Keresés

Részletes keresés

Szent Miki egér Creative Commons License 2021.03.05 0 0 53

Azt vettem észre, hogy rengetegen NEM értik, hogy Jézus miért jött

https://www.youtube.com/watch?v=SxiZzIAYk7w

tintagiles Creative Commons License 2006.12.27 0 0 52
Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát,
mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.
És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz,
hogy el ne jöjjek és meg ne verjem e földet átokkal, azt mondja a Seregeknek Ura.
Előzmény: tintagiles (51)
tintagiles Creative Commons License 2006.12.27 0 0 51
Behold, I will send you Elijah the prophet
before the great and terrible day of Yahweh comes.
He will turn the hearts of the fathers to the children,
and the hearts of the children to their fathers,
lest I come and strike the earth with a curse, says Yahweh of Hosts.
Előzmény: malachy (48)
Daikini Creative Commons License 2003.12.02 0 0 49
Hello Malachy,

Nem hinnem hogy meg fogok valaha terni, legalabbis ahogy te gondolod, nagyon nem tartom valoszinunek.

1. Hinni fogok-e Istenben? Ketlem, de lehetseges. Beszelgettem sokat egy hindu sraccal. O irta le azt az Istent, akiben tudnek hinni, es jo erzessel toltene el a hite. Azt irta rola, hogy ha hiszel benne, azzal magadat fogadod el. Egyesulsz gondolataival, erzeseivel. Enelkul is lehet elni, de nem lenne teljes az elet. Tegyuk hozza, hogy a hinduizmusban van reinkarnacio, es ha valaki nem hisz, akkor sincs nagy kovetkezmenye, valamely kovetkezo eletere var ez a felfedezes.

Tovabba beszelgettem muszlimmal is, sajnos nem annyit, amennyit szerettem volna. Allah sokban emlekeztetett a kereszteny Istenkepre. Ugyanakkor sokkal vilagosabb es egyertelmubb volt, mit is ohajt az emberektol. Ha elolvasod a Korant, nyilvanvalo lesz. De szemelyes gondolatom errol az, hogy a Koran sokkal osszeszedettebb mar pusztan abbol is adodoan, hogy egy ember irta, egy idopontban. A Biblia sokkal mitikusabb, es sok benne az ellentmondas. Amit nem ronek fel bajnak, ohatatlanul elofordul, ha tobb tucat ember hozza ossze. De. Es jon a de. Tudni kell, melyik resze mitosz, legenda, tortenelem, spiritualis tanitas. Ha az ember ezeket osszekeveri, neadjisten szorol szora igaznak gondolja, akkor az johet ki, ami a teremtes kontra evolucio topicban van. Paradoxonokban is lehet hinni, de akinek van egy kis esze, az megtartja maganak, ha ugy latja, hogy ugy jo neki. Olyanok, akik a formalis logika alapjaival tisztaban vannak (jozan paraszti esz birtokosai) nem fogjak megerteni, miert kell hinni paradoxonokban. Ha akarod meginkabb kifejtem, mert ez igy akar ellentmondasnak is tunhet.

2. Hogy miert mondom, jo ember vagyok? Nem onamitas. Sok jo embert ismerek, es azt hiszem kozejuk tartozom en is.

En nem gyulolok, nem uldozok. Hidd el, meg a kreacionistakat sem. ;-)
Ha valamit vagy valakit nem kedvelek, akkor kerulom, es annak alt. meg is van az oka.

Előzmény: malachy (48)
malachy Creative Commons License 2003.12.02 0 0 48
Daikini,

ha valóban jó ember vagy, mint ahogy azt leírtad, előbb-utóbb meg fogsz térni. Mert aki tényleg boldogságra, igazi szeretetre, jóságra vágyik, ez az életcélja, jó akar lenni embertársaihoz, az, amikor találkozik Krisztussal /hall róla, olvas róla, megtapasztalja Őt/, meggyőződésem, hogy megtér.

Merthogy Jézusban mindazzal találkozik, amit ő is vallani akart mindig is, sőt Jézus által igazából meg is érti, mit is akart vallani, s ki is ő valójában.

