Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2003.11.28 0 0 104
balfék...

z

Előzmény: IDOHIDEPITO (103)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2003.11.28 0 0 103
Ajjaj, már megint rossz tetőventillátor alá álltál...
Előzmény: ProfitOrientált Nyugdíjas (102)
ProfitOrientált Nyugdíjas Creative Commons License 2003.11.28 0 0 102
Ááááá ne gonbdold, az ilyen időhídépítők pont azon hisztiznek, hogy a tudományos világ kiröhögi őket és csak kispályán focizhatnak...a nagy terepen nem kapnak posztot.

időhídépítőnek az elmeosztályon lenne a helye, agyának tiszta pillanataiban, amikor beveszi a gyógyszereket, szerintem ezt ő is érzi. Az elmebetegek ebben a részeben azonban a társadalom iránt érzett gyűlölet olyan mértéket ölt, hogy szeretnének minnél nagyobb kárt okozni, mielőtt a hatóságok lekapcsolják őket. Ezért kényszeresen telepíszkítja ezt a jobb sorsra érdemes tudomány fórumot

Előzmény: BZoltan (95)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.28 0 0 101
itt két 95-ös hozzászólás van.
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.27 0 0 100
Köszi, igazad van.
Előzmény: Supernovablaster (98)
Supernovablaster Creative Commons License 2003.11.27 0 0 99
Úgy érzem, ebben a hozzászólás kérdésben úgyse jutunk dűlőre, te azt gondolod, én ezt, csak szőrszálhasogatunk itt.
Előzmény: BZoltan (95)
Supernovablaster Creative Commons License 2003.11.27 0 0 98
Február 19-én az 1431-es hozzászólás után Időhídépítő egy 0-ás topiknyitása következik, aztán vagy 550 hozzászóláson át párhuzamosan fut az 1431-től normálisan folytatódó eredeti Kitalált középkor topikkal. Végül 3000 körül ugrik egy 500-ast az egész topik, gyanítom ekkor hozták szinkronba a modik a kettőt. Viszont előtte 2000 környékén is van valami gyanús, de lehet, hogy csak a karbantartó brigád bénázott folyamatosan.
Előzmény: Törölt nick (94)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2003.11.27 0 0 97
Tévedsz!
Előzmény: Törölt nick (94)
Supernovablaster Creative Commons License 2003.11.27 0 0 96
1. Az általad idézett mondat BZoltan 86-os hozzászólásában hangzott el először, én azt idéztem vissza a neki írt válaszomban, vagyis nem az én húdeeredeti gondolatom, ámbár osztom ezt az álláspontot, viszont ennek semmi köze ahhoz, mióta olvasom a Kitalált középkort.

"Némi közgazdasági végzettségem van, (2 éves mérnök közgazdász, Makk Károly műintézet) így a marketing mintha pénzről szólna...
Márpedig a Hungár naptár INGYEN letölthető..."

Úgy gondolod, a közgazdasági végzettséged igazolja a marketingről alkotott elképzeléseid helyességét?

A marketing lényege, hogy meggyőzze a fogyasztót arról, hogy vegye/fogyassza a terméket/szolgáltatást. Az, hogy a fogyasztás tárgya ingyen van (amúgy semmi sincs ingyen, ha mélyebben belemegyünk), üzletpolitikai kérdés, a marketing attól még marketing marad.

A szavazásért se kell közvetve fizetni (közvetetten annál inkább, muhahaha), a választási kampány mégis marketing. Ilyen a te eseted is a hungárnaptárral.

Előzmény: IDOHIDEPITO (90)
BZoltan Creative Commons License 2003.11.27 0 0 95
"havi 1-2 hozzászólással tök punnyadt lesz"

Legyen az... egy atomfizikáról szóló topik ne is pörögjön úgy mint a korai magömlésről szóló topik.

"nem jelenti azt, hogy egy több ezres topik tudománytalan"

látom nem tetted meg amit kértem...nézd már meg légyszi a tudomány topik sokezres topikjait és jöjj rá ugyanarra amire énis. Főleg azokat nézzed amik nem túl régiek... Egy univerzális 5-6 éves topik nyilvén megél sok hozzászólást.

"Mit szólsz?"

én programozó vagyok, csináltammagamnak sok statisztikakészítő progit a fórumokhoz...Gondolod, hogy a levegőbe beszélek? :)

"fogalmad sincs, miért hoztam ezt a példát."

védelmedre hoztál egy olyan fiktív esetet amihez még csak hasonló sem fordult még elő a fórumokon :) mint vitaargumentum ügyes volt, de sajnos nem igazol semmit :)

"kerüljék a tudományos pályát, az ennél sokkal durvább."

