Kedves Kollégáim és Sorstársaim!Októberben vágok neki ügyvédjelöltként a C résznek, munkajog és tb jog írásbelivel (aminek az összevont írásbeli számonkérése számomra csak most, az értesítő kikerekedett szemekkel való olvasása közepette derült ki!).
Tisztelettel érdeklődnék, hogy tudnátok-e valamilyen hasznos infoval, tippel esetleg valami konkrétabb "segédanyaggal" segíteni nekem az írásbelihez?
Ősszel szeretnék szakvizsgázni, polgárral kezdeném. Van valakinek infója az írásbelről? Tényleg csak ügyvédjelöltek szokták bevállalni? Én ugyanis közigazgatásban dolgozom, azonban a jogterület nem tartozik a Ket. alá így nem evidens a C. rézvizsga választása.
szerintem legkorábban 2010. szeptemberében mehetsz szakvizsgázni (június az utolsó szakvizsgahónap, viszont addig még nem telik le a 3 év gyakorlati időd), egyébként a jelentkezés és az előkészítőkönn való részvétel egymástól függetlenek. imhó neked jövő április-május körül már érdemes beadni a jelentkezést szeptemberre
tudomásom szerint nincs helyi szakvizsgáztatás, mindenkinek a fővárosba kell utaznia
Sziasztok ! 2010. július elején telik le a 3 év gyakorlati időm, mikor kell/kellene jelentkezni a szakvizsgára, ha előtte előkészítőn is szeretnék részt venni ? Mindenből van előkészítő ? Szegeden van előkészítő illetve szakvizsga ? Bevezetésképpen ennyit kérdeznék, még teljesen új nekem ez a téma Köszi
Már a Károli Egyetem is indít jogi szakvizsga felkészítőt mindhárom részvizsgára, igen kedvező feltételekkel (részletfizetés, kedvezmény) személyes konzultációs lehetőségekkel 40 ill. 50 E Ft/részvizsga árakon.
Jogi szakvizsga kötelező felkészítő tanfolyama most már a PPKE-n is van (nem, nem Piliscsabán, hanem a Szentkirályi utcában). Polgáriból, büntetőből és egyébből is. 55, 60 és 65 ezerért, október végétől. Részletekért ide katt!
A segítségeteket szeretném kérni: Alkotmány- és közigazgatásjogból fogok írásbelizni, de sajnos nincs infóm, hogy hol lehetne utána nézni a lehetséges kérdéseknek, feladatoknak. Esetleg tudtok valamit? Nagyon szépen köszönöm.
Valamivel a bolti ár alatt eladnám ezért az alábbi könyveket:
1. Polgári jog I-II.
(Nagy Éva, Pecze Dóra, DIALÓG CAMPUS, Jogi Szakvizsga Segédkönyvek)
A két kötet ára a boltban 7960,- Ft volt. Az első kötetben a 16-37. oldalig, valamint a 128-144. oldalig van aláhúzogatva, de nem durván. A második kötet teljesen "szűz".
A két kötetért így 6500,- Ft-ot gondoltam.
2. Polgári eljárási jog I-II.
(Dr. Tölg-Molnár László, Novissima Kiadó, Jogi Szakvizsga Kézikönyvek)
A két kötet bolti ára 5500,- Ft Ezeket egyáltalán nem használtam, így 4900,- Ft lenne az áruk.
3. Családi jog
(Dr. Szeibert-Erdős Orsolya, Novissima Kiadó, Jogi Szakvizsga Kézikönyvek)
Bolti ára 1900,- Ft. Ez is teljesen új, így 1300,- Ft az ára.
Ha esetleg felkeltette valakinek az érdeklődését a dolog, írjon ide a fórumra és akkor megadok elérhetőséget.
én kb 1 éve voltam, a LegfÜ nyomfelosztályának egyik ügyésze volt a bizottság elnöke (anyagi) + egy bíró (ő kérdezte a Be. részt, de igazából csak az fk.-t), valamint Kabódi az ELTÉ-ről (bv). nálunk azokat vizsgáztatták hosszan, alaposan és roppant részletesen, akik anyagiból írásbeliztek (ketten voltunk ilyenek), a többiektől - akik nem is foglalkoznak büntetővel - alapdogmatikát kérdeztek, illetve egyszerűbb kül. részi elhatárolásokat
Sok mindent hallani a büntetőjogról megint. Mit tudtok, ügyvédjelölteket mennyire izzasztanak meg a Btk Kül. rész szószerinti kikérdezésével? Eddig nagyon vegyeseket hallottam.
Abigél: a jogiforum.hu-n van szakvizsga topic, elég sok minden van ott, kérdések is, érdemes odanézned ha érdekelnek a kérdések. A novissimás oldal GYÍK-ját nem frissítik amikor módosul a kérdéssor (pl. az értékpapírokat nagyrészt kivették mégis ott a sok ép-kérdés...)
Amúgy én munkából írtam, az sem igazán nehéz, csak nem szabad túlbonyolítani, ha a kérdés egyszerűnek tűnik, az is (énnekem ebben volt hibám, nem hittem el, hogy könnyű)