Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2023.08.08 0 0 49

("trendi turizmus" helyett)

Egy angol nem lelkizik a történelmen, inkább megmosolyogja, és praktikusan tovább lép.

Wales egy nagyon picit más, Arany János "A walesi bárdok" balladája valós történelmi eseményen

alapul, akkor kezdődött Wales Angliához csatolásának folyamata ami a mai napig tart, csak persze

már békésen és hatalmas kompromisszumokkal. A walesi nagyon hasonlóan mulat mint mi ..stb.

Munkám során jártam Távol-Keleten, Európában (Keleten nem), és az Egyesült Királyságban.

Maradandó emlékek az Emberekkel való beszélgetések, hogyan élnek, hogyan látják a világot,

hogyan gondolkodnak. A helyi létesítmények meglátogatása múlandó, csak egy-egy táj-filmnél

veszem észre, hogy "jé, jártam ott". Kell a nyelv- és egy minimális történelmi ismeret,

hogy az ember tudja, hogy hol is jár, illetve hol is járt tulajdonképen, legyen kommunikációs-

és kapcsolatteremtési készsége.

(Mintha itthon kezdené bejárni az ország minden egyes zugát, bár ez nem szerepel az "Utazás" alatt)

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.06 0 0 48

Wales' Areas of Outstanding Natural Beauty (AONB)

http://www.wales.com/aonb

itn1ptx Creative Commons License 2013.11.15 0 0 47
Mantifora Creative Commons License 2012.11.29 0 0 46

Helló!
Látom jó régóta nem írt ide senki.
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, és egyáltalán válaszolni fog-e valaki, de egy próbát megér! :)
(Először is mert imádok Wales-ben élni, és mert ez az egyetlen Wales-szel kapcsolatos topik. :) )
Tehát au pair vagyok Newportban (ez egy Cardiff melletti város), viszont a környéken nem nagyon ismerek korom belieket (19 vagyok), vagy akiket ismerek, azokkal nem igazán értünk szót. Megvan a saját társaságuk, és nem nagyon van rám szükségük.

Viszont nagyon szeretnék egy kicsit "pezsegni", élni. Ha már itt vagyok, megismerni a környéket, új embereket. Programokat szervezni, sétálni, moziba menni, és hasonló dolgok. :)
Nagyon hiányoznak a barátok, és a társaság.

Van valaki, aki Cardiffban, vagy a környéken lakik, és szívesen ismerkedne, barátkozna? :)

Szívesen levelezek vagy találkozok új emberekkel. Ha van kedve valakinek itt veheti fel velem a kapcsolatot:

E-mail: llk.queenlover@gmail.com

Nagyon várom, hogy új barátokat szerezhessek :)
Mantifora :)

Zsoldos Creative Commons License 2007.12.22 0 0 45

Na, úgy látszik szíven döftem a topikot. :/

Nadolig Llawen!

(Most nagyzoltam, mert nem is tudok walesiül. :) Szóval kellemes karácsonyt!)

Zsoldos Creative Commons License 2007.12.21 0 0 44
Én szeptemberben voltam arra. Igaz: 1998-ban :)
Előzmény: Pandus (39)
Pandus Creative Commons License 2007.12.09 0 0 43
No ez jó, hogy más is járt ott, de kit akarsz emlékeztetni rá?
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.09 0 0 42
remember ?
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.09 0 0 41

Remeber?

