Valaki tud arról, hogy a további részek kiadásra kerülnek-e valaha? Illetve van valaki, akinek megvannak DVD-n? Divx is jó. Viszont a szöveg bonyolultsága miatt preferálnám a magyar szinkront.
A film és önmagában a mozgókép legalább akkora művészeti eszköz, mint a könyv. Egy filmsorozat esetében pedig ez az alapvető, ez az, ami a legtöbbet nyújt. :-))
Szerintem amikor először vetítették a sorozatot, akkor magyarul is leadták!
A „Pártjátszmák” (a címe nem 100%) egy dupla epizód, ami kb. a következőről szól:
Miniszter becsípve tart hazafelé a kocsiját vezetve, amikor elkapja egy rendőr. Ő megpróbálja kivágni magát az „ezüstjelvénnyel”, amivel mint miniszter áthajthat a rendőri lezárásokon.
Bent a hivatalban ezért diszkrét „fejmosást” kap Humphrytól, aki elmagyarázza az ezüstjelvény helyes használatát. Azt is megtudja, hogy a party után a belügyminiszter is bajba került, részegen karambolozott egy sugárzó anyagokat szállítók kamionnal, és egy újságírókat szállító autóval. Le kell mondania. De a fő hír, lemond a miniszterelnök! Állítólag ezzel javítani akarja az utódja esélyét a választásokon. Lehetséges utódjai a pénzügy, vagy a külügy miniszter. Korábban a belügyminiszter volt, de ő a karambollal ezt is el.....rontotta.
Diskurzusok: Bármelyik jelölt lesz min.e., az pártszakadást jelent. Jim H. mindkettőnek megígéri, hogy rájuk fog szavazni, sir Arnold közli Humphryval, hogy nyugdíjba megy, és keresi az utódját.
sir Arnold: Bernard mit szólna hozzá, ha Jim H. lenne az új min.e.? Bernarad: (Megnézi az óráját válasz helyett.) -Készül valahova? -Azt néztem, nem-e április 1.-et írunk! -Pedig nagyon sok érv szól amellett, hogy ő legyen a min.e.! -SZENT ISTEN!!!
Sir Arnold: Humphry, ebben a pozícióban nem csak hallgatni kell tudni, hanem kérdezni is! Humphry: Hát persze Arnold, … izé mik a terveid, ha nyugdíjba mész?
A vége pedig: Jim H. miniszterelnök lesz, sir Humphry pedig közigazgatási államtitkár. Jim H. megkéri Humphryt, hogy maradjon Bernard a titkára!
Nekem már van dedikált példányom,..bár nehezen irta le a nevem,..az egyik szerző A szerkesztő kutyás barátom,..nagyon izgatott volt az egész kiadó,..a sikerért,..
A csütörtök reggeli adás témái... Műsorvezető: Betlen János
6.20 Emberrablással vádolják az ügyvéd házaspárt.... Vendég: dr. Ottovay István ügyvéd 6.39 Elnökválasztási kampányhajrá... Vendég: Fodor Gábor (SZDSZ) elnök-jelölt 6.53 Eredménytelen ötpárti a rendbontók ellen? Vendég: Bárándy Gergely (MSZP) 7.18 Kereszttűzben: Suchman Tamás (MSZP) Kérdezők: Szentesi Zöldi László a Magyar Hírlap munkatársa Losonczi Gergely a Népszava munkatársa 7.42 Segít a köztársasági elnöknek... Vendég: Lomnici Zoltán a Legfelsőbb Bíróság elnöke 8.11 Sport Plusz: Peking 2008... Vendég: Hegedűs Csaba a birkózó szövetség elnöke 8.28 Az osztrák titok... Vendég: Paul Lendvai 8.42 Igenis, miniszter úr... Vendég: Jonathan Lynn
A Halló-hallónál is van két karácsonyi rész, és azoknak a hiánya kicsit zavaró. A második évad legvégén a pilóták elrepülnek a légballonnal,de a következő évad első részében már megint ott vannak a kávézóban.Hogy mi történt,az a karácsinyi részből derül ki. A hetedik és nyolcadik évad közötti extra rész elején azzal kezdi René,hogy eltelt 2 év a legutóbbi találkozás óta, és mivel az olaszok kihátrálnak a háborúból ,a kapitányukat viszarendelték . a britt pilóták sikeresen átúsztak Agliába, a festmények a gestapó szekrényében vannak, tehát végre semmi gondja nincs. Ekkor jön be Yvette és közli,hogy terhes.
