Keresés

Részletes keresés

kisemmizett Creative Commons License 2003.11.28 0 0 41
A földet nem a költségvetéstől veszik el,hanem a FIDESZ arra törekszik hogy a kommunista családi gazdaságoknak elővásárlási jogot ad azért,hogy így a jobboldali gondolkodású kisgazdákat ellehetetlenítsék,a földjüket pedig átjátszák a kommunistáknak.
Előzmény: Törölt nick (39)
Fórum Nagy Mester Creative Commons License 2003.11.26 0 0 40
Amit irtál annak az inverze az igaz.
Mint a mávnál.
A vasutat most építik le 11000 embert bocsájtanak el. Az az mit csinálnak tönkreteszik a máv-ot. Elértéktelenedik és akkor jön a jól bevált trükk. Adjuk el mert csődbe van. persze fillérekért.
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.26 0 0 39
Majd bolondok lennének bevallani azt a paktumot,ami alapján folyamatosan jobbról,balról letámadják a költségvetést...Ki mint költségvet úgy profitarat...
Előzmény: kisemmizett (38)
kisemmizett Creative Commons License 2003.11.26 0 0 38
Én csak azt hiányolom,hogy a FIDESZ miért nem valja be,hogy a kommunistákat akarta még több földhöz juttatni a családi gazdaságok megszervezésével.
Előzmény: Prunyicsek (36)
semmiböllett Creative Commons License 2003.11.24 0 0 37
Az igazi pirospaprika meg paradicsom csak komenista földben terem meg.
Azzal etetik az ólban a fiatal demokratákat, hogy jól meghizlalva privatizálják őket.
Prunyicsek Creative Commons License 2003.11.24 0 0 36
Nem tudom miert baj az ha a szocike lesz a fold? Ok is csak parasztok, nem? :-))
kisemmizett Creative Commons License 2003.11.24 0 0 35
Nyilt titok, a FIDESZ odaadta ajándékba az MSZP-seknek,mint mindent.Ez jellemzi a FIDESZ-t.
Előzmény: szkd (34)
szkd Creative Commons License 2003.11.19 0 0 34

Még mindig várjuk toloba kartácsot, hogy elmondja nekünk mit tud az állami gazdaságok privatizácijának csókosairól
Előzmény: toloba (3)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.18 0 0 33
Nekem különvéleményem van a rendszerváltásról,amelybe belefér a "szockókról" leirt gondolat is...
Előzmény: occy (32)
occy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 32
Bocs, úgy látszik, már nincs ott.
Akkor itt van.

2003. július 31., csütörtök
Miért fog győzni az MSZP?

Az ország egyre gyorsabban csúszik a mélybe.
Az MSZP népszerűsége egyre nagyobb. Ha valaki ezt túlzásnak tartja, akkor megengedem, mondjunk csupán annyit, hogy meggyőző fölénnyel vezet.
A fenti két állítás csak látszólag ellentétes egymással.

Ma már az is jól érzékelhető, hogy a Medgyessy-kormány pontosan végiggondolt stratégiát valósít meg. A kapkodás, a fejetlenség csupán látszólagos, még akkor is, ha a miniszterek vagy az MSZP-frakció többsége sem fogta fel egyelőre, hogy mi is történik valójában.

Az események fényében az is világos, hogy Medgyessy okosabb, mintsem sokan (például én magam) gondoltuk volna. Tavaly május 27-e óta biztos kézzel kormányozza az országot egy cél felé, amely sokak előtt még ma is homályba vész.

Kezdődött a dolog a kassza teljes kimerítésével. A választási ígéreteket rendezték, ami sokba került ugyan, de a nagyvonalú tervben ez végül is kicsike tétel csupán. Az egyenleg szinte nulla, mivel csupán megjáratták a pénzt a bankárok, de már a kifizetéskor is tudták, hogy kamatostul fog visszajönni.
A stratégiai gondolat a következő:

1. A rendszerváltozásnak vége.

2. Az 1945 után fölemelkedett elit ezt a történelmi játszmát megnyerte.

3. Immár egy fő cél van: a kialakult (átmentett) hatalmi-személyi viszonyok konzerválása hosszú (a következő kataklizmáig tartó) időre.

