Keresés

Részletes keresés

amaszat Creative Commons License 2 napja 0 0 2623

Kèrdezd meg az ètteremben! Szerinted mi innen meg tudjuk mondani hol fogadjàk el a kàrtyàdat?

Előzmény: maul75 (2622)
maul75 Creative Commons License 3 napja 0 0 2622

Sziasztok,

Nungwiban melyik étteremben tudunk, bankkártyával fizetni?

A langi langi, mama mia környékén vagyunk.

Kösziii

Rencsimano Creative Commons License 4 napja 0 0 2621

Ugy tunik most a Turkishnel nem ugy mennek a dolgok, ahogy kene. Seychelles-re utazok is ugyanigy jartak a napokban.

Előzmény: maul75 (2620)
maul75 Creative Commons License 4 napja -1 0 2620

Rémálom valóra vált, Turkish Airline a repülő összes utasának a csomagja isztanbulba maradt.

3 óra várakozás,papírtöltés a reptéren... 

Elvileg holnap küldik őket. 

 

Rencsimano Creative Commons License 2020.01.17 -1 0 2619

Szives figyelmedbe ajanlom a sracot, aki minket ket hetig gardirozott mindenfele. Omar a neve es Kizimkaziban talalhato. Facebookon Dogo Omy neven talalhato, a profilkepen egy nagy dog halat tart. Vagy whatsappon is el tudod erni az alabbi szamon:

+255 776 557 810

 

Ha elkuldod nekem a szamod, akkor irok neki, hogy a mi ismerosunk vagy es jo arakat adjon! :)

Előzmény: Gazpacho2020 (2618)
Gazpacho2020 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 2618

Kizimkazi az első célpont...

Előzmény: fornit1 (2617)
fornit1 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 2617

Ha Stone Town-ba mész akkor semmi esetre sem. Ha meg nem oda...  de minek hagynád ki? :)

Előzmény: Gazpacho2020 (2616)
Gazpacho2020 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 2616

Sziasztok!

 

Érdemes előre leszervezni a reptéri transzfert a szállásra vagy érkezés után a helyszínen is találunk sofőrt? Árban van különbség, ha előre lebeszélem valakivel? Megköszönöm, ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata/javaslata.

 

maul75 Creative Commons License 2020.01.12 0 0 2615

Mi is a turkish-el megyünk.

Miért engednek 46 kg-ot személyenként+kézipoggyász?

Ha nem fér fel a gépre, rejtély... 

Előzmény: Loebby (2613)
fornit1 Creative Commons License 2020.01.12 0 0 2614

Ha volt utasbiztosításotok, és  megvannak a Turkish-től kapott papírok, nézzétek meg fizetnek e ekkora poggyászkésésre.

Előzmény: Loebby (2613)
Loebby Creative Commons License 2020.01.12 0 0 2613

Mire leszálltunk már a reptéren egy listával vártak, hogy kinek a poggyásza maradt le. Ott egy kb 2 órás sorbanállás után bejutottunk a poggyász ügyintéző irodába, ahol felvették az adatainkat, megadtuk a hotelt, ahova a kiszállítást kérjük és kaptunk egy minimál pipere cuccot. Ezt egy Turkish formanyomtatványra vezették fel, amin már rajta volt a nevünk, járatszámunk, kb. minden infó, ezen felül pedig pontosan megadtuk, hogy a bőröndök hogy néztek ki, milyen színűek, és ezeket is felvezették az ő spéci kódjaikkal.

Előzmény: maul75 (2611)
HakapesziM Creative Commons License 2020.01.12 -1 1 2612

Zanzibári életkép 2.

 

Mivel bérelt kocsink van itt, azzal mentünk be a fővárosba tegnap. A forgalom enyhén szólva kaotikus, de sikerült bevergődni a központ közelébe. Itt egy pasas ajánlkozott, ő majd intéz parkolót - némi dollárok, tanzániai shillingek ellenében. Így is volt, kapott egy kis zsebpénzt, betolattam egy zsebkendőnyi helyre. Kilátásba helyeztem neki, ha a Toyota egyben marad, még kap némi pénzt, kb. 4 óra múlva visszatérünk.

 

 

Az emberünk Kiwengwából - más kötelezettsége lévén tegnap - egy ismerősét ajánlotta, aki körbevezet bennünket az óvárosban. Megállapodtunk, délután kettőkor randevú a vagánnyal a House of Wonders előtt. Fél órával előbb már ott álltunk. Rögtön jöttek az önjelölt guide - ok, majd ők!. "Sorry, thank you. De nekünk már van emberünk, mindjárt itt lesz."