Ááááá ne gonbdold, az ilyen időhídépítők pont azon hisztiznek, hogy a tudományos világ kiröhögi őket és csak kispályán focizhatnak...a nagy terepen nem kapnak posztot.

z

Előzmény: Supernovablaster (93)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.27 0 0 94
Ha nem tévedek, a Kitalált középkorban semmi mást nem olvasztottak bele. Hogy mennyire marketing, arról lehetne vitázni, de ne személyeskedjünk és ne vádaskodjunk - annak ellenére ne, hogy Időhídépítő 1-2 embert kvázi megvádolt azzal, hogy a hivatalos tudományt védi pénzért (kérdés, a hivatalos tudománynak van-e pénze fizetett ügynököket alkalmazni mindenféle internetes beszélgetésekre), őróla pedig azt mondták, hogy érdekeltsége lehet az Illig-könyv piacolásában, azért csinálja ezt a látványos egészpályás letámadást. A Hungár naptár marketingolásában, azt gondolom, nem anyagi érdekeltsége van, hanem szellemi, lévén az ő szellemi terméke.
Azt többször leírtam, hogy zavarhat embereket az a fajta harcosság, ahogy Időhídépítő fölbukkan egyes topikokban és előhozakodik a teóriáival, ráadásul úgy, hogy nem konkrétan vet föl valamit, hanem előtte körbejárja mindenféle talányos kérdéssel. Valószínűleg voltak, akik emiatt búcsút mondtak a topikosdinak.
Előzmény: Supernovablaster (93)
Supernovablaster Creative Commons License 2003.11.27 0 0 93
Oké, a kiheréléssel sarkítottam, de attól még szerintem havi 1-2 hozzászólással tök punnyadt lesz a topik minőségtől függetlenül.

A hozzászólás szám és a topik témájának "minősége" - már ha beszélhetünk ez utóbbiról az Indexen - nem függ össze. Ez szól neked is és Időhídépítőnek is. Ha a tudomány fórumban csak néhány száz hozzászólásos topikok vannak, nem jelenti azt, hogy egy több ezres topik tudománytalan, mint ahogy azt se, hogy a legtöbb hozzászólással rendelkező topik a nyerő, ahol lángelmék parádés vitátit követhetjük nyomon.
De ha akarod, a kérdés tisztázására készíthetünk közösen korrespondencia analízist meg publikálhatunk egy tanulmányt is, üttörő munkát végeznénk. Mit szólsz?

(A "Ha nagyanyámnak kereke lett volna taliga lett volna :)" válaszod gondolom csak egy olyan vicc, amit a primitív agyam képtelen felfogni, nem pedig azt jelenti, hogy fogalmad sincs, miért hoztam ezt a példát.)

Ha te 6 éve követed a fórumot, akkor elhiszem, oké, ez a tendencia, engem mindenesetre ez nem tud elriasztani, az elriasztottakat csak sajnálni tudom plusz ajánlani tudom, hogy kerüljék a tudományos pályát, az ennél sokkal durvább.

Előzmény: BZoltan (91)
BZoltan Creative Commons License 2003.11.27 0 0 92
"a Hungár naptár INGYEN letölthető... "

és ahogy Dr. Lecter barátunk mondta volt: feldugható.

z

Előzmény: IDOHIDEPITO (90)
BZoltan Creative Commons License 2003.11.27 0 0 91
"szerintem havi egy-két hozzászólás simán kiherél bármilyen topikot."

??? Miért is ????

berakom akedvenceimbe és látom ha valaki hozzászól, egy speciális szakmai topikba nem várok napi 100 hozzászólást, hanem pont havi 1-2 értékes hozzászólást. Tudod a mennyiség és minőség az gyakran fordított arányosságot mutat.

"lehet egy topik jó 3000 hozzászólással is."

Nézd mán meg lécci a Tudomány fórum ilyen méretö topikjait, aztán jöjj rá te is a dologra.

"Ha három éve nyitottam volna egy topikot arról, hogy a villámlásról kialakított tudományos elképzelésünk rossz, akkor az nyilván egy szemét lett volna. De mostanság már nem lenne az."

Ha nagyanyámnak kereke lett volna taliga lett volna :)

"Azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogyan riasztja az újonnan jövőket és a régi harcosokat a "szemét"?"

ez nem képzelőerő kérdése kedves Supernovablaster, hanem ténykérdés...ez a tapasztalat, ez a tendencia. Cirka 6 éve követem a fórumot... elhiheted, hogy ez a tendencia.

z

Előzmény: Supernovablaster (87)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2003.11.26 0 0 90
"az összevonás miatt lett a Kitalált középkor a Hungár naptár marketingtopikja."

