Keresés

Részletes keresés

Imi4 Creative Commons License 2021.09.08 0 0 69

Elég gyakori kérdés az interneten, hogy ingyenes vagy fizetős webtárhely. Erre a "helyes válasz", hogy weboldaltól függ. 

 

Az ingyenes tárhelyekben mindig vannak és lesznek korlátozások. A tárhely mérete és sebessége alacsonyabb, mint a fizetős szolgáltatásoké. A tárhely (szerverek) fenntartása pénzbe kerül. Már maga a szerver beszerzési költsége sem olcsó, ezt pedig el kell helyezni egy szerver terembe, kell hozzá áram meg gyors (legalább 1Gbit-es) internet. Meg a szervergép sem örökéletű, az 5 évnél régebbi hardvereket már cserélni kell. Tehát végső soron az ingyenes tárhely sem ingyenes, csak a szolgáltató valamilyen oknál fogva átvállalja a díját (úgy is mondhatnám, hogy ajándékba adja).

 

Sok szolgáltató azt csinálja, hogy ad egy "alap" tárhelyet (párszáz Mb-ot) ingyen. Ez azért éri meg nekik, mert így sokan megismerik, ha pedig egy weboldal később kinövi az ingyenes tárhely méretét, a leggyakrabban "házon belül" fizetnek elő nagyobb csomagra, márcsak azért is, mert akkor nem kell a weboldal költöztetésével bajlódni. Ha van kellő számú előfizetőjük, akkor fenn tudják tartani az ingyenes tárhelyet.

 

Az ingyenes tárhely mellé szinte minden szolgáltató ad ingyenes aldomaint is. Ennek az előnye, hogy így tényleg semmiért sem kell fizetni. A hátránya, hogy a webcím hosszabb és nehezebben megjegyezhető lesz (azenoldalam.szolgaltatodomainje.hu), továbbá az aldomain a szolgáltató tulajdona, ahhoz az ügyfélnek semmi köze (volt több ingyenes tárhely is, ami megszűnt és ezzel elvesztek a náluk regisztrált aldomainek). 

 

Amihez kiváló az ingyenes tárhely, az a személyes weboldalak és blogok. Szintén kiváló gyakorlás és tanulás céljából. Ezekhez ingyenes aldomain is bőven megfelel.

 

Céges weboldalnál a saját domain név már erősen ajánlott (így viszont nem lesz ingyenes, mert a domainért fizetni kell). De ennek az éves díja 2000 Ft alatt van, egy vállalkozó pedig normál esetben nem ennyit keres, akármennyire is rosszul megy az üzlet. Az ügyfelekben bizalmatlanságot kelt, ha azt látják, hogy adott vállalkozásnak még saját domainre sem tellett, amikor a munkadíjuk biztosan nem 2000 Ft (én szó szerint nevetségesnek tartom azokat a céges weboldalakat, amik ingyenes aldomainen vannak). A saját domain nevet viszont már lehet használni ingyenes webtárhelyen, amennyiben a weboldal mérete nem túl nagy. Ebben az esetben viszont saját magunknak kell és ajánlott gondoskodni a biztonsági mentésről. 

 

Egyébként a rendszeres biztonsági mentésről egy fizetős tárhelyen sem árt gondoskoni. Én fizettem elő olyan tárhelyre, ahol az összes ügyfél összes adata elveszett a szolgáltató hibájából (persze ezt nem nagyon reklámozták). Másik fizetős szolgáltatónál meg egyszer közel egy hétig nem működött a weboldalam (nem csak az enyém, szintén az összes ügyfelet érintette a leállás), a levelekre válaszoltak, de ennyire sokáig tartott a javítás. Találkoztam továbbá olyan fizetős tárhellyel is, aminek lassú volt a sebessége, folyton akadozott, csak a probléma volt vele (egy évet kifizettem előre, de sokkal hamarabb otthagytam őket). Szóval fizetős tárhelyben is ki lehet fogni rosszat (elég sokat végig teszteltem).

 

Webcímeket nem írok, se jóra, se rosszra, az írásommal általános tájékoztatást szerettem volna adni, nem egy szolgáltatót reklámozni vagy ellenreklámozni. A Google fog bőven találatot adni tárhelyre, és azt mondom, hogy a toplistás (ismert nevű) szolgáltatók mindegyike jó. 

Erika_IT Creative Commons License 2021.04.25 0 0 67

Sziasztok,

 

nemrég kezdtem az IT-t, és szükségem volt egy ingyenes tárhelyre/VPS-re, hogy egyáltalán ki tudjam próbálni mi is az :) Ezen cikk alapján meg tudtam csinálni életem első VPS-ét:

 

https://feriman.com/get-free-100-dollar-credit-on-digitalocean-easy-solution/

 

Remélem másnak is hasznos lesz, megyek is vissza telepíteni a WordPress-t :)

 

Erika

Nnemethg Creative Commons License 2021.03.08 0 0 66

Kedves Dominik!