Erre olyan szélsőséges példát is fel tudok hozni, mint Saulus. Ő - hitte, hogy Istennek tetsző amit csinál, ezt valószínűleg őszintén hitte - mikor rádöbbent, hogy 'jó'szándéka ellenére éppen a legdrágábbat, a legértékesebbet gyűlölte, üldözte /tehát rádöbbent: igaz és előtte jónak tűnő szándékai ellenére ő is bűnös ember/, akkor megtért. Pedig nem lett volna muszáj neki. S megtérése után kárnak és szemétnek ítélte mindazt, ami addig számára értékes volt /merthogy most már találkozott az igazi kinccsel, s a kis ócskavasait kész volt kihajítani cserébe érte/.

Daikini Creative Commons License 2003.12.02 0 0 47
Jaja, kisse mashogy hangzik:

"Ki nincs ellenunk, mellettunk all"

"Ki nincs velunk, ellenunk van"

eg es fold a kulonbseg.

Előzmény: CSerfa (42)
Daikini Creative Commons License 2003.12.02 0 0 46
"Es monda Jezus tanitvanyainak: Netezzetek vala, mert az kedvemre valo, s tiszta az urunk elott"

Ki is irta ezt? Vagy en emlexem rosszul? 8-)

Előzmény: ATTee (40)
CSerfa Creative Commons License 2003.12.02 0 0 45
Kedves ATTee!

[Mt. 6.22] A test mécsese a szem. Ha tehát szemed egyszerű, az egész tested világos lesz,...

Most tehát végig egyszerű leszek hozzád, és egyenes. Kérlek, bocsáss meg nekem, mert szólok!

Nem küld, nem is küldött senkit az Úr az Indexre hirdetni Őt. Nem hiszek ebben neked.

Nem küldött senkit, csak név szerint Őt hirdetni, igaz, ha valaki versengésből hirdette Őt, az is jó. Aki viszont elhívás nélkül, versengésből hirdette Őt, az nem volt ebben tiszta. [Fil. 1.17]
Neked nem hiszem el, hogy téged név szerint küldött volna az Úr hirdetni. Ne is érvelj hat azok érveivel, akiknek az volt a dolguk. Ha te az ő hatalmukat bírod, akkor démont űzz, embereket gyógyíts, és csakugyan az első házban maradj, ahol befogadnak. És egy öltözet ruhád legyen, és ne legyen erszényed, stb.
Aztán még adj választ arra, miért is kéne ilyen szolgálat, ha egyszer az evangélium mindenhol az ég alatt már hirdettetett. Mondom, ha nem tudsz ezekre választ adni, ne is élj ezzel a (vélt) hatalommal, mert nem jár neked.
Kérlek, arra mindenképp adj választ, te csakugyan név szerint kiválasztott és név szerint küldött vagy hirdetni a Fórumra?

A többire:

Te belehelyeznéd magad Dávid helyébe, aki pedig felkent király volt (ha jól értelek). Te nem vagy felkent király, neked az apostoli levelek szólnak, ha Krisztus tanítványa vagy. Ha ugyan jól értelek.

Ha viszont a tökéletes és tiszta életről írsz, nos, ezt nem hangoskodással, meg más dolgába (evangélista, aki viszont név szerint van erre elhívva-kiválasztva mindig) avatkozással kéne élned.
Az egyszerű és tiszta élet ugyanis nem a te fórumkodásod. Te nem békés vagy a Fórumon, hanem a Fórum ítélője. Nem vagy ebben tiszta. Jakab erről pedig írt: [Jak. 3.17] A felülről jövő bölcsesség ellenben mindenek előtt szentül tiszta, amellett békés, kíméletes, engedékeny, teli könyörülettel és jó gyümölcsökkel, nem ítélkező és nem képmutató Mondom, nem hiszem, hogy az Úr bárkit küldene a Fórumra a Fórumot ítélni, stb. A Fórumon ugyanis egyszerűen lehetetlen tenni a hívők jeleit, hogy egy okot mondjak. (Ha téged követnének valahol a hívők jelei, hinnének is neked, akár a bibliai emberek azoknak, akiket e jelek követték.)

