A lehető legalacsonyabb elvárásaimmal ültem be tegnap a filmre.
...
Matrix1: 100%
Matrix2: 50%
Matrix3: 10%
Jelzőkkel nem illetném. Alkalomadtán végigolvasom az eddigi kommenteket, hátha még javít 1-2%ot.
Jelek, amik arra utalnak, hogy túl sokszor láttad a mátrixot
1. Számtek vizsgán hét monitort igényelsz.
2. Már a bootolásnál kiírt szövegekből is csak "szőkéket,
barnákat, feketéket" látsz.
3. Vizsga alatt előkapod a mobilodat, és beleüvöltesz: "Tank, I need
an exit, fast!"
4. A tanárok a tételsort nyújtják feléd, de te csak kék, és
piros piruláknak látod őket.
5. Az egyetemi mosdókban, már az összes tükröt megbökdösted.
6. Az aula fala a te lábnyomaiddal van tele.
7. Minden tanárodnak, aki a neveden szólít, kikéred
magadnak, mert a te neved Neo.
8. Nem vagy hajlandó levenni a napszemüvegedet.
9. A hosszú kabátod alatt sok "puskát" tartasz.
10. A menzán odaszólsz a konyhásnak: "Nincs kanál!"
11. Nyitsz egy "Túl sokat láttam a Mátrixot! A jelek:" c.
topikot :-)
12. Amikor a vizsgán kérdeznek tőled, egy kis türelmet
kérsz, lehunyod a szemed, és gyors szemmozgásokat (REM) produkálsz.
13. Már csak a piros ruhás nők után fordulsz meg az utcán.
14. Azt képzeled, hogy jó hecc lesz, ha egy chat-en a 'NEO' nevet
választod nick-nek. Persze végül a 'spanyol inkvizíció' mellett
döntesz. ;)
15. Bemész az iskolába, de az ajtó előtt várakozó sötét
öltönyös alakok láttán azonnal elrohansz, ahogy csak a lábad bírja.
16. A Dékánt konzekvensen Orákulumnak szólítod.
17. Kiviszed a házvezetőnőd szemetét.
17. Amikor az utcán hazafelé bandukolva megszólal a
telefonfülke, ami mellett elhaladsz , izgatottan körbenézel.
17+1: Mikor harmadszor mész egy tárgyból újra vizsgázni,
csak annyit mondasz: "Á, Deja Vue"
18. Fizeted az adót. :)
19. Leülsz tanulni, és rögtön megfájdul a fejed. De már
tudod, hogy mitől.
(You've never used it before...
ha felébredsz, rögtön megtapogatod a szádat, össze van e
nőve, vagy csak egy rossz álom volt ?
19. Az M&M cukrokból kiválogatod a pirosakat, és másoknak
adod.
***Agent_Smith sets mode: -v NEO
20. Megbux biológiából, mert a dolgozatban az embert a
vírusokhoz sorolod be.
A Galaktikáról jut eszembe: az egyik Galaktikában olvastam egy történetet, amelyben az embereket szorosan egymás mellé zsúfolva tartották, hatalmas, égig érő tornyokban. Persze voltak, akik öntudatra ébredtek és kiszabadultak a tornyokból...
nem jutott eszükbe a dolog / más volt a helyzet (ugye a 3. részben pöttyet sürgösebb a dolog). (megj. ott voltak az ikrek is, akik "kicsit" megnehezítették volna a dolgot, bár igaz h. ezt akkor még nem tudták Morpheusék)
én megpróbáltam elolvasni az Alapítványt, de nem sikerült! :-(( pedig apa egyik nagy kedvence volt! gondoltam, akkor nem lehet rossz, de nem ment... :-(
Eszembe jutott valami a Merovingi vs. bullet kérdésben. Ha ilyen könnyen kötélnek áll a golyó hatására, akkor a második részben a Keymaker átadását követelve miért nem kísérelték meg Neóék egy szolid pisztollyal jobb belátásra bírni?
