Keresés

Részletes keresés

Eru Creative Commons License 2003.11.16 0 0 111
nálunk ha valami nincs, akkor az "nincs kanál" :-D
Előzmény: csudi (110)
csudi Creative Commons License 2003.11.15 0 0 110
Nekem meg tecc:

10. A menzán odaszólsz a konyhásnak: "Nincs kanál!"

Előzmény: Eru (107)
Sir Dryden Creative Commons License 2003.11.14 0 0 109
A lehető legalacsonyabb elvárásaimmal ültem be tegnap a filmre.
...
Matrix1: 100%
Matrix2: 50%
Matrix3: 10%
Jelzőkkel nem illetném. Alkalomadtán végigolvasom az eddigi kommenteket, hátha még javít 1-2%ot.
Ionaelf Creative Commons License 2003.11.13 0 0 108
Hehe...ez jo! Foleg a 'Mikor harmadszor mész egy tárgyból újra vizsgázni, csak annyit mondasz: "Á, Deja Vue"'. Hiba a Matrixban... :)
Előzmény: Eru (107)
Eru Creative Commons License 2003.11.12 0 0 107
ha valaki nem ismerte volna! :-D:

Jelek, amik arra utalnak, hogy túl sokszor láttad a mátrixot
1. Számtek vizsgán hét monitort igényelsz.
2. Már a bootolásnál kiírt szövegekből is csak "szőkéket,
barnákat, feketéket" látsz.
3. Vizsga alatt előkapod a mobilodat, és beleüvöltesz: "Tank, I need
an exit, fast!"
4. A tanárok a tételsort nyújtják feléd, de te csak kék, és
piros piruláknak látod őket.
5. Az egyetemi mosdókban, már az összes tükröt megbökdösted.
6. Az aula fala a te lábnyomaiddal van tele.
7. Minden tanárodnak, aki a neveden szólít, kikéred
magadnak, mert a te neved Neo.
8. Nem vagy hajlandó levenni a napszemüvegedet.
9. A hosszú kabátod alatt sok "puskát" tartasz.
10. A menzán odaszólsz a konyhásnak: "Nincs kanál!"
11. Nyitsz egy "Túl sokat láttam a Mátrixot! A jelek:" c.
topikot :-)
12. Amikor a vizsgán kérdeznek tőled, egy kis türelmet
kérsz, lehunyod a szemed, és gyors szemmozgásokat (REM) produkálsz.
13. Már csak a piros ruhás nők után fordulsz meg az utcán.
14. Azt képzeled, hogy jó hecc lesz, ha egy chat-en a 'NEO' nevet
választod nick-nek. Persze végül a 'spanyol inkvizíció' mellett
döntesz. ;)
15. Bemész az iskolába, de az ajtó előtt várakozó sötét
öltönyös alakok láttán azonnal elrohansz, ahogy csak a lábad bírja.
16. A Dékánt konzekvensen Orákulumnak szólítod.
17. Kiviszed a házvezetőnőd szemetét.
17. Amikor az utcán hazafelé bandukolva megszólal a
telefonfülke, ami mellett elhaladsz , izgatottan körbenézel.
17+1: Mikor harmadszor mész egy tárgyból újra vizsgázni,
csak annyit mondasz: "Á, Deja Vue"
18. Fizeted az adót. :)
19. Leülsz tanulni, és rögtön megfájdul a fejed. De már
tudod, hogy mitől.
(You've never used it before...
ha felébredsz, rögtön megtapogatod a szádat, össze van e
nőve, vagy csak egy rossz álom volt ?
19. Az M&M cukrokból kiválogatod a pirosakat, és másoknak
adod.
***Agent_Smith sets mode: -v NEO
20. Megbux biológiából, mert a dolgozatban az embert a
vírusokhoz sorolod be.

