nekik, a zsido nepnek, az o fizikai javaikbol. A szellemi javakba, amit a zsido nep adott nekunk, beletartozik az Isten beszede. Minden szot zsidok irtak le. A profetak, es a patriarkak, Abraham, Izsak es Jakob. Az osszes oszovetsegi profeta. Az Ujszovetseg kezdve Maria es Jozsef hazassagatol, a tizenket apostol es Pal apostol. Vedd el beloluk Jezust, es nem lennenk itt, egy kereszteny se lenne a fold szinen. Ezert mondta Jezus a Janos 4-ben: a megvaltas a zsidok kozul tamad. Ha elvesszuk a zsido hozzajarulast a keresztenysegbol, nem lenne keresztenyseg. (Taps es ujjongas.) Ezert a judaizmusnak nincs szuksege a keresztenysegre, hogy megmagyarazza a letezeset, de a keresztenyseg nem tudja igazolni a letet a judaizmus nelkul. (Taps es ujjongas.)"

 

 

 

Rick Wiles a Trunews csatornarol (roviditek) ennyit fuzott hozza: Hagee szerint a keresztenyek a hitetlen zsidok szolgalatara kotelezettek. Sot, rosszabb, azt mondja, hogy a keresztenyek keszsegesen el kell fogadjak, hogy a foldi letuk celja a hitetlen zsidok szolgalata. Az eleted egesz celja, hogy a zsidok szivjak rolad a javaidat, amig ki nem szaradsz, es meg halas is legyel erte. A Talmud tanitja, hogy a poganyok azert teremtettek, hogy rabszolgaik legyenek a zsidoknak.

 

Lassuk a Karoli forditast:

25Most pedig megyek Jeruzsálembe, szolgálván a szenteknek.26Mert tetszett Macedóniának és Akhájának, hogy a Jeruzsálembeli szentek szegényei részére némileg adakozzanak.27Mert tetszett nékik, és tartoznak is vele. Mert ha a pogányok azoknak a lelki javaiban részesültek, tartoznak nékik viszont szolgálni a testiekben.28Ezt azért ha majd elvégezem, és nékik e gyümölcsöt átadom, elmegyek közöttetek által Hispániába.29Tudom pedig, hogy mikor hozzátok megyek, a Krisztus evangyélioma áldásának teljességével megyek.

 

Rick Wiles tovabbi kommentarjat roviditem: kik voltak a szentek, akiknek Pal szolgalni ment Jeruzsalembe? Keresztenyek! Az elso keresztenyek, akik tulnyomo reszben zsidok voltak eredetileg, de elhagytak a babiloni talmudi hagyomanyokat (a Talmud kesobb ontott irasos format, de szobeli hagyomanykent elt hamarabb). Krisztus vere altal megszentelodtek, es a zsidok uldoztek oket, ezert akart Pal szolgalni nekik. 

 Azonkivul nem vagyunk lekotelezve a judaizmus fele, nem a judaizmusbol szarmazott a keresztenyseg.

 

Ugyanezen a konferencian egy aktiv IDF tiszt is beszel az osszegyultekhez, gyakorlatilag Iran ellenes propagandat.

A CUFI tagsaga 7 000 000 feletti, es no.

 

Kedves menora, meg mindig azt gondolod, hogy tul sokat beszelek a zsidokrol? Hogy "Jó lenne abbahagyni a zsidók fikázását és inkább magunkba nézni"?

Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.10 0 0 233681

"A hitgyüli eljuttatott a hitnek arra a szintjére amire eltudott. "

Szerintem a hit mindig egyéni dolog. Egy gyülekezet attól lesz igei és krisztusi (tehát hívő), hogy az odajárók ilyenek. Ha sem nem igei, sem nem krisztusi, akkor az annak a jele, hogy az odajárok nagyobb része nem ilyen. Most pedig ezt látjuk a HGy-ben. 

Előzmény: Kútásóóó (233672)
hiddenstone Creative Commons License 2019.07.10 0 3 233680

Amit-hgysként írsz a hgyről, arra semmit se lehet adni, mivel képtelen vagy tárgyilagosan megítélni. Nem is vagy hibáztatható érte.

Neked a tények felmutatása rágalmazás. Példa: NS vásárolt a GOJ Motorosoktól egy valódinak hitt 6-os Kartont Bartus ügynök múltját igazolandó. Később rájött, hogy hamisat vett, és a bíróság előtt már csak egy cetliként emlegette, amit összetépett. De előtte a vásárlás tényét a HETEK leközölte, Bartust vádolva. Ezért a  bíróság helyre igazításra kötelezte a HETEKet, amit meg is tettek, elismerve a rágalmazás tényét. És akkor most te rám akarsz bélyeget sütni???

És még nem említettem a RHB féle hazugság hegyet. Mái napig se tudjuk, melyikük volt ott a hunyó. A bűnrészességen meg gondolkodjál el.

Előzmény: puntooo (233664)
friss szél Creative Commons License 2019.07.10 0 0 233679

Szpa-s tananyag volt, nem tudom, manapság tanítják-e még ebben a formában.

 

Előzmény: Zsebihal18 (233678)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233678

Mi a forrasa ennek a tomeny propagandanak?

Előzmény: friss szél (233675)
puntooo Creative Commons License 2019.07.10 -1 0 233677

Amikor Luther a Katolikusoknak kimondta az igazságot szakadások jöttek létre és állítólag 4 millió keresztény hallt meg az ezt követő zavargásokban

 

Azért ott szerepet játszottak a társadalmi feszültségek, így nem korrekt az egészet reformációra fogni -mint ahogy nálunk a reformáció előtt volt Dózsa György felkelése.

 

 

Előzmény: Kútásóóó (233667)
puntooo Creative Commons License 2019.07.10 -2 0 233676

A hitgyüli eljuttatott a hitnek arra a szintjére amire eltudott.

 

Ezt is cáfolta az iromány, amit "igazságnak" ítéltél.

Előzmény: Kútásóóó (233672)
friss szél Creative Commons License 2019.07.10 -1 1 233675

                                      HUSZADIK  SZÁZADI  ÜLDÖZÉSEK

 

    Hitler nyilvánosan magasztalta Luther tanításait, és az általa javasolt zsidók elleni támadást hajtotta végre.. A korai egyházatyák tanításainak támogatásával a háta mögött Hitler voltaképpen az ő népirtási tervét kezdte megvalósítani. Amikor látta, hogy a többi ország nem hajlandó menedéket nyújtani a zsidóknak, Hitler biztosítva érezte keresztes hadjáratának nemzetközi támogatását, és megerősödött abbéli meggyőződésében, hogy jó dolgot cselekszik.

  A német nép - látván, hogy a zsidókat "Krisztus-gyilkosoknak" minősítették - befogta a száját és elfordult, mikor a nácik a haláltáborokba és végül a gázkamrákba, majd a kemencékbe terelték Ábrahám leszármazottait.

 

  A Harmadik Birodalom irányvonalát az egyházi irányvonal formálta ki. Amikor Hitler aláírta a konkordátumot a római egyházzal, így nyilatkozott: "Én csak továbbviszem a katolikus egyház művét."

                                                                

 

           római katolikus politika                                            náci politika

 

1. Az elvirai szinódus 306-ban betiltja a keresz-         1. 1935. szept. 15.-én elfogadják  a német vér és

   tények és zsidók közötti házasodást és                       becsület védelméről szóló törv.t

   szexuális kapcsolatot.

 

2. Az elvirai szinódus határozata értelmében zsi-        2. 1939. dec. 30-án a zsidókat kitiltják a vasúti

   dók és keresztények nem étkezhetnek együtt.            étkezőkocsikból.

 

3. A clemonti zsinat 535-ben elhat.ta, hogy a zsi-        3. 1935. ápr. 7-én megszavazzák a professzionális

   dók nem viselhetnek közhivatalt. Úgyanígy hat.z       közszolg.t helyreállítását célzó törv.t, amely a

    a IV. lateráni zsinat 1215-ben.                                     zsidókat a hivatalokból és a közszolg.i pozíciók-

                                                                                          ból kizárja.

