Keresés

Részletes keresés

onager Creative Commons License 2004.03.16 0 0 6
No, nagynehezen megszereztem. HBO-ról anno fölvett VHS, közepes minőségben. Akit érdekel, írjon.
lakos Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5
Évek óta próbálom megszerezni ezt a filmet!
Véletlenül láttam valamikor a felét.
Ha valakinek megvan, szóljon lécci lécci:)
onager Creative Commons License 2003.11.17 0 0 4
Igen, anno én is a Tv-ből vettem fel. Nagyon bizok benned Szilvácska, hogy megtalálod a kazit. És tényleg a világ legjobb magyar filmje. Elég hozzá, hogy Fábry irta a forgatókönyvet.
Előzmény: szilvácska (3)
szilvácska Creative Commons License 2003.11.10 0 0 3
Asszem, nekem meg van videokazin, a Duna Tv-ről vettem fel még régen. Majd utánanézek.
A világ legjobb filmje !!!:)
onager Creative Commons License 2003.11.08 0 0 2
gyártási év: 1992

ÖRDÖG VIGYE

r: Pajer Róbert, f: Fábry Sándor, Garaczi László, Pajer Róbert, dr: Sörös Kató, o: B. Marton Frigyes, v: Kende Júlia, z: Darvas Ferenc, h: Kovács György, Wolf István, d: Stork Csaba, k: Juhász Katalin, tr: Pohárnok Iván, gy: Tóth András, p: Árvai Jolán, András Ferenc.

gyc: MTV Fiatal Művészek Stúdiója, Dialóg Filmstúdió Vállalat

sz: szí, ho: 2430 m, 90 perc,

b: 1992. október 16.

sze: Psota Irén (Micci Diabolo), Bezerédi Zoltán (Kótai Géza), Dörner György (Buczella Pici), Gáspár Sándor (Buczella Sanyi), Frantisek Pieczka - Raksányi Gellért (Jambus Ármin professzor), Kishonti Ildikó - Láng József (Max Devil), Bán János (Fritzwalter), Dénes Andrea - Kishonti Ildikó (Micy), Reviczky Gábor (dr. Fritz), Zsíros Ágnes (Margit), Újlaki Dénes (Após), Hollósi Frigyes (Spiecelhalter).

tartalom: A vígjáték formájában megelevenedő sajátos Faust-parafrázis főszereplője maga az Ördög, aki egy londoni taxin Budapestre érkezik, hogy a Pokolba jutók számát nagymértékben csökkentő találmányt, az élet-elixírt megszerezze. A gyanakvó professzorhoz egyetlen személy bejáratos csupán: Kótai Géza vízvezetékszerelő, az Ördög ezért őt környékezi meg egy szőke démon képében. Megannyi kaland után Kótai csak a feltalálót rabolja el, nem az elixírt. A rabló és áldozata, valamint a bűnügy nyomozója az elmegyógyintézetben végzik, az elixírt mindeközben megszerző Buczella testvérekre a Nobel-díj vár, az Ördög pedig angolosan és dolgavégezetlenül távozik a történetből.

díj(ak): 1993 – Magyar Filmkritikusok Díja a legjobb férfi alakításért Gáspár Sándornak

onager Creative Commons License 2003.11.08 0 0 1
Egy vigjáték. Egy vén tudos felfedezi az örök fiatalság szérumát. De a tudos zárkozott ember, ezért csak Kótai Géza, vizvezeték szerelőt engedi be a lakásásba. Természetesen az ördögnek (Psota Irén) nincs inyére az örök fiatalság elixire, ezért meg akarja azt kaparintani. De mivel a tudós őt sem engedi be a lakásába, bármilyen trükkel is probálkozik, ezért szerződést köt Kótai vizvezetékszerelővel, hogy szerezze meg az elixirt.
Előzmény: a laptalan (0)
a laptalan Creative Commons License 2003.11.08 0 0 0
Én nem láttam. Miről szól?
onager Creative Commons License 2003.11.08 0 0 topiknyitó
Ezt a magyar, talán, 1990-ben készült filmalkotást keresem. Megvolt VHS-en, anno a TV3-rol vettem fel, de sajnos kölcsönadtam és nem kaptam vissza. Tudtommal videon hivatalosan nem is jelent meg. Ha valakinek van valami ötlete, honnan szerezhetném be a filmet, kérem segítsen. Szivesen olvasnék róla véleményeket is, nekem nagyon tetszett, a kedvenc magyar filmem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!