"Ki az?" - "Mr. Haji". Fél óra leforgása alatt három Mr. Haji is jelentkezett, azzal, hogy ő az igazi Mr. Haji.
"Jó, de akkor hogy hívják a közös barátunkat?" - "Ali." - Szólt a rossz válasz. A következő jelölt: "Mohamed!" - Sajnos nem. "Jó, jó, ő tényleg nem az a Mr. Haji, hanem egy másik Haji. De ha mégsem jönne a mi Hajink, akkor jó lesz majd ő is mint Mr. Haji?" "Lehet, majd meglátjuk. We'll see"
Aztán egy kitűzős, egyen - inges, 64 fogú - mosolyú vagány jött. Kérdeztük tőle is a jelszót, ki is a kontakt személy? "Eddie Kiwengwából" - Ez a jó válasz! Mehetünk.
Mr. Haji, tanár végzettségű, betéve ismeri minden szegletét Zanzibárnak, angolul, franciául beszél. Három órán keresztül magyarázott nekünk, de ha hatéves kislányunk nem fáradt volna el addigra a perzselő melegben, bizonyára három napig is képes lett volna beszélni. Nagyon felkészült a pasas. Visszafelé keresztül a halpiacon, a szagok - gőzök mellbevágóak. Aztán búcsút vettünk tőle, vissza a kocsihoz.


Az öreg, aki segített parkolni, ott ült mellette, őrizte. Megkapta a pénzét, mert amit az elején kapott, az ugye a goverment - nek megy (na persze), az ő markát is üsse valami.

maul75 Creative Commons License 2020.01.10 0 0 2611

Szia, 

Felcimkéztétek a bőröndöket?

Ha nem érkezik meg a bőrönd,el kell mondani hogy néz ki?

Vagy kap egy cimkét, amin rajta van a neved? 

Köszi

Előzmény: Loebby (2610)
Loebby Creative Commons License 2020.01.10 -1 0 2610

Sziasztok,

 

mi december 25-én értünk haza Zanzibárból, ha nem bánjátok írnék néhány tapasztalatot. 

  • Türkish Airlines: utazásunk előtt három héttel kaptunk egy emailt, hogy a december 24-i járatunkat átvariálták úgy, hogy nem érjük el a csatlakozást Magyarorszárgra. Gyors telefonálás után kiderült, hogy egyszerűen törölték a mi járatunkat, de megoldották, hogy a következő nap jöjjünk haza. Ennek köszönhetően nyertünk egy plusz napot Zanzibáron. 
  • Szintén Türkish: Zanzibárra leszállva kiderült, hogy a repülőn utazó kb 50 utas poggyászát Törökországban hagyták, köztük a miénket is, mondván, hogy nem fért fel a gépre az összes!!??? Ez azért volt kellemetlen, mert mi innen rögtön szafarizni mentünk, tehát 3 napig szinte váltásruha, naptejek, stb nélkül mászkáltunk Tanzániában, majd végül mire meglettek a poggyászaink, egy másik hotelbe küldték őket... #nocomment
  • Szállás: szívből ajánlom mindenkinek a Mwezi Boutique Hotelt Jambianin. Ez egy csoda paradicsom volt, szuper személyzettel, finom ételekkel, segítőkész értékesítővel - végül ők oldották meg a poggyász paránkat. 
  • Tour Guide: Instagramon találtuk Abdull Guide-ot (https://www.tripadvisor.co.hu/Attraction_Review-g488129-d17237316-Reviews-ZANZIBAR_TOUR_GUIDE-Stone_Town_Zanzibar_City_Zanzibar_Island_Zanzibar_Archipelag.html) őt is nagyon jó szívvel ajánljuk, Aisha áraihoz képest a feléért vitt minden programra, ahol bőségesen ellátott minket vízzel, gyümölcsökkel. :)
Róbert333 Creative Commons License 2020.01.08 0 0 2609

Gondolom a sargalaz és a malária oltások rá gondolsz.