 

Én ezért vettem a https://cweb.hu szolgáltatónál a tárhelyemet, náluk lehet Node.js-t is futtatni. Így a weboldalad, és a Js is egy helyen lesz.

És van Ruby és Python is ráadásul.

Remélem tudtam segíteni.

Előzmény: DominicWolf (65)
DominicWolf Creative Commons License 2021.02.26 0 0 65

ÜDVÖZLETEM!

 

Mivel önöknél regeltem free felhasználóként hátha egyből tudnak rá megoldást:

 

Próbálgatok webes lapot Json server kapcsolattal. A saját gépen sikerült npm saját virtuális servert telepíteni. Közben a nethelyen egy ingyenes helyet regeltem. A saját lapot ugye ide lehet rakni, de nem tudok mit kezdeni a json serverrel. Abban kérnék segítséget, hogy jsont ide vagy más helyre fel lehet-e v alahogy pakolni?

 

A profiktól bocs a sügérségért, de ahhoz h a kis javas próbálkozásaim bárhonnan múködjenek ezt látom megoldásnak.

 

Köszönöm a válaszokat!

Előzmény: Nethely (58)
DominicWolf Creative Commons License 2021.02.26 0 0 64

Üdv mindenkinek!

 

Próbálgatok webes lapot Json server kapcsolattal. A saját gépen sikerült npm saját virtuális servert telepíteni. Közben a nethelyen egy ingyenes helyet regeltem. A saját lapot ugye ide lehet rakni, de nem tudok mit kezdeni a json serverrel. Abban kérnék segítséget, hogy jsont ide vagy más helyre fel lehet-e v alahogy pakolni?

 

A profiktól bocs a sügérségért, de ahhoz h a kis javas próbálkozásaim bárhonnan múködjenek ezt látom megoldásnak.

 

Köszönöm a válaszokat!

KroxaTheTitan Creative Commons License 2020.09.19 0 0 63

Kéne ebből a topicból valami felfrissített verzió...
Gondolom az itt megjelölte tárhelyek nagy része már nem él, vagy igen?

pfaudler Creative Commons License 2019.01.30 0 0 62

Sziasztok!

Nagyon jó árakon adnak gyors tárhelyeket a cweb.hu-nál.

Tényleg nagyon gyors, 4 nagy forgalmú Opencart webshopot raktunk fel Proxy-Cache-el.

Nagyon komoly gyorsulást mérünk.

És még  ingyenes tárhelyet is adnak!

512MB, reklámmentes, saját domaint is lehet csatolni.

Szerintem megér egy próbát, mondjuk nagyon jó áron vannak a tárhelyeik is!

Remélem tudtam segíteni!

 

https://cweb.hu

Nethely Creative Commons License 2017.11.15 0 0 61

Szia!

 

Idén is lesz nálunk Black Friday, 2017.11.24-én.

Az akciót, illetve az akció összes részletét a facebook oldalunkon, a napokban tesszük közzé.

 

Addig is a 256Mb-os ingyenes tárhelyünk mindenki számára rendelkezésre áll :)

Előzmény: johngold (60)
johngold Creative Commons License 2017.11.05 0 0 60

Hánytól indul? 0:00-tól?

Előzmény: Nethely (59)
Nethely (X) 2016.11.23 0 0 59

Sziasztok!


11.25-én Black Friday lesz a Nethely.hu-n!
Nem akármilyen kedvezményekkel várunk benneteket: aki gyors, mint a villám, ingyen jut tárhelyhez vagy domain névhez!
További információt a nethely facebook oldalán találhattok.

 

 

Nethely (X) 2016.11.07 0 0 58

Kedves Fórumozók!

 

Örömmel olvastam, hogy többen meg vannak elégedve szolgáltatásainkkal, ezért úgy döntöttünk, hogy regisztrálunk a fórumra annak érdekében, hogy az esetleges kérdéseiteket közvetlenül is meg tudjuk válaszolni.

 

Amennyiben bármilyen jellegű kérdésetek lenne szolgáltatásainkat illetően, forduljatok hozzánk bizalommal.

 

Üdv:
Nethely.hu csapata
www.nethely.hu

Orsi986 Creative Commons License 2016.10.23 0 0 57

A nethely.hu bővítette ingyenes tárhely méretét, már 256Mb-ot adnak. Igazság szerint néhány ügyfelemnek készített weboldalhoz már a régi 100Mb-os csomag is elég volt :) Egy CMS weboldal adatbázisa nem foglal többet 10-20Mb-nál, ha csak nem akar valaki nagy felbontású képekkel teli galériát az oldalára, bőven elég lesz mindenre.

