Keresés

Részletes keresés

Alectos Creative Commons License 2004.08.21 0 0 112

IDOHIDEPITO

Ha te fenyegetésnek veszel teljesen általános, eddig is érvényes, de most a váltás nyomán mindössze csak elismételt szempontrendszert, akkor ez inkább csak alátámasztja sokak szimatát, hogy honnan is erednek a békétlenség forrásai. Érdekes, hogy noha durvabeszédű asztaltársak a másik oldalon is vannak, mégsem ők érzik fenyegetésnek.

Azt nem is vetted észre, hogy kifejezetten kimondtam, hogy a topicjaid és általában a történelem igenis tudományos, és ezt más sem vonta kétségbe. Beszéltem továbbá értékekről is, amik a te témáidra is vonatkoztak: arról is, hogy a "Történelem" agy nagyonis elismert és tekintélyes fogalom. De neked minderről a "fenyegetés" jutott eszedbe.

Ez elég beszédes. :) Elteszem tapasztalataim közé, és idézni fogom alkalomadtán.

Előzmény: IDOHIDEPITO (110)
KoporShow Creative Commons License 2004.08.21 0 0 111
Azt nem tartom fenyegetesnek, hogy egyes topikokat atraknak abba a forumba ahova valok. Ez mindenkinek csak hasznal.
Előzmény: IDOHIDEPITO (110)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2004.08.21 0 0 110

Ne fenyegess, tedd a dolgod!

Ne kímélj bennünket! Az összevonásokat meg majd jelezzük...

Előzmény: Alectos (109)
Alectos Creative Commons License 2004.08.21 0 0 109

Tisztelt asztaltársak

Egyes topicok átrakása a Történelem fórumra láthatóan régi igény már. Szeretnék rögzíteni néhány szempontot ezzel kapcsolatban, ami talán segít megértetni az ötlet ellenzőivel az okát, nem fontossági sorrendben:

