Keresés

Részletes keresés

Zaba Creative Commons License 2010.03.01 0 0 47
Valaki tud arról, hogy a további részek kiadásra kerülnek-e valaha?
Illetve van valaki, akinek megvannak DVD-n? Divx is jó.
Viszont a szöveg bonyolultsága miatt preferálnám a magyar szinkront.
smartdrive Creative Commons License 2009.02.18 0 0 46
Humphrey kabinetfőnök lesz
Előzmény: Agglegény (41)
Thibi Creative Commons License 2008.07.24 0 0 45
Hamarosan kijön dvd-n a sorozat:
http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=9319
Előzmény: pizarro2429 (44)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 44

A film és önmagában a mozgókép legalább akkora művészeti eszköz, mint a könyv. Egy filmsorozat esetében pedig ez az alapvető, ez az, ami a legtöbbet nyújt. :-))

Előzmény: Slica (43)
Slica Creative Commons License 2008.06.16 0 0 43
tanácsom vedd meg, és olvasd el,..
bocs,..de az olvasás mindig többet nyujt,..legalább is nekem,..
Előzmény: pizarro2429 (42)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 42

Köszi! Nagyon jól körülírtad a dolgot.

Viszont sajnos nekem ez kimaradt. Mindig, amikor nézem a TV-ben, nem látok egy-két részt és amikor újra, akkor már miniszterelnök.

Előzmény: Agglegény (41)
Agglegény Creative Commons License 2008.06.11 0 0 41
Szia!

Szerintem amikor először vetítették a sorozatot, akkor magyarul is leadták!

A „Pártjátszmák” (a címe nem 100%) egy dupla epizód, ami kb. a következőről szól:

Miniszter becsípve tart hazafelé a kocsiját vezetve, amikor elkapja egy rendőr. Ő megpróbálja kivágni magát az „ezüstjelvénnyel”, amivel mint miniszter áthajthat a rendőri lezárásokon.

Bent a hivatalban ezért diszkrét „fejmosást” kap Humphrytól, aki elmagyarázza az ezüstjelvény helyes használatát. Azt is megtudja, hogy a party után a belügyminiszter is bajba került, részegen karambolozott egy sugárzó anyagokat szállítók kamionnal, és egy újságírókat szállító autóval. Le kell mondania. De a fő hír, lemond a miniszterelnök! Állítólag ezzel javítani akarja az utódja esélyét a választásokon. Lehetséges utódjai a pénzügy, vagy a külügy miniszter. Korábban a belügyminiszter volt, de ő a karambollal ezt is el.....rontotta.

Diskurzusok: Bármelyik jelölt lesz min.e., az pártszakadást jelent. Jim H. mindkettőnek megígéri, hogy rájuk fog szavazni, sir Arnold közli Humphryval, hogy nyugdíjba megy, és keresi az utódját.

sir Arnold: Bernard mit szólna hozzá, ha Jim H. lenne az új min.e.?
Bernarad: (Megnézi az óráját válasz helyett.)
-Készül valahova?
-Azt néztem, nem-e április 1.-et írunk!
-Pedig nagyon sok érv szól amellett, hogy ő legyen a min.e.!
-SZENT ISTEN!!!

Sir Arnold: Humphry, ebben a pozícióban nem csak hallgatni kell tudni, hanem kérdezni is!
Humphry: Hát persze Arnold, … izé mik a terveid, ha nyugdíjba mész?

A vége pedig: Jim H. miniszterelnök lesz, sir Humphry pedig közigazgatási államtitkár. Jim H. megkéri Humphryt, hogy maradjon Bernard a titkára!

Aggl.

Előzmény: pizarro2429 (40)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 40
szokták adni Magyarországon? Ha igen, akkor miről szól, nem ugrik be az a rész...
Előzmény: Agglegény (39)
Agglegény Creative Commons License 2008.06.11 0 0 39
Sziasztok!

Az m1 sem adta le a pártjátszmákat! Pedig bíztam benne!

