Keresés

Részletes keresés

melimeli Creative Commons License 2008.05.08 0 0 69
Itt vannak a nagy uj szep birsagos tarifak, es ennyit er.
Most borultak fel majus elsejen az ismeroseink az M3 elejen.
Nem ertettem pontosan honnan jott a szaguldozo, de felrerantottak a kormanyt, fogtak 120-al egy balos jobbos padkat es megforogtak az arokban. A most vett Seat Alhambra kuka, a harom felnott es ket gyerek toresekkel tulelte.
A rendorok elhajtottak, aki mogottuk jott, es megallt tanunak, ugyhogy keresik aki latta a karokozot. Ugyanis ismeretlen elkovetore a MABISZ csak akkor fizetne ki az autot, ha valaki megmurdalt vagy megnyomorodott volna kozuluk.
Ja, es egyelore oket teszik felelosse, ugyhogy meg jo kis birsag is kinez.

Hatha jart arra valaki, itt van a lany levele:
> Kedves Ismerősök!
> 2008. május 1-én este 18 és 19 h között az M3-mas autópálya Budapestről kifelé vezető szakaszán a 16-os és a 17-es kilométerszelvény között baleset ért minket, egy sötétkék SEAT Alhambrával az árokba borultunk. Öten ültünk a kocsiban, köztünk két gyerek.
> Ha te, vagy valamelyik ismerősöd szemtanúja volt a balesetünknek, akkor kérünk, hogy jelentkezz ezen a telefonon: 06 70 627 52 83.
> Ha nem, akkor kérlek küldd tovább ezt a levelet, hogy megtalálhassuk a szemtanúkat.
> Köszönettel:
> Bukovicsné Gaál Katalin
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.30 0 0 68
...vannak, akiket megvéd a társadalom...
...részben ilyenek a bűnözők is...
...nem mérhető össze, de ahogy a móri eset is elhal, ez is el fog...
Előzmény: loi-loi (67)
loi-loi Creative Commons License 2003.11.29 0 0 67
Ne hagyjuk elaludni. Kell az a név. De legalább a rendszám.
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.28 0 0 66
...kösz a jókívánságokat, viszont...
...ez nem az volt, mert Gödöllőn történt, nem Pesten... és nem huszonéves volt...
Előzmény: moldvang (65)
moldvang Creative Commons License 2003.11.28 0 0 65
Lehet,hogy ugyanaz a fickó volt aki az Alfával versenyzett és ütköztek a skodával a végeredmény sajnálatos.
Ezt megelőzöen már előtte pár héttel is volt karambolja, gondolod most előzetesben van?

Tulajdonképpen szerencséd volt, hogy nem tört össze. Vigyáz magadra és legyen szép napod és mindannyiunknak.

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.26 0 0 64
...ma egy mocsadék BMW kicsi hijján index nélkül így átnyomott a szembesávba, mert én ugyan nem versenyeztem, csak igyekeztem volna egy piros előtt átmenni, amit rosszul mértem fel...
...mikor a piros megfogta, s odamentem megkérdezni, hgoy nem kellett volna jelezni, akkor annyit mondott humorosan, hogy nem indexelte, ejnye ejnye...
...kanyarodtunk, ott kétszer jobbról előzött, majd leállt egy kis boltnál...
...mindenzt pár száz méteren, zebrák között...
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.24 0 0 63
...ez a másik topic-ban ontopic, de így van: a börtöntöltelékek is TARTSÁK EL MAGUKAT, ne élősködjenek (OTT IS) a társadalom becsületes rétegein...
Előzmény: Timna (61)
R0fike Creative Commons License 2003.11.24 0 0 62
"... Olyan meg nincs, hogy csak a 100%ig bizonyítható esetekben lehessen alkalmazni. ..."

Úgy szól a törvény, hogy xx százalékban bizonyított esetekben alkalmazható a halálbüntetés? Nem hiszem.