Állítod, Róm. 12.3 vonatkozik rád. Egyszerűen ebben nem hiszek neked. Nem a neked való kegyelem szerint Fórumkodsz, messze túl vagy azon, amit kaptál. Amit teszel, arra meg nem kaptál megbízást.
Én ezt vélem rólad, ha mást mondasz, csak akkor hiszem el, ha a hívők jeleit te képes vagy a Fórumon megtenni. Ami lehetetlen.
Pál apostolságának jelei viszont ismertek, életének végére figyelmezve követem tanítását, de a te életed végéről hol is a garancia? Tudod-e, mennyi besózott keresztényt láttam kiégni, besavanyodni? Csak néhány éves keresztény (új ember Krisztusban) lehetsz, és behelyeznéd magad apostol, meg király helyébe, és mindezt egy internetes Fórumon? Nem hiszek neked!

CSerfa

Előzmény: ATTee (44)
ATTee Creative Commons License 2003.12.02 0 0 44
Cserfa, neked mondom: értsd meg mit jelentenek ezek a helyek:

Fil. 4,8
Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!

Mt. 6,22-23 és Lk. 11,36
A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz. Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség! Ha tehát az egész tested világos, és nincsen benne egyetlen sötét rész sem, akkor olyan világos lesz az egész, mint amikor a lámpás megvilágít téged a fényével.

Tedd fel a kérdést: Ki szolgálhatja Istent? Zsolt. 101,6

Még egy tipp: keress olyan igéket, amik azt igazolják, hogy lehet tökéletesen tisztán élni, a bűntől megszabadulva. Van ilyen (A teljes Róma 6 (6,2.6-7.9-14.17-18.22.) Róma 8,8-14, Kol. 3,5-10, 1Jn. 4,4).

Az örök élet már elkezdődött. Értsd meg végre mit jelent a kegyelem.

Még mielőtt félreértenél, mindkettő vonatkozik rám: 2Kor. 12,6. és Róm. 12,3.

Járjunk egységben, vagy szakadjunk el mindörökre.

ATTee Creative Commons License 2003.12.02 0 0 43
Megnéztem "a szövegkörnyezetet".

Ha pedig egy városba vagy faluba mentek be, tudjátok meg, hogy ki méltó ott erre, és maradjatok annál, míg csak tovább nem mentek. Amikor beléptek a házba, köszöntsétek a ház népét, és ha méltó rá az a ház, szálljon reá békességetek, ha pedig nem méltó, békességetek térjen vissza rátok.
Ha pedig valaki nem fogad be titeket, meg sem hallgatja szavaitokat: menjetek ki abból a házból vagy városból, még a port is verjétek le lábatokról. Bizony, mondom néktek: elviselhetőbb sorsa lesz Sodoma és Gomora földjének az ítélet napján, mint annak a városnak. (Mt. 10,11-15)

Index városa nem fogadta el Krisztus beszédét. Békességem tehát visszaszállt rám. És marad a csendes ima. De az ítélet napját nem kívánom az Őt elutasítóknak.

Mi Istentől valók vagyunk: aki ismeri Istent, az hallgat ránk, aki nem Istentől van, az nem hallgat ránk. Erről ismerjük meg az igazság lelkét és a tévelygés lelkét. (1Jn. 4,6)

Vagy igazam van, vagy nincs. De ha igazam van, akkor jaj.

CSerfa Creative Commons License 2003.11.30 0 0 42
Kedves ATTee!

Két helyen is említi Jézus, ki is van mellette, és ki ellene.

Egyik eset az általános, ez nekünk is szól, többesszámban is van, mellettünk az van, aki nincs ellenünk.

A másik eset, amire te hivatkozol az egyes szám, annak jelentése: aki nem Jézussal együtt van, ha Ő szabadít (azaz káromolja a Szellemet, ahelyett , hogy örülne a szabadításnak), az Jézus ellen van.
Nézz csak utána, amit te idéztél, ilyen szövegkörnyezetű! Te viszont hamis jelentést tujadonítasz Jézus tanításának, hogy magadat igazolnád. Helytelen!
Helyesen: ...aki nincs ellenünk, mellettünk van , tanította Jézus.