Aggl.
Slica Creative Commons License 2008.06.05 0 0 38
Látható a tegnapi sajtótájékoztató is,..
http://www.yesminister.hu/
Előzmény: Slica (37)
Slica Creative Commons License 2008.06.05 0 0 37
Nekem már van dedikált példányom,..bár nehezen irta le a nevem,..az egyik szerző
A szerkesztő kutyás barátom,..nagyon izgatott volt az egész kiadó,..a sikerért,..
Előzmény: pizarro2429 (36)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 36
de jó, hogy benéztem a Zindexre. :-) köszi
Előzmény: Jéger meiszter (35)
Jéger meiszter Creative Commons License 2008.06.04 0 0 35
Nap-kelte

A csütörtök reggeli adás témái...
Műsorvezető: Betlen János

6.20 Emberrablással vádolják az ügyvéd házaspárt....
Vendég: dr. Ottovay István ügyvéd
6.39 Elnökválasztási kampányhajrá...
Vendég: Fodor Gábor (SZDSZ) elnök-jelölt
6.53 Eredménytelen ötpárti a rendbontók ellen?
Vendég: Bárándy Gergely (MSZP)
7.18 Kereszttűzben: Suchman Tamás (MSZP)
Kérdezők: Szentesi Zöldi László a Magyar Hírlap munkatársa
Losonczi Gergely a Népszava munkatársa
7.42 Segít a köztársasági elnöknek...
Vendég: Lomnici Zoltán a Legfelsőbb Bíróság elnöke
8.11 Sport Plusz: Peking 2008...
Vendég: Hegedűs Csaba a birkózó szövetség elnöke
8.28 Az osztrák titok...
Vendég: Paul Lendvai
8.42 Igenis, miniszter úr...
Vendég: Jonathan Lynn

http://www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=283063
pizarro2429 Creative Commons License 2007.12.08 0 0 34

kis promó: Jim Hacker mától megtalálható az iwiwen is. (egyelőre korlátozott tartalommal)

http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=11662383

Thibi Creative Commons License 2007.11.18 0 0 33
A Halló-hallónál is van két karácsonyi rész, és azoknak a hiánya kicsit zavaró. A második évad legvégén a pilóták elrepülnek a légballonnal,de a következő évad első részében már megint ott vannak a kávézóban.Hogy mi történt,az a karácsinyi részből derül ki. A hetedik és nyolcadik évad közötti extra rész elején azzal kezdi René,hogy eltelt 2 év a legutóbbi találkozás óta, és mivel az olaszok kihátrálnak a háborúból ,a kapitányukat viszarendelték . a britt pilóták sikeresen átúsztak Agliába, a festmények a gestapó szekrényében vannak, tehát végre semmi gondja nincs. Ekkor jön be Yvette és közli,hogy terhes.
Előzmény: pizarro2429 (32)
pizarro2429 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 32

Fekete Vipera esetében az ilyen karácsonyi részre gondolsz pl.?

És a Hallo Hallo esetén?

Előzmény: Thibi (31)
Thibi Creative Commons License 2007.11.16 0 0 31
Pontosabban egy dupla rész maradt ki, de a műsorújságban sem szerepel, valószínűleg meg sem vették. A keddi elcsúszó parlamenti közvetítés miatt gyakran kimaradt rész,de azokat pótolták. Az ilyen egyik évadhoz sem tartozó extra részeket rendszerint elfelejtik (mint a Halló-Halló vagy Fekete vipera esetében) , pedig ez esetben a DunaTV-n pár éve levetítették az extra részt.
Előzmény: Agglegény (30)
Agglegény Creative Commons License 2007.11.16 0 0 30

Sziasztok!

Az m2-ön kihagytak egy fontos részt! Feltehetőleg a szerdai műsorváltozás miatt nem ment le az a rész, amikor a miniszterből, min. elnök lesz!

Aggl.

pizarro2429 Creative Commons License 2007.11.13 0 0 29

Magyarországon eddig nem láttam... (de engem is érdekelne)

a többi "kultangolhumorsorozat" közül jónéhány már megjelent magyarul, talán nem sokára ez is megfog

AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.11.12 0 0 28
Üdv topic!

Mi is nézzük ezt a sorozatot... nincsen meg valakinek dvd-n az egész? Vagy nem tudtok olyan helyet ahol meg lehetne venni? Ha igen, akkor kérlek írjatok az itteni mail címemre, hálás lennék.
pizarro2429 Creative Commons License 2007.11.05 0 0 27
m2-n hétköznaponként 18.55-től megy...
szabfer Creative Commons License 2006.04.15 0 0 26

Sziasztok,

Jó későn találtam rá a topikra... nekem is nagyon bejött a Dunán vetitett sorozat, de sajna későn kapcsolódtam be. Az igenis miniszterelnökúr 9-14. epizódját láttam, azokat be is digiztem. A többi nincs meg valakinek? (ha igen, pliz küldj e-mailt lammaer25 kukac freemail.hu -ra

MTLR2 Creative Commons License 2005.11.18 0 0 25
Néhány epizódot DVD-n eltudok küldeni neked ha érdekel. MTLR@mailbox. hu
Előzmény: Libaváry Szeréna (23)
wayland_carruthers Creative Commons License 2005.10.13 0 0 24

Hátha valaki nem ismerné:

www.yes-minister.com

Libaváry Szeréna Creative Commons License 2005.07.14 0 0 23

Hát bizony egy DVD nagyon jó lenne!!!:)))

Sajna ha jól látom, a duna tv-n vége a sorozatnak:( Viszont a BBC Prime-on megint ismétlik - igaz elég korán, 13.30...