• A Fórum ettől függetlenül is át lett rendezve, és itt cél volt, hogy az egyes témacsoportok jobban különválaszthatók legyenek nem csak a régi lakóknak hanem az új betérőknek is.
  • Mind a Politikában, mind a Tudományban jelentős számú, és vitás mértékben, de valamilyen értéket felmutató történelmi tartalmat hordozó, és címükben is történelemre utaló téma volt már. Néha valóban nehéz megítélni, hogy milyen mértékű és előjelű :) ez az érték, azonkívül kockázatos is például a Politikából áthozni témákat, mert veszekedés talaja szokott lenni némelyik. Ez azonban ugyanígy van az itteni, fogjuk rá, hogy valóban tudományos igénnyel indított témákkal is.
  • Fontos hangsúlyozni, hogy az Index Fórum soha nem foglalta szabályba, hogy mi lehet "tudományos", nem vizsgálta, hogy a bele író felhasználóknak milyen az iskolai/tudományos végzettsége, tudományos fokozata. Ez itt nem maga a "Tudomány", hanem egy beszélgetőszoba, egy társalgási fórum ezért sem azoknak nem adunk korlátlan jogot akik igazolni tudnák tudományos felkészültségüket, sem azoknak, akik vélt vagy valós okkal támadják a hivatalos tudományt. A tudományos álláspontra helyezkedőknek joguk van akár keményen is megvédeni álláspontjukat, különösen ha láthatóan, mondhatni átlátszóan provokatív támadás éri azt. A tudomány tágabb területeit, netán a tudományos módszerek hatókörét és érvényét támadóknak pedig joguk van felhívni a figyelmet határterületi kérdésekre, hiányosságokra. Viszont abban az esetben, ha a vita azon okból mérgesedik el, hogy az utóbbi csapat nem hajlandó a fórumcsoport, tehát ez esetben a Tudomány módszertanának alapelemét képező bizonyítási illetve adat-, minta-, irodalmi hivatkozási "kötelezettségnek" felszólítás ellenére sem eleget tenni, akkor az illető fegyelmi szempontból hátrányba fog kerülni. Hangsúlyozom, hogy ettől még nem töröljük a hozzászólásait, nem tiltjuk le, mindössze a súlyozás olyan, hogy - ismétlem: a főcímnek megfelelően - azoknál a pont, akik viszont fel tudnak hozni bizonyítékokat és hivatkozásokat, és általában is ebben a szellemben vitáznak.
  • A gorombáskodás természetesen és sajnálatosan mindkét oldalról bőven jön, az is igaz, hogy néhányan egyértelműen eleve túl magas lóról beszélnek, de személyes megfigyelésem szerint a bepöccenés sokszorta gyakrabban és mondhatni tipikusan az "alterosoktól" jön. Tudnék sok példát hozni. Az szinte általános, hogy az alterosok azon felszólításra, hogy bizonyítsanak, dühbe szoktak gurulni. Sok esetben pedig tettenérhető, hogy eleve semmi más céljuk nem volt, mint a "tudósok" heccelése. Mármost: mivel a Fórumnak nem célja sem a tulajdonképpeni tudomány művelése, sem pedig az ellenkezője, moderátori szempontból az a döntő, hogy az egyes témákat és maga a társalgást ki veszélyezteti jobban.
  • Felmerült, hogy a történelem, mint tudományág mennyire tudományos. Valóban vannak komoly hiányosságok körülötte, például a kísérletezés lehetőségénak majdnem teljes hiánya és az ismételhetőség hiánya, miáltal a bizonyítás is erősen kétes legtöbb esetben. Másrészt azonban ki vannak dolgozva bizonyos módszerek és összehasonlító szempontrendszer. Ha az Index áthelyezi a történelmi témájú topicokat a Történelem rovatba, ezzel nem tesz semmi méltatlant, nem ítéli tudománytalannak, hanem csak egy teljesen elfogadott és méltányos cím alá sorolja, ezen senkinek sem kell megsértődnie.
  • Hogy vannak IDOHIDEPITO témáiban természettudományi elemek? Nagyon helyes, ez csak azt bizonyítja, hogy a történelem is tudományos és ha a Történelem fórumcsoportban az ott fészkelő történészeknek ebbe beletörik a bicskája, legfeljebb tanulságul szolgál mindenkinek. Fejlődni mindig lehet. Ez azonban messze hátramarad ama szempont mögött, hogy tematikailag igenis oda tartoznak.
  • Sőt, ha tréfából vagy gúnyból nyitottak jókedvű felhasználók topicot, ami történelmi jellegű, akkor is oda mehet, és ha tartalmatlanság, okafogyottság és érdeklődés hiánya miatt bereked, akkor alulra kerül és annyi.
  • Az, hogy -legalábbis egyelőre - nem létesül még több alfórum a Filoszban, az azért van, mert a természettudományok és a technikai témák közt is óriási átfedések vannak, sokszor lehetetlen lenne megítélni, hogy valami a fizika vagy a kémia vagy az elektronika közé tartozik-e. A történelmi témákkal ez lényegesen egyértelműbb.
  • A Tudományban viszont -egyelőre- megmaradnak a könnyebb fajsúlyú, erősen vitás témák, tipikusan az UFO-s, és egyuéb rejtélyekkel foglalkozó témák, mert legalábbis esély van rá, hogy tartalmaznak természettudományos vonatkozásokat és ilyen módszerekkel tárgyalhatók. Ha azonban ezek határterületi voltát egy-egy önjelölt próféta direkt botránykeltésre, mások szidalmazására próbálja használni, akkor legalábbis a moderáció "látókörébe kerül", annak hátrányaival. :)
  • Moderáció ez előtt is volt a Tudomány fórumon, tévedés ne essék, de ezt az általános modera végezte. A moderáció minél kevesebb beavatkozására való igény többször is megfogalmazódott itt, továbbá az volt az álláspontunk, ami most is, hogy a lehető legkevesebbet szólunk bele ide, mert úgy tartjuk ill elvárjuk, hogy az ide látogatók műveltsége olyan fokú, hogy fegyelmi ügyek nincsenek is. Sajnálattal látjuk, hogy mégis vannak, de továbbra is nagyon hosszú pórázt engedünk, és kérjük a tisztelt asztaltársakat, hogy ehhez méltóan beszélgessenek. Az esetleges személyes kritikákat pedig el kell viselni, mert ha minden hülyézést kitörlünk, muszáj kiönteni a vízzel a gyereket is, azaz az érdemi tartalmat is, ezt pedig senki se akarja. Tehát, ha személyeskedtek a ti bajotok, de egy bizonyos, rugalmas határt átlépőket, főleg akik szándékosan keverik a bili tartalmát, azt szenkcionálni fogjuk, függetlenül attól, hogy milyen emberiségmegváltó felismerését nem fogja tudni elmesélni.
  • Egy fontos tétel, amit sajna a felhasználók minduntalan elfelejtenek, mert nem veszik tudomásul az Index feltételeinek azt a részét, ami a már beküldött hozzászólások tulajdonlását illeti. Pedig egyszerű: A már beírt hozzászólásokat oda teszi az Index, ahova akarja, illetve ki is törölheti.
  • A moderáció továbbra is meg fogja hallgatni a témák átsorolásában és egyebekben a véleményeteket. Most az szűrődött le, hogy a történelmi témák átcsoportosítása, hozzávéve a fenti szempontokat, kívánatos és hamarosan el is kezdem régi ígéretnek megfelelően.