Aewyn Creative Commons License 2003.11.12 0 0 106
A Galaktikáról jut eszembe: az egyik Galaktikában olvastam egy történetet, amelyben az embereket szorosan egymás mellé zsúfolva tartották, hatalmas, égig érő tornyokban. Persze voltak, akik öntudatra ébredtek és kiszabadultak a tornyokból...
dav2 Creative Commons License 2003.11.11 0 0 105
nem jutott eszükbe a dolog / más volt a helyzet (ugye a 3. részben pöttyet sürgösebb a dolog). (megj. ott voltak az ikrek is, akik "kicsit" megnehezítették volna a dolgot, bár igaz h. ezt akkor még nem tudták Morpheusék)
Előzmény: Ionaelf (103)
Eru Creative Commons License 2003.11.11 0 0 104
én megpróbáltam elolvasni az Alapítványt, de nem sikerült! :-(( pedig apa egyik nagy kedvence volt! gondoltam, akkor nem lehet rossz, de nem ment... :-(
Előzmény: beezer (100)
Ionaelf Creative Commons License 2003.11.11 0 0 103
Eszembe jutott valami a Merovingi vs. bullet kérdésben. Ha ilyen könnyen kötélnek áll a golyó hatására, akkor a második részben a Keymaker átadását követelve miért nem kísérelték meg Neóék egy szolid pisztollyal jobb belátásra bírni?
És Persephone mit keres még mindig az oldalán, ha egyszer a második részben ugyebár több okot is adott rá, hogy a Merovingi megmorculja magát rá (és vica verza)?
beezer Creative Commons License 2003.11.11 0 0 102
Én is már mióta tervezem, hogy elolvasom az egész többezer oldalas Asimov összest. de hát erre egyhamar nemigen lesz alkalmam.
Előzmény: dav2 (101)
dav2 Creative Commons License 2003.11.11 0 0 101
megj. sztem érdemes az alapitványokkal kezdeni (de csak az Alapitvány, Alapitvány és Birodalom, Második Alapítvány - azért csakcsak ezek "A legendás" könyvek), és ha tetszik akkor elölröl az egészet :) (ezt tervezgetem énis már mióta megláttam azt a nagykönyvet :D) bár tulajdonképp a legtöbb regény önmagában is élvezhetö (kiv. az Alapitvány - trilógia, azt csak sorrendben szabad, bár a többihez alig kötödik), de az egész univerzum együtt sokkal komplexebb.
Előzmény: beezer (100)
beezer Creative Commons License 2003.11.11 0 0 100
Úgy van, ahogy dav mondja. de most a teljes Asimov életmű jelent meg öt kötetben. Nyáron Iona baba eljön és kiválasztja, hogy mi érdekli. tkp az egész Alapítvány elfér egy jókora kötetben. és érdemes elolvasni, ezt elhihetitek.
Előzmény: dav2 (99)
dav2 Creative Commons License 2003.11.11 0 0 99
az a teljes alapitvány &robotok sorozat. az alapitvány és folytatásai az hat rövidebb kötet (regénynek 5 db, de 6 könyvbe van meg - legalábbis a Galaktika sorozatban), ráadásul az elsö három elég független a robotos részektöl (ezek idörendben a legkorábbiak)
Előzmény: csudi (96)
beezer Creative Commons License 2003.11.11 0 0 98
boldoggá teszel vele. de kötetekre kéretik vigyázni, nagy értéket jelentenek!
Előzmény: Ionaelf (97)
Ionaelf Creative Commons License 2003.11.11 0 0 97
Ööö...8-10 GYU? Hááát...akkor egyelőre most nem pótolom eme hiányosságomat, majd talán a nyáron, ha lesz időm sokat olvasni. ;) Beezer, majd jövőre szavadon foglak, köszönöm szépen a felajánlást! :)
Előzmény: csudi (96)
csudi Creative Commons License 2003.11.11 0 0 96
8-10 Gyuruk Uranyi szoveg, ha nagyon raersz. Nekunk is megvan, kedves parom nagy fan.
Előzmény: Ionaelf (94)
beezer Creative Commons License 2003.11.11 0 0 95
Ez ügyben nálam is jelentkezhetsz. Ez az Alapítvány nevű pentalógia. Isaac Asimov legzseniálisabb munkája. aki nem olvasta, sokat veszít. ha akarod összekeresem a köteteket.>:-))