4. Van még egy vagyonelem Magyarországon, amit meg kell(ene) szerezni: ez a föld.

A fő cél tehát: Magyarországon senki és semmi ne veszélyeztethesse többé az elit hatalmát. Ha lehetséges, az elit kezébe kell jutnia a magyar termőföldnek, mert ennek értéke nagyságrenddel fog nőni az EU-csatlakozáskor.

A fentiek fényében a stratégiai célok a következők:

1. A lakosság hosszú távú tervező kedvét letörni.

2. A kialakult vagyoni és lehetőségbeli különbségeket konzerválni és természetesnek láttatni.

3. A földtulajdonosokat rászorítani, hogy minél olcsóbban és minél gyorsabban adják el a földjeiket.

A megvalósítás eszközei a következők:

1. A kisembert hirtelen sok pénzhez juttatni, amivel kizökken a megszokott életritmusából, és valós teherbíró képességét meghaladó fogyasztásba kezd. (Lásd: a lottó-főnyereményesek története vagy a Gorenje-turizmus.)

2. A társadalmi szegregációt ki kell terjeszteni minden szférában. Az oktatás- és az egészségügynek fel kell készülnie a szegregált társadalom szegregált kezelésére. Kell kórház az elitnek és kell a plebsnek. Ugyanígy az iskolával.

3. A kisember előtt bezárni a felemelkedés önerőből is járható útjait, hogy ne jelentsenek veszélyt az elit gyermekeire. Ezért stratégiai kérdés a tanulás. Olyan iskolarendszer kell, amelyben egyrészt tág tere nyílik a gyermeknek a tanulás elszabotálására, másrészt a valódi gyémántot elfedi a csillogó üveggyöngy. Lesse a tanító a gyermek szavát, ne a gyermek a tanítóét. A züllésre való hajlamot kell központilag támogatni. Semmi buktatás, semmi szigorú, ám szorgalommal mindenki által teljesíthető követelmény. Helyette mindenkinek mindent szabad. Az okosak kereskedjenek a marihuanával, a buták meg csak szívják.

4. Mivel nagyon sok föld van kisbirtok formájában magánkézben, a gyenge tőkeerejű tulajdonosokat csődbe kell kergetni. Az Orbán-kormány által kreált hitelrendszert úgy kell továbbfejleszteni, hogy mindenkit megfojtson. A hitelprésbe szorított gazdától olcsón meg lehet szerezni a földjét úgy, hogy még örül is, hogy megszabadult tőle.

5. A falvak közösségi erejét, életlehetőségeit csökkenteni kell, mert túl sokan akarnak a földből élni. Ezért a falut el kell sorvasztani. Bezár az iskola, a posta, a patika, legyen inkább körjegyzőség, nem épül semmi, központi alapokból nem jár fejlesztés.

A társadalomnak ez a program tetszik. Akiknek nem tetszik (a kisbirtokos és távlatokban gondolkodó gazdáknak), azok előbb-utóbb öngyilkosok lesznek vagy megtörnek.

Kézenfekvő a kérdés, hogy mit szerethet ezen a programon a baloldali szavazó? A válasz nem olyan bonyolult, amilyennek első pillantásra hinnénk.

A baloldali érzelmű kisembereknek megvan a maguk közös múltja. Ennek legfőbb áramlatai jól megfigyelhetők a történelmünkben. Lássunk két példát:

1. Nagy Imrét szerették, benne látták a baloldali országcsinálás jövőjét. Amikor ’56-ban elvállalta a kormányzást, istenítették. Aztán Moszkva kicsinálta, a kormányát és a kezdeményezését letörték. A kommunisták kiosztottak néhány pofont – sebaj. Osztottak viszont 20 százalékos béremelést is, hozzá feljavították az ellátást – és millióan voltak a kádári demonstráción 1957. május 1-jén. Később Nagy Imrét kivégezték. A baloldalt lelkifurdalás kínozta. Ezt azzal gyógyította, hogy mind többet vett át Nagy Imre elképzeléseiből, miközben emlékét igyekezett elfelejteni. Aztán úgy tettek, mintha ők, a gyilkosai lennének az örökösei. Idén június 16-án már meg sem hívták az 56-os elítélteket, megkoszorúzták akit kivégeztek, és kijelentették, hogy ők az örökösei.

