Az enyém még tökéletesen működik, csak a programtárcsát kéne szerintem megpucolni, nem akar video módba kapcsolni. Elég lomhának tűnik már szegényke, de még mindíg jó kis képeket lehet vele csinálni. :)
Segítséget szeretnék kérni a DX6490-esemhez. A probléma a következő: a vaku tartó kis műanyag pöcök valószínűleg letört,mivel a vakut nem lehet a helyére visszapattintani,hanem mindig ki van nyitva. Ezáltal a vaku nem mindig villan, néha fél órákat kell vele vacakolni,hogy észrevegye magát. Volt valakinek hasonló problémája, és ha igen,akkor tudna nekem egy jó szervízt ajánlani és egy hozzávetőleges árat mondani?
Végülis úgy oldottam meg a problémát, hogy vettem egy kártyaolvasót. Az a "megszokott" USB háttértárként jelenik meg mindenhol, és így már tudom kezelni a kártyán levő képeket és videókat. Azért még kipróbálom azt is, ami te mondtál. Köszönöm!
Köszönöm a tippet, de sajnos nekem SEHOL nem jelenik meg! :-(
Van egy olyan rész, hogy "Képolvasók és fényképezőgépek", de az tök üres. Elvileg ott lehetne "hozzáadni", mint hardvert, de a választható opciók között csak a Kodak DC 200, 210 és 215-ös szerepel.
A te gépedet nem ismerem, de a DX6490-es nem jelenik meg meghajtóként az XP-ben. Viszont megjelenik a Sajátgép alatt mint digitális képalkotó eszköz, vagy mifene, és onnan is át lehet másolni a képeket, nem kell hozzá az EasyShare program.
Jó estét! Elnézést, ha esetleg nem jó helyen teszem fel a kérdést, de nem találtam "megfelelő" topicot.
Nemrég vettem egy Kodak EasyShare ZD710-es gépet. A problémám az, hogy a Windows XP-m, mintha "nem látná" a gépet. Hiába csatolom hozzá, sem a Sajátgép hardverei között, sem a Total Commanderben nem jelenik meg külön meghajtóként. (Azt sem írja ki, hogy új USB háttértár van csatlakoztatva, pedig a régi fényképezőgépemnél mindig így működött.)
A képeket és videókat ugyan át tudom tenni a számítógépre az EasyShare programmal, de ennek eléggé "macerás" számomra a használata. (Néhány képet már sikerült elveszítenem az átvitel során. :-( ) A régi fényképezőgépemnél a Total Commanderrel sokkal egyszerűbb volt a másolás vagy áthelyezés.
Sajnos a Windows illesztőprogramjai között csak Kodak DC-s gépek voltak, más program pedig nincs. (A géphez kapott CD-n "csak" az EasyShare program van.)
Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan lehetne "láthatóvá" tenni a fényképezőgépet a Windows számára, hogy külön meghajtóként funkcionáljon?
Feltétlenül ragaszkodsz ahhoz, hogy eredeti KODAK legyen? Mert a lencsevédő kupakot egy vastagabb "cérna" tartja (gyári megoldásként annyi extrával, hogy a végtelenítése egy kis spéci műanyag elemmel van megoldva), a nyakba akasztásra pedig bármilyen, méteráru üzletben vagy sportboltban kapható heveder (kb. 1,5 cm széles) megteszi a megfelelő -ugyanott kapható- csatokkal. A heveder és a gép közötti kapcsolatot pedig egy kulcskarika :-) biztosítja. És ez gyári...
Sziasztok! Látom más is küzd a használati utasítás hiányos mivoltával... Gyári akksit ZD 750-ről van szó) csak külön lehet tölteni vagy azzal a 3V-s bemenettel is ami a gépen van? Valakinek esetleg létezik hozzá kibővített használati utasítás?
Sziasztok! Vettem egy easyshare Z812-t,és hozzá egy garnitura Energizer elemet,töltővel.Ezek után,egy üzletben azt mondták,hogy ez az áramforrás nem jó,a kodak gép csak kodak aksival szuperál!Mással kb.úgy működik,mintha az autóba mindíg csak 2000-ért tankolnánk.Igaz ami igaz,kb. 60 kép,és kifújt!Ez frankó,vagy csak eladni akarnak?Próbáltam a neten valami leírást kersni magyar nyelven,mert amit hozzá adtak,az egy fos!Alig több a semminél!A Kodak honlapja az ó-latintól a cherokiig minden nyelven elérhető,kivéve a Magyart!! Nagynehezen megtudtam hogy ki a magyarországi forgalmazó!Ott elárulták,hogy a cég(Kodak) nem is tervez ekkora formátumú fejlesztést,örülj,buta magyar,hogy megveheted!
A múlthéten elmentem a ketyeréért a szervízbe, és kaptam még egy infót. A gép nem működik az akksijáról, de külső táppal igen.
Mondjuk az macerás, mert csak szobában lenne használható, ugyanakkor, egy kis reményt ad, hogy meg lehet hackelni a gépet, hogy a saját akksiról levenni a naftát, és a tápcsatin beküldeni. Sufnituning lenne, de legalább működne -:)
Lehet eljátszok majd vele, ha találok megfelelő dugaszt a géphez, illetve lehet szétbontom, hogy belül lehessen elvezetni -:)
Hát igen, garancián túl nem érdemes elektronikát javíttatni. De talán akad majd valaki, aki mondjuk leejtette a gépét, vagy hasonló történt vele (remélem nem én leszek az, az enyém még OK).