Keresés

Részletes keresés

vevema Creative Commons License 2009.09.13 0 0 39

Kedves Kollégáim és Sorstársaim!Októberben vágok neki ügyvédjelöltként a C résznek, munkajog és tb jog írásbelivel (aminek az összevont írásbeli számonkérése számomra csak most, az értesítő kikerekedett szemekkel való olvasása közepette derült ki!).

Tisztelettel érdeklődnék, hogy tudnátok-e valamilyen hasznos infoval, tippel esetleg valami konkrétabb "segédanyaggal" segíteni nekem az írásbelihez?

Előre is  köszönöm.

vevema2@gmail.com

szon2 Creative Commons License 2009.07.07 0 0 38

Ősszel szeretnék szakvizsgázni, polgárral kezdeném.  Van valakinek infója az írásbelről? Tényleg csak ügyvédjelöltek szokták bevállalni? Én ugyanis közigazgatásban dolgozom, azonban a jogterület nem tartozik a Ket. alá így nem evidens a C. rézvizsga választása.

lmrck Creative Commons License 2009.06.29 0 0 37

szerintem legkorábban 2010. szeptemberében mehetsz szakvizsgázni (június az utolsó szakvizsgahónap, viszont addig még nem telik le a 3 év gyakorlati időd), egyébként a jelentkezés és az előkészítőkönn való részvétel egymástól függetlenek. imhó neked jövő április-május körül már érdemes beadni a jelentkezést szeptemberre

tudomásom szerint nincs helyi szakvizsgáztatás, mindenkinek a fővárosba kell utaznia

Előzmény: Szeged62 (36)
Szeged62 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 36
Sziasztok !
2010. július elején telik le a 3 év gyakorlati időm, mikor kell/kellene jelentkezni a szakvizsgára, ha előtte előkészítőn is szeretnék részt venni ?
Mindenből van előkészítő ?
Szegeden van előkészítő illetve szakvizsga ?
Bevezetésképpen ennyit kérdeznék, még teljesen új nekem ez a téma
Köszi
kétlaki üstöki Creative Commons License 2009.04.03 0 0 35

Már a Károli Egyetem is indít jogi szakvizsga felkészítőt mindhárom részvizsgára, igen kedvező feltételekkel (részletfizetés, kedvezmény) személyes konzultációs lehetőségekkel 40 ill. 50 E Ft/részvizsga árakon.

Részletekért írj!

Előzmény: ryzsy (33)
siraly00 Creative Commons License 2009.02.12 0 0 34

szia abigél

megvannak még a könyvek?

privátban válaszolj kérlek

siraly00@gmail.com

Előzmény: Abigél (27)
ryzsy Creative Commons License 2008.10.14 0 0 33
Jogi szakvizsga kötelező felkészítő tanfolyama most már a PPKE-n is van (nem, nem Piliscsabán, hanem a Szentkirályi utcában). Polgáriból, büntetőből és egyébből is. 55, 60 és 65 ezerért, október végétől.
Részletekért ide katt!
Mabesz80 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 32

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni: Alkotmány- és közigazgatásjogból fogok írásbelizni, de sajnos nincs infóm, hogy hol lehetne utána nézni a lehetséges kérdéseknek, feladatoknak. Esetleg tudtok valamit? Nagyon szépen köszönöm.

aelydis Creative Commons License 2008.05.26 0 0 31
én büntetésvégrehajtási jogból adtam be írásbelire. tudna valaki segíteni, hogy milyen kérdések szoktak előfordulni?
sunbath Creative Commons License 2008.03.28 0 0 30
Polgár szakvizsgára készülök, Pp-ből csinálnám az írásbelit. Nem tudna valaki fű alatt írásbeli feladatsort ideiglenes használatra kölcsönadni?
sunbath Creative Commons License 2008.03.28 0 0 29
Na, ha ezt valaki dekódolja..:-)
sunbath Creative Commons License 2008.03.28 0 0 28
Polgár szakvizsgára készülök, Pp-ből készülök írni. Feladatsora van valakinek, amit fű alatt ideiglenes használatra kölcsön tudna adni?
Előzmény: lmrck (21)
Abigél Creative Commons License 2008.02.08 0 0 27

Valamivel a bolti ár alatt eladnám ezért az alábbi könyveket:

1. Polgári jog I-II.

(Nagy Éva, Pecze Dóra, DIALÓG CAMPUS, Jogi Szakvizsga Segédkönyvek)

A két kötet ára a boltban 7960,- Ft volt. Az első kötetben a 16-37. oldalig, valamint a 128-144. oldalig van aláhúzogatva, de nem durván.
A második kötet teljesen "szűz".

A két kötetért így 6500,- Ft-ot gondoltam.

2. Polgári eljárási jog I-II.

(Dr. Tölg-Molnár László, Novissima Kiadó, Jogi Szakvizsga Kézikönyvek)

A két kötet bolti ára 5500,- Ft Ezeket egyáltalán nem használtam, így 4900,- Ft lenne az áruk.