Te sumákolsz haver! Úgy látszik más néven csak-csak olvasgattad a Kitalált középkort...
Adod az ártatlan bárányt, hogy a hét végére végzel az egésszel, (előtte, meg nem tudod, hogy kéne elolvasni...)
Némi közgazdasági végzettségem van, (2 éves mérnök közgazdász, Makk Károly műintézet) így a marketing mintha pénzről szólna...
Márpedig a Hungár naptár INGYEN letölthető...
Tehát semmi nem stimmel! Még az ellenkezője sem...

Előzmény: Supernovablaster (87)
Supernovablaster Creative Commons License 2003.11.26 0 0 89
Arra gyanakszom, hogy összevontak vagy négy topikot. Most valahol 2000 körül járna.
Előzmény: IDOHIDEPITO (88)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2003.11.26 0 0 88
"egy ilyen Tudomány fórum csak akkor érdekes, ha a jelenlegi tudásunk határát feszegető témák is vannak benne."
Köszönöm! És nem gyanakodsz valamire, ha egy topik túlmegy az 5000 hozzászóláson? Csillagászati cáfolat nincs, a naptárhoz senki nem akar érteni, a csillagászok a történészekre mutogatnak, a történészek a csillagászokra...
Előzmény: Supernovablaster (87)
Supernovablaster Creative Commons License 2003.11.26 0 0 87
Nem értek veled egyet, szerintem havi egy-két hozzászólás simán kiherél bármilyen topikot. És a felső korlátban sem hiszek, lehet egy topik jó 3000 hozzászólással is.
Ráadásul szerintem egy ilyen Tudomány fórum csak akkor érdekes, ha a jelenlegi tudásunk határát feszegető témák is vannak benne. Abban sem hiszek, hogy egy topikról előre el lehetne dönteni, hogy szemét-e vagy sem. Ha három éve nyitottam volna egy topikot arról, hogy a villámlásról kialakított tudományos elképzelésünk rossz, akkor az nyilván egy szemét lett volna. De mostanság már nem lenne az.
Azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogyan riasztja az újonnan jövőket és a régi harcosokat a "szemét"? Ha látok egy csontjóslással foglalkozó topikot, bele se nézek, és kész. Az, hogy esetleg nem helyezik át máshova, a moderátorok felelőssége. Mint ahogy az összevonás miatt lett a Kitalált középkor is a hungárnaptár marketingtopikja.
Előzmény: BZoltan (86)
BZoltan Creative Commons License 2003.11.26 0 0 86
Supernovablaster,

syerintem olvasd el mégegyszer amit írtam... nem szeretem ismételni magam. De a lényeg az, hogy a sok szemét topik riasztja az újonan jövőket és a régi harcosokat is... így csökken a színvonal.

Amúgy nem az a cél, hogy sokezer hozzászólás legyen egy egy érdekes topikban... bővel jó, ha havonta egy-ket értelmes ember beír valamit egy egy érdekes témába... ez nema Törzsasztal... itt az igazán jó topikok nem jutnak el 100-200 hozzászólásig, mégis érdemes olvasni őket. Ha egy topik a tudomány fórumban sokezer hozzászólást ér meg az jelzi alegjobban, hogy csak letyefetye vagy veszekedés esetleg valami new-age baromság van benne...A kitalált középkor topik is végetért úgy 500 hozzászülásnál.. azóta gyakorlatilag a hungárnaptár marketingtopikjává alakult.

z

Előzmény: Supernovablaster (80)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.26 0 0 85
Bocs a topiknyitónak, de az a kérdés nem inkább a Szkeptikus topikba kívánkoznék?

Kellene csinálni egy paraTudomány fórumot is, ott joggal oszthatná az észt minden önjelölt fizikus, meg mittudomén még ki...

tibeti gondolatlény Creative Commons License 2003.11.26 0 0 84
Bocs! Én se tudok írni. Egyetlent volt a szándékom.
OFF
Előzmény: tibeti gondolatlény (83)
tibeti gondolatlény Creative Commons License 2003.11.26 0 0 83
Ugye egyetlen akartál írni? Nem egyeltent? Remélem...
Előzmény: IDOHIDEPITO (82)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2003.11.25 0 0 82
Azért ezt nagyon megetted...
Nem hinném, hogy egyelten középiskola padját, akár egy órára is koptatta volna.
Előzmény: Supernovablaster (80)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2003.11.25 0 0 81
Azért ezt nagyon megedted...
Nem hinném, hogy egyelten középiskola padját, akár egy órára is koptatta volna.
Előzmény: Supernovablaster (80)
Supernovablaster Creative Commons License 2003.11.25 0 0 80
"A fene tujda.. én például nagyon szívesenolvasgatnék érdekes történelmi témákról de amióta itt van ez a kitalált középkoros marketingslepp azóta gyakorlatilag behalt minden történelmi témájú topik"

Aligha hiszem, hogy egy topik behal a másik miatt, feltéve, ha nem tök ugyanaz a témájuk.

