Igazából én sem tudom, mert manapság már nincsenek slágerlisták a rádióban, amik nagyjából objektíven mérik egy dal népszerűségét.
Nyilván azokra a rádiós listákra, ami csak egy adott gyenge színvonalú harminczenés rádió saját dögunalmas zenéit méri, sőt magyar zenéket nem is tartalmaz, és hónapokig-évekig nem is változik, azt nem nevezhetjük slágerlistának vagy objektív mérőnek.
Régen, amikor még nem a NER uralta le a teljes magyar médiát, az akkori közmédiában vagy az első egy-két kereskedelmi rádióban voltak slágerlistaműsorok, amik egyfajta zenei iránytűként működtek. Tehát hogy egy mai magyar előadónak hány slágere van, ez gyakorlatilag megmondhatatlan.
Hozzáteszem, már az USÁ-ban is ez a helyzet, egy Billboard lista ma már a lótúró kategória és közröhej, a 80-as, 90-es években pedig még óriási tisztelete volt.
Nagyjából arra tudunk hagyatkozni, amit te is írtál, hogy hány zenére emlékszünk az adott előadótól, és kb. abból kiindulva mondhatjuk, hogy ezek voltak a slágerei. A többi megjelenése, ami el is tűnt gyorsan a süllyesztőben, az nyilván nem is volt sose az.
Mocskos neres disznó ez is. Palkonyán a strici ferjével allami dellakból épitett senki által igénybe nem vett éttermet vendegházat és "kamukisábécét" visznek. Full dotációból. Rohadjonmeg ez a zsírdisznó is.
Az "Átkozott nyár" c. dalát sem ő, hanem Peter YSramek vitte sikerre! :-)
Egyébként anno rendesen elkényeztették a nagyasszonyt, mert sorozat főcímdalát és a Valami Amerika főcím dalát is neki adták. Ezen kívül is voltak dalai, amelyek elég jól sikerültek, de mára feledésbe merültek. Gondolkodnom kellene, hogy a címük eszembe jussanak.
Tényleg durva, hogy mennyire leépült ez az egész. Jól emlékszem 2010-re, hogy egy ország vitázott azon, hogy X faktor vagy Megasztár. És komoly sztorik jöttek ki, még akkor is, ha egy részük (Szíj, KLN) ma már csak rossz vicc. Pont ugyanúgy, mint a Dal, az is hogy leépült 2013-tól folyamatosan. Az X-ben 2019-ben volt egy kis felívelés, de átmeneti volt az is. Ezek a műsorok jól kifejezik az ország általános nívóját.
Úgy látom, sok zenei tehetségkutatót már én se fogok nézni a következő évadban.
Tóth Gabi helyett én még mindig szívesebben láttam volna a zsűriben Tóth Verát. Egyszerűen intelligensebb, jobb humorú, szerethetőbb figura, de legalábbis nem annyira megosztó, de ez lehet, csak az én véleményem. Amikor a Sztárban sztár műsorban helyettesítette Gabit, már akkor is ég és föld volt a különbség.
Bár mennyiségben nyilván a húga a nyerőbb a popslágerekben, ettől függetlenül én azt tapasztalom, már a Tóth Gabi dalokat is egyre kevésbé adják a rádiók, így kb. egy szintre került Verával, már ami a rádiós piaci megjelenéseiket ill. láthatóságukat illeti.
Mint az várható volt, a Mega is átmegy a trashbe... Szó se róla, Caramel szavai érződtek a zsűri élő adásos teljesítményén. A TV2-esek valóban kifejezhették nemtetszésüket teljesítményük kapcsán, mert Papp Szabi még a szokottnál is exhibicionistább lett, Magdi hiteltelen szintre fokozta harsányságát, Marshalkó pedig totál lefagyott. Caramel pedig kevésbé mert szakmai megjegyzéseket tenni.
Az előző felállás nekem hitelesség szempontjából bejött, a Pappot a bohóc Marics mellett feleslegesnek éreztem.
Erre fel az ősszel!... Érkezik a fiatalkorúak mágneseként a kakadufejű influenszer a műsorvezetői pozícióba, ill. Marics persze egyedüliként a nyakunkon marad. Garantált lesz a Tóth Gabi vs. Curtis összefeszülés, a Herczeg Erika-féle (hol mímelt, hol ösztönös) n+1-edik összeomlás, és hab a tortán, nyilván meg fognak jelenni a max. 20 éves "rapsztárok". Herczegnél különféle aktuálpolitikai dolgok is felsejlenek, de mindegy is... ;)
Megjegyzés: gyanítom, nem ez volt az A-, de még csak a C-terv sem. A tehetségkutatók kellően leépültek ahhoz, hogy valamit magára adó szakmabeli beüljön bármelyikbe zsűrizés címén bohóckodni.