Pandus Creative Commons License 2007.12.09 0 0 40
Ezek szerint én jártam ott a leghamarabb? Vagy senki nem ír...Bristoltól 1 1/4 óra buszút volt Cardiff, Wales fővárosa. Nem küönösebb, van egy vár meg egy szép templom és nagyjából ennyi. Szállást rosszabbat találtam, mint Bristolban, 5 fonttal olcsóbban (30), de jobb, meleg reggelivel. a busz viszont megőrjített: 20,32 és 60-as buszok mentek belefelé a szállástól a városba, fel is irtam, visszafelé viszont egyáltalán nem találtam ilyen megállót és senki se tudta. Végül kénytelen voltam kikutyagolni a busz pu-ra, ahol 20 perc várakozás után fel is szálltam egy 60-ra, és mondom a sofőrnek, hogy a Cathedral rd-ra mennék. Azt mondja: ő nem. Mondom micsoda? hiszen ezzel jöttem be. Igen, de nem arra megy vissza. Kiderült, kifelé a 24, 25, 62-es buszok járnak. Hallottatok már ilyet? Én még soha. Átmentem Swansea-be is, kérdeztem a szállodástól, hogy milyen, azt mondta, bájos. Szuper a beach 8nem mertem visszakérdezni, ennek mi jelentősége decemberben), és jól lehet vásárni. Mondom engem ez nem igazán, de van-e vmi történelmi városközpont, régi templo,m esetleg vár, azt mondja persze. Persze semmi se volt, mindent lebombázták, meséltél a turistairodában. Azért a kikötö jó volt, de másfél óra épp elég is lett a városra. Egyébként 12-14 fok volt, sokkal melegebb, mint közben itthon.
Pandus Creative Commons License 2007.09.10 0 0 39
Sok szép hely van Britanniában, csak az az éghajlat, csak az ne lenne...Akkor lehet, hogy majd én számolok be először a walesi tapasztalatokról, de azért remélem, csak lesz olyan, aki decembernél korábban jut el oda...
Előzmény: cam aro (38)
cam aro Creative Commons License 2007.09.09 0 0 38

Lakni... De nem feltetlen Wales.. Cornvallrol is sok szepet mondanak...

Szval ,, nem tudom.. tervezgetek csak, hol is lenne jo.. :( :)

Bocs az OFF ert, ha esetleg a bardok foldje lesz a kivallasztott , majd jelentkezem.. :)

Előzmény: Pandus (36)
Pandus Creative Commons License 2007.09.09 0 0 37
ui. most látom, hogy válaszoltál, bocs
Pandus Creative Commons License 2007.09.09 0 0 36
ez az indulási akció volt. valamikor a nyár elején tudtam meg egy itteni fórumból, nem hirdették. biztos, hogy ennyi, már kifizettem. csomagdíj jött még hozzá, ami más társaságoknál nincs. az mintha 1300 lett volna, már nem emlékszem. ha nem adom fel, akkor ennyi. de amúgy is egy kis hátizsákkal megyek, szóval ez nem volt gond. tehát ha van csomagod, akkor 6300 oda-vissza, minden illetékkel.
utaztam germanwingsszel, ott olyan díjak jöttek még hozzá, hogy kiszolgálási díj (viszont csak pénzért szolgálnak ki a fedélzeten) megérkezési díj. erre rákérdeztem, hogy ha nem érkezünk meg, akkor az örököseim visszaigényelhetik-e ezt a díjat. Azt válaszolták, hogy ez a német reptéren a csomagok kipakolásának a díja.

szóval Walesben lakni akarnál? Nem válaszoltál a londonnal kapcsolatos kérdésemre.
Előzmény: cam aro (32)
csufi.rulez Creative Commons License 2007.09.08 0 0 35

Igen. Azért most érdems résen lenni, mert ilyen árú jegyek azért nem lesznek állandóan a menüben...

Előzmény: cam aro (34)
cam aro Creative Commons License 2007.09.08 0 0 34

...van mikor az ember nem tud igazodni az marketingkampany idopontjahoz.... :))

De azert koszi! :)

Előzmény: csufi.rulez (33)
csufi.rulez Creative Commons License 2007.09.08 0 0 33

5000 ert oda vissza jegy illetekkel? hmm.. az gyanussan olcso..attol az illetek tobb a tobbsegnel.

Tényleg ennyi, ellenőrizheted is a honlapjukon. Mondjuk Az 5000oda-vissza több napig élt, én a mai legkedvezőbb ajánlatot 8120 HUF-ban láttam (odavissza, illetékkel). A Ryan a legnagyobb európai low cost, és beindult a marketingkampány. Persze nem lesz mindug így...

Bristolhoz meglehetősen közel van Wales is :-)

Előzmény: cam aro (32)
cam aro Creative Commons License 2007.09.08 0 0 32

"ha" atmegyek..  igen... ha.

Nem tom... lakhato helyet keresek.:)

5000 ert oda vissza jegy illetekkel? hmm.. az gyanussan olcso..attol az illetek tobb a tobbsegnel.

Legy resen.

Előzmény: Pandus (29)
cam aro Creative Commons License 2007.09.08 0 0 31

Talan mert nem turista vagyok, ki csak a szep dolgokat latja..

/ london nem tetszik, a city az mas,./

Nem jo... hogy miert?   Piszkos, mocskos, zsufolt, hangos, larmas, tulszines,  stb...