 

4. Az 538-as III. orleans-i zsinat határozata                   4. Az 1965. szept. 15-i a német vért és becsület és

  értelmében a zsidók nem alkalmazhatnak ke-                 becsületet védelmező törv. megtiltja, hogy a

  resztény szolgákat és nem lehetnek keresz-                     németek zsidókat alkalmazzanak.

  tény rabszolgáik.

 

5. 538-ban a III. orleans-i zsinat megtiltja,                     5. 1938. dec. 3-án rendeletben hatalmazzák fel a

   hogy a zsidók a Nagyhét idején utcán                            helyi hatóságokat, hogy bizonyos napokon (náci

   mutatkozzanak.                                                              ünnepnapokon) kitiltsák a zsidókat az utcáról.

 

6. 681-ben a XII. toledói szinóduson Talmu-                  6. A nácik rendszeresen könyveket égetnek or-

   dot és más zsidó könyveket égetnek.                                szágszerte.

 

7. A truláni szinódus 692-ben megtiltja, hogy                  7. Egy 1938. júl. 25-i rendelet megtiltja a néme-

   keresztények zsidó orvosokhoz járjanak.                          teknek, hogy zsidó orvoshoz járjanak.

 

8. A IV lateráni zsinat 1215-ben kötelezi a zsi-                8. 1940. dec. 24-én a zsidókra külön adót vetnek

  dókat, hogy a keresztényekkel egyenlő mér-                     ki a nácik által kötelező jeleggel páncélokra fi-

  tékű javadalmakat és egyházi adókat fizesse-                    zetett adományok mértékében.

   nek az egyház felé.

 

9. Az 1179-es III. lateráni zsinat úgy hat.z,                       9. A zsidóktól megvonták azt a jogot, hogy pol-

   hogy zsidók sem felperesként, sem tanú-                          gári keresetet nyújthassanak be.

   ként nem szerepelhetnek a bíróság előtt

   keresztényekkel szemben.

 

10. A III. lateráni zsinat megtiltotta a zsidóknak              10. Egy 1938.júl.31-i rend.t feljogosította az igaz-

     hogy az örökségből kitagadják azon leszár-                   ságügy-miniszt.ot, hogy érvénytelenítse "a jó-

     mazottaikat, akik fölvették a keresztséget.                     zan közgondolkodást" sértő közrendeletet.

 

11.A IV. lateráni zsinat 1215-ös hat.ta ért.ben                  11. Egy 1941.szept.1-én kelt rend.t minden zsidót

     a zsidókat megkülönböztető jelvényt kell                       arra kötelez, hogy sárga Dávid-csillagot viseljen

     viselniük.

 

12.1222-ben az oxfordi zsinat betiltja az új                        12. 1938.nov.10-én az egész Reich területén zsina-

     zsinagógák építését.                                                          gógákat rongálnak meg. A zsidók ezt az éjsza-

                                                                                               kát Kristalnacht (Kristályéjszaka ) néven emle-

                                                                                               getik.

 

 

 

                                                                      

13. A bécsi szinódus 1267-es döntése ért.ben                  13. 1941.okt.24-én megtiltják a zsidókkal való

      a keresztényeknek tilos részt venniük                               barátkozást.

      zsidó ceremóniákon.

 

14. A breslaui szinódus 1267-ben elrendeli,                      14. Heydrich parancsára 1939.szept.21-től a zsidók

     hogy a zsidók a keresztényektől elkülö-                              kötelesek gettókban élni.

     lönítve, gettókban lakjanak.

 

15. A baseli zsinat 1434-ben úgy hat.z, hogy                     15. 1933.ápr.25-én elfogadják a német iskolák és

     a zsidóktól megvonják a tudományos fo-                        egyetemek túlzsúfoltsága elleni törv.: az egész

     kozatok megszerzésének jogát.                                        Harmadik Bir. területén kitiltják s zsidókat az

                                                                                              iskolákból és egyetemekről.

 

16.A keresztes hadjáratok során tömegével                      16. Hitler végső megoldása a teljes európai zsidóság

     pusztítják a zsidókat. A IV. lateráni zsinat                         szisztematikus lemészárlását irányozta elő. A

    1215-ben minden világi hatóságot felszó-                          kivitelezés során megfosztották őket otthonaik-

    lított, hogy "irtsák az eretnekeket", 1478-ban                     tól, munkájuktól, összes javaiktól és végezetül

    kezdetét vette az inkvizíció, melynek során                        az életüktől is. Hitler azzal próbálta igazolni

   rengeteg zsidót máglyán égettek meg, a va-                         mindezt, hogy "ez Isten akarata és az egyház

   gyonukat pedig elkobozták.                                                  küldetése.".

    

 

    A holocaust tehát nem akkor kezdődött, amikor Hitler felsorakoztatta a zsidókat a gázkamrák előtt. Akkor kezdődött, amikor a vallási vezetők elhintették a zsidóság iránti gyűlölet magvait a gyülekezeteikben.

     Nürnbergben a legfőbb háborús bűnösök pere során egy német tábornokot arról kérdezték, hogy a világ egyik legfejlettebb társadalma hogyan lehetett képes hatmillió ember legyilkolására, ezt válaszolta: "Véleményem szerint, ha éveken, sőt évtizadeken át azt a tantételt hirdetik, hogy a zsidók voltaképpen nem is emberek, annak óhatatlanul ide kell vezetni."

 

   Hitler keresztény iskolába járt - Bernard Groner atya tanítványa volt. Kisfiúként leginkább pap szeretett volna lenni. Miután megírta Mein Kampf  ( Harcom ) című művét, melyben kifejtette személyes és politikai meggyőződését ( többek között a zsidók kiírtásával kapcsolatos elképzeléseit), a nagy nyilvánosság előtt kijelentette, hogy "mint születésem óta mindeddig, továbbra is katolikus vagyok, és örökké az is maradok".

   1941. decemberében nyilvánosságra hozta azt a döntését, hogy neki kell látni a Végső megoldás kivitelezésének. Elrendelte, hogy "a gyilkosságok a lehető leghumánusabb módon" menjenek végbe. Mindezt abból a meggyőződéséből fakadóan tette, hogy Isten parancsára neki kell elvégeznie a világnak a férgektől való megtisztítását. Egyértelműen magáévá tette a katolikus tanítást, hogy a zsidók Krisztus gyilkosai. A tömegpusztítást ennek értelmében mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül végre lehetett hajtani, hiszen voltaképpen nem más, mint Isten bosszúálló keze tevékenykedett.

 

   A Vatikán annyira hálás volt azért, hogy a Führer abszolút partnerként kezeli erőfeszítéseiben, hogy imában kérte Istent, áldja meg a Birodalmat. A gyakorlatban ez úgy is megnyilvánult, hogy a Vatikán felszólította a német püspököket, esküdjenek hűséget a nemzetiszocialista rezsimnek. Az eskü szövegéből: "Szellemi hivatalom betöltése, valamint a Német Birodalom jóléte és érdekeinek előmozdítása iránti munkálkodásom során tudatosan kerülni fogok minden olyan ártalmas tevékenységet, amely veszélyeztethetné azt."

   A római egyház megkülönböztetett figyelemmel köszöntötte Hitlert 50. születésnapja alkalmából. Külön fogadalmi miséket celebráltak minden német templomban, "hogy Isten áldását kérjék a Führerre és a népére." A pápa személyesen is elküldte a gratulációját. Győzelmeit harangszóval ünnepelték, képe ott lógott minden katolikus iskola falán. Az ellene megkísérelt merénylet meghiúsulását "A Gondviselés csodás műve"-ként állították be.

 

                                                                   

Előzmény: friss szél (233674)
friss szél Creative Commons License 2019.07.10 0 0 233674

Találtam egy kis tananyagot Izraellel kapcsolatban:

 

                                                             IZRAEL

 

   A jövő kulcsa Izrael, szent városával, Jeruzsálemmel együtt. Mindennek, ami a zsidó államban történik, kihatása van Istennek a világ többi részén végzett munkájára

    Zak 2:8 " Mert így szól a Seregek Ura: Dicsőség után küldött engem a pog.hoz, akik fosztogatnak

                    titeket, mert aki titeket bánt, az Ő szeme fényét bántja."