Alighanem ennek ellenére minden adást újra fogok nézni - a zsűridumákon átugorva. Hátha lesz értékelhető cucc.
Egyetlen Tóth Vera dalt ismerek, a "Sorskerék" a címe és van még egy Cserháti feldolgozás, amit Radics Gigivel és Király Lindával énekelnek. A helyi rádió ezt a két dalt szokta nagyon ritkán játszani.
A zenekarban nem a basszusgitár a főhangszer, és ezek szerint egyéb döntésekben sem ő a hangadó. Csodalkoztam is, hogy egy ilyen súlyú zenekar, hogyan került be egyáltalán a díjazottak közé. Nagyon örülök a döntésüknek, őszinte elismerésem a kiállásukért.
Úgy látom, a NER megpróbál egy másik dalolászó Tóth celebet szerződtetni az istállójába. Tóth Vera nyerte a Petőfi díjat, nyilvánvalóan propaganda céllal, hiszen énekesnőként értelmezhetetlen. Ha megnézzük a honlapját, kb. hat-hét éve nincs zenei munkássága, nem adott ki új lemezt. Ez azt jelenti, hogy nincs mit énekelnie. A mai korszakban a kiadott nagylemez lényegében az énekes és szerzőinek elmúlt időszakban született munkáit gyűjti egybe, ezt szokták aztán koncerteken előadni. Neki gyakorlatilag csak ősrégi anyagai és feldolgozásai vannak. A honlapján az is látszik, hogy önálló koncertet nem ad. Vagy zenekarral lép fel, mint ének szólam, de akkor nyilvánvalóan nem a saját dalait adja elő, hanem a zenkar bejáratott, standerekből álló repertoárját. Vagy valakivel, szórakoztaó dalos valamiket adnak elő. Valamint az ura vendéglőjében énekel, hogy jobban csússzon az étel és a bor. Persze a kereskedelmi szórakoztató éneklés is egy műfaj, de nemigen szoktak érte nívódíjat adni.
Viszont a NER máris a hóna alá nyúlt, a nyárra már koncertet szerveztek neki a Várkert bazárba. Hatvan éve azon a helyen nem a NER bárdok súgtak-búgtak, hanem a lázadó ifjúság fejezte ki önmagát. No, mindegy, ha a pártunknak és kormányunknak mindenképp egy Tóth kell a népszerűséghez, ám legyenek boldogok egymással, csak ne legyen kötelező hallgatni.
Az is lehet, hogy Tilla valóban átmegy az RTL-hez.
Rebesgették még L. L. Juniort is, tehát akkor úgy tűnik, hogy ő most kimarad a zsűrizésből.
Amúgy így, hogy most 4-en lesznek, nem 5-en így a Megasztárban is idén, ahogy az X Faktorban lenni szokott ha nincs egyetértés négyük között így ha döntetlenül szavaznak, majd ilyen esetben a közönség fog dönteni.
Nekem is a Kincsvadászoknak szólt az a megjegyzésem, hogy 18.47 után egy bő óra múlva visszakapcsolok. Igen, azért.
Látom, többen felhoztátok példának, kimagaslóan jó műsor. Egyetlen hátránya volt, hogy régebben rossz sávban volt, most viszont az őt megillető helyre került, kb. 20 órási kezdéssel. Onnantól kezdtem nézni, és még örülök, hogy van hátra egy hét.
Celebesíteni nagy kár lenne, arra ott lesz a Megasztár, amit kb. annyit fogok nézni, mint a legutóbbi X-Faktort.
Olvastam, hogy lesz "celebes" változata is. Szerintem kár lesz leamortizálni. A műsornak az volt a "bája", hogy bárki bevihette egyenéő eséllyel a dolgait. Volt pár kritikai észrevételem, (sok ismerős, haver kapott shzerepet, azok direkt castingok lehettek, Tilla sokat tapizta Balázst) de nincs topikja a műsornak, nem réshzletezem.
Offtopic, de szerintem most a Kincsvadászok nagyon kiemelkedik minőségileg a palettáról. Nagyházi Lölő végtelenül irritáló karakterét leszámítva kifejezetten értelmiségi emberek vannak a képernyőn, és rengeteget lehet tanulni belőle szerintem. Azóta csomó mindent felmértem az otthononban, mi milyen régi, festmények, szobrok kitől származnak, mik eredeti porecelánok, hol vannak sérülések, stb.