Azt pedig vedd figyelembe, hogy ez nem a Berkeley egyetem honlapja, hanem az Index nevű tömegsite, ahova inkább amatőr és hobbi tudósok írnak, és kevésbé PHD hallgatók meg professzorok. Nyilván becsúsznak kevésbé hozzáértők is. Aki ezeket képtelen átugorni, az járjon tudományos vitaestekre.

"de ha egy Tudomány nevű fórumban az ufós topikok, az égelyes topiok, a kitalált középkoros topikok meg az istendefiniálós topikok tobzódnak a top-on"

Szerintem azért egy Beszélgessünk az Anjou-kor gazdaságáról topik kevés problémát fog a felszínre dobni, úgyhogy link és könyvcím csereberéken kívül sokminden ott nem lesz, vita meg csak akkor, ha valaki egyszer csak felveti, hogy az a korszak talán nem is létezett. :o)

(persze, jó dolog egy szmájlival úgy beállítani, mintha csak poén lenne, holott végül is tényleg így van)

Előzmény: BZoltan (76)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.25 0 0 79
Süt Belőled a rosszindulat, de nem veszem fel.
Előzmény: IDOHIDEPITO (78)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2003.11.25 0 0 78
Borzasztó lehet kettőt kikerülni...
A csillagászatba, meg nem értem miért nézel egyáltalán bele!
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.25 0 0 77
Nekem semmi bajom a kitaláltközépkorosdival mint egy elmélettel, ha megmarad egy topikon belül, de amikor már egy csillagászattal foglalkozó topiknak is ez lesz a témája, az már nekem nagyon sok.
BZoltan Creative Commons License 2003.11.25 0 0 76
"Azt meg ugye nem gondolja komolyan senki, hogy bárki azért retten el innen, mert..."

A fene tujda.. én például nagyon szívesenolvasgatnék érdekes történelmi témákról de amióta itt van ez a kitalált középkoros marketingslepp azóta gyakorlatilag behalt minden történelmi témájú topik.

A fórumoknak van egy olyan furcsa tulajdonságuk, hogy ha nem vonzanak újabb olvasókat és hozzászólókat akkor a bázis elfogy és egy belterjes csevegő csatorna lesz az egészből. Az újak pedig ezért jönnek és maradnak mert a topon levő 50 topikban vannak érdekes/izgalmas témak... de ha egy Tudomány nevű fórumban az ufós topikok, az égelyes topiok, a kitalált középkoros topikok meg az istendefiniálós topikok tobzódnak a top-on (köszönhetően a hiperaktív monomániásoknak és nickhadseregeiknek) akkor az újonan jövő benéz és kifordul.

A top 50 topiknak lehet 100%-a éerdekes, tudományos és igényes téma és lehet kevesebb, minél alacsonyabba ez a százalék annál kevesbé fog a fórum értelmes emberek és annál jobban fog félművelt, nagyszájúakat vonzani... így tud átalakulni egy Tudomány fórum őcska bulvárlap mellékletévé.

Ezért fonos az, hogy ne kelljen kerülgetni ide nem illő topikokat és ne kelljenn tucatnyi topikot eltűrni ugyanabban a témában...de ezt a fórum üzemeltetői nem értik vagy nem akarják megérteni.

lehet több klikkelést hoz a sok bulvársajtót zabáló alulművelt félnótás mint pártucat beszélgetni és eszmét cserélni vágyó kultúrember.

z

Előzmény: Supernovablaster (75)
Supernovablaster Creative Commons License 2003.11.24 0 0 75
Lehet, én nem folytam bele, amúgy is hülyeségnek tartom, a Tudomány fórumba senki nem úgy jön, hogy "Na, itt majd megtudom jól, mi is tartozik a tudomány keretei közé."
Ha mondjuk itt nem nyithatok majd Daniken topikot, átmegyek a Törzsasztalba vagy a Kultúrába, és indítok ott egyet, akit érdekel, úgyis megtalál. Akkor meg nem mindegy? Az úgynevezett "áltudományos témák" terjedését nem fogja megakadályozni. Azt meg ugye nem gondolja komolyan senki, hogy bárki azért retten el innen, mert olyan topikcímeket olvashat, mint például Nostradamus megjósolta-e, hogy a fűnyíróm meghágja a szomszéd varánuszát?"
Előzmény: Törölt nick (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!