És Persephone mit keres még mindig az oldalán, ha egyszer a második részben ugyebár több okot is adott rá, hogy a Merovingi megmorculja magát rá (és vica verza)?
megj. sztem érdemes az alapitványokkal kezdeni (de csak az Alapitvány, Alapitvány és Birodalom, Második Alapítvány - azért csakcsak ezek "A legendás" könyvek), és ha tetszik akkor elölröl az egészet :) (ezt tervezgetem énis már mióta megláttam azt a nagykönyvet :D) bár tulajdonképp a legtöbb regény önmagában is élvezhetö (kiv. az Alapitvány - trilógia, azt csak sorrendben szabad, bár a többihez alig kötödik), de az egész univerzum együtt sokkal komplexebb.
Úgy van, ahogy dav mondja. de most a teljes Asimov életmű jelent meg öt kötetben. Nyáron Iona baba eljön és kiválasztja, hogy mi érdekli. tkp az egész Alapítvány elfér egy jókora kötetben. és érdemes elolvasni, ezt elhihetitek.
az a teljes alapitvány &robotok sorozat. az alapitvány és folytatásai az hat rövidebb kötet (regénynek 5 db, de 6 könyvbe van meg - legalábbis a Galaktika sorozatban), ráadásul az elsö három elég független a robotos részektöl (ezek idörendben a legkorábbiak)
Ööö...8-10 GYU? Hááát...akkor egyelőre most nem pótolom eme hiányosságomat, majd talán a nyáron, ha lesz időm sokat olvasni. ;) Beezer, majd jövőre szavadon foglak, köszönöm szépen a felajánlást! :)
Ez ügyben nálam is jelentkezhetsz. Ez az Alapítvány nevű pentalógia. Isaac Asimov legzseniálisabb munkája. aki nem olvasta, sokat veszít. ha akarod összekeresem a köteteket.>:-))
na szóval ez jobban kifejtve: az Oracle csak valoszinüségekkel dolgozik, mint az Alapítványban Seldon (nem pontos az analogia), annyival könnyebb neki, hogy ö pontosan ismeri a körülményeket, illetve a körülmények nagyságrendekkel jobban behatárolják Neo cselekvési szabadságát egy adott pontig, viszont ettöl a ponttol tovább az Oracle már nem tudja megjósolni a jövöt (ez kb. az a pont, amikor Smith asszimilálja Neot - ezért nem tudja Smith h. mi fog történni utána). sz'al ezért nem hiszem h. bármit is tudna már a film végén a jövövel kapcsolatosan.
De ha ugyanolyannak rajzolják meg, akkor lehet. A Mátrixot írókon múlik az egész, ha nekik szimpi Neo fizimiskája, akkor miért ne? A One lehet ember, nem kell örökéletűnek lennie.
Beezer, hogy milyen vagy a valóságban és milyen a Mátrixban az két teljesen különböző dolog. Hiszen miközben dolgozol, sportolsz, eszel, iszol, alszol a Mátrixban, a való világban csupán fekszel a medencében és termeled az enerdzsit. Ezt Morpheus mondja el az első részben, amikor beviszi Neot a Constructba. Más lett a haja, a ruhája és nincsenek rajta plug-ok sem! Ergo (Architect, ól rájc rizörvd) ha pl. nincs se lábad, se kezed kívül, a Mátrixban még akár élsportoló és olimpiai bajnok is lehetsz. Ott a virtuális énkép kivetülése jelenik meg. Érthető, nem? ;)
ha One mindig úgy néz ki, azaz Neo, akkor nem lehet ember. annak ugyanis véges az élete, ahogy ezt Smith kifejtette. tehát a következő One nem nézhet ki úgy, mint Neo. vagy nem ember. Q.E.D.
Neo totál le volt csatlakozva, amikor kinyirta az örszemeket. de eleve az, h. meg tudta ezt tenni azt jelzi, hogy kapcsolatban van a mátrixszal még akkor is, ha nincs dugo a fejében. (mellesleg a "vakon látásra" is ez az egyetlen magyarázat).