de alapjábannvéve egy retesz ,racsni egy fordulatirány irányitó, szabájzó,(melyikirányba forogjon egy szerkezet,pl egy tengely,vagy egy tárcsa stb.)
a racsni elvénmüködö rögzitö a Te álltaladmutatott szerkezet, a reteszt (rózsaszinü a képen) kézzellehet szabájozni,
biztosan a Te szerkezeted esetébenn egy tengejrölvanszó,nelynek forgásiránya jorol balra,(a nyélfelölnézve),és ezt a tengejt rögziti egy be és kikapcsolható retesz..
Tehát ugyan az mint a képen a Te szerkezeted ,de a nyéllel be és kikapcsolható a retesz ..
nem csak épitöiparbann használják,(épitömérnökö)hanem mindenterületen ahol a talaj viztartalmátkell mérni,és az abboladodó tulajdonságát a talajnak pl.mezögazdaság.
mennyira fojékony egy talaj pl.,sürüsödése,deformálódása ,tehát a viztartalma mienmértékbenn befojásolja a talaj fizikai adotságait..
Hát ezt sosem találtam volna ki. Itt egy videó a használatáról. Azt nézik, hogy mennyire "folyékony" a talaj, úgy, hogy számolják hány fordulat után ér össze a cucc. A végén a talajnedvességet számítja ki úgy, hogy megméri nedvesen és -- ezt már nem mutatják -- kiszárítja egy kemencében és megméri szárazon is.
Szeretnék egy építőmérnököt olvasni a talajplasszicitásról, mert az építőmérnököt feltételek nélkül tudom értékelni. Még a felhőkarcolók statikai kérdése is rajtuk múlik. (Kicsit csodálom őket.)
Most azt kérem, hogy az az ember, aki Hun G.-t okkal, vagy inkább ok nélkül negatívan értékeli, egy időre adjon esélyt neki. Ne értékelje negatívra egy ideig. Kérem! Kérem!
Rossz a magyarsága, én magam el se tudom viselni, de sokkal elfogadhatóbb azokénál, akik ... na ezt nem folytatom.
Még egy csekély szintű segítség: Ezt a műszert azért vettem most elő, mert a hétvégén vettem valami műszert, amit az eladó tévesen nevezett meg. (Ebben a topikban megtalálható.)
Kevés a két műszer közötti közös vonatkozás, de mégis van. Jó gondolkozású megfejtőt mégis segítheti.