Előzmény: Ionaelf (94)
Ionaelf Creative Commons License 2003.11.11 0 0 94
Izééé...az utóbbit jelölném meg! :) Miféle könyveket kell kölcsönadni Iona babának?
Előzmény: dav2 (93)
dav2 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 93
moszt cak viccelödni tetssszik, vagy kölcön kell adnom pár könyvet?
Előzmény: Ionaelf (92)
Ionaelf Creative Commons License 2003.11.10 0 0 92
Mijaza Alapítvány, drágaszág? Kijaza Seldon? :)
Előzmény: dav2 (89)
dav2 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 91
mondom MINT. csak egy hasonlitás volt és nem is pontos teljesen. az elv hasonlo mindössze.
Előzmény: beezer (90)
beezer Creative Commons License 2003.11.10 0 0 90
Sztem Hari Sheldont ne említsd egy napon a Mátrixal.>:-((
Előzmény: dav2 (89)
dav2 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 89
na szóval ez jobban kifejtve: az Oracle csak valoszinüségekkel dolgozik, mint az Alapítványban Seldon (nem pontos az analogia), annyival könnyebb neki, hogy ö pontosan ismeri a körülményeket, illetve a körülmények nagyságrendekkel jobban behatárolják Neo cselekvési szabadságát egy adott pontig, viszont ettöl a ponttol tovább az Oracle már nem tudja megjósolni a jövöt (ez kb. az a pont, amikor Smith asszimilálja Neot - ezért nem tudja Smith h. mi fog történni utána). sz'al ezért nem hiszem h. bármit is tudna már a film végén a jövövel kapcsolatosan.
Előzmény: Ionaelf (88)
Ionaelf Creative Commons License 2003.11.10 0 0 88
Jó, jó. Le az Oracle-lel! A cigifüstben már azt sem tudja mit lát. Meg aztán ki tudja, mi mindent süt bele azokba a cookiekba... :PPP
Előzmény: dav2 (87)
dav2 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 87
ez a neo visszatérése nelegyen! ne ne ne! kit érdekel h. az oracle mit mondott, ez az egész már joval tulvan rajta.
Ionaelf Creative Commons License 2003.11.10 0 0 86
De ha ugyanolyannak rajzolják meg, akkor lehet. A Mátrixot írókon múlik az egész, ha nekik szimpi Neo fizimiskája, akkor miért ne? A One lehet ember, nem kell örökéletűnek lennie.
Előzmény: beezer (84)
Ionaelf Creative Commons License 2003.11.10 0 0 85
Beezer, hogy milyen vagy a valóságban és milyen a Mátrixban az két teljesen különböző dolog. Hiszen miközben dolgozol, sportolsz, eszel, iszol, alszol a Mátrixban, a való világban csupán fekszel a medencében és termeled az enerdzsit. Ezt Morpheus mondja el az első részben, amikor beviszi Neot a Constructba. Más lett a haja, a ruhája és nincsenek rajta plug-ok sem! Ergo (Architect, ól rájc rizörvd) ha pl. nincs se lábad, se kezed kívül, a Mátrixban még akár élsportoló és olimpiai bajnok is lehetsz. Ott a virtuális énkép kivetülése jelenik meg. Érthető, nem? ;)
Előzmény: beezer (73)
beezer Creative Commons License 2003.11.10 0 0 84
ha One mindig úgy néz ki, azaz Neo, akkor nem lehet ember. annak ugyanis véges az élete, ahogy ezt Smith kifejtette. tehát a következő One nem nézhet ki úgy, mint Neo. vagy nem ember. Q.E.D.
Előzmény: Ionaelf (81)
Ionaelf Creative Commons License 2003.11.10 0 0 83
Ugh... :(
Előzmény: Aewyn (66)
dav2 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 82
Neo totál le volt csatlakozva, amikor kinyirta az örszemeket. de eleve az, h. meg tudta ezt tenni azt jelzi, hogy kapcsolatban van a mátrixszal még akkor is, ha nincs dugo a fejében. (mellesleg a "vakon látásra" is ez az egyetlen magyarázat).

Előzmény: Ionaelf (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!