 

Decemberben utána jártam az oltasnak, a lényeg:

 

-sárga láz ellen felesleges, annyira minimális az esély ra hogy megfertozodsz

 

-malária mar más kérdés. elvileg pár éve volt ez nagyobb gond,annak is kisebb a valószínűsége hogy elkapd, de malária ellen érdemes védekezni.elegendonek tűnik a szúnyog riasztó (trópusi) használata. Inkább csak az esti órákban. Én decemberben egy darab szúnyoggal sem találkoztam, sem zanzibaron, sem a szafari alatt. De azért itthon megis találtunk magunkon pár csípést.

 

Akar sárga laz,akar malariat megelőző gyógyszereknek sokkal súlyosabb a mellékhatása. Max ha megis peched van,-mivel gyógyítható betegség a malária-,meggyógyítanak.ha az első nap elkapnad,akkor is csak itthon jön ki a betegség,mert viszonylag hosszú a lappangási ideje

 

Inkább fontosabb a hepatitis A és B elleni oltás ami nélkül amúgy sem érdemes Afrikába menni!

 

 

bgabi78 Creative Commons License 2020.01.08 -1 0 2608

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy érdemes e beoltatni magunkat Zanzibárra?

Törölt nick Creative Commons License 2020.01.08 -1 0 2607

Sziasztok! Márciusba szeretnék Zanzibárra utazni ... ki oltatta be magát és mire?

HakapesziM Creative Commons License 2020.01.08 -1 0 2606

Kamionos vagyok, vezettem már sokfelé, de valóban, az első pár kilométer furcsa volt. Már megszoktam, a balra hajts nem gond, sokat vezettem Angliában, inkább a jobbkormány a nehéz, nem érzem annyira a bal oldalát, és ugye sok a robogós, kerékpáros, gyalogos. Legnagyobb gond a kátyú, egy jó úton is a semmiből ott terem egy gyerekfürdető kád mélységű szakadék, ha abba valaki belerongyol, a futómű leszakad. El nem tudom képzelni, hogyan lehet itt menni éjjel. Azaz tudom, baromi lassan.

Előzmény: amaszat (2605)
amaszat Creative Commons License 2020.01.07 0 0 2605

:-))

Jòl jöttetek ki, ott ùgysem a gasztronòmiai èlmény hanem az ètterem környezete üt nagyot :) Elmotoroztunk oda pàrszor a kora reggeli òràkban illetve naplementekor is, megunhatatlan a hely.

 

Nem sok turista bérel kint kocsit, konkrètan egyet sem làttam a kinttartòzkodàunk alatt. Megszoktad az ùtviszonyokat? 

 

Előzmény: HakapesziM (2604)
HakapesziM Creative Commons License 2020.01.07 -1 1 2604

Egy kis életkép Zanzibárról. Tegnap meglátogattuk a híres "The Rock" éttermet. Már októberben foglaltam asztalt, ami biztos, biztos, tegnap délre szólt a foglalás. A honlapon írják, tekintve, hogy a hely rendkívül népszerű, nem lehetséges csak egy kávéra, italra beülni a valóban festői környezetben található vendéglátóipari egységbe, hanem bizony fogyasztani kell - ez érthető is.
Dagály esetén csak csónakkal közelíthető meg, nekünk szerencsénk volt, mert kb. lábszárközépig vízben gázolva értük el az étterembe vezető falépcsőt. Ezután én egy túrát tettem az alant fekvő sziklákra, tekintve, hogy kislányunk azon rögtön leejtette oda a fél pár papucsát, különféle rákok és más szerzetek közül halásztam elő a lábbelit.
Na, 11:45 - kor jelentkezünk, itt vagyunk, a foglalás kinyomtatva, minden "hakuna matata". Mondja a vagány, kicsit várni kell, addig fáradjunk a teraszra, rendeljünk italokat, és majd szólnak, melyik belső asztalhoz üljünk. Így is volt, koktél, kóla stb. élveztük a kilátást, fotózgattunk, ahogy kell.
Közben látom, más turisták is jönnek, bent azonnal leülnek, hamarosan enni kezdenek, kávé, kis ejtőzés - aztán balra el. Hozzánk senki nem szólt, asszony bökdösött a könyökével, csináljak valamit, de én nem vagyok egy kekec, amúgy is nyaralunk, take it easy, vagy nem?
Na, egymás után jöttek különféle vendégek, jókat ettek, ittak, mulattak, a pár hasonló család, mint mi, kint a teraszon hoppon maradt. Először egy német társaság szedelőzködött, hogy akkor ők elmennek. Nejem továbbra is rágta a fülem, megegyeztünk, adunk még fél órát nekik, aztán mi is lépünk. Persze, lehetett volna reklamálni, de én járjak utána, hogy rendelhessünk? Italt már kaptunk, előttünk étlap kinyitva, tudták miért vagyunk ott. Esetleg ne főzzem meg a kaját a konyhában?
Elmúlt a kitűzött időpont, felkeltünk, mondom az ajtónálló vagánynak, akkor én most kifizetem a piát - olyan 90 ezer tanzániai pénz - és mi megyünk. Értetlenség, tulaj - asszem olasz - elő. Először nagy arc, aztán rájön, ezt elszúrták. Hát üljünk le, hát rögtön lesz asztal, hát ez tényleg egy mistake, stb. Góré, mi megyünk, sok látnivaló van még mára, mennyi az ital? Ó, semennyi, a vendégei voltunk!
Szóval így ittunk mi koktélt ingyen a The Rock étteremben. Kb. 100 dollárt biztos otthagytunk volna - nem rajtunk múlt, hogy mégsem.