3. Családi jog

(Dr. Szeibert-Erdős Orsolya, Novissima Kiadó, Jogi Szakvizsga Kézikönyvek)

Bolti ára 1900,- Ft. Ez is teljesen új, így 1300,- Ft az ára.

Ha esetleg felkeltette valakinek az érdeklődését a dolog, írjon ide a fórumra és akkor megadok elérhetőséget.

Lunaris Creative Commons License 2007.10.21 0 0 26
köszönöm, ez jól hangzik (mondja a cégjogos) :)

L.
Előzmény: lmrck (25)
lmrck Creative Commons License 2007.10.21 0 0 25
én kb 1 éve voltam, a LegfÜ nyomfelosztályának egyik ügyésze volt a bizottság elnöke (anyagi) + egy bíró (ő kérdezte a Be. részt, de igazából csak az fk.-t), valamint Kabódi az ELTÉ-ről (bv). nálunk azokat vizsgáztatták hosszan, alaposan és roppant részletesen, akik anyagiból írásbeliztek (ketten voltunk ilyenek), a többiektől - akik nem is foglalkoznak büntetővel - alapdogmatikát kérdeztek, illetve egyszerűbb kül. részi elhatárolásokat
Előzmény: Lunaris (24)
Lunaris Creative Commons License 2007.10.20 0 0 24
Hellasz!

Sok mindent hallani a büntetőjogról megint.
Mit tudtok, ügyvédjelölteket mennyire izzasztanak meg a Btk Kül. rész szószerinti kikérdezésével? Eddig nagyon vegyeseket hallottam.

L.
lmrck Creative Commons License 2007.07.29 0 0 23
időközben már javították is a honlapon
Előzmény: Lunaris (22)
Lunaris Creative Commons License 2007.07.27 0 0 22
lol találó...
Előzmény: lmrck (21)
lmrck Creative Commons License 2007.07.23 0 0 21

az új szakvizsga témakörök között a minisztérium elrejtette a magánjoggal kapcsolatos értékítéletét is, hehehe

http://www.i-m.hu/?katid=20&id=57&lang=hu
Lunaris Creative Commons License 2007.05.31 0 0 20
Abigél: a jogiforum.hu-n van szakvizsga topic, elég sok minden van ott, kérdések is, érdemes odanézned ha érdekelnek a kérdések. A novissimás oldal GYÍK-ját nem frissítik amikor módosul a kérdéssor (pl. az értékpapírokat nagyrészt kivették mégis ott a sok ép-kérdés...)

Amúgy én munkából írtam, az sem igazán nehéz, csak nem szabad túlbonyolítani, ha a kérdés egyszerűnek tűnik, az is (énnekem ebben volt hibám, nem hittem el, hogy könnyű)

L.
Előzmény: Abigél (16)
satellite five Creative Commons License 2007.04.17 0 0 19
promt=prompt
Előzmény: satellite five (18)
satellite five Creative Commons License 2007.04.17 0 0 18

Mire vagytok kíváncsiak ? Amiben különbözik egy átlagos egyetemi vizsgától:

• Jóval több kérdést kapsz.
  • Többnyire hosszabb idejű a vizsga ( fél-egy óra )
  • Nincs felkészülési idő, promt válaszokat kell adni
  • Több a tananyag
  • Előfordulnak gyakorlatias kérdések ( ez vizsgáztatótól függ)
lmrck Creative Commons License 2007.04.08 0 0 17
http://www.szakvizsga.hu/tudnivalok.shtml

faq-szerű rovat

mondjuk óvatosan kell vele bánni, sok butaság van benne
Előzmény: Abigél (16)
Abigél Creative Commons License 2007.04.04 0 0 16

Nincs valahol egy hely, ahová beírhatnák, akik már voltak valamelyik tárgyból szakvizsgázni, hogy milyen kérdéseket kaptak?

Én, ha egyszer eljutok oda, szívesen megosztom majd a tapasztalataimat...

Üdv.: A.

raisinparis Creative Commons License 2007.03.26 0 0 15
Hm, nemrég beszéltem egy jegyzővel, mondta, hogy nagyon előre nem érdemes, a jogszabályváltozásook mmiatt is. Főleg módosítják a PTKt, meg mást is...
panerai Creative Commons License 2007.03.18 0 0 14
Mindenképpen Bv-ből érdemes, mert az annyira kevés anyag, hogy ha nem tudsz készülni rá akkor ott az írásbelin is megtanulhatod.
Hárpia Creative Commons License 2006.12.04 0 0 13

sziasztok,

Én még tőled is messzebb vagyok, mert még csak hallgatom. De figyelek, mit szeretnétek mesélni:)

Előzmény: raisinparis (12)
raisinparis Creative Commons License 2006.12.04 0 0 12

hát így...

én még "szerencsére"messze vagyok a vizsgáktól...nem vagyok jelölt, de jogászként dolgozom...

meséljetek :)

MazsolaMackó Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11
Valóban, de hogyan kellene hozzáfogni?
Előzmény: raisinparis (10)
raisinparis Creative Commons License 2006.11.02 0 0 10
Fel kéne éleszteni ezt a topicot....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!