Kedves Attee!
Szerintem te sok olyat teszel, amit Jézus ne mondott volna, én bizony nem helyeslem a te tevékenységedet.
De ettől még tedd csak nyugodtan, hiszen miért ne tennéd?
Én csak a véleményemet írtam.

CSerfa

Hitzombee Creative Commons License 2003.11.29 0 0 41
Űgy van! Ámen!
ATTee Creative Commons License 2003.11.29 0 0 40
Semmi olyat nem teszek, amit Jézus ne mondott volna.

Aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, tékozol.

Előzmény: Daikini (38)
Hitzombee Creative Commons License 2003.11.29 0 0 39
Nem is tudod, mennyit szenved és küzd érted ATTee, és te ahelyett, hogy hálás lennél neki, ilyeneket írsz végtelen gőgösségedben.

Nézz magadba és térj meg! Jézus Krisztus szeret téged is!

Előzmény: Daikini (38)
Daikini Creative Commons License 2003.11.29 0 0 38
Te nem ertesz valamit.

Tegyuk fel a kov. szituaciot: Jezus beszelt valamirol, es en nem ertek vele egyet.

En azt mondom, pech, masok a nezeteink, attol meg tisztelhetem, es nem erzem ugy, hogy agyveleig sertettelek. Ettol meg lehetek jo ember.

Te azt mondod, hogy szentseget sertek, ha nem fogadom el az utolso szempillaig Jezust, es a pokolban egek. Ergo, vagy Jezussal vagyok vagy ellene.

Figyelj: Jezus (amennyiben feltetelezzuk, hogy tortenelmi szemely volt) az I. szazadban elt, es keresztre feszitettek.

En majd' 2000 evvel kesobb szulettem, es mikor ez megtortent, nem voltam koteles azert aggodni, hogy szegeny Jezus mit szenvedett ertem. Megmondom neked kereken: Az edesanyam szenvedett ertem, hogy rendben megszulessek. Neki meg tudok halas lenni, de Jezusnak... tudod mit? Akar Jezusnak is. De az olyan hiveknek semmikeppen, akik azzal lelkiterrorizaljak a lakossagot, hogy mindenkinek akkora buntudata kellene legyen, mint egy haz.

Nem oltem embert, sot meg az allatok leolesetol is tartozkodom lehetosegeim szerint. Nem drogozom, segitek azoknak akik nem elnek vissza vele. Miert? Mert ugy erzem ettol nem csak nekem, hanem masoknak is jobb lesz.

Ezzel szemben te (mar amennyit innen tudok rolad) predikalsz, es mindenkiben folosleges mennyisegu buntudatot probalsz beleultetni, hogy MINDENKI erezze sz@rul magat azert, mert neked ugy tetszik. Ez nem oromhir... ez maga a puszta onzes, hogy terjeszd a sajat perverz vilagocskadat. Masnak nem lehet igaza, csak es kizarolag neked. Ha ettol vagy boldog, akkor szigeteld el magad a kulvilagtol, es elj ugy ahogy akarsz, erezd jobban magad, de ne gyilkold mar le masok jokedvet onceluan Jezus neveben, mert ha valaki, akkor o nem erdemli.

Előzmény: ATTee (37)
ATTee Creative Commons License 2003.11.29 0 0 37
Kedves Daikini!

Ti hallottatok Jézusról, elvileg tanításait is ismeritek.

Mondjátok meg őszintén: megértettétek, mit mondott és cselekedett, és azt is hogy miért?

Azt sem ciki bevallani, ha nem vele van a bajotok, hanem a köré épített formákkal és rituálékkal, az egyházakkal és hatalmakkal, amik kijátsszák az emberek őszinte hitét.

Ha pedig nem vele van a bajotok, akkor már nem olyan nehéz elhinni azt, amit ő mondott és tett a te örömödre.

