Javaslom az itt érdeklődőknek, hogy ha rendelkeznek Facebook regisztrációval, keressék a Toyota Avensis T25 club Hungary és a Toyota Avensis Club Hungary oldalakat. Ott sokkal hamarabb választ lehet kapni a kérdésekre.
Szeretném a segítségeteket kérni,mert adott egy 2009-es t27 kombi. Az autó nem az enyém,én csak próbálok a tulajdonosnak segíteni. Elmondása alapján,remélem találkoztatok már a problémával,mely a következő: a légkondicionáló tekerő gombja olyan,hogy nagyon nehezen lehet beállítani. Ha,feltekert állapotban van,és ha lejjebb akarja venni a hőmérsékletet,akkor csak nagyon nehezen lehet beállítani a kívánt hőmérsékletre. Mert tekeri - tekeri,de olyan mintha el lenne kopva a panel mögött lévő szerkezet. Találkozott már valaki ezzel a problémával?
még új vagyok az Avensis társak között, ismerkedem az autóval. Két kérdés azonban máris van (biztosan lesz még több is később :) )
Avensis 2.0 D4D 2005 Lifback az autó,
1. Teletankoltam, mert a fed.comp. szerint 78 km -re elegendő üzemanyag volt már csak benne, a mutató pedig a 3. beosztásnál állt. Innen belekínoztam 48 liter gázolajat, többet nem engedett. A mutató maxon, a fed.comp. szerint 726 km a megtehető távolság. 5.1-5.2l -re áll be az átlag a fedélzeti szerint.
Kérdések: Nem 60 literes a tankja az autónak? Mennyit lehetne még menni vele, ha a Range alsó határát elérem? Hogyan lehet elérni azt, hogy a computer nem ~ 7.5 literes átlagfogyasztással számolja a RANGE -t? Reset, beállítás, bármi? Mennyi a tapasztalatok szerint a fogyasztása általában ezeknek az autóknak, mennyit megy egy tele tankkal?
2. A hátramenetbe kapcsolásnál nem világít a hátramenet lámpa, viszont mindkét hátsó lámpán csak sárga és piros lámpajelzések vannak. Nincs benne hátrameneti lámpa? A két kis alsó pirosat a hátsó ködlámpa kapcsoló kapcsolja... Ez elképzelhető, hogy így működik, vagy így kell működnie?
Letöltöttem a techstream programot a kinai clone interface-hez..., sikeresen.., sajnos óriási meglepetésemre pont az aktuális automat ., az Avensis 2.0d., 1Cd-F1V--T22-D4D-t egyáltalán nem találom a Toyota autólistában. Probáltam automata felismeréssel és alvázszámbeirással is ---ugy sem müködik semmi!!!
Rossz programot töltöttem le ? vagy mit bénázok???
Van egy 2000-es évjáratú Toyota Avensis autóm. Tegnap vettem észre, hogy nincs egyáltalán hátsó világítás. Az irányjelző működik. Valószínűleg a biztosíték ment ki.
Nem igazán értek hozzá, habár van kézikönyvem.
Meg tudná valaki mondani biztosan, hogy hol találom a biztosíték táblát?
Én a kézikönyv alapján kettőt látok. Egyet a motortérben és egyet a műszerfal alatt - habár ahhoz még nem tudtam hozzáférni.
Valaki meg tudná mondani, hogy milyen biztosítékot vegyek hozzá?
Azért kérdezem, mert akkor már az meglenne, mielőtt kiszedném és mindjárt be tudnám rakni az újat.
Sziasztok! T25 2,2d-CAT (177 le) avensisomnak van kartergáz szűrője? Ugyanis megevett nemrég 2 liter olajat,(Total 5-30), turbónak nincs nagy hangja, így karternyomás-emelkedésre tippelek. Köszi válaszotokat!
Sziasztok!
Lenne egy 2006-os 1.8 as avensisem.A motortérből menet közben valamint nagyobb fordulaton váltás közben kopogó hangot ad ki. terhelésnél szépen szól a motor.Környezetemben senki nem tudja mi lehet a baj de már nagyon bosszantó. Vezérlés most lett cserélve....olaj szintén. Félek megbontatni a blokkot...
Ha valaki tud esetleg ötletet adni nagyon szìvesen fogadom.
Köszönöm Zoli
Minket lebeszéltek a chip tuningról. A szerelő azt mondta hogy eléggé fel van már ez a motor húzva, ha kihoz belőle még pár lóerőt azt nem fogjuk észre venni!
Csak felesleges pénzkidobás lenne szerinte, de járj utána te is!
Gyenge és alacsony fordulaton nagyon lusta de cserébe sokat kibír!
Szia! Köszönöm a válaszod, igen sajnos nagyon fáradt, kicsit kiábrándultam belőle. Talán ha hazamegyek egy chiptuninggal próbálok rajta segíteni, Szekszárdon a Rigotecheseknél, profik. (Volt egy Lancia Kappám, 2.4 jtd azt nagyon szépen megoldották.) A Toyota előtt egy Mondeom volt, a 203 lovas, hát ez gőzmozdony ahhoz képest. Semmi nyomaték, semmi gyorsulás, egész egyszerűen egy kínszenvedés. Kár pedig nagyon szerethető lenne egy jó motorral. Tetszik, mert egyszerű mint az ék, semmi felesleges nincs benne. De az erő az nincs vele, sajnos.
Megtaláltam a linket a magyar nyelvű kezelési útmutatóhoz. :) Lenne más kérdésem. Ez az 1.8 benzines nekem nagyon lomhának tűnik. Más is így érzi? Nagyon nyomatékszegény, autópályán nem nagyon merek előzésbe kezdeni vele. Igaz előtte egy idős ember vezette és talán belustult de nekem akkor is furcsa. Ez tényleg ilyen vagy csak én vártam túl sokat?
Frissen vásárolt Avensisembe egy érintőképernyős cucc van (2011) toyota rádió-navi cd lejátszó stb. Tudna valaki egy magyar nyelvű használati útmutatót linkelni? Ez német holmi és nem találtam magyar opciót. Esetleg sd kártyával megoldható ez a probléma? Megköszönném előre is. Én nem találtam.
Azt szeretném megtudni, hogy toyota avensis 2 d4d be ha a porlasztokat megcserélem. Akkor lessz e gond belőle, mert úgy tudom a porlasztót nem lehet csak úgy cserélni. Választ előre is köszönöm.
Segítséget szeretnék kérni mert pici gondom lett. A jármű egy 2004.09-es Avensis Verso 2.0 D4D. Ma hazafelé kidobott egy hibakódot a P1251-et és először hintázott a motor ereje majd kigyulladt a VSC a CHECK E. és a TRC lámpa is és max. 30-al ment... Ez a háztól 500m-re történt így hazagurultam.leállítottam..újra gyujtás ..már csak a CHECK E. világított és ezt a hibakódot tudtam kiolvasni belőle.
Az olvastam hogy ez a turbó léptetőmotor probléma..viszont azt nem találom sehol, hogy hol és hogyan lehet ezt javítani vagy netán rendelni ..illetve mit is kell csinálni.