Juhtúró, túró, tejföl, kevés tejszínes krémsajt, újhagyma, csemegeubi, olajbogyüm utóbbiak apróra vágva...
De a WoD által leírt uborkás-kapros verziót is imádjuk!
Juhtúróból vagy fele tehén, fele juhból, sok-sok zöldfűszerrel - lehet többféle is, vagy csak 1 -, kevés olívaolajjal meg tejföllel összekeverve is nagyon finomat lehet alkotni. Kell neki néhány óra pihenés, míg összeérnek az ízek, legjob, ha egy éjszakát várakozik a hűtőben. Sós keksszel vagy chipsszel, illetve héjában főtt burgonyára is nagyon finom, és megunhatatlan, sose lehet ugyanúgy készíteni.
Egy ismerős camembert sajtból készít körözöttet a szokásos módon, az is figyelemre méltó.
ribizli
Márványsajt, friss sajt (sport), némi tejföl, és sok fokhagyma. Az összetörhetőket összetörni, jól összekeverni. A tejföl mennyiségével a sűrűséget lehet szabályozni. nem lehet annyit készíteni belőle, hogy elég legyen.
Jó étvágyat!
Túró összetörve, kis tejföllel simára keverve, bele reszelt kígyóubi, apróra vágott kapor, só, ha szereted kevés fokihagyi - olyan tzatziki utánzat, de a túró dominál, vastagabb is jóval, mint az említett sali.
pirított barna kenyérrel járja vacsira nyárelőn, nyáron, nyárutón, hidegben szerintem túl friss :))
Üdv,
gondolom sokan szeretik a tejfölös túrót, pl. reggelire, vagy vacsorára..
Ma kipróbáltam egy kis összetört Márvány-sajttal ízesíteni, finom lett.. :)
Van valakinek még egyéni receptje ?