Előzmény: Daikini (36)
Daikini Creative Commons License 2003.11.28 0 0 36
Nem ertem miert gondolja mindig azt egy Malacy szindromas hivo, hogy 2 fele ember van: Aki hisz Jezusban, hajszalpontosan ugy ahogy o, es ennek a komplementerhalmaza, akik egytol egyig gyulolik a Bibliat, askalodnak, drogoznak, alkoholizalnak, es az elso csoportba tartozo gyerekeket ijesztgetik.

Fajna valamelyikotoknek arnyaltabban gondolkodni? Pl kerdezz meg egy pingvint arrol, mi a velemenye Jezusrol, ha nincs valasz, nem jelenti azt [igen jol olvasod: nem jelenti azt], hogy gyuloli Istent. Ha neadjisten megszolalna (mer'hat tortennek csodak) es fogalma se lenne mirol beszelsz, akkor sem kovetkezik az, hogy olthatatlan ellenszenvet erez az oromhireddel kapcsolatban.

Előzmény: ATTee (35)
ATTee Creative Commons License 2003.11.26 0 0 35
Ezt nem tudjátok megcáfolni.

A benned lakó bűn miatt vagy pipa Istenre, Jézusra és a Bibliára.

A benned lakó bűn tesz téged alkalmatlanná az örömhír befogadására.

A benned lakó bűn természetesen benned is akar maradni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön neki, letagadja létét, mert ha kiderülne, hogy hibás a gondolkozásmódod (ami miatt nem is tudod, Kivel állsz szemben és mit tett érted), menekülve futnál Megmentődhöz.

Ezt nem tudjátok megcáfolni. Elvetni viszont igen. A benned lakó bűn segít ebben.

Ámen.

Fedora Creative Commons License 2003.11.14 0 0 34
Kedves BZoltán,
Tényleg rosszul mondtam, a rendelet az volt, hogy egy évben egyszer áldozni kell legalább és ezt a lateráni( így kell írni?) zsinaton hozták 1200 körül.
Üdv.
Előzmény: Fedora (33)
Fedora Creative Commons License 2003.11.12 0 0 33
Szia!
Amiket írtam az a Szentek élete című könyvben van. Az író nevét sajnos, nem tudom, de az egyik ismerősöm megígérte, hogy elhozza nekem a könyvet, és akkor pontosabban utána nézek mi is van leírva benne, mert azért tényleg nem szeretnék, nem igaz dolgokat állítani.
Üdv.
Előzmény: BZoltan (18)
malachy Creative Commons License 2003.11.10 0 0 32
Nem hiszem, hogy egyenrangú alternatíva lenne.
Előzmény: Siphersh (30)
malachy Creative Commons License 2003.11.09 0 0 31
Elnézést, most éppen egy angol Biblia van nálam:

"The Queen of the South will rise at the judgment with the men of this generation and condemn them, for she came from the ends of the earth to listen to Solomon's wisdom, and now one greater than Solomon is here."

Lukács 11, 31

Jézust ezt a köréje gyűlt sokaságnak mondta. Abban az időben, amikor az emberek meghallották, hogy Jézus a környéken jár, sokan felkerekedtek, megkeresték, és körülvették. Voltak, akik őszintén, voltak akik csodákat vártak, voltak akik kiváncsiskodhattak. Mindenesetre gyakran azzal sem foglalkoztak, hogy éppen éhesek, nincs mit enniük: mentek és hallgatták Jézust.

Ennek ellenére, bizonyára nagyon sokan otthon maradtak: a saját kis dolgaik, ügyeik fontosabbak voltak, mint Jézus keresése.

Itt, amiről Jézus meszélt: Dél királynője is felkerekedett igencsak messziről, hogy hallhassa Salamont, akin keresztül Isten bölcsessége nyilvánult meg. S Jézust őt hozza fel példának most.

Isten ma is embereket használ fel az Ő igazságának hirdetésére. Ez egy rendkívül fontos dolog, a hit ugyanis hallás által van, a hallás pedig Isten Igéjének hirdetése által. Tehát nagyon fontos volt /kellett volna lennie/ mindig is minden ember számára az, hogy keresse azokat az embereket, akik Isten Igéjét hirdetik.