Alectos modi

Előzmény: KoporShow (103)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 108
Aha. Most olvasom. Átrakása a történelem fórumba. Már azt hittem, Hídépítő munkásságát szeretnétek töröltetni. Vagy mégis?
Előzmény: Törölt nick (107)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 107
A római jog recepciója Kelet-Mongóliában c. topik az egy poen. Valami joghallgatók indították. Az maradjon. Egy dolog tudományos voltáról csak a tudomány művelői dönthetnek. Időhídépítő nem a tudomány művelői, Ti sem, és az Index nagyaeszű moderátorai sem, azaz nincs kérdés.
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2004.08.15 0 0 106

Nagyon tudományos a hozzászólásod! Még nem mondták, hogy ásd el magad?

Vagy egyébként is a KoporShowból üzengetsz? Akkor tekintsd úgy, mintha nem szóltam volna...

Előzmény: KoporShow (105)
KoporShow Creative Commons License 2004.08.03 0 0 105
Hanem tudomany????
Előzmény: Dubois (104)
Dubois Creative Commons License 2004.08.03 0 0 104

A Kitalált középkor nem igazán történelem, szerintem jó helyen van itt.

KoporShow Creative Commons License 2004.08.03 0 0 103
OK, akkor gyujtsuk ossze azokat a temacimeket, amelyek atrakasat kerjuk
a Tortenelem forumba.

Elso kor:

Kik voltak a szkíták?
Kitalált középkor
Ki mit tud a római PANTHEON-ról?
Anonymus: Gesta Hungarorum
KI VOLT TACITUS?
Létezett-e ókori Görögország?
Léteztek-e az ANGOLOK??? Kedves IDOHIDEP
ÉPITSÜNK IDŐTENGELYT A MÚLTBA
Bíborbanszületett Konstantin: turkok...
Béda a tiszteletreméltó
Párizsi egyetem - 1180 táján
Ki volt Klaudiosz Ptolemaiosz?
Ki mit tud a római naptárakról?
HISTORIA TOPIK
Habsburgok, Fuggerek és Mohács
KI VOLT SZOSZIGENÉSZ?
FRIGYES CSÁSZÁR TETTEI
Csíki Székely Krónika
KI VOLT BRACCIOLINI?
Hallottátok-e már QUINTILIANUS hírét?
Az "avar" történetírók alkonya
Rohonci-kódex
Finnugor őstörténetünk forrásai
A római jog recepciója kelet-Mongóliában
LIUDPRAND és a turkok
1421 - Amikor Kina felfedezte a világot
Indogermánok voltak-e a szkíták?
Középkori hadtörténet/hadművészet !
valláskritika Creative Commons License 2004.08.02 0 0 102

Legyen,

de tudtommal most már van külön történelem fórum, ahova lehet ezen topikok átrakását kérni.

IDOHIDEPITO Creative Commons License 2004.08.02 0 0 101
Ne legyen!
Dubois Creative Commons License 2003.11.11 0 0 100
Betartunk. :)
Előzmény: Silan (99)
Silan Creative Commons License 2003.11.11 0 0 99
A topiknyitó direkt kérte, hogy ide csak az írjon, aki szavazni akar, ne folyjék itt diszkusszió semmiről. Elnézést, hogy én sem tartottam be, de ezután betartom és kérem a többieket is, hogy tartsák be.
spiroslyra Creative Commons License 2003.11.11 0 0 98
Visszajelzes Waxxablaze es Silan kritikajara:

A "Petíció : Legyen e"Kitalált" - forum?" Kornyezetregeszet rovatunkat erinto levele "waxxablaze"-tol:

2003-11-11 10:11:54 (92)

"lássuk pl. a környezetarcheológia témát
baromira érdekes téma lenne, szakmailag is érdekelne mivel geológiai technikumot végeztem anno, vagyis tanultam ezekről...kapcsolódik a történelemhez, valódi tudomány stb.
és mi történik Karbon és spylorosijja újgörügül beszélget (vélhetőleg-esetleg magával), és tárhelynek használja az index szerverét
ez baromira tudományos és idevaló mondhatom
danke"

Valaszunk, melyet nyilvanosan, es fenypostan is eljuttatunk a biralonknak:

Tisztelt Waxxablaze!