Előzmény: CaMeL (57)
Timna Creative Commons License 2003.11.24 0 0 61
hanem dolgoztatni. nekünk olcsóbb, neki kevésbé unalmas. meg esetleg hasznos is.
Előzmény: alpesi (55)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.24 0 0 60
...érdekes lenne a gyilkosságok áldozatainak a számát is mellé tenni... mert ugye azok is életek voltak, s ráadásul elég nagy arányban ártatlanul haltak meg...
Előzmény: Holabög Rém (59)
Holabög Rém Creative Commons License 2003.11.24 0 0 59
Az "átkosban" évente 3-5 halálos ítéletet hoztak cca. 40 éven keresztül. Ha a kivégzettek között lett volna ártatlan, a halálbüntetést ellenzők nyilván felhasználták volna argumentumként. Én nem emlékszem ilyen érvre...

P.S. Természetesen nem politikai ügyekre gondolok.

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.24 0 0 58
...mondjuk nehéz összemérni, talán nehéz kimondani, de - bocsánat a kifejezésért - egy ilyen szaralak, mint aki ezt a balesetet előidézte, mindneki másra is életveszélyt jelent... én tartok az ilyenektől, mert ismételt, ergo nem képes felmérni tettének súlyát... ha ezt csak eltiltják a vezetéstől, akkor meg lesz sértve... az még rosszabb... és most akárhogy is nézzük, ölt... ahogy az a magzat elpusztult, meghalhatott volna bárki más is...

...ma valahogy "érték" az ember... a romákra kimondja a bíróság egy nyilván hozzáértő szakértő véleménye alapján, hogy nem érdemel annyi anyagi kártérítést, mert primitívek... vannak többen, talán sokan, akik így gondolják helyesen... de hát ez látszik is... egy mesértett színész 60 millát kvöetel újságcikk miatt... ezek után úgy láccik, hogy a gazdagság lesz a mérce az életre... ha mondjuk Orbánné ült volna a Skodában, vajon mi lenne ma a helyzet... vagy ha az ír koma épp az Orbán nagymamával és gyerekekkel "találkozik"... akkor is ilyen vajon az ítélet?

CaMeL Creative Commons License 2003.11.23 0 0 57
A halálbüntetéssel az az egy gond van, hogy visszafordíthatatlan. Tegyük fel évekkel később találnak egy perdöntő bizonyítékot, akkor mi van??? (most nem erről az esetről beszélek) Mondok egy példát: Tánczos Gábor. Elítélték. Ha lenne halálbüntetés, tegyük fel kivégezték volna. És egy újabb vizsgálat, egy újabb dns nyom, vagy mittudomén... Olyan meg nincs, hogy csak a 100%ig bizonyítható esetekben lehessen alkalmazni.
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.23 0 0 56
...benéztél a véleményekre is?
Előzmény: alpesi (55)
alpesi Creative Commons License 2003.11.23 0 0 55
"...már ha a társadalom szempontjából még nem elveszett ember..."
Ki meri felvállalni ennek az eldöntését? Én nagyon tartok az olyan emberektől (társadalomtól), akik ezt fel merik vállalni. (Ez vhol már a diktatúra előszelét hordozza magában.)
"Mennyibe kerül egy elítélt az országnak?"
Nagyon, de nagyon sokba, de ez nem jelenti azt, hogy ölni kell!!!!
Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.23 0 0 54
De aki bűnt követett el az bűnhödjön is.

...már ha a társadalom szempontjából még nem elveszett ember...

Mennyibe kerül egy elítélt az országnak?