Pontosabban egy dupla rész maradt ki, de a műsorújságban sem szerepel, valószínűleg meg sem vették. A keddi elcsúszó parlamenti közvetítés miatt gyakran kimaradt rész,de azokat pótolták. Az ilyen egyik évadhoz sem tartozó extra részeket rendszerint elfelejtik (mint a Halló-Halló vagy Fekete vipera esetében) , pedig ez esetben a DunaTV-n pár éve levetítették az extra részt.
Mi is nézzük ezt a sorozatot... nincsen meg valakinek dvd-n az egész? Vagy nem tudtok olyan helyet ahol meg lehetne venni? Ha igen, akkor kérlek írjatok az itteni mail címemre, hálás lennék.
Jó későn találtam rá a topikra... nekem is nagyon bejött a Dunán vetitett sorozat, de sajna későn kapcsolódtam be. Az igenis miniszterelnökúr 9-14. epizódját láttam, azokat be is digiztem. A többi nincs meg valakinek? (ha igen, pliz küldj e-mailt lammaer25 kukac freemail.hu -ra
aztán később láttam pár részt a "Yes minister" részekből is, de csak hézagosan, remélem, fogják megint adni valamikor.
Ez már a második sugárzás, de lehetne reménykedni, h esetleg ezt is kiadják dévédén, mint a Halló, halló!-t... Hátha valaki fölveti a zilletékeseknek, és lesz egy olyan jószándékú bolond, aki erre pénzt ad... :)))
Ha Te vagy arrafele a szövegírásér' némileg felelős illető, akkor viszont pont Te vagy a zén emberem, mert a szinkronos topikban már kérdeztem eccer vmit, de ottan nem tudott senki válaszolni, remélem, Te igen... :)
Szóval, azt írtam ott, hogy "a Yes Minister / Prime Minister szinkronnya, ami nem egy hosszú sorozat, és ecceruen nacceru a szinkronszereposztás, Szombathy Gyula, Végvári Tamás és Józsa Imre... Ottan a ziszonyatos szövegbakik (bittos megvolt itt is: Florence Nightingale = firenzei fülemüle... brrrrrrr) és következetlenségek (tegezés-magázás, miniszter-államtitkár) nagggggyon méltatlanok egyrészt a kiváló sorozathoz, másrészt a remek színészi munkához és szinkronhoz".
A kérdés az az lenne, h nem vótt ottan valaki, aki ezt a Nightingale-bakit lektorálta vónna, ill. egyeztette vónna a 3 részt a korábbiakkal (posztok, ill. tegezés-ügyben)? Mert nagyon zavaró vótt, h 30 rész után Humphrey és a pénzügyi államtitkár, ill. Sir Arnold magázódni kezdtek... Gondolom, h amúgy nem eccerű ennek a magyarítása (különösen Humphrey körmondataiba törhet bele a zember bicskája :) ), de vki figyelhetett vónna illenekre... :o)
A mai is jó volt! Feltűnt Jim lánya is (én eddig még nem is láttam a sorozatban..), aki trockista és van egy szakállas, nagy hajú barátja. Ja, és szociológiát tanulnak...
Emellett Lucy még állatvédő is, úgyhogy amikor megtudta az újságból, hogy a miniszter hagyja, hogy a borzok kipusztuljanak valami építkezés miatt, kitalálta, hogy tesz valamit. Jim azt javasolta, hogy jó, induljon a választáson, kerüljön be a Parlamentbe, és próbálja ott megakadályozni a dolgot - bár mire ez megvalósul, valszeg már kihalnak a borzok:))
Végülis Lucy azt találta ki, hogy meztelenül fog tüntetni a borzokért a barátjával:))))))))) Persze a végén Sir Humphrey mindent megoldott:)))
Egyetértek vele, bár ő meg kicsit túl komolyan veszi az egész politikát.
Sajnos eddig nem sok részt láttam belőle, de tökéletesek a szituációk és az egész kifigurázása. Például múlt héten mikor új, becsületes és hozzáértő jegybankelnököt szeretne a miniszterelnök jelölni, ahogy mindenki megijed, mi lesz a fiukkal a Cityben, hisz ilyen még nem volt. :-))