 

    Biológiai ért,ben az emberi szem és annak is a közp.i része, a pupilla az emberi test legérzékenyebb pontja.

 Isten tehát Így szól Zakariáson ker. : "Aki Izraelhez nyúl, az a legérzékenyebb pontomra tapint rá. Aki Izr.t, v. a zsidó népet megtámadja, az nekem olyan, mintha ujját belenyomná a szemembe." Mindaz, aki a zsidó népet előre megfontolt szándékkal bántalmazza, Isten azonnali haragjával fog találkozni.

 

      IZRAEL ELSŐSZÜLÖTTSÉGI JOGA:

 

1.Izrael nemzetét Isten szuverén beavatkozása hívta életre, abból a célból, hogy legyen egy fizikai ért.ben vett öröksége ( Ésa 19:25), a tulajdon jogán = a Földet Isten teremtette => joga van annak adni, akinek akarja. ( 2Móz 19:5) Az Úr a Föld egy bizonyos területét Ábrahámnak, Izsáknak, Jákobnak és leszármazottainak adta, és ezt az ajánlatát egy olyan vérszövetséggel pecsételte meg, amelyet esküje alapján örökké megtart. ( 1Móz 15:18-21)

 

2.Izrael államának földrajzi határait Isten határozta meg. Az ingatlanszerződést és a földre vonatkozó   szövetségeket vérrel írták alá, és mind a mai napig érvényesek.

 

3.Izraelnek van égi védelmezője. Zsolt 121:4  "nem szunnyad és nem alszik Izr. őrizője." Izrael állama olyan erős szellemi védelmet élvez, amellyel a világ egyetlen nemz.e sem veheti fel a versenyt. Mihály arkangyal őrzi.( Dán 10:13; 21; 12:1; Jel 12:7)

 

4.A fölemelkedés, ill a kudarc azon múlik, hogyan bánunk Izraellel!

1Móz 12:3 "És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és

                    megáldatnak benned a föld minden nemzetei."

Isten oldalára úgy lehet a leggyorsabban és leghatékonyabban odaállni, ha v.ki a szükség óráiban Izrael állama és a zsidó nép mellé áll.

 

                  A NAGYSÁG ÚTJA

 

  -- Jákób - Lábán története 1Móz 29-31. fej. : Jákob beleegyezett, hogy 7 éven át dolgozzon L.-nak Rákhelért. Lábán. becsapta, Leát adta hozzá, így J. újabb 7 évig dolgozott Rákhelért. Közben Isten nagyon megáldotta ezt a csaló pogányt. Mikor L. el akart menni : "Vajha kedvet találtam volna szemeid előtt! Úgy sejtem, hogy teérted áldott meg engem az Úr." ( 1Móz 30:27). A pogány Lábánt Isten Jákóbon keresztül áldotta meg.

 

  -- József tört.e : tinédzser korában Egyiptomba adták el rabszolgának féltékeny bátyjai. A megfelelő időben azonban, az Isten által neki adott bölcsesség segítségével, ez a zsidó fiú kiszabadult a börtönből, és a hatalom szédítő magasságaira jutott: az egész Egyp. első emberévé tették. Istentől kapott term.feletti kijelentés segítségével az egész világot megmentette az éhen pusztulástól.= Isten a zsidókon keresztül áldja meg a nemz.ket.

 

  Jézus maga mondta: "az üdvösség a zsidók közül támadt" (Jn 4:22). A zsidóság nélkül a kereszténység nem születhetett volna meg. A próféták, a patriarchák, az apostolok, a Biblia szerzői / kiv. Luk.= görög /, Mária, József, Jézus - mindnyájan zsidók voltak.

 

   Luk 7. - római százados : a zsidó vének a köv.ő érvekkel igyekeztek meggyőzni Jézust, hogy segítsen rajta " Szereti a nemzetünket, és a zsinagógát is ő építtette nekünk." (7:5)

 

   Apcsel 10. - Kornéliusz : rengeteg alamizsnát osztott széjjel a zsidó nép között, igaz ember volt.=> Péter hirdette nekik az evang.ot, megtértek, és betöltekeztek Sz Szelemmel és nyelveken szóltak! ( 10:44-46)

  

                                                                                                                              

             AZ AMERIKAI TÖRTÉNELEM ÉS A ZSIDÓ ÁLDÁS

                            

     A zsidóknak kiemelkedő szerepük volt abban, hogy Kolombusz rábukkant az Új Világra: egy Levi Ben Gershon nevű zsidó találta fel a quadránst, amit a tengerészek a navigációhoz használtak. Zsidó tudósok már Kolombusz előtt bebizonyították, hogy a Föld nem lapos: Moses de Leon már 200 évvel K. előtt kifejtette a Zoharban, hogy a Föld forgó gömbre hasonlít, amelynek napsütötte felén nappal, az árnyékos felén éjszak van.

    Az amerikai Függetlenségi Háború mélypontján, amikor George Washington seregével csonttá fagyva éhezett a Valley Forgei hóban, Haym Salomon, egy philadelphiai zsidó bankár megszervezte, hogy a 13 gyarmatáll. zsidósága anyagi támogatásával megforduljanak az erőviszonyok, és Washington tábornok végül legyőzte a briteket. G: W: hálája jeléül az egydolláros bankjegyre tetette a Dávid-csillagot, amelyet a sekína-dicsőség ragyogó fénysugarai vesznek körül. Ha pedig az egydollárost fejjel lefelé fordítjuk, és hüvelykujjunkat a sas feje fölé illesztjük, a címerpajzs hirtelen menórává, azaz hétágú arany gyertyatartóvá vált.ik. Ha pedig teljesen eltakarjuk a címerpajzsot, a sas 9 farktolla a Hanukka Menóra lángjait jelképezi. 

    Az izraeliták szemében a 13-as számnak nagy jelentősége van: - Izrael népét, a lévitákat is beleértve 13 törzs alkotta; - a zsidó fiúk és lányok 13 éves korukban érték el a felnőtt kort. = az egy-dollároson 13 levele van annak az olajágnak, amit a sas jobb lábának karmai között tart, míg a másikban 13 nyílvessző, a címerpajzson 13 sáv, a felhőben 13 csillag, amely a 13 gyarmatáll. jelképe.

Minden ember, aki egydollárost hord a pénztárcájában, egy foly.os emlékeztetőt tart magánál arra nézve, hogy Izraelben "megáldatnak a föld minden nemzetségei.".

 

 

                     ZSIDÓPÁRTI HANGOK

 

        Sir Winston Chuchill

  Államférfi, katona és szerző, Istentől megáldott életet élt. Elsőként figyelmeztetett nyilvánosan a náci Németo. ált. képviselt fenyegetésre. 1940-ben lett Nagy-Britannia miniszterelnöke. 1941 jun. - a németek megtámadták Oroszo.t - éles hangon megjegyezte: " a rá jellemző összes hitszegő formalitást végigcsinálta."  1953. lovaggá ütötték és elnyerte az irodalmi Nobel-díjat. 1908. kifejezte "teljes szimpátiáját a zsidók tört.i aspirációival", amelyek arra irányultak, hogy Palesztinában helyreállítsák faji és pol.i integritásuk közp.ját. 1954. jún. újságíróknak: "Én cionista vagyok, ezt szeretném tisztázni. Véleményem szerint a legcsodálatosabb dolgok közé tart.ik, ahogy ez a társ.m ilyen hatékonyan megvalósítja magát, a sivatagot termékeny kertekké és lüktető városokká varázsolja, és menedékhelyet biztosít hittársai milliói számára, akik olyan rettenetes szenvedéseken mentek keresztül Hitler és nem csak H. alatt. Szerintem ez egy csodálatos dolog." Ellenezte az ún. Fehér Könyv intézkedéseit: korlátozták a zsidók Britanniába való belépését H. rémuralma idején.  -"Hagyják, hogy a zsidóké legyen Jeruzsálem, hiszen ők tették híressé!"

