Megmondom őszintén, én ezt nem érzem - mármint az eredeti gyengeségét. Bár még csak a harmadik köteten rágom át magam, eddig nagyon tetszik. Lehet, hogy később le fog ülni, de eddig az egyetlen bajom vele, hogy számomra nem könnyű az angolja - erőteljes szókincsbővülésen megyek át:))
Megj.: lehet, hogy éppen azért nem érzem, amit írsz, mert nem elég erős az angolom:))
A második rész fordítása IMHO a körülményekhez képest igen jól sikerült, a harmadikkal kapcsolatban nyilvánvaló okokból nem nyilatkozom, lásd: http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=44534207&t=9041052.
BTW szerintem Glen Cook Kornyának és Tézslának (RIP) köszönheti népszerűségét, mert angol nyelven erőltetett, döcögős, továbbá lapos, mint egy söralátét széltében kettévágva.
Az az igazság, hogy kissé már szkeptikus vagyok. Nagyon sok minden be lett ígérve az évek folyamán, amiből nem lett semmi végül:( És van még valami: a második kötet fordítása érezhetően gyengébb, mint Kornya Zsolt - szerintem zseniális - munkája. Nem tudom, ezt ki fogja fordítani, de ezzel kapcsolatban is van bennem némi aggodalom...
Az Amazon viszont óramű pontossággal szállít az utóbbi időben (6 dolcsi egy kötet a sorozatból), és hát az eredetiben olvasás gyönyöre is ott van:)))
Nekem útközben sikerült beszereznem a második részt, de a többi szerintem nem fog megjelenni magyarul...:( Úgyhogy szép lassan el kell őket kezdeni megrendelgetni angolul (legalábbis részemről:)). Reméljük, nem lehetetlen feladat.
Fekete Sereg rulez!
Remélem ez is az Orgyilkos sorozat (vagy Amber) sorsára jut és sok évnyi kihagyás után valamelyik kiadó lefordítja a következő részeket.
a Silent Library-ból most letölthetőek angolul a Fekete Sereg krónikái. Akit érdekel annak ajánlom.
Üdvözlettel és jó olvasást,
D.
(kevesebb eséllyel fogjuk őket hazai kiadásban olvasni mint a Sántát máltai szeretetszolgálatos aktivistaként viszontlátni, tehát nem nagyon látok más utat)
Nemcsak Veszmadar profi. Peldaul Valto vagy Orzo, de Santat is emlithetnem. Vagy Shed.:) Mind, mind kifogastalanul kidolgozott jellemek egy kifogastalanul kidolgozott es kellokepen kodositett es sotetitett, miazmas vilagban.
Vészmadár rulez. nekem kicsit nehezen indult be az első rész, de azután nagyon elkezdtek bejönni a dolgok. Sajnos nem látok túl sok esélyt arra hogy a sztori további részei is megjelenjenek idehaza, pedig volt mostanában jópár olyan kiadvány ami helyett szívesen láttam volna a Fekete Sereg folytatásait.
Jah, nem fogytak, mert annyi ugynevezett "noname" konyv van mar a piacon a jolbejaratott nevek mellet, mint Forgotten Realms, Vampire, Magus es sorolhatnam, hogy nem nagyon szur senkinek szemet. En is teljesen veletlenul akadtam ra, de azota nem birom letenni. Nem az a tipikus hack'n'slash fantasy, az teny es valo.:)
Egyebkent a karomkodas..valahol olvastam egy kritikat, ahol az fejtegette a szerzo, hogy kicsit szandekosan lett a magyar katonaszlenghez igazitva a szohasznalat es mint tudjuk, a magyar katonaszleng elegge brutalis..:) Mint a konyvben.:)
igen, a második rész is jó, de az első rész nyelvezete, szóhasználata jobban passzol a Sereghez. Ha jól emlékszem az eredetiben nincs is annyi káromkodás, csak Kornya tupirozta fel egy kicsit. Ami szvsz csak jobbá tette a művet.
Én is nagyon várom a folytatásokat, de állítólag az eddigiek nem fogytak túl jól, így várni kell, míg a kiadó felvállalhat egy újabb veszteséget :o(
Wow.:) Ezek szerint nem csak nekem jon be.:)
Szvsz, a masodik resz is jo.....inkabb az hajlik a gotikus horror fele. Nincs benne annyi action, de jol kidolgozott es kellokeppen borzongato a tortenet. Nagyon varom mar a 3. reszt, illetve az esetleges tobbi muvet a szerzonek.
egy darab rajongó jelentkezik :o)
szerintem is nagyon (+egyéb fokozás) jó könyvek. Bár az első rész jobban tetszett, mint a második, talán az eltérő fordítás miatt... ;)
Még nem 0lvastam magyarul egyet sem, de angolul 10 rész van meg ebből a s0r0zatb0'l (mondjuk az0kat sem 0lvastam még). A magyar kiadás b0rít0'ja szörnyű, talán ezért 0'dzk0dtam eddig. Ha kellenek az ang0l0k, d0bj mailt.
Sziasztok. Nem tudom, hogy mennyien olvastátok eme nagyszerű könyveket. Sajnos eleddig mindössze 2 jelent meg, de számomra nagyon nagy élményt nyújtottak. Jó a stílus, jók a karakterek és a megformázott világ is kellően ködös és misztikus. Várom a hozzászólásokat illetve a rajongókat.