maul75 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2603

Sziasztok, 

Balesetbiztosítást kötnénk, melyiket ajánljátok?

Köszönöm

torokcs1971 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2602

Király! Én tavaly februárban konkrétan 3 gép csomagját vizuáltam végig, hogy aztán 5 dollárért "megtalálják" az enyémeket! :):):):):)

Előzmény: Zanzibár Zoli (2600)
Gazpacho2020 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2601

Köszi, izgalmas lesz minden bizonnyal :) 

Előzmény: torokcs1971 (2598)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2600

 

Hatalmas újítás, már pár hónapja van csomagszalag :)

Előzmény: torokcs1971 (2598)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2020.01.06 0 1 2599

Szia!

Szerintem a programok szempontjából lényegtelen a szállás, mivel mindenképpen autózni kell.

A legtöbb látnivaló Stone Town környékére esik, de ott tengerparti szállást nehéz találni, és elég zsúfolt is a város.

 

Zoli

Előzmény: Losiszika62 (2595)
torokcs1971 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2598

Átrakják! Semmi extra... Viszont - ez nem Ethiopean kérdés csak tipp - ha több börönddel utazol, ne jelöld meg ha nem muszály szalaggal vagy bármivel, mert Zanzibáron nincs csomagszalag, hanem kulik hordják be egy csarnokba a motyót, s hogy-hogynem ezek az "összejelöltek" valahogy elmaradnak, majd közlik, hogy nincs több csomag! Mikor már kezdtem épp agyf.t kapni, megkérdezte milyen csomagokat keresek? S lőn! Persze némi dollárokért :) 

Előzmény: Gazpacho2020 (2597)
Gazpacho2020 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2597

Szia,

köszönöm a megnyugtató választ :)

Átszállásnál a csomagunkat átrakják egyik gépről a másikra vagy fel kell venni és újra becsekkolni? Lehet buta kérdés, de hátha ott másképp működik, mint amivel eddig találkoztunk.

 

Előzmény: torokcs1971 (2596)
torokcs1971 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2596

Én is velük voltam Zanzibáron - Bécsből. Csak pozitív véleményem van a légitársaságról: Jó a fedélzeti ellátás - párna, takaró, az ételek jók, ital folyamatosan amit kívánsz. Új gépekkel repültünk oda-vissza. Az Addisz-Abbebai repülőtér kicsit buszmegálló hangulatú a kiszállításos beszállási kapuknál. De ennek is van hangulata.  Nyugodtan vállalható!

Előzmény: Gazpacho2020 (2592)
Losiszika62 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2595

Kedves Zoli!

 

Köszönöm szépen válaszodat :D

 

Azt szeretném megkérdezni még, hogy a javasolt látnivalók elérése szempontjából mely helyen vagy helyeken érdemes szállást keresni?

 

 

Előzmény: Zanzibár Zoli (2594)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2020.01.05 0 2 2594

Szia!

 

Sajnos a május eleje az esős évszak közepe. Nem lehet előre megmondani, hogy az évszak milyen lesz. Volt már, hogy csak párszor esett, de az esetek többségében napokig esik, és nem úgy, mint itthon, hanem rendesen. A szúnyogok pedig előjönnek. Április közepéig még lehet jó idő, és május közepétől úgyszintén.

A szállodák többsége bezár, az európai kint élők hazamennek.

Csábító lehet a kedvező repjegy és szállás ár, de nem véletlen.

 

Zoli

Előzmény: Losiszika62 (2593)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!