 

       Chaim Weizmann

   Zseniális zsidó vegyész volt. Chuchill arra kérte, állítson elő 30 000 t szintetikus acetont, hogy abból korditot = füst nélküli lőport - készíthessenek. W. megtette, így biztosítva a brit erőfölényt a tengeren. 1917. Arthur J. Balfour = Balfour-deklaráció: hazát ígért a világon élő össz. zsidónak. A brit korm. pártolja "a haza megalapítását a zsidó nép számára Palesztina ter.én, és minden tőle telhető erőfeszítést el fog köv.ni e cél megvalósítása érdekében, azzal a megszorítással, hogy mindez nem mehet a Palesztina területénén már létező nem zsidó közösségek civil és vallási jogainak rovására."

  1948. Weizmann Izrael első elnöke.

 

       Theodore Roosevelt

    1895. New York city rendőrparancsnoka volt, amikor egy antiszemita prédikátor érk.tt Berlinből, hogy kampányt folytasson a zsidók ellen. A New York-i zsidók kérték, ne engedje meg, hogy beszédeket tartson, és ne adjanak neki rendőrségi védelmet: "ez egyrészt lehetetlen,.. másrészt így mártírt csinálnék belőle. A legmegfelelőbb eljárás az, ha nevetségessé tesszük. Ennek megfelelően gondosan megszerveztem a védelmét, és egy ( zsidó) őrmester, v.mint egy v. két szakasz ( zsidó) rendőrt adtam mellé. A zsidók ellenei szónoklatait így mintegy 40 rendőr aktív védelme mellett tarthatta meg, akik mindnyájan zsidók voltak.

 

                                              

        Albert Einstein

   Amerikai elméleti fizikusként vált világhírűvé, német zsidóként látta meg a napvilágot. 1914. meg-

kapta a fizika professzora címet, és a berlini Wilhelm Császár Intézetben lett az elm.i fizika tanszék-

vezetője. 1934. a náci korm. lefoglaltatta minden vagyonát és megvonta tőle a német állampolg.ságot.

1940. amerikai állampolg. lett, és 1933-tól vezető tisztséget töltött be a Fejlett Kutatások Intéz.ében

Pincetonban. Ő ajándékozta meg a világot a E = m x c négyzeten képlettel.

    Tudta mi az antiszemitizmus: "Ha az én reletivitáselméletem korrektnek bizonyul, a németek majd azzal büszkélkednek hogy német vagyok, a franciák pedig kijelentik, hogy világállampolgár vagyok. Ellenben, ha a teóriám helytelennek bizonyulna, a franciák azt mondják majd, német vagyok, a németek pedig kijelentik, hogy zsidó."

  Bár Eistein elkötelezett pacifista volt, élesen ellenezte az atombomba felhasználását, mégis az ő

munkásságának eredményeképpen dönthetett úgy Harry Truman elnök, hogy beveti az A-bombát. Döntése sok ezer amerikai életét mentette meg, és véget vetett a 2. világháborúnak.

 

      Egyéb zsidópárti hangok

   Corrie ten Boom és családja hollandiai otthonukban zsidókat rejtegettek, amiért koncentrációs táborba kerültek. Corrie megmenekült, tiszteletére nő egy fa az Igaz Pogányok Sétányán a jeruzs.i

Yad Vashem Közp. bejáratánál.

   Alfred Dreyfus zsidó szárm.ú fr. kapitányt 1984-ben megvádolták, hogy kémkedik Németo.nak. A katonai bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, amelyet az Ördög-szig.en kellett letöltenie, bár az összes biz.ék egy másik magasrangú tiszt ellen szólt. Émile Zola állt ki mellette: "Minden szavam vesszen el, ha Dreyfus nem ártatlan.... Nem akartam hogy országom hazugságban és igazságtalanság-

ban éljen. Fr.o. még egy napon megköszöni nekem, hogx segítettem megmenteni a becsületét."Így lett: Dreyfus ügyét újra tárgyalták, és felmentették, 12 évvel letartóztatása után.

 

                  Az antiszemitizmus bűn, a bűn pedig kárhozatba taszítja a lelket!

  XXII. János pápa 1963-ban beköv.ő halála előtt bocsánatot kért Istentől imájában.

 

     ZSIDÓ ÁLDÁSOK AZ EMBERISÉG SZÁMÁRA:

  Casimir Funk - vitaminok;  Abraham Jacobi - amerikai gyermekgyógy.t alapítója - gégetükör;

  Jonas Salk - gyermekbénulás vakcinája;  Issac Hayes - zsidó szemorvos Amerikai Orvosok Egyesülete, Joseph Goldberg - táplálkozás tud. alapjai ;  Simon Baruch - a vakbélgyull. diagnozisa + első sikeres vakbél műtét,

  Emile Berliner - mikrofon és gramofon;  Mások a kalkulátorokat, szintetikus gumit, petróleumot.

 

                                           AKI  ÁTKOZZA  IZRAELT

 

      Az az ember, v. nemzet, amely hangját, v. kezét fölemeli Izrael ellen, Isten haragját vonja magára.

   1Móz 12:3 " ... És aki téged átkoz, megátkozom azt."

      Amit az ember a zsidó néppel tesz, v. megkísérel, azt teszi ővele is Isten.

 

 

                          Egyiptom

   Termékeny fekete földje hatalmas gazdagságot biztosított népének; csodálatos piramisokat építettek.....    A 2Móz-ben szereplő fáraó azonban rabszolgaságba döntötte és embertelen kényszermunkával terhelte Ábrahám gyermekeit, fiú leszármazottaikat elpusztította, és szét akarta zúzni szellemüket. Isten megmentette népét, de a fáraó és serege belefulladt a Vörös-tengerbe. Arrogáns kérdésére: "Kicsoda az Úr, hogy szavára hallgassak?"- így kapta meg az isteni választ. A föld leghatalmasabb emberéből egyetlen óra leforgása alatt haleledel lett!

  Isten pontosan azt tette Egyp.mal, mint Egyp. Izraellel.    

                                                                                                                                                       

                               Az amálekiták

     Refidimnél ( 2Móz 17:8) megtámadták Izráelt. Céljuk: teljesen elpusztítani Izraelt!

   2Móz 17:14-16  " Írd meg ezt emlékeztetőül könyvbe, és add tudtára Józsuénak, hogy mindenes-

                                től eltörlöm Amálek emlékezetét az és alól. És épített Mózes oltárt és nevezte

                                Jehova-Nisszinek. És mondta: Megesküdött az Úr, hogy harca lesz az Úrnak

                                Amálek ellen nemzetségről nemz.re. "

   700 évvel később, amikor Saul volt Izr. kir.a, Isten a köv. üzenettel küldte Sámuelt hozzá:

   1Sám 15:2-3  " Így szól a Seregek Ura: Megemlékezem arról, amit csel.tt Amálek Izraellel, hogy

                            útját állta neki, mikor feljött Egyp.ból. Most azért menj el és verd meg Amáleket

                            és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz neki, hanem öld meg mind a férfit, mind

                            az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot;

                            mind a tevét, mind a szamarat."          

 

                Hámán

    Hitler ószöv.i  előfutára, aki az Eszter könyve szerint gonosz tervet agyalt ki, hogy kiirtsa a Perzsiában élő zsidókat. A tört.nek abban a szakaszában   a világon élő zsidóság nagy része perzsa uralom alatt állt. Amennyiben Hámán terve beválik, az eredmény egy olyan holocaust lett volna, aminek következtében az Isten Igéjének jelentős része nem készülhetett volna el zsidó szerzőik tollából, és maga Jézus Krisztus sem születhetett volna meg. A Márdokeusnak készített fára Hámánt akasztották fel, tehát Isten azt tette vele, amit ő tervezett a zsidókkal.

 

                Spanyolország

  A 14. sz-ban világhat. volt. Több mint 850 ezer zsidó élt az orsz.ban, akik a sikerekhez nagyban hozzájárultak. 1492. Izabella királynő - Kiutasítási rendelet:csak azok a zsidók maradhattak az orsz.ban, akik hajlandóak voltak fölvenni a kereszténységet, a többieket halálbüntetés terhe mellett azonnali távozásra szólították fel. Kolombusz akkor kelt át az Atlanti óceánon és fedezte fel az Újvilágot. Amerika hamarosan a zsidók menedékhelye lett, Sp.o. pedig majdnem eltűnt a tört. süllyesztőjében az aranykor végén. 