2. Amikor 1987-ben már látszott, hogy közeleg a teljes gazdasági összeomlás (akkor Medgyessy volt a pénzügyminiszter, később a gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettes), akkor is az ’56. decemberi megoldást választották, a bódítást: világútlevelet adtak, és szélesre tárták a kaput a valuta-feketepiac előtt. Az évtizedes kényszertakarékossághoz meg hiányhoz szokott kisember megint megrészegedett, és több-kevesebb pénzét feketén márkára-schillingre-dollárra váltva kirohant Bécsbe (vagy csak Nickelsdorfba), hogy vegyen egy hűtőt (vagy egy hatéves Opelt). És boldog volt! Így, új Gorenjével a kamrában, de anyagilag lenullázva köszöntött rá sok százezer családra a piacgazdaság.

Míg a megvezetett százezrek a burgenlandi kocsiszínekből átalakított „elektronikai szaküzletekben” taposták egymást színes tévéért, az elit idehaza megosztozott a közvagyonon. Félelmetes volt látni a nagy dáridót. A misera plebs az ökörsütésen tolongott (hozott ökörből), miközben a közvagyont kimazsolázták a köztulajdon tegnapi hívei.

Mindezért – a vagyonvesztésért, az évtizedek alatt felhalmozott, és 1988-89-ben könnyelműen elherdált családi megtakarításért a kisember (részben a balkézre privatizált sajtó hatására) Antall Józsefet és az MDF-koalíciót tette felelőssé. Közben a privatizáció (és ez az MDF-kormányzat legnagyobb hibája!) szépen folyt, az 1988-89-es elit zavartalanul lakmározhatott a közös tálból.

A baloldal által kifosztott, azután félrevezetett nép 1994-ben ismét a balt választotta, akkor is a különféle ígéretek hatására (ma szívesen felejtik el mindkét oldalon, hogy 1994 ősze is az osztogatás jegyében telt).

Aztán jött a Bokros-csomag. Értelme nem volt sok, kára annál inkább, de (ismét a balsajtó intenzív hatására!) a kisember örült a saját kifosztásának. És évek óta elhiszi, hogy Bokros Lajos okos ember, akinek a „csomagja” jót tett az országnak.

Hol tartunk ma?

A Fidesz-kormányzás alapjaiban rendítette meg a generációs baloldali beidegződéseket. Ha kapott volna még négy évet, kigyógyíthatta volna a népet a balos téveszmékből és talán a lelkibetegségekből is. Orbán Viktor (és kormánya) meg tudta értetni sokakkal, hogy igenis van értelme hosszú távra tervezni, van értelme gyermeket vállalni, házasodni, családot tartani el, lehet, sőt jó érzés hinni a magyar összetartozásban és a közös jövőben.

Ám tavaly, ha kicsivel is, de győzött a balosság. A múlt erői erősebbek voltak.

És most zuhanunk.

Ez a zuhanás pedig – jó érzés.