Teljesen igazad van. Elvileg más műsor(ok)kal párhuzamosan nézem, eredetileg az időjárásjelentés vonz a képernyő elé, aztán ott maradok, hogy mivel égeti a két szennycsatorna magát a pöcegödör színvonalú bulvárműsoraival, amíg esetleg jön egy főműsoridős nézhető program este 8 körül.
Egyébként a legtöbb esetben az a sorsa a tévének, hogy 18.47-kor kikapcsolom egy bő órára. Az esetek 2%-ban találok értékelhető témát valamelyik celebműsorban, a maradék 98% az az eset, amikor a tévé szerepét a rádió veszi át, és az sem magyar, hanem leginkább szlovák zenés adó. (Merthogy a magyar rádiós piac is hányinger.)
Erre mondaná Puzsér, hogy a béka felmászott a létrán.
Nyilván először pont az ilyen Majkához, Tótgagyihoz, Fásyhoz, Győzikéhez hasonló selejtek fognak lecsatlakozni, miután látják, hogy a gazdatest megszikkadt.
Ezt linkelnekm kellett, mert korán reggel annyira megsajnáltam szegény szerencsétlent (ja, nem :D).
Nem kapott pénzt a NER-től? ...de! Nem régen 69 milliót, a "koncertjeire". Ám azok nincsenek neki. Akkor költse a törlesztésekre, a tévés szereplésekért kapott milliókkal együtt!
A TV2 rendszeresen begyűjti a börtöntöltelékeket és műsort csinál velük (lásd a viszkis szerepeltetése az Ázsiában és többször a Hal a tortánban) és ezért akarta bevinni Galambos Lajost is a táncos műsorába, de beleköptek a levesükbe (bár ami késik, nem múlik).
...de jó, hogy én csak a legvégére szoktam oda kapcsolni. Nézem ugyanis a "Kincsvadászok" műsort és akkor szoktak ahhoz kapcsolódó dolgok lenni a Tények +-ban.
Tóth Gabi jelenlegi "botránya" egyébként a csatorna által gerjesztett valami. Mindig ezt csinálják, ha fel akarják hívni a figyelmet a következő műsoraik valamelyikére (most a Megasztárra), tehát nem ez az első riport a hölggyel! ...és Junior is valószínűleg zsűritag lesz.
A Ramóna-féle akármi is hasonló okból született Krauszommal, az volt a kiindulási alap a reklámjukhoz.
A TV2 valamiért baromi nagy fantáziát lát mostanában ebben az Aurélio nevű jóemberben (Farm VIP, Nagy Duett), jöhetne ide is....
Azt írják, hogy "a csatorna vezetősége úgy döntött, frissítésre van szükség, hogy a műsor nagyobb siker legyen"....és szerintük ezektől lesz nagyobb siker?
Nem izéből, de mit tud neked adni egy Tények+? Van abban valami értékelhető tartalom, ha épp nem a Győzik/Gagyi/Junior vonal megy? Amikor belefutottam, mindig az aktuális műsor celebjeiről volt szó, hogy a "Házasság első látásra" szerelmespárja miért szakított, stb.
Elképzelni nem tudom, hogy erre amúgy magamtól, rendszeresen rámenjek. A plusz nélküli Tényekről meg ne is beszéljünk.
A mai Tények+-ban először Tóth Gabi bőgött 15 percig, hogy milyen mérgező házasságban élt szegénykém. Utána szorosan követte ezt a magas színvonalú riportot egy LL Junior-os celebtéma. Miután ezzel is szórakoztatták a nagyérdeműt jó tíz percig, máris jött győzike.
Ekkor lett elegem és kapcsoltam ki az egész szart.
Mielőtt valaki félreérti, mindezt onnan tudom, hogy pár percenként visszakapcsolok a műsorra, hátha eltakarodott már valamelyik aktuális kormányközeli celeb az aktuális sirámaival, és felvezetnek egy új témát, tehát nem kínzom azzal magam, hogy negyedóráig nézem az engem nem érdeklő médiaprostituáltakat.
A lényegre visszatérve, erősen valószínű, hogy a leendő fantasztikus zsűritagoktól végképp nem szabadulunk meg, és beleeszik majd magukat ilyen-olyan műsorokba.
Érdekes, ezt a szintű agyonfuttatást a médiában a korábbi évad zsűritagjaival azért nem csinálták meg.