 

                   Anglia

     Volt idő, amikor minden angliai zsidót korra és nemre való tekintet nélkül bebörtönöztek, és a teljes zsidó vagyont lefoglalták. Egy más alkalommal mindnyájukat kiűzték Angliából, és 400 évig vissza sem térhettek. A Fehér Könyv intézkedései megakadályozták, hogy a holocaust elől menekülők oltalmat nyerhessen Izraelben. Elfogták a menekülőket, és visszairányították Európába őket, a nyílvánvaló halálba. 1947. Nagy-Britannia ENSZ-nagykövete Izrael állam megalakulása ellen szavazott. Amikor Izrael a vétó ellenére is megalakíthatta önálló államát, a brit katonatisztek az arab csapatokat totális katonai támadásra vezették, hogy megsemmisítsék az újszülött államot. E bánásmód nyomán Nagy-Britannia befolyása és presztízse jelentősen megfogyatkozott.

 

                 Adolf Hitler

   A római katolikus egyház egyik szellemi vezetőjeként kijelentette:

- Minden egyes zsidó szívében egy áruló vére folyik.

- Egy 7 évnél idősebb zsidó gyereket a szülei akarata ellenére is meg lehet keresztelni.

- Keresztény nem állhat egy zsidó szolgálatában.

- Keresztény nő nem nevelhet zsidó gyereket; ez egyenesen botránynak számítana az egyház szem-

  pontjából; azzal lenne egyenlő, ha az ördögöt a Szentlélekkel hoznánk kapcs.ba.

- Egy keresztény nem ehet együtt zsidókkal.

- A zsidókat még imában is "hitszegőkként" szabad emlegetni.

- A zsidók ne katonáskodjanak; legyenek ruhaárusok, rongykereskedők, házalók v. pénzkölcsönzők.

 

 Hitler belépett az örökkévalóságba, és ott végső bírájaként egy Názáreti Jézus nevű rabbival találk.tt!

 

                                                                                                                                 

                Sztálin és a zsidók

  Amikor Sztálin hat.ra került, nem felejtette el, hogy legnagyobb riválisa egy zsidó volt: Leon Trockij született Lev Davidovics Bronstein. 1953 elején Sztálin titkosrendőrsége letartóztatott 9 "terrorista doktort", akik közül 6-an zsidók voltak, és szovjet vezetők meggyilkolását célzó összeesküvéssel vádolták őket, ami kitaláció volt. Sztálin terve: az orosz doktorokat bíróság elé idézik, elítélik és Moszkvában felakasztják. Ezután 3 napon át "spontán zavargások" zajlanak a zsidók ellen. Ekkor a korm. közbelép, hogy elkülönítse a zsidókat az orosz néptől, és Szibériába szállítják őket. A foglyok kétharmada azonban nem ér oda, mert a feldühödött orosz nép" útközben megöli őket. Az öldöklést túlélő egyharmad azután gyorsan elpusztul a kényszermunkatáborokban.

   A 9 doktor kivégzéséig már csak pár nap volt hátra, amikor Sztálin márc 15.-én szívrohamot kapott.  Ápr. 3.-án a Pravda bejelentette, hogy a 9 doktort felmentették és szabadon bocsátották.

  "Isten időzítései időnként hátborzongatóan pontosak."

   Isten nem engedi, hogy bántsák a szeme fényét!

 

 

                                    A  ZSIDÓSÁG  KERESZTRE  FESZÍTÉSE

 

    Először az egyp.iak fogták őket rabszolgaságra => asszírok deportálták => babilóniak /Nabuk./ hurcolták el => Hámán szervezett ellenük faji tisztogatást => római elnyomás.

   Ezután a zsidók keresztre feszítése kezdődött a korai egyházatyák pulpitus-propagandájával:

Cezárai Euszébiosz, Cirill, Aranyszájú Szent János, Szent Ágoston, Origenész, Justinus, Jeromos..

Hatalmas zsidóellenes kampányt indítottak, úgy állítván be Izrael fiait, mint  "Krisztus-gyilkosok, járványok terjesztői, démonok, az ördög gyermekei, vérszomjas pog.ok, akik Júdáshoz hasonlóan szüntelenül a gonoszságon fáradoznak."

   Az egyházatyák egyszerűen csak Júdásoknak nevezték a hitszegőket. I: Gelasius pápa (492-96):

 "A Bibliában az egészt gyakran a részről nevezik el; ahogy Júdást ördögnek nevezik és az ördög munkatársának, ez a név jól ráillik az egész fajra."

   Hogyan lehetne elfelejtkezni arról, hogy maga Jézus is zsidó volt? Hogy az apostolok is zsidók voltak? Amikor "az egész fajt" kárhoztatták, az egyházatyák kárhoztatták az apostolokat is, sőt magát a Megváltót, akit imádtak!

 

                    Az "Aranyszájú"

         A keresztények zsidók elleni gyűlöletének dühödt mérge Aranyszájú Szt. János fellépésével (345-407) érte el szomorú csúcspontját, akit "aranyszájú püspökként" emlegettek. Elsők között volt, aki a zsidókat "Krisztus gyilkosainak" bélyegezte. Szerinte ezért "nincs engesztelés, bűnbocsánat.. Isten gyűlöli a zsidókat és mindig is gyűlölte őket.... Én is gyűlölöm a zsidókat, mert a Törv. meggyalázói."

  A vallásos hiedelem mély érzelmeket generál, amik olyan csel.re indítják az embert, amelyek alátámasztják az alapvető hiedelmet. Egyes templomokban éves szokássá vált, hogy húsvétkor berángattak egy zsidót a templomba, és az oltár előtt felpofozták, volt hogy meg is ölték.

   A gyűlöletnek ehhez hasonló áradata kísérte végig az egész középkort.

 

                                         A KERESZTES  HADJÁRATOK

 

     A keresztes vitézek alkalmi katonák voltak, akik a búcsúként v. bűnbocsánatként ismert pápai védelem takarója alatt tevékenykedtek. Nemcsak bűneik bocsánatát ígérték meg nekik, hanem adósságaik elrendezését is. Extra ajándékként megengedték nekik, hogy útban oda - és visszafelé kifoszthatták a zsidókat.

   Az 1. ker.s hadjáratkor = 3 hónap: 12 000 zsidót mészároltak le. Nemcsak a Szentfölön pusztí-

tottak, hanem országonként is : Sp.o - II. Orbán pápa - a"keresztes"  nemesek esküjüket itt is tejesíthetik

                                                            

                                           A IV: LATERÁNI  ZSINAT

 

   1215.nov.  Róma - III: Ince pápa  hívta össze.: Milyen legyen a keresztények és a zsidók közötti hivatalos kapcs.? = évszázadokra meghat.ta a római egyház magatartását.

  - minden zsidó viseljen megkülönböztető "zsidó jelvényt". és " minden időben viseljenek megkül.tető öltözéket, ... mivel Mózes is elrendelte." = 4Móz 15:37-41.  készítsenek imakendőket, amit felnőtt férfiak viseljenek. A 13. születésnapjától egészen a keresztre feszítéséig Jézus is viselt ilyen imakendőt. Ezt az utasítást, szövegkörnyezetéből kiragadva, arra használták, hogy az egész zsidóságra - férfiakra és nőkre egyaránt - megkülönböztetésként kényszerítsék rá. Hitler hatalomra jutása után ennek a régi intézkedésnek nyomán rendelte el a Dávid-csillag viselését.

 

 - a zsidók ne viselhessenek közhivatalt.=> 1933. ápr. 7. a Harmadik Bir. : "A professzionális közszolg. helyreállításáról szóló törv." = jogalap: Németo.ban minden közszolgálati tisztségben tev.dő zsidót elbocsássanak állásából.

 

 - a zsidók fizessenek tizedet a római egyháznak, azért mert olyan földnek a birtokosai, amelyek korábban keresztények tulajdonában álltak.