Előzmény: Lusta Kígyó Gyógyszertár (21)
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2005.07.08 0 0 22

Feltűnt Jim lánya is (én eddig még nem is láttam a sorozatban..)

Nem is fogod többször, csak ebben a zegyben szerepel, amúgy csak időnként, egy-két részben, szó van róla érintőlegesen...

Előzmény: Libaváry Szeréna (19)
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2005.07.08 0 0 21

aztán később láttam pár részt a "Yes minister" részekből is, de csak hézagosan, remélem, fogják megint adni valamikor.

Ez már a második sugárzás, de lehetne reménykedni, h esetleg ezt is kiadják dévédén, mint a Halló, halló!-t... Hátha valaki fölveti a zilletékeseknek, és lesz egy olyan jószándékú bolond, aki erre pénzt ad... :)))

Ha Te vagy arrafele a szövegírásér' némileg felelős illető, akkor viszont pont Te vagy a zén emberem, mert a szinkronos topikban már kérdeztem eccer vmit, de ottan nem tudott senki válaszolni, remélem, Te igen... :)

Szóval, azt írtam ott, hogy "a Yes Minister / Prime Minister szinkronnya, ami nem egy hosszú sorozat, és ecceruen nacceru a szinkronszereposztás, Szombathy Gyula, Végvári Tamás és Józsa Imre... Ottan a ziszonyatos szövegbakik (bittos megvolt itt is: Florence Nightingale = firenzei fülemüle... brrrrrrr) és következetlenségek (tegezés-magázás, miniszter-államtitkár) nagggggyon méltatlanok egyrészt a kiváló sorozathoz, másrészt a remek színészi munkához és szinkronhoz".

A kérdés az az lenne, h nem vótt ottan valaki, aki ezt a Nightingale-bakit lektorálta vónna, ill. egyeztette vónna a 3 részt a korábbiakkal (posztok, ill. tegezés-ügyben)? Mert nagyon zavaró vótt, h 30 rész után Humphrey és a pénzügyi államtitkár, ill. Sir Arnold magázódni kezdtek... Gondolom, h amúgy nem eccerű ennek a magyarítása (különösen Humphrey körmondataiba törhet bele a zember bicskája :) ), de vki figyelhetett vónna illenekre... :o)

Előzmény: LeifEriksson (16)
LeifEriksson Creative Commons License 2005.06.23 0 0 20
no, speciel ez volt a három rész közül egy, amit én fordítottam... :))
Előzmény: Devil Inside (18)
Libaváry Szeréna Creative Commons License 2005.06.23 0 0 19

:))))))

A mai is jó volt! Feltűnt Jim lánya is (én eddig még nem is láttam a sorozatban..), aki trockista és van egy szakállas, nagy hajú barátja. Ja, és szociológiát tanulnak...

Emellett Lucy még állatvédő is, úgyhogy amikor megtudta az újságból, hogy a miniszter hagyja, hogy a borzok kipusztuljanak valami építkezés miatt, kitalálta, hogy tesz valamit. Jim azt javasolta, hogy jó, induljon a  választáson, kerüljön be a Parlamentbe, és próbálja ott megakadályozni a dolgot - bár mire ez megvalósul, valszeg már kihalnak a borzok:))

Végülis Lucy azt találta ki, hogy meztelenül fog tüntetni a borzokért a barátjával:))))))))) Persze a végén Sir Humphrey mindent megoldott:)))

Előzmény: Devil Inside (18)
Devil Inside Creative Commons License 2005.06.23 0 0 18
Egyetértek vele, bár ő meg kicsit túl komolyan veszi az egész politikát.

Sajnos eddig nem sok részt láttam belőle, de tökéletesek a szituációk és az egész kifigurázása. Például múlt héten mikor új, becsületes és hozzáértő jegybankelnököt szeretne a miniszterelnök jelölni, ahogy mindenki megijed, mi lesz a fiukkal a Cityben, hisz ilyen még nem volt. :-))
Előzmény: Lusta Kígyó Gyógyszertár (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!