Orsi986 Creative Commons License 2016.07.04 0 0 55

Szia, van pár ügyfelem, akiknek csak 1-1 bemutatkozó oldaluk van és 20 Mb-nál nem foglalnak több tárhelyet. Túlnyomó többségük már a nethelynél van és soha nem éreztem náluk sebességbeli különbséget az ingyenes és a saját fizetős tárhelyem között. Észrevételeim alapján a support szintén nem tesz különbséget, hasonló átfutási idővel reagálnak a kérdésekre.

A mai nap kaptam egy levelet, hogy - mint fizetős ügyfelet - átköltöztetnek az új SSD-s szerverükre. Bár hozzáteszem, hogy az előző (ezek szerint nem SSD-s) szerverükre sem volt panasz, villámgyorsan kiszolgálta oldalaimat. 

Előzmény: Remete Ur (54)
Remete Ur Creative Commons License 2016.05.31 0 0 54

Kedves NagyPati!

 

Én csak szeretném az olvasókat felesleges köröktől megóvni, nem hirdetek, csak ajánlok egy olyan szolgáltatót, ahol immáron 5 éve sikeresen futtatom a weboldalaimat. Ugyanez az ingyenes tárhelyekről nem mondható el, túlzsúfolt szerverek, megfelelő support hiánya és még sorolhatnám.

 

De mindenkinek sok sikert kívánok az ingyenes szolgáltatásokhoz.

Kb azt kapod amit adsz, ennyit erről...

Előzmény: NagyPati (51)
Orsi986 Creative Commons License 2016.05.07 0 0 52

Sok tárhely szolgáltató van, akik ingyen tárhelyet adnak, de elég sok kompromisszumot kell ezekkel kötni. Pl. nevetségesen alacsony havi adatforgalmat (5-10GB) engedélyeznek vagy statikus tárhelyet adnak. Ha adnak dinamikusat, akkor pedig a létrehozható adatbázis mérete röhelyesen kevés (10-20MB). Ha ezek nincsenek, akkor reklámokat helyeznek el az oldalon, amitől hiába jó az oldalad, a látogatók egy jó része el is fog kerülni emiatt. Ha pedig mindenből többet adnak, az azért gyanús, mert valószínűleg egy ősrégi szerverre tesznek 5000 másik ügyfél mellé, hogy minimalizálják a kiadásokat.

 

Ha a fent leírtak egyike sem lenne igaz, akkor pedig az alap tárhely mérete kicsi - az összes közül talán még ez a legjobb, mert itt érhet a legkisebb csalódás.

 

Személy szerint a Nethely.hu a egyetlen, akiket ajánlani tudok, ők még a legmegbízhatóbbak közé tartoznak, hiszen amit ígérnek, azt meg is kapod, nincsenek később megszorítások és nem akarnak rávenni mindenáron, hogy fizetős tárhelyet vásárolj. A tárhely 100Mb és dinamikus, erre a legtöbb kezdő weblap rámegy. Kérhetsz mellé teljes értékű domaint több végződéssel, vagy regisztrálhatsz is akár egyet pénzért.

 

Érdemes megnézni a Gépházukat is, az összes tárhely kiszolgálók uptime-ja az elmúlt 1 hónapban 100%-os volt, pedig ez nagyon ritka egy szolgáltatónál, hogy egyáltalán nincs kiesés.

NagyPati Creative Commons License 2016.05.03 0 0 51

Szeretném felhívni rá a figyelmeteket, hogy rossz topicban hírdettek! A topic neve: INGYEN tárhely. nem fizetős, kedvezményes, kuponnal olcsóbb, hanem ingyen! Amennyiben ilyen ajánlatról nem tudsz, akkor tedd meg azt szívességet az olvasónak, hogy oda nem tartozó szeméttel nem spameled tele!

Előzmény: Remete Ur (49)
Remete Ur Creative Commons License 2016.04.01 -1 0 49

Nem ingyen de ha kedvezményesen akartok a Tárhely.Eu-nál (itthon szerintem a legjobb) tárhelyet bérelni akkor a következőkkel meg tudjátok tenni:

https://tarhely.eu/ugyfeladmin/aff.php?aff=1379

Kuponkód: KUPON09C8643C0

NagyPati Creative Commons License 2016.02.29 0 0 47

Heló, nekem volt szerencsém néhány szolgáltatóhoz az elmúlt évben, jelenleg apró weblapjaim vannak, ezeket gyakorlatilag ingyen tartom fent a nethely.hu-nál, mert egyik sincs 100MB fölött.

Azt írják, hogy biztonsági mentést nem csinálnak az ingyenes tárhelyekről, de eddig még szerencsére nem volt sem leállás, sem pedig adatvesztés náluk. Egye fene, az oldalaimon úgy is túlnyomó részt statikus tartalom van, azt pedig 1 perc alatt mentem le.