 

   1555. az egyház hivatalosan is bevezette a gettórendszert  a zsidóknak a keresztényektől elkülönülten kellett élniük. VIII: Kelemen pápa idején a zsidó üldözés a pápai pol.részévé vált.

 

                                         A  SPANYOL  INKVIZÍCIÓ

 

    1235. arles-i zsinat - bevezette, hogy minden zsidó köteles a ruháján sárga kör alakú foltot viselni.

 1391. véres mészárlások kezdődtek orsz. szerte. Zsidók ezrei tértek át a ker. hitre, hogy megmeneküljenek, de gyanakvással nézték a spanyolok ezeket s conversiókat. Ezeknek a szerencsétleneknek egyik oldalról - a judaizmus árulóiként - a zsidók gyűlöletével, másrészt az egyház megvetésével kellett szembenézniük. Az áttérteket semmilyen módszerrel nem tudták elszakítani a judaizmustól.

    Izabelle kir.nőnek férjével, Ferdinánddal együtt 3 nyomasztó problémával kellett szembenézniük:

  - az államvallás megerősítése és a vallási egység megteremtése <>muzulmánok és a zsidók nem akartak a kereszténységre áttérni; - féltek, hogy a színleg áttértek megfertőzik a ker. hitet.  - sok zsidó beházasodott sp. családokba, és nagy anyagi erőre + magas társ. pozíciókra tettek szert.

  1474. Izabella ült kasztília trónjára, 1479. Ferdinánd Aragónia kir.a. Egyesíteni akarták a két bir.t, ezért arra kérték IV. Sixtus pápát, hogy létrehozhassák a fő inkvizítor hivatalát = Fray Tamás de Torquema lett . 4 hónapot hagytak a zsidóságnak: elmennek az orsz.ból, v. áttérnek. 160 000 - 400 000 fő - akik elhagyták Sp. orsz.t - kb. 50 000 maradt. Embertelen tortúrák következtek Krisztus nevében.

 

 

                                           A  REFORMÁCIÓ  ELŐÍTÉLETEI

 

    Luther zsidók iránt érzett gyűlöletét " fölerősítette intellektuális önteltsége, mely erős hittel párosult, és ez a kettő ahhoz a rendíthetetlen meggyőződéshez vezetett, hogy bárki, aki nem ért egyet vele, a Szent Szellem megátalkodott ellensége, aki szándékosan bezárja a szemét az igazság előtt."( Dean Inge)  Luther - aki v.mikor úgy írt a zsidókról, hogy "mi idegenek és örökbefogadottak vagyunk, ők pedig vérrokonai, unokatestvérei és fivérei Urunknak." - 180 fokot vált.tt véleményén, amikor Izrael fiai nem tértek át az ő megreformált kereszténységére sem, és nem lettek partnerei a római egyház ellen indított támadásában. "Krisztus összes vérrokona a pokol tüzében ég, és erre rá is szolgáltak, ahogy azt saját - Pilátusnak mondott - szavaikkal is kifejezték.

  Leggonoszabb és leggyűlölködőbb kijelentései "A zsidókról és hazugságaikról " c. traktusában írja:

                                                                  

   "Tudjátok meg keresztények, hogy nincs nagyobb ellenségetek, mint a zsidók."  A zsidóság rabszolgaságba döntéséért száll síkra, mondván, hogy azok az ördög gyermekei, és soha nem szabad hozzáérniük egy ker. kezéhez. Követelte: a zsinagógákat égessék földig, könyveiket pusztítsák el, , otthonaikat rombolják le, vagyonukat kobozzák el, a rabbiknak tiltsák meg, hogy tanítsanak, és "Vágják ki a nyelvüket a torkukból".

   "Ha pedig attól tartanánk, hogy árthatnak nekünk és feleségeinknek, gyermekeinknek, ...., akkor alkalmazzuk az eszességet ( a kiűzést ), mint más nemzetek....vessünk számot mindazzal, amit eddig erőszakkal kicsikartak tőlünk, és miután igazságosan megosztoztunk, űzzük ki őket az orsz.ból örökre.    összegzésül kedves hercegek és nemesek, akiknek zsidók élnek a birtokaitokon , ha az én tanácsom nem tetszik nektek, akkor találjatok ki jobbat, hogy ti és mi végre megszabadulhassunk ettől az elviselhetetlen ördögi tehertől - a zsidóktól."

    Két nappal azután, hogy ezeket leírta, Luther Márton meghalt.

   Adolf Hitlernek nagyon tetszett Luther teológiája. Az ő náci gyilkoló gépezete azt bizonyította, hogy "megfelelő hangsúlyt helyeznek a tört.i folytonosságukra, amikor 1938 nov.ben bejelentették első nagyszabású náci programjukat, amely esemény egyúttal kegyes megemlékezés is volt Luther születésnapjáról."

 

(folyt. köv.)

friss szél Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233673

Látok hasonlóságot abban, ahogy Isten elhívott, kihívott embereket, mint pl N. Sándort is a katolikus rendszerből, (és a külföldieket is), ahogyan elszakította Izrael 10 törzsét a kettőtől.

 

A következőkre jutottam:

 

1Kir11-12; - A Kegyelem – hit korszak előképe   

 

Júdeában, Jeruzsálemben volt a Templom, a papság, a Léviták, Júda törzse = Dávid szövétneke....minden feltétel a Törvény betartásához.

 

Az északi királyságban pedig a 10 törzs!

Jeroboám „lemásolta” a jeruzsálemi istentiszteletet, ünnepeket: aranyborjú, álpapság, áldozatok, ünnepek, mert nem bízott Istenben, az ígéretében, hanem azt gondolta szívében, hogy ezek tartják meg a népet mellette!

De nem!

Isten mikor ígéretet tett, nem mondott semmi olyat, hogy kell a Templom, a papság…ahhoz, hogy a nép Jeroboám királysága alatt maradjon.

Azt mondta: „Neked adom a 10 részt!”

Ebben nem volt pap, lévita, semmi ilyesmi és mégis!

Isten az, Aki összetart, ott tart, ahová rendel, az Ő Személye, Szava, nem a szertartások, külsőségek, törvények!

Sőt!

Jeroboám még békülni is akart Roboámmal, egyezkedni, holott az Úr Szava világos volt: „Elszakítom…neked adom!”

CSAK AZ ÚRBAN BÍZNI! SZAVÁBAN!

 

Érdekes, Jeroboám, a kevesen, amikor Salamon királysága, hatalma alatt volt, emberi alávetettségben, akkor hűséges tudott lenni József házán, amit rábízott a király, de amikor ő került királyságra, és felette „csak” az Úr volt, akkor elbizonytalanodott!

Megnőtt a hatalma, a felelőssége, a rábízottak száma és ez megriasztotta!

Gyenge volt, félt, és fellázadt, és súlyos bűnbe esett és belevitte a népet is magával! Hitetlenkedett!

UTÁNZOTT!

NEM SZABAD!

CSAK AZT TENNI, AMIT AZ ÚR MOND!

Ő A MEGTARTÓ!

A Törvény nélkül megtartotta volna őket az Úr: Templom, áldozatok, ünnepek, stb. nélkül, mert nem lehet megtartani a Törvényt Templom nélkül, papság nélkül!

 

MA sem!!

Ez a hit korszaka lett volna Izrael = a 10 törzs életében!

 

Nem azt mondta az Úr: „Ja, tényleg, nincs itt a Templom, az oltár, a papság, akkor jó lesz ez a másik, meg álpapok, meg minden, hiszen nem tehettek róla…és látom, engedelmeskedni akartok a Törvényemnek és az csak így megy, na, jó lesz így is!”

NEM!

NEM!

Meg kellett volna várni Ő mit határoz ez ügyben!

Hogyan rendelkezik, nem önkéntesekkel megoldani azt, amit elhívottakkal, felkentekkel kell! Ez bizony büntetést von maga után!

Veszteg kell maradni és várni megadással az Úrra!

 

„Megtart téged az Úr, mert Őt tartod úrnak az életedben!”