Előzmény: alpesi (53)
alpesi Creative Commons License 2003.11.23 0 0 53
"Humanitárius szempontból a tényleges életfogyt jobb?"
Igen a társadalomnak etikai szempontból jobb az életfogy, mivel nem lesz gyilkos. Az elkövetőnek viszont rosszabb az életfogy, mint a halálbünti. De aki bűnt követett el az bűnhödjön is. Az előbbiekben már írtam, hogy a Btk büntető tételeinek szigorítása nem lenne ellenemre, annak ellenére, hogy liberális gondolkodású vagyok.
Előzmény: Holabög Rém (40)
CaMeL Creative Commons License 2003.11.23 0 0 52
Miért lenne csak egy év? A közúti veszélyeztetés is megvalósult, nem?
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.23 0 0 51
...1 év...
...semmi egy ilyen tettért...
...ami még ügyvéd kérdése is...
Előzmény: CaMeL (48)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.23 0 0 50
...ok, nem így értettem... természetesen most Verebes pontosan fogalmazott...
Előzmény: CaMeL (38)
CaMeL Creative Commons License 2003.11.23 0 0 49
úgy értem, még felfüggesztettet sem kaphat !!!
Előzmény: CaMeL (48)
CaMeL Creative Commons License 2003.11.23 0 0 48
Btk. 186. § közúti veszélyeztetés
2. bek (c)- 5től 10 évig terjedő szabadságvesztés ha halált okoz

190. § cserbenhagyás
Ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződnék arról, hogy valaki megsérült-e, avagy az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, AMENNYIBEN SÚLYOSABB BŰNCSELEKMÉNY NEM VALÓSUL MEG, vétséget követ el, és egy évig tartó szab.vesztéssel (...) büntetendő.

Ezt az embert nem menthetik fel!!!

R0fike Creative Commons License 2003.11.23 0 0 47
Én erre is gondolok. Kinek fogy el a sáv? Teljesen mindegy ebben a szituációban.

Az "enyhítő" jelzőt nem használnám az Alfásra, inkább fogalmazzunk úgy , hogy a bmw-s cselekedetét súlyosbítja.

Előzmény: evil1023 (43)
R0fike Creative Commons License 2003.11.23 0 0 46
Igen, én is így gondolom. Ezért boncolgatom, hogy csak az elmenekülőről beszélünk.
Előzmény: CaMeL (42)
rali Creative Commons License 2003.11.23 0 0 45
Meg kellene....Ha...
Előzmény: Solt (44)
Solt Creative Commons License 2003.11.23 0 0 44
Azért a bömösről beszélünk, mert neki már volán mögött sem lett volna szabad ülnie.
Mert ha valamiért mégis vezetnie kellett, akkor a fű alatt sunnyogva.
Mert ő nem maradt ott.
Mert nála ez nem egy targikus baleset volt, hanem annak a bizonyítéka, hogy nem képes kontrollálni magát, és képtelen felfogni tettei súlyát (pl.a haverját hamis feljelentésre vette rá). Egy teljesen érzéketlen és közveszélyes féreg, akitől meg kell védenünk magunkat.
Előzmény: R0fike (41)
evil1023 Creative Commons License 2003.11.23 0 0 43
Jóreggelt kívánok, ez a demokrácia. Ha közölnék a tettes nevét, az meg lenne a fasizmus. Sokat kell még tanulnotok pl örsi mátyástól.
Szerintem meg nem egyforma a felelősség, mert a BMW-s sávja fogyott el, de azért sem fékezett, hanem nekirántotta a kormányt a mellette haladónak. Persze tudom, hogy nem erről van szó.
CaMeL Creative Commons License 2003.11.23 0 0 42
A másikhoz képest enyhítő körülmény. SZVSZ teljesen mindegy ki kezdte, ha velem "kekeckednek" attól még nem fogom felvenni...
Előzmény: R0fike (41)
R0fike Creative Commons License 2003.11.22 0 0 41
Egyáltalán nem enyhítő körülmény, hogy ott maradt, ez a természetes.

Mindenki az elmenekülő gennyládát szidja, akarja akasztani, lelőni... stb., miközben lehet, hogy az egészet az Alfás kezdte, ő kekeckedett....

Nehogy az a vád érjen, hogy az elmenekülőt védeni akarom, csak feltünt, hogy a másikról szó sem esik.

Előzmény: CaMeL (39)
Holabög Rém Creative Commons License 2003.11.22 0 0 40
Humanitárius szempontból a tényleges életfogyt jobb?
Előzmény: alpesi (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!