Erre bátorítalak benneteket is: legyen az életetekben olyan ember, akiről tudjátok, hogy Isten embere, mert az Ő Igéjét hirdeti, s vegyétek a fáradságot, legyetek készek félrerakni saját ügyeiteket is, ha kell utazzatok ezért, s hallgassátok őt.

Mert ebből élet és erő származik a mindennapokhoz. S az ember úgy érzi: jó a tiszta forrásnál tartózkodni, felüdülni, aztán menni tovább, de újra és újra visszatérni.

Siphersh Creative Commons License 2003.11.09 0 0 30
(Elég erősen jelentkezik a fórum háttérzaja ebben a topikban.)

Számomra a Teremtés Könyve mindig nagyon gazdag tárháza volt az igazságnak. Ami különösen kiemelkedő, és aminek gyakran megtapasztalom a jelentőségét és az elsőrendű érvényességét, az az alázat törvényének egyszerűsége, alapvetősége és végtelen természetessége. Az asszony és a kígyó párbeszédének rendkívüli tömörsége és egyenes, lényegretörő egyszerűsége segített ennek megértésében. Ez a harmadik fejezet eleje. Főleg a harmadik, negyedik, ötödik vers. Segített ráérezni, hogy nem kell túlbonyolítani a dolgot, mert az önhittség, vagyis a halál; és az alázat, vagyis az élet kettőssége végtelenül kézenfekvő, és nem az okoskodásban van, hanem magában az életben. Csak annyi, hogy ha az életet választom, akkor alázattal befogadom az eredeti Forrásból kiáradó Lelket. És hogy az élet, vagyis az alázat nem csupán egy egyenrangú alternatívája a halálnak, amit az ember esze választ vagy nem választ, hanem az élet, az alázatos megvalósulás maga a megrontatlan eredetiség, amit a Krisztusban lehet visszaszerezni.

Előzmény: malachy (-)
Ember Azürből Creative Commons License 2003.11.09 0 0 28
Ettől függetlenül szerintem a biblia fő üzenete ennyi, amivel nyugodtan lehet vitázni velem:

Isten, Isten Über Alles
Előzmény: Ember Azürből (26)
Ember Azürből Creative Commons License 2003.11.09 0 0 26
Vagy úgy is kezdődhetene, hogy ez egy kitalát történet, amelyben a valósággal való egybeesés csak a véletlen müve.

Vagy úgy, hogy Ez egy mitosz és tanmese gyüjtemény.

Ugy korrekt volna.

Előzmény: Data Logger (23)
Vigor Creative Commons License 2003.11.09 0 0 24
Te meg egy elmabaj forrása vagy, Gábor.
Előzmény: Data Logger (23)
Data Logger Creative Commons License 2003.11.09 0 0 23
A bibliában írottak, inkább egy pszichés eredetü, járványos elmebaj egyik virushordozója:-)

Szerintem is sokat javítana a helyzeten, és az általános megitélésen, ha azzal kezdődne, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Isten...

Előzmény: csapo (10)
malachy Creative Commons License 2003.11.08 0 0 21
Valóban, ez a Biblia egyik legszebb gyöngyszeme. Kik a 'lelki szegények'?
Előzmény: BZoltan (20)
BZoltan Creative Commons License 2003.11.08 0 0 20
boldogog a lelki szegények mert övék a mennyek országa....

z

Előzmény: malachy (19)
malachy Creative Commons License 2003.11.07 0 0 19
Igazad van. Sajnos az akkori egyházra inkább a képmutatás lehetett a jellemző, legalábbis a ránk maradt információk szerint /amiben mindig érdemes kételkedni/. Jézustól pedig a képmutatás áll a legtávolabb.

...

A topik témájánál maradva: üssétek fel a Bibliátokat, és ha van benne üzenet a számotokra, osszátok meg velünk. Kiváncsian várjuk /lehetőleg jelöljétek meg a pontos helyet, ahonnan idéztek/.

Előzmény: Fedora (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!