 

 

Szóval úgy látom, hogy Sándor, és a többiek, a nagy reformerek is, nem tudtak/mertek/akartak igazán, teljesen elszakadni a "mintától", a rendszertől, a gyökerektől, hanem csak valami megreformálást akartak, amit Isten nem akart, és nem akar.

Ezért aztán egy kicsi innen, egykicsi onnan, katolicizmus, judaizmus... és balgatagokká váltak, mint a galaták...

 

Előzmény: Törölt nick (233671)
Kútásóóó Creative Commons License 2019.07.10 0 0 233672

A hitgyüli eljuttatott a hitnek arra a szintjére amire eltudott. A kijelentés azon a szintjére, ami volt neki, de  ha azért menne oda az ember hogy még nagyobb hitre, még nagyobb dicsőségre, még nagyobb erőre még több ajándékra a szentség még nagyobb fokára eljusson (ami normális kívánsága egy olyan hívőnek, aki még él.)

 

Az a baj, hogy a hitgyüliben mindent el kell fogyasztani, amit csak eléd tesznek nem szeretik ha a  "mikor a gyerek válogatós vagy finnyás".

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Prisztcilla (233669)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 0 0 233671

 hogy közvetítők nélkül keressük az Urat

 

Ezt úgy érted, gyülekezet, pásztor nélkül? Csakis egyedül, az Ige tanulmányozása, és a Szent Szellem vezetése által?

Nem vitatkozok, hiszen bennem is vannak ilyen, ehhez hasonló gondolatok, viszont az elmúlt két évezredben mindig beszél az egyháztörténelem gyülekezetekről.

A testvéri közösség, után vágyódó ujjászületett, közvetítők nélkük az Urat kereső testvérek hogyan éljék meg közösségi igényüket?? Mert azért vannak testvéri kapcsolatok, amik igencsak kialakultak az elmúlt időben. 

Tehát emiatt kérdéses előttem, hogy hogyan lehet megvalósítani a pásztor, és közösségbe való járás nélküli Isten keresést.

Nyilvánvaló az olyan eset, ha valaki akadályoztatva van betegsége által, a távolság által, egyéb akadály, közlekedés, felemás iga stb. által.

Az egyéni Istenkeresésnek akkor is meg kell lennie, ha valaki gyülekezetbe jár, hiszen amennyiben elmulassza, vallásossá válhat, vagy csecsemőkorban maradhat az illető. Egyik sem jó. Most akkor hogyan tovább, merre, hogy egy keresztény ne egy helyben toporgjon, miközben keresi az Urat, bizonyságot tesz a környezetének, igyekszik keresni az Úr akaratát, de még nem érzi magát sínen?

 

Előzmény: Prisztcilla (233669)
almakk Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233670

MÉG CSAK FÉLÚTON JÁRSZ. 

Előzmény: Prisztcilla (233669)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233669

Mindenkinek meg van a személyes felelőssége abban, ha egy ilyen rendszerben részt vesz. Nekem is meg volt. Éppen ezért lélekben és szellemben is kell kijönni belőle, nem csak fizikailag. Ennek egyetlen módja, hogy közvetítők nélkül keressük az Urat és megbocsátunk a Sándor féle hamis atyafiaknak, bármilyen nehéz is.

Imádkozzunk, olvassuk az igét és bízunk Isten szeretetében és kegyelmében.

Előzmény: Kútásóóó (233665)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233668

"és semmmi jót sem talál benne"

Mindenben lehet jót találni még a RKE-ban is. Attól függ, hogy Isten szerinti jót vagy emberi kegyesség szerinti jót keresünk. A HGy-ben az ott lévő, valóban újjászületett testvérek a jók. Semmi más. Mára a HGy mint szervezet eljutott a szellemi rekatolizáció küszöbére. Szinte hihetetlen, de egy olyan pápát hívtok Istentől jövőnek és nagy szolgálónak, aki testestől lelkestől, életében és halálában is Szűz Máriának ajánlotta magát, még a halálos ágyán is őt hívta. Sőt az egész Egyházat Máriának ajánlotta.

Egy olyan szolgálót csodáltok (BH) aki a fenti pápáról így nyilatkozott:

 

"II. János Pál pápasága alatt milliókat vezetett Jézus Krisztushoz.

Úgy hiszem, hogy Isten Szellemének a földön valaha megtapasztalt legnagyobb kiáradásában veszünk részt. A szellemi éhség, amit itt látok Rómában és másutt a világon, hatalmas lehetőséget kínál az egyház számára. Az emberek éhesek és keresnek. Nekünk keresztényeknek az a feladatunk, hogy megmutassuk nekik az utat. Hogy Jézus a válasz. Milyen csodálatos nap ez! Bámulatos…! A Mindenható Isten úgy rendelte, hogy új pápa lépjen a színre – pontosan akkor, amikor a világ olyan nagy bajban van. Az emberek rettegnek a jövőtől. Atomháborúról beszélnek mindenütt. Háborúk itt is, ott is, és nagy problémák. Miért pont most történik ez? Miért döntött Isten úgy, hogy most hívja magához a pápát? Ennek oka van. Azért imádkozom, hogy a Mindenható Isten hozza el Isten új hullámát az egyház számára.”

 

Attól veszitek a kenetet, aki maga is a RKE hagyományait követve, egy halottól nyert erőt, kenetet.

 

Szerintem a HGy-ben szellemi értelemben lekapcsolták a villanyt.

Isten óvja az ott lévő testvéreinket.

Előzmény: puntooo (233664)
Kútásóóó Creative Commons License 2019.07.10 0 0 233667

Semmi sem tökéletes az Úron kívül, így természetesen a HGy sem az. -De aki ördöginek ítéli, és semmmi jót sem talál benne, az valójában a diabolikus személy. Esetleg "csak" lelki beteg. 

 

 

Amikor Luther a Katolikusoknak kimondta az igazságot szakadások jöttek létre és állítólag 4 millió keresztény hallt meg az ezt követő zavargásokban, mégis pozitív történelmi alaknak tartják őt a protestánsok (gondolom a kik már a föld alatt vannak miatt azok nem...)

 

Az igazság kimondása mindig jó, de Amikor Luther a zsidóknak mondta meg az igazságot, később a pogromokban még több millió volt a halálos áldozat  későbbi évek során.

 

 

Na mármost, ha a kereszténységről ki lehetett mondani az Igazságot, még amikor hatalmon voltak akkor és  a zsidókról is ki lehetett mondani, akkor a Hit gyülekezetéről miért ne lehetne?

 

Ki lehet, de nyilván ez is áldozattal járó és mérlegelendő, hogy megéri-e ez?

 

 

 

 

Előzmény: puntooo (233664)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233666

Az a baj, hogy nalatok valoban sok hamis tanitas keveredik az igazzal. Tisztaban vagyok vele, hogy nem mindenki veszi be a hamisat, es a kozosseg kedveert jarnak, de sokakat el is hitettek. 

Előzmény: puntooo (233664)
Kútásóóó Creative Commons License 2019.07.10 0 0 233665

"Ez a szabadulás kulcsa..."

 

 

Ilyen egyszerű  lenne a dolog?

 

Vagyis, az történt hogy boldogan éltünk, mind addig, amíg meg nem ismertük Sándort és a gyülekezetet és onnantól kezdődtek el a bajok.

Amikor meg kisodródtunk belőle, újra minden jó lett és tökéletes?

Vagyis amióta nem vagyunk a Sándor hatása alatt, eljött volna az Isten Országa?

 

Vagyis; Vakok látnak, sánták járnak és a szegényeknek az evangélium hirdettetik valahol kellő távolságban Sándoréktól?

 

 

Szerintem nem ilyen egyszerű a dolog, hanem inkább amit szellemben kezdtünk el, testben fogjuk befejezni, ha így folytatjuk, de  csak, ha így folytatjuk,  eddig is azért már elértünk valameddig. 

De ne folytassuk így, csak valahogy elfogott a "fogás"...

 

 

 

 

Előzmény: hiddenstone (233663)
puntooo Creative Commons License 2019.07.10 -1 1 233664

Semmi sem tökéletes az Úron kívül, így természetesen a HGy sem az. -De aki ördöginek ítéli, és semmmi jót sem talál benne, az valójában a diabolikus személy. Esetleg "csak" lelki beteg. 