A kisember nemsokára a zuhanásos bódulat végére ér. Ősszel kiderül, hogy mekkora lett a gáz-, a fűtés-, a villanyszámla, megdrágul a kenyér, a tej meg a cigaretta. És meg fog drágulni a kocsi törlesztőrészlete, aztán odalesz a lakáshitel kamatkedvezménye, emelkedik a súlyadó, nem csökken az szja, és tetejébe furcsán fognak vele bánni a kórházban,

És ez a fontos: amikor kijózanodik, akkor Orbánra haragudjon mindezért! Mivel létezik kollektív lelkiismeret is, ezt használja ki a werberista tömegpszichózis: a kollektív lelkifurdalást. Mivel a lelke mélyén jól tudja a kisember, hogy érdemtelenül osztottak ki neki tizenkilencezret vagy ötvenszázalékos emelést, elvégre egyikért sem tett valójában semmit sem, a kapott pénz pedig kemény fizetőeszköznek bizonyult, most keresi a lelki felmentést, amiért részt vett a közös dőzsölésben.

A balos média tudatosan sulykolja egy éve, hogy minden rosszért Orbán meg a Fidesz a felelős. És jól számít, a kisember nem önmagára fog haragudni a közeljövőben elcsattanó gazdasági pofonokért, hanem Orbán Viktorra meg a Fideszre.

Pontosan úgy, ahogyan Nagy Imrét hibáztatta ’56-ért ("miért nem vitte győzelemre a forradalmat"), ahogyan Mindszentyt hibáztatta a peréért („kompromisszumképtelen volt”), vagy korábban Görgeyt hibáztatta a szabadságharc bukásáért.

Mindig kell egy bűnbak, és ezt a szerepet most Orbánra osztották ki a hatalmasok. A baloldali média ezért szidalmazza napi 24 órában, non stop Orbán Viktort és a Fideszt.

Ez a politika – láttuk Nagy Imre, Antall József vagy oly sok más példáján – valószínűleg be fog jönni. Az emberek készségesen fogják gyűlölni Orbánt, elhiszik, amit a balmédia üvölt majd, mert – lelkifurdalásuk lesz. És Orbán Viktor miatt különösen erős lelkifurdalásuk lesz, mert a történelemben ritka egyértelműséggel tudatosodott az egész lakosságban, hogy Orbán tehetséges, rátermett, okos, továbbá (és ez a legnagyobb bűne) – jót tett vele. Ezért az ő tönkretétele a misera plebsnek mondhatni lelki kényszere, amire elegendő példát találunk az athéni demokrácia szépséges-rút történetében.

Reichert János

Előzmény: occy (31)
occy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 31
Korábbi hozzászólásodból ítélve alighanem félreérted ezt a kiragadott idézetet. A szockókról szól, ők bódítottak akkor is, most is.
Olvasd el az egészet.

CIKK

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.18 0 0 30
Valahogy igy...
Előzmény: occy (29)
occy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 29
http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=26725

"Amikor 1987-ben már látszott, hogy közeleg a teljes gazdasági összeomlás (akkor Medgyessy volt a pénzügyminiszter, később a gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettes), akkor is az ’56. decemberi megoldást választották, a bódítást: világútlevelet adtak, és szélesre tárták a kaput a valuta-feketepiac előtt. Az évtizedes kényszertakarékossághoz meg hiányhoz szokott kisember megint megrészegedett, és több-kevesebb pénzét feketén márkára-schillingre-dollárra váltva kirohant Bécsbe (vagy csak Nickelsdorfba), hogy vegyen egy hűtőt (vagy egy hatéves Opelt). És boldog volt! Így, új Gorenjével a kamrában, de anyagilag lenullázva köszöntött rá sok százezer családra a piacgazdaság.

Míg a megvezetett százezrek a burgenlandi kocsiszínekből átalakított „elektronikai szaküzletekben” taposták egymást színes tévéért, az elit idehaza megosztozott a közvagyonon. Félelmetes volt látni a nagy dáridót. A misera plebs az ökörsütésen tolongott (hozott ökörből), miközben a közvagyont kimazsolázták a köztulajdon tegnapi hívei."