Orommel vennenk, ha reszt venne beszelgetesunkben, ezt elmondhatom Karbon neveben is. Eniessa is felajanlotta,- igaz csak mint kivulallo,- mas velunk rokonszenvezokel egyetemben, hogy ahol tud, segit majd. Nem sietos, ha jol vegezzuk a dolgunk, megtalalnak es megbecsulnek minket. Fontos lenne magyar kutatokat, erdeklodoket is talalni, hisz az antracologia egyik alapito atyja magyar, es sok kivallo tudost adott Magyarorszag ennek a teruletnek. Letezik egy ertekes magyar nyelvu dokumentacio. En szivesen vallalom a tolmacs szerepet. A tema gazdaja azonban Karbon, aki disszertaciojat irja , o felel majd a szakmai kerdesekre, valamint kollegai, akikkel , bar nem latszik meg itt, elenk levelezesben all. Tervbe vettek egy gorogorszagi kutato laboratorium felallitasat, most folynak errol a hatterbeszelgetesek. Errol, es masrol, keszsegesen minden erdeklodo rendelkezesere allunk, evente egyszer szemelyesen a Szentjakabi Lyra-muhely talalkozon, levelezve minden nap, es ha Gorogorszagban jarsz, barmikor vendegul latunk. Levelunket minden erdeklodo tekintse szivelyes meghivasnak.Nemreg Zsazsi jart nalunk Marathont futva, sikerult megnyerni ot baratunknak, keszul is Lawrence segitsegevel egy Marathon dolgozat. A tudomany sem kevesbe faradsagos, mint a hosszutavfutas. Sot, faradsagosabb, gyakran igen halatlan, maganyos munka. Rovatunk a tudosok kozti illo parbeszedet szeretne szolgalni, protokolaris formak , kotottsegek nelkul, szabadon. Megha nem sikerul is , megeri a probalkozas...:)

Udvozlettel:
Spyros

A fenti sorok Silannak is szolnak, aki becsuletre melto kitartassal "uldoz" minket. Sikerult is okorral foglalkozo rovataiomat atiranyitania a Kultura forumra, ami csoppet sem bant, sot igen megtisztelo. Az ogorogoknel kulonben is tudomany es muveszet meg gyakran atfedi egymast. A kolto, amit ma poetanak ertunk, ('piites') lehet zenesz vagy tudos, de acs, vagy kovacs is. Platon es Arisztotelesz el tudta mondani, enekelni, gondolatait, koltoi formaba oltoztetve, lyra kiserettel rogtonozve hozza dallamot. Ha errol nem szolhatok a tudomany rovatban, sebaj, megteszi a kultura is...:)

Silan levele: 2003-11-11 17:09:32 (97)

"Én is kifogásoltam régebben a környezetarcheológia topikot. Láthatólag nem azért nyitották, hogy társalogjanak benne, hanem spyroslyrának úgy látszik, nincs pénze winchesterre, ezért a topikba másolja be a kutatómunkájához gyűjtött anyagait. Azonkívül a téma is teljesen speciális, nem tart számot közérdeklődésre, ezért is nem szól hozzá senki (no meg azért, mert túlnyomórészt nagy terjedelmű, görög nyelvű, olvashatatlan szövegek vannak a topikban)."

Silan Creative Commons License 2003.11.11 0 0 97
Én is kifogásoltam régebben a környezetarcheológia topikot. Láthatólag nem azért nyitották, hogy társalogjanak benne, hanem spyroslyrának úgy látszik, nincs pénze winchesterre, ezért a topikba másolja be a kutatómunkájához gyűjtött anyagait. Azonkívül a téma is teljesen speciális, nem tart számot közérdeklődésre, ezért is nem szól hozzá senki (no meg azért, mert túlnyomórészt nagy terjedelmű, görög nyelvű, olvashatatlan szövegek vannak a topikban).
Előzmény: waxxablaze (92)
Muster Mark Creative Commons License 2003.11.11 0 0 96
Nagyon jónak találom az ötletet! És természetesen támogatom.
Előzmény: KoporShow (-)
BZoltan Creative Commons License 2003.11.11 0 0 95
Nem is beszélve a vasgolyó és a fakocka rokonságáról, hiszen egyikben sincs mazsola...