(Megjegyzés: A Rágalmazó vádiratát terjeszteni is bűnrészesség.)

Előzmény: hiddenstone (233663)
hiddenstone Creative Commons License 2019.07.09 -1 1 233663

Egy olyan ember véleménye, aki már a kezdeteknél tűzközelben volt.:

 

 

...a Hit Gyülekezete és Németh Sándor nem elhajlott, hanem mindig is ilyen volt.

Az "elhajlás" elmélet nincs összhangban a Bibliával. A Biblia szerint minden mag és minden fa a maga gyümölcsét termi meg. A rossz magból nem lesz időközben jó fa, és fordítva, a jó magból való jó fa nem hajlik el egy idő után.

Ez nem azt jelenti, hogy bárkinek ne lehetnének tévedései, hibái, bűnei, de végeredményben és alapjaiban a jó magból jó fának, a jó fából jó gyümölcsöknek kell származni. Amit a P. nagyon helyesen és nagyon pontosan leírt a gyülekezeti felépítésről, vezetési módszerekről, gyülekezeti működésről, az alapjaiban kérdőjelezi meg ennek a közösségnek az igei, bibliai alapjait. Ez pedig kezdettől fogva így volt.

Aki nem hiszi, az gondoljon csak az alapokra, a kezdetekre, a Tallér történetre.

Akinek olyan élményei vannak, hogy régen nem így volt, az nem volt az ismeretek birtokában.

 

Németh kezdetben is ilyen volt, ő egyetlen dologban hasonlít Istenre, hogy hozzá a változás árnyéka nem fér. Ember esetében azonban ez nem egy dicsőség, nem egy érdem. Ez azt jelenti, hogy évtizedek alatt meg sem érintette az Ige.

Már az illegalitás idejében is ugyanolyan kavarásokat folytatott, mint azóta is mindig. Ugyanúgy verte a szolgatársait, ugyanúgy uralkodott felettük, a pénzzel ugyanúgy bánt. Ugyanúgy a törvényt hirdette az új szövetség, a kegyelem, a hitből való megigazulás helyett. Ugyanúgy a megfélemlítés volt az eszköze. Az anyagi visszaélés egyértelmű a Biblia tanításában. Vagy az Úrnak szolgáltok, vagy a Mammonnak. Nem lehet ezt a két urat egyszerre szolgálni.

Az a tetemes vagyon, amit Németh felhalmozott, lopás, mert lelkészi fizetésből ekkora vagyont nem lehet felhalmozni. Meg kell nézni, hogy a közösség pénzén szerzett vagyon, ingatlanok, egyebek, ma milyen offshore cégek nevén vannak, és kik az offshore cégek tulajdonosai. Ha a Németh család tagjai, akkor az sima egyszerű bűncselekmény is, az lopás. Ez a kettő kizárja egymást.

 

Azok az ellenvetések, hogy a sok megtérő az ő gyümölcse, alapvető tévedések. Azok az Ige gyümölcsei. Az Ige hullik a szívbe, mint jó talajba, mindegy, hogy ki prédikálja. Amikor még voltak "kijelentések", akkoriban Németh felesége fordította az amerikai tanításokat, azokat adta Németh elő. Még azokat is "lopta". Ma már magára támaszkodik, úgy tűnik, mert csak handabanda és közhelyek puffogtatása zajlik, ami ráragadt. Beszéljetek régebbiekkel, akik megmondhatják, hogy a HGY és Németh korábban is ugyanilyen volt, én is megkérdeztem nálam régebbieket, azok is azt mondták, hogy az ő idejükben is ugyanilyen volt. Szerintem téves megközelítés, hogy Németh jól indult, aztán elhajlott.

Ez az ember soha életében nem fogadta el az igazi evangéliumot, mert azt a mai napig tagadja, és az ószövetséget hirdeti, ha megtartod a törvényt, és a halálod pillanatában nem vagy éppen bűnös, akkor üdvözülsz. Ez eretnekség, ehhez nem kell Megváltó, nem kell engesztelő áldozat. Ez a Biblia teljes félreértése.

Aztán az átokról és áldásról szóló Derek Prince tanítások, amik ugyanolyan tévedések, mint az általuk indított Tanítványság mozgalom, a szellemi harcnak nevezett fekete mágia, átkozódás, a politikai tevékenység, eljutva egészen a fasiszták támogatásáig, a politikai katolicizmusig, mert most az fizet jobban, mind cáfolják ennek az embernek és a vallási magánvállalkozásának, lelki terrorral irányított szervezetének bibliai alapjait. Felejtsétek el, hogy ez az ember valaha is Isten embere lett volna.

 

 

Ez a szabadulás kulcsa, az ezzel való varázslás a rabság gyökere. Ezt ki kell vágni a szívből, mert különben soha nem szabadultok meg, és soha nem tudtok Istennel egy felszabadult jó kapcsolatban lenni. Csak az Urat imádd, nincs közvetítő, nincs Isten embere bálvány. Egyébként meg fussatok ki Babilonból, és ne vigyétek magatokkal Babilont. Az "elhajlás" teóriában még benne van Babilon.

 

... Szerény véleményem szerint az előre jutás az lesz, amikor nem mint elhajló egyházzal foglalkoztok a Hit Gyülekezetével, mint amit gyógyítani kell, vagy lehet, hanem szembenéztek azzal, hogy ez a gyökereiben egy hamisítvány, rossz a mag, ez nem egyház, a vezetője egy képesítés nélküli állelkész, aki visszaél a hívőkkel, eladja őket kilóra hol ennek, hol annak, hogy rá szavazzanak, gyűlölet a kovász, nem a szeretet.

Németh egy közönséges hazudozó, uszító, mocskolódó és rágalmazó ember. Az ellenem indított lejárató kampány, náci fajelmélet, ügynökvád, mindent elmond erről az emberről. Egy jobb érzésű ateistának a nyomába sem léphet. A bűnös pogány világ morális szintjét nem üti meg. Így kell tekinteni rá, így kell viszonyulni hozzá, le kell rombolni a bálványt minden volt hitesnek, különben soha az életben nem lesz szabad ember. Ez ördögi. A Biblia elég világosan eligazít ebben...." (B.L.)

 

Előzmény: friss szél (233656)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.09 -1 2 233662

Dehogy eloitelet, hat klasszikus virtue signalling, amit csinaltal! Ugyan  nem vagyok pasztor, de nem leszek nema eb, a kedvedert sem.

Akivel vitazhattam volna az ilyen kenyes kerdesrol, mint megfutamodott. Nem mondhatom, hogy nyertem a vitaban, mert meglogtak elole. Ha te ugy erzed, igazad van, nagyon szivesen megbeszelem veled valahol.

 

Ezt irtad: Jó lenne abbahagyni a zsidók fikázását és inkább magunkba nézni. Nem azért, mert jobbak, mint mi, hanem mert mi sem vagyunk jobbak, mint ők.

 

Ez ugyanaz, amikor Benny Hinn hamis predikator es szelhamos eloadasa elott nehany kereszteny alldogalt a jardan a parkolonal, es kerlelte az embereket, ne hallgassanak BH-re, ne adjak oda keves penzuket, nem lesz belole bovolkodes, sem gyogyulas, es azzal vagtak vissza jo kereszteny emberek, hogy inkabb torodjenek a gerendaval a sajat szemukben, ne Benny Hinnebol akarjak eltavolitani a szalkat.

Előzmény: menora (233641)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233661

Nem tudom. En nem Pesten tertem meg, es amikor felcipeltek, nem volt ram nagy hatassal, majd elaludtam. Mar az elejetol (mar ami nekem az eleje volt) voltak hamis tanitasok, csak akkor meg nem tudtam megitelni. Meg tevedni is lehet, nem tokeletessegrol beszelek. Judit forditott angolrol tanitasokat, mar akkor elindultak egy iranyba. Ki tudja, lehet, Sandor az ugynok, nem Bartus :)

Előzmény: friss szél (233659)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!