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.18 0 0 28
ne hagyd abba, ez mókás! :)))
Előzmény: kisemmizett (26)
kisemmizett Creative Commons License 2003.11.18 0 0 26
Úgy látom te is MSZP-s vagy csak azt a törvényt ismered el amit saját magad hozol.
Előzmény: Törölt nick (23)
Droopy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 24
MAr csak cirka 100-at kell aludni es megint lesz csurkapista hetvege. Addog mostmar kibirod.

negypontharomhet rulez

Előzmény: kisemmizett (-)
nazarene Creative Commons License 2003.11.18 0 0 22
Jó, akkor úgy teszek, mint eddig: se a fideszest, sem az emeszpést nem engedem be.
Előzmény: kisemmizett (21)
kisemmizett Creative Commons License 2003.11.18 0 0 21
Ne örülj mert lehet hogy az MSZP-nek gyüjtötték a kopogtató cédulát.
Előzmény: nazarene (20)
nazarene Creative Commons License 2003.11.18 0 0 20
De jó, hogy szólsz! Tavaly tavasszal jártak nálam, azt hazudták, hogy kopogtatócédulát gyűjtenek. Akkor még nem értettem, miért kacsingatnak a konyhám felé, de most felnyitottad a szemem!
Előzmény: kisemmizett (19)
kisemmizett Creative Commons License 2003.11.18 0 0 19
Nagyon vigyáz mert a FIDESZ ezt a néhány cserép földet is odaadja az MSZP-nek.
Előzmény: nazarene (18)
nazarene Creative Commons License 2003.11.18 0 0 18
Nekem otthon csomó magyar földem van, pedig nem vagyok szoci. Két ládában az erkélyen, meg négy cserépben a konyhában.
kisemmizett Creative Commons License 2003.11.18 0 0 17
Mátr megkaptad a választ a 4-es sorszám alatt:
"ez a FIDESZ vezetők jutalma azért,hogy a termőföld 99%-át átjátszoták saját tagjaikat kisemmizve az MSZP-nek.
Előzmény: szkd (16)
szkd Creative Commons License 2003.11.18 0 0 16

Még mindig várjuk toloba kartácsot, hogy elmondja nekünk mit tud az állami gazdaságok privatizácijának csókosairól
Előzmény: toloba (3)
Uránusz Creative Commons License 2003.11.18 0 0 15
Az semmi konkrétat ebben az ügyben...
Ja és az egész már egy "ÚJ" szövetség, vagyis a Fiatal Demokraták SZÖVETSÉGE (ja meg még MPP is!!!)és már régen nem az Ószövetség az...
:)
Előzmény: Törölt nick (8)
Uránusz Creative Commons License 2003.11.18 0 0 14
Az biztosan kimaradt... (vagy ellopták valakik... tudod kik) nnnna... szóval a fordítók a hibásak mindenért....
:)))
Az eredetiben így valahogy szól:
"Ne kívánd más földjét, feleségét..."
(a titkárnőjét azt lehet, az nincs benne a parancsolatokban!)
:))
Előzmény: Törölt nick (12)
kisemmizett Creative Commons License 2003.11.18 0 0 13
Csak nem azt akarod mondani,hogy a Jó Isten kizárólag a kommunistáknak teremtette a földet és így a FIDESZ jogosan játsza át a magyar földet a kommunistáknak cserébe egy kis alamizsnáért.
Előzmény: Törölt nick (12)
szkd Creative Commons License 2003.11.17 0 0 11

Sz'al toloba, kik azok a csókosok és mennyi az annyi?
Előzmény: toloba (3)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 10
Mitől lenne a Fidesz magyar?A magyar nemzet érdekeit szolgálta négy évig?Magyar zászlókkal takarva Simicskák állitották át az ország számitógépeit Fidesz-időszámitásra,és pillanatok alatt zsebükbe hullott a nemzeti vagyon egy része...
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 8
A földdel kapcsolatban én az Aranybullánál leragadtam.Mit mondott a földről a tizparancsolat?
Előzmény: kisemmizett (7)
kisemmizett Creative Commons License 2003.11.17 0 0 7
Az egész eljárás törvénysértő az ősi törvény,az egyedül hiteles, az évezredek próbáját kiálló "Tízparancsolat" szerint.
Előzmény: szkd (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!