z

Előzmény: Kenus (94)
Kenus Creative Commons License 2003.11.11 0 0 94
Magam már jónéhányszor emeltem szót az ellen, hogy e fórumon nyitott topikokkal bárminek az égvilágon lehessen "tudományos" színezetet adni, de a szólásszabadság nevében mindannyiszor lehurrogtak. Sőt, a KI VOLT EZ?, KI VOLT AZ?, KI VOLT AMAZ? témájú igen-igen tudományos topikok mintájára nyitott KI VOLT SÁNDOR?, KI VOLT JÓZSEF?, KI VOLT BENEDEK? topikjaimat villámgyorsan feljelentették a moderaturánál. Ezért aztán már sosem tudunk tudományos értekezést folytatni a KI VOLT TUDOR?, KI VOLT VIDOR?, KI VOLT MORGÓ?, stb... témákban.
Viszont: Azt hiszem, egy topik keretében megvitatható az a legújabb tudományos feltételezés, hogy a patagón, az eszkimó és a magyar nép rokonok, hiszen kb. azonos arányban fordul elő bennük negroid elem.
Üdv!
BZoltan Creative Commons License 2003.11.11 0 0 93
"pl. finnugorEREDET, IE őshaza, IE ősnyelv, szkiták=IE népek és sorolhatnám."

ez a téma engem nem érdekel...de egy topik lehet a szkítákról...de miért kell 10-15 topik Időhídépítőnek a kitalált középkor hipotéziséhez?

"szívesen látlak a szkítás topikban, pl. a tárgyszerűen adatolt bizonyítékaiddal, hogy a szkiták IE nyelvet beszéltek. kösz. kiváncsian várok."

Nem érdekel a téma, sem pro sem kontra nincs véleményem... nem is arról a topicról van szó.

"én is átugrom a tekintetemmel a nekem nem "tetsző" nikkek írásait"

nem lehetnem észrevenni, hogz idohídépítő egész pályás letámadást tart a Tudomány fórum on... tucatnyi topikot tart toppon és azogban agitál. Nem értem, hogy miért ne lenne elég neki egy topik egy témára.

"ésatöbbi"

bullshit... egy kis paranoiával. Szó sincs azokról amiket írsz... néhányan egyenlőbbekakarnak lenni és fáj nekik ha ez szúrja mások szemét.

z

Előzmény: waxxablaze (91)
waxxablaze Creative Commons License 2003.11.11 0 0 92
lássuk pl. a környezetarcheológia témát
baromira érdekes téma lenne, szakmailag is érdekelne mivel geológiai technikumot végeztem anno, vagyis tanultam ezekről...kapcsolódik a történelemhez, valódi tudomány stb.
és mi történik Karbon és spylorosijja újgörügül beszélget (vélhetőleg-esetleg magával), és tárhelynek használja az index szerverét
ez baromira tudományos és idevaló mondhatom
danke
Előzmény: waxxablaze (91)
waxxablaze Creative Commons License 2003.11.11 0 0 91
lássuk csak lássuk

"A történelém azon lyukai amik nem tisztázottak esetleg hipotézisekkel vannak befoltozva,.."
pl. finnugorEREDET, IE őshaza, IE ősnyelv, szkiták=IE népek és sorolhatnám.

"kevés de tárgyszerü bizonyítékokkal támogatott hipotézisekkel."
szívesen látlak a szkítás topikban, pl. a tárgyszerűen adatolt bizonyítékaiddal, hogy a szkiták IE nyelvet beszéltek. kösz. kiváncsian várok.

"Vitatkozni kár róluk, időpocsékolás."
ezt majd eldöntik a topiklakók, nem hiszem hogy neked KÖTELEZŐ lenne oda írogatni, én is átugrom a tekintetemmel a nekem nem "tetsző" nikkek írásait (pl.alfreedo a polfórumon..stb.)

"Beszélgessél róla egy vagy max két topikban, de miért kell leuralnod az összes történelmi témát a hungarista elveiddel?"
"mert jon idohídépítő és moslékolja tele a témát a monomániájával... "

személyes támadások...
gúnyolódás...
kirekesztési kisérletek...
térmegvonás...
agyagbadöngölési próbálkozások...

