Keresés

Részletes keresés

borzimorzi Creative Commons License 2003.11.27 0 0 2
Jézus, ez a vég! Már az alanyt és az állítmányt se tudom egyeztetni!?

... kihívást jelenthetünk nekik.
és: ... aki belőlük gazdagodott meg...

Ó, mamám, megyek aludni...

Csót az egész esetleg erre járó bélgamációnak:
b

Előzmény: borzimorzi (1)
borzimorzi Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1
Kedves Alan Shearer!

Szvsz klasszikus eset ez arra, amikor valakinek épp azért nem célszerű igazat adni, mert nagyon is nyilvánvalóan igaza van... Miért? Ezért: "... támogatta az EU országok közötti kapcsolatokat, hogy az USA-val szemben létrejöjjön egy hatalmas rivális blokk." A jelenlegi egypólusú világban ugyanis nem célszerű felhívni a figyelmet arra, hogy Európa a másik potenciális pólus. Az USA jelenlegi vezetője mániákusan gyűjti az ellenségeket. Ezt már bővebben kifejtettem egy másik topikban, úgyhogy most hagyom. Szvsz ez nagyon sajnálatos, mivel az összes bornírtságukkal együtt is szeretem az amcsikat. Fiatal nemzet és a legszerencsésebb nemzet. Viszont következetesen iszonyat figurákat választ elnöknek és lassan oda jutunk, hogy ennyi erővel akár egy csimpánzra is bízhatnák azt a bizonyos táskát a piros gombbal...

Akárhogy is, nem kell az útjukba állni, mert veszélyesek. Még a látszatát is el kell kerülni annak, hogy kihívást jelenthetünk neki. Európának még legalább 30 év, amíg összekaparja magát. Gazdaságilag sem épp fényes, katonailag pedig közel nulla. Ilyenkor pedig lapítani kell és nem ugrálni. Ha az amcsikat Isten azzal akarja büntetni 200 év mázlisorozata után, hogy rájuk szakasztja a háborút, azt úgysem tudjuk megakadályozni. Ha így folytatják, legközelebb a kínaiakba kötnek bele. Már kétszer is közel voltak hozzá. Egyszer, amikor a belgrádi követségüket lebombázták, másodszor, mikor bepofátlankodtak a légterükbe és még nekik állt feljebb. Nem biztos, hogy harmadszorra is megússzák, sajnos. Ráadásul a kínaiakban például épp olyan ellenséget fognának ki, akik belőlük gazdagodtak meg... Nem tudom, csak reménykedem, hogy megússzák és megússzuk. Abban viszont biztos vagyok, hogy Európának ebből ki kell maradnia. Az USA is úgy lett szuperhatalom, hogy a többi potenciális nagyhatalmak előbb szépen hidegre tették egymást. Ez a bevált recept Európa számára is irányadó. De csak akkor lehet megvalósítani, ha elég szorgalmasan lapulunk, gyűjtögetünk és erősödünk még pár évtizedig...

Csót:
b

P.S.: Arról a Shearer-ről nevezted el magad? Hát, igen, ahol még van foci, ott ilyen tökös legények is teremnek, mint ez a Livingstone...

Előzmény: Alan Shearer (-)
KovA Creative Commons License 2003.11.27 0 0 0
Nem, Bush csak a legnagyobb veszely 4 evente cserelheto alarca.
Előzmény: Alan Shearer (-)
Alan Shearer Creative Commons License 2003.11.27 0 0 topiknyitó

Livingstone: Bush a legnagyobb veszély a földgolyón

Ken Livingstone, London polgármestere élesen támadta George W. Bush amerikai elnököt. Kijelentette, hogy "a legnagyobb fenyegetést jelenti a planéta életére. Akkora fenyegetést, amilyent valószínűleg még sosem láttunk".
E provokatív kijelentés Bush Londonba érkezésének estéjén hangzott el, és komoly gondot okozhat a miniszterelnöknek. A kijelentést az is érdekessé teszi, hogy most folynak a tárgyalások Livingstone visszavétele ügyében, akit öt évre kizártak a Munkáspártból.
Sok nézeteltérése volt a kormánnyal, de ezek nagy részét már tisztázta. Ám legerősebb megjegyzéseit eddig tartalékolta, és most mondta el a The Ecologist folyóiratnak adott interjúban.
Az elnök három napra tervezett látogatása pénteken csúcsosodott ki Blair miniszterelnök választókerületének meglátogatásában (Sedgefield). A látogatás ellen igen sokan és több esetben tüntettek, elítélve Bush
külpolitikáját. Livingstone kitörése lett mégis a legrangosabb és a legnyíltabb bírálat. Livingstone Kaliforniába látogatott Húsvét táján. Erre emlékeztetett most. Ott elítélték, mert kijelentette, hogy "..ez Amerika legkorruptabb és legrasszistább kormánya 80 év óta." "Akkor néhány újságíró megkérdezte, hogy mondhatok ilyet Bush elnökről? Nos, azt hiszem, hogy akkor nagyon óvatosan nyilatkoztam. Most az a véleményem, hogy Bush a legnagyobb veszélyt jelenti a földgolyón. Akkora fenyegetést, amilyent valószínűleg még sosem láttunk. Az általa kezdeményezett politika kihalásra fognak ítélni minket."
Holnap "békepartit" rendez Livingstone a Polgármesteri Hivatalban. Háborúellenes csoportok kaptak meghívást a partira. "Én nem ismerem el formálisan George Busht, mert nem volt hivatalosan megválasztva. Ezért rendezünk alternatív fogadást. Mindenki eljöhet, aki nem George Bush" - nyilatkozta a polgármester.
Elmondta, csak azért támogatta az EU országok közötti kapcsolatokat, hogy az USA-val szemben létrejöjjön egy hatalmas rivális blokk. "Az amerikai terv mindent elsöpör maga elől, pedig nem tökéletes. Az EU jobb környezetvédelmi kérdésekben. Ez a kapitalizmusnak egy kevésbé ragadozó formája."
A polgármester elmondta, a Munkáspárt 1997-es választási nyilatkozatát "ócska fogásnak tekintette, amellyel azért álltak elő, mert nem akarták elkedvetleníteni a Daily Mailt". Elképedtem mikor kiderült, hogy Blair komolyan gondolta," -mondta Livingstone.
Blairt értékelve elmondta, hogy semmi olyan nincs múltjában, ami radikalizálta volna. Nem érdekelték a nagy diákmozgalmak, a radikális kampányok. Nem avatkozott a politikába 1970-ig, amikor már túl voltunk a forró ponton. Így hát olyan 1968-as nyári generációs valakivel állunk szemben, aki abban nem vett részt." A gén-manipulált élelmiszerekről pedig az a véleménye, hogy ha a kormány mellőzi a közvéleményt, akkor jogszerűvé válik a polgári engedetlenségi mozgalom, amíg az nem erőszakos. A kormány jobban fél a szavazó urnáktól, mint a békés tiltakozástól.
A polgármester megjegyzései éppen akkor dühítik fel a Downing Streetet, mikor azt vizsgálják, hogyan lehetne visszahozni a kizárt Livingstonet. Azért zárták ki, mert a 2000-es londoni polgármesteri választásokon függetlenként indult.

Independent News

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!