Nem tetszik.. nekem.

De lehet masnak bejon, nekem nem. :)

Előzmény: Pandus (30)
Pandus Creative Commons License 2007.09.08 0 0 30
és egy magán jellegű kérdés.
"3 eve elek londonban,. es kisse utalom." - ez a mondat is meglepett. te vagy a 3.,akitől ezt hallom, rövid időn belül. Miközben rengegtegen vágynak oda és kifejezetten London-mániások. én 3xvoltam ott és mindig nagyon tetszett, de nyilván turistaként más, mint ott élni. miért nem jó?
Előzmény: cam aro (25)
Pandus Creative Commons License 2007.09.08 0 0 29
No akkor ha átmentél, számolj be lécci, én csak nov. végén megyek Bristolba, azaz dec. elején mennék át. Nem a legjobb kirándulóidő, de november elején indulnak a Ryanair járatok Pestről. 2 angliai és 2 német városba. most nem néztem az árakat, de az elején akciósan 5000 Ft volt oda-vissza, iletékkel együtt. ennyiért Szegedre tudnék leutazni, és az még időben is több vonattal. Ezért repülök Bristolba.
Előzmény: cam aro (28)
cam aro Creative Commons License 2007.09.07 0 0 28

Hello..

Azt hittem itt vegyes a brigad, nem csak otthoni..:)

Nem tudom,hogy erdemes e at menni... de gondolom igen. / ezert is kerdeztem /

Nem tudok semmit ,Walesrol.. csak jol neznek ki a hegyek a googleearthon, es hat... mehetnekem van, innen a sikfoldrol. :)

Előzmény: Pandus (27)
Pandus Creative Commons License 2007.09.07 0 0 27
Ha te Londonban élsz, akkor sokkal többet megtudhatsz, mint mi, itthonról. Ezek szerint te sem voltál még ott? Én Bristolba megyek és úgy láttam, hogy van Cardiffba vonat. Érdemes-e átmennem? Van-e vmi Cardiffban? vagy látok-e vmi mást, mint Angliában? tengerpartról láttam csodás képeket, ami nagyon más volt, hatalmas, legömbölyített kövek, de nem tudom, Walesen belül hol volt.
cam aro Creative Commons License 2007.09.07 0 0 26
ahha.... nem neztem a hszek datumat.... hat akkor... bocs.
cam aro Creative Commons License 2007.09.07 0 0 25

sziasztok.

3 eve elek londonban,. es kisse utalom... hegyek kellenek, es folyok, .... varak, es erdok...

El, van valki, ki infot , stb, tudna adni elsokezbol?

keresgetek neten... de azert az mas, mint egy ott elo szava...

koszonet a valaszadonak. :)

rupert781 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 24

én négy-öt napra szeretnék elmenni Walesbe szeptemberben, érdeklődnék, hogy melyik reptérre érdemes leszállni, autót érdemesebb e bérelni, vagy bejárható busszal/vonattal is? Mi az, amit feltétlenül meg kell nézni? olcsó szállást tudtok e esetleg?

valleyboy Creative Commons License 2004.01.12 0 0 23
nyomós ok :) másra gondoltam volna először.
ha útitársat keresnél és adsz paramétereket -> idő-költség-helyek, én pl szívesen csatlakoznék egy ilyen túrára, ha úgy adódik.
Előzmény: Pirx (22)
Pirx Creative Commons License 2004.01.07 0 0 22
Talán mert ennyire önző vagyok? :)
Nem akarom másokra erőltetni sem a tempómat, sem a váratlanul felmerülő irányváltoztatásokat, meg aztán szeretek egyedül üldögélni holmi sziklákon...
Előzmény: valleyboy (20)
scholli Creative Commons License 2003.12.23 0 0 21
Sziasztok!

Én 4-5 napot voltam É-Walesben; Caernarfon, Conwy, Snowdonia N.P., Harlech, Llandudno, Great Orm's head majd mentünk tovább Írországba.
Csodálatos hely, nagyon szeretnék visszamenni. A Conway vízesés nagyon döfi volt, meg a túra a Snowdon-ra is. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy minél előbb menjen el. Az árak elég húzósak, de olcsóbb, mint Anglia vagy Skócia vagy mint Írország.

valleyboy Creative Commons License 2003.12.22 0 0 20
miért magányos?
Előzmény: Pirx (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!