ésatöbbi

Előzmény: BZoltan (89)
Dubois Creative Commons License 2003.11.11 0 0 90
"Vitatkozni kár róluk, időpocsékolás"

És te mondod meg nekem, hogy kivel és miről vitatkozzak?

Előzmény: BZoltan (89)
BZoltan Creative Commons License 2003.11.11 0 0 89
"Ki érti ezt?"

Én... ugyanis a történelemtudomány sem hipotézisekkel dolgozik. A történelém azon lyukai amik nem tisztázottak esetleg hipotézisekkel vannak befoltozva, de ez nem jelenti azt, hogy bármi vad légbölkapott ötlet egyenlő elbírálás alatt lenne a kevés de tárgyszerü bizonyítékokkal támogatott hipotézisekkel.

Illig nézetei pedig megmérettettek és könnyűnek találtattak. Vitatkozni kár róluk, időpocsékolás. Neked tetszik Illig hipotézise mert beleilleszkedikl a politikai elképzeléseidbe értelmes ember viszon legyint rá és igenis bosszantó, hogy nem lehet történelemről beszélgetni a fórumon, mert jon idohídépítő és moslékolja tele a témát a monomániájával... Beszélgessél róla egy vagy max két topikban, de miért kell leuralnod az összes történelmi témát a hungarista elveiddel?

Te aki a kirekesztés ellen sipákolsz rekesztesz ki mindenkimást és nem akarsz elviselni semmit ami nem a te hiptézisedet taámogatja.

z

Előzmény: IDOHIDEPITO (84)
Kenus Creative Commons License 2003.11.11 0 0 88
Esetleg: Lehet e a nagy csöcsöket tudományosan definiálni?...
Előzmény: Kenus (87)
Kenus Creative Commons License 2003.11.11 0 0 87
Szia!
És ha nyitok egy topikot A nagy csöcsökről tudományos szemszögből annak itt a helye?
Legalábbis vannak akik így gondolják. Jelzem, én nem tartozom közéjük.
Üdv!
Előzmény: BZoltan (83)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.11 0 0 86
"A történelemtudomány - jobb híján - hipotézisekkel dolgozik."

Ez nem igaz.

Előzmény: IDOHIDEPITO (84)
waxxablaze Creative Commons License 2003.11.11 0 0 85
nagyon demokratikusak vagytok mondhatom

a topikösszevonás a legrombolóbb módszer!

mellesleg ha lenne történelem fórum akkor ott is rinyálnátok, hogy ez nem történelemTUDOMÁNY

tudjátok kicsiben ITT eljátszátok ugyanazt amit a "hivatalos" történelem tudomány eljátszik.

személyes támadások...
gúnyolódás...
kirekesztési kisérletek...
térmegvonás...
agyagbadöngölési próbálkozások...

ésatöbbi

amúgy irja ide az a nikkjét aki a történelmet hivatalból műveli:

nos?

IDOHIDEPITO Creative Commons License 2003.11.11 0 0 84
A történelemtudomány - jobb híján - hipotézisekkel dolgozik.
A finnugor őshaza elméletek (vagy 15) egymást kizárják, közülük legfeljebb egy lehetne igaz. (De nem az.) és mégis tudományos.
Illig "munkahipotézist" emleget, tehát lehet róla, kell is vitatkozni - és máris nagyon tudománytalan. Ki érti ezt?
BZoltan Creative Commons License 2003.11.11 0 0 83
"Miért van az, hogy engem nem zavarnak az űrbuzik, ufósok és egyéb scifinél leragadtak topicjai?"

Engem zavarnak és azokat is el kéne takarítani a fenébe.

"Ha nem akarod olvasni, mindig mehetsz másik topicba."

iegn, de agyrák,hogy a Tudomány fórum első oldalán csőstöl vannak ezek a baromságok.

"külön történelem fórum a megoldás."

Miért lenne megoldás, a Történelem tudomány, az tudomány, és helye vana Tudomány fórumban midnen törtéenelmmel tudományos igénnyel foglalkozó topiknak.
A történelemmel ____NEM____ tudományos igénnyel foglalkozó topikoknak, a kávéhézban, a polifórumon vagy a valfilen van a helyük.

"miért ne nyithatna tetszése szerinti témáról topicot akárki?"

nyithat, a megfelelő fórumon... Nagy csöcsökrol is szabad nyitni topikot.. mondjuk nem a tudomány fórumon, hanem a HUSZ-on, mert annak ott van a helye.

Ugye fogod...

z

Előzmény: Dubois (82)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!