 

A domain regisztráció olcsó náluk és sokszor vannak a fizetős tárhelyek is akcióban - bár nekem egyelőre több ingyenes is simán elég.

Remete Ur Creative Commons License 2015.10.12 -1 0 46

5% kedvezmény az alábbi kuponommal a Tárhely.Eu-nál tárhely vásárlásra, én is náluk vagyok, és csak ajánlani tudom:

Ezen a linken: https://tarhely.eu/ugyfeladmin/aff.php?aff=1379

Kupon kódom: KUPON09C8643C0

bububear Creative Commons License 2015.07.28 0 0 45

Hostingeren egy idő után korlátozás van:

 

 

"A lekérdezés határaink a következőek:
Ingyenes - 60 találat/látogató
Prémium - 1.000 találat/látogató
Business - 20.000 találat/látogató"

 

Feloldás akkor lehetséges ha Prémium csomagra váltasz.

Remete Ur Creative Commons License 2015.03.31 -1 0 44

Az alábbi linken vagy a kuponkódommal kedvezményesen tudtok tárhelyet és domaint venni a Tárhely.eu-nál,nekem SSD tárhelyem van és nagyon jól szuperál, ha valakit érdekel:

https://tarhely.eu/ugyfeladmin/aff.php?aff=1379

Kuponkód:KUPON09C8643C0

 

Csak ajánlani tudom őket, megízható korrekt és nagyon gyors cég minden területen, 3 éve vagyok elégedett ügyfelük!

New Bart Creative Commons License 2015.01.27 0 0 43

Ez kb addig jó míg csak meg akarod nézni és ki akarod próbálni, ha  használni akarod akkor már bővítheted plusz költségért.

Ilyet az itthoni szolgáltatók is tudnak, csak itt próba, vagy teszt tárhelynek hívják...

Előzmény: Törölt nick (42)
Remete Ur Creative Commons License 2014.11.24 -1 0 41

Ha kedvezményesen akartok a Tárhely.Eu-nál tárhelyet bérelni akkor a következőkkel meg tudjátok tenni:

https://tarhely.eu/ugyfeladmin/aff.php?aff=1379

Kuponkód: KUPON09C8643C0

New Bart Creative Commons License 2014.11.16 0 0 40

Ezt nem is bírálom, ez teljesen így helyes, mondjuk ez az ingyenes tárhely nem egyezik az ingyenes szolgáltatóéval, amiket annyira sosem javasoltam, mert az egyetlen előmye, hogy ingyenes, hátránya pedig hosszan sorolható. Ha valaki  közhasznú szervezet, jótékonysági tevékenységet folytat, annak javaslom, hogy keressen meg ilyen nagyobb szolgáltatókat. Egy mezei felhasználo azonban nem fog ilyet kapni, annak maradnak az olcsóbb csomagok, ha minőségi szolgáltatóktól akar tárhelyet.

hazalaca Creative Commons License 2014.11.11 0 0 39

Nyilván megnézik, de ez így helyes. Egy komoly szolgáltató nem ad csak úgy a "semmire". Én elolvastam az alábbi alapján a tárhely.eu leírását erről, tök korrekt. Jó, hogy vannak ilyen szolgáltatók (plusz amiket a többiek felsoroltak) akik így is pl. segítenek.

New Bart Creative Commons License 2014.11.01 0 0 38

Mondjuk gondolom azért jól megszűrik, hogy kinek adnak ilyet a szolgáltatók.

Sajnos annyi szélhámos van, aki alapítványi pénzből és jó szándú emberek adományaiból él nagylábon.

Előzmény: abregee (37)
abregee Creative Commons License 2014.10.31 0 0 37

ők az 1 százalék tárhellyel adnak ingyen tárhelyet non profit szervezeteknek:

https://tarhely.eu/csr.php

Előzmény: Konvic85 (34)
Konvic85 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 36

Köszi a választ! Megnézem az ő ajánlatukat is. :)

Előzmény: New Bart (35)
New Bart Creative Commons License 2014.09.29 0 0 35

A Tárhely.Eu-nál is lehet igényelni, egyszer kérdeztem, hogy milyen lehetőségek vannak és egyedi elbírás esetén tudnak ingyenesen biztosítani.

A Médiacentert is érdemes megkérdezni, a nagyobb szolgáltatók elég korrektek, így egy próbát mindenképpen megér!

Konvic85 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 34

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.

 

Nonprofit szervezetünknek keresek ingyenes tárhelyet, de eddig csak ezt a kettőt találtam:

https://www.rackhost.hu/nonprofit

http://gyumolcstarhely.hu/

 

Tudtok még olyan cégeket, amiknek van ehhez hasonló akciója nonprofitoknak? Esetleg tudtok mondani valamit az említett két cégről? Mennyire megbízhatóak, kompetensek stb.?

Előre is köszönöm a válaszokat!

 

 

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!