Keresés

Részletes keresés

vasjanko Creative Commons License 2005.03.26 0 0 4

Jéé, egy látogató :)

 

Na, vérszemet is kaptam:

 

* * * * *

 

Forrás: Forte.net (2005.03.25.13:25)

 

A pre- és a preparált trilógia után végre fény derülhet a Mindenek Előttre! Immár bizonyos, hogy George Lucas felfedi mindazokat a titkokat, melyekre az epIII-ban sem kapunk megnyugtató választ!

 

A vadi új, 4D eljárással, úgynevezett időgenerátor segítségével bemutatásra kerülő szuperprodukció várhatóan 2012-ben kerül a mozikba - feltéve, ha addig a világ filmszínházai felszerelkeznek a Lucas Ltd. által kifejlesztett, és a Microsoft –tal közösen forgalomba hozott technológiával.

 

A kiszivárogtatott információk szerint a 4D eljárás lényege, hogy a filmre beülő nézőt egy Age-Equal-Izat-O-Mata visszarepíti 13 éves értelmi szintjére. A mentálisan homogenizált közönség így ön- és előzmény (izé… folyamodvány) feledten szórakozhat a történeten.

 

* * * * *

 

ÉS AKKOR MAGÁRÓL A FILMRŐL:

 

A szuperprodukció munkacíme:

 

Star Wars

B E G G I N N I N G

Power of the Point

 

Sajnos a magyarítás ismét idétlenre sikeredett:

 

Csillagok Háborúja

A KIKÖNYÖRGÖTT KEZDET

Kicsi, de Erős

 

A rajongók nagy örömére a Forte.net megszerezte a készülő film szinopszisát is, imé:

 

„Messze-messze, egy távoli galaxisban…

 

Univerzális béke honol, a midichloriánok unottan szervezik az új életformákat. Figyelmük azonban elkerüli egy jelentéktelen kis bolygó, Gaschony, ahol egy parányi részecske kitörni készül a kollektívából.

 

A Köztársaságban a három legendás jediguard őrzi őExcellenciája President 6.0 személyes biztonságát. Tekintve azonban, hogy sok dolguk nincs, unalmukban rendbe szedik magukat. Yoda, Dooku és Windu mester lusta hétköznapjai akkor vesznek végleges fordulatot, amikor a Köztársaság fővárosában, Coruscant-on megjelenik a fiatal és ambíciózus Darth Agnan, Gaschonyból.

 

A jóképű és ügyes lézerkard-forgató Darth Agnan jedi növendék lesz. Hamar a President 6.0 szolgálólányának, Shmi-nek a közelébe férkőzik, és mindenki tiltása ellenére szexuális kapcsolatot létesít az akkor még kiskorú hajadonnal. Az érzelmi sokk hatására Shmi pszichésen elfolytja, hogy teherbe esett, így gyermeke majd csak sok-sok évvel később, egy terápiás kezelés hatására születhet meg.

 

Darth Agnan -nyomában a köztársasági erkölcsrendészettel- bujkálni kénytelen, de a benne lakozó, lázadó midichlorián részecske elégedetten nyújtózik ki, mert a gazdatestet sikeresen manipulálta, és módosított genetikai állománya immár befészkelte magát egy másik humanoid testébe is. A világ tehát változás előtt áll…

 

A jedik valójában hálásak Darth Agnan-nak, mert végre tennivalójuk akad. Ők is az Egyes Számú Közellenség nyomába erednek, de üldözése közben nagyon ügyelnek arra, hogy a célszemély rendre kicsúszhasson kezeik közül, s így fenntarthassák ezt a bizsergető izgalmi állapotot (arról nem is beszélve, hogy így, a válsághelyzet konzerválásával folyamatosan kormányzati pénzeket pumpáltathatnak az általuk alapított védelmi rend bankszámlájára).

 

Darth Agnan testét eközben szinte teljes egészében felemészti az elszabadult és burjánzó midichlorián. Csakhamar aszott öregembernek néz ki és elméje is meghasad. Különös képzetei vannak a jövőről… mintha egy film peregne le a szeme előtt… azaz nem is egy, hanem hat… illetve… inkább… kétszer három.

Egy távoli, csillagköd-lepte galaxisban talál menedéket. Agnan, megváltozott külsejére és a jövővízióiban látottakra/hallottakra tekintettel személyiséget vált, és felveszi a Sidious nevet. Ezzel végérvényesen eltűnik a jedik és a Köztársaság hivatali nyilvántartásából. Nem sokkal később egy tetováló stúdióban találkozik eMaul-lal, és a két bizarr személyiség különös szövetséget köt…

 

Darth Agnan eltűnését követően a jedik – hogy saját kudarcukról eltereljék a figyelmet – boszorkányüldözést rendeznek. Shmi-t rágalmazási perbe fogják és sikerül elérniük, hogy egykori tanítványukat, rendjük sötét foltját, Darth Agnan-t rehabilitálják. A  pszichés-elfolytottan terhes Shmi-t végül a President 6.0 rabszolgaként a Tatooin-ra száműzi, ahol rögtön meg is bélyegzik a gyogyós, „Égbenjáró” jelzővel.

 

Sok évre rá, a jedi rendet megreformálni készülő Sifo-Dyas nyomozni kezd, és eljut a Tatooin-ra. Kezelésének hála Shmi Skywalker képes lesz szembenézni a múlttal, és a sikeres pszichés gátmetszésnek köszönhetően világra hozza Anakin Skywalkert.

 

Sifo-Dyas mester nem sokkal később, gyanús körülmények között eltűnik…”

 

 * * * * *

 

Hát így veszi kezdetét az SW mese.

 

Mert… minden, ami véget ér, el is kezdődött egyszer.

 

;)

Előzmény: nosztalgika (3)
nosztalgika Creative Commons License 2005.03.13 0 0 3
remek ötlet :)
Előzmény: vasjanko (-)
neoncortex Creative Commons License 2003.11.12 0 0 2
"a Végzet Hegye tulajdonképpen egy Átjáró. Féregjárat."

Gyűrűs-féregjárat. He-he.

De ez se rossz:
www.themeatrix.com

Előzmény: vasjanko (-)
vasjanko Creative Commons License 2003.11.09 0 0 1
Na, ez még ehhez az Univerzumhoz tartozik. Beírom, aztán hagyom, mert egyedül azért én sem szeretek játszani!

* * * * *

MATRIX: REDUCTION
SZEREPLŐK ÉS SZIMBÓLUMOK

Eroz
Latin férfi, hímringyó Merovingi bárjában.
A zero szó anagrammája
erosz: testi szerelem, két test vonzalma. Egyéválásuk a KÉJ.

Phília
Érző program
phília: baráti szerelem, két lélek vonzalma. Egyéválásuk a BOLDOGSÁG.

Agapé
A Cél, mely Erozt hajtja
agapé: isteni szerelem. Két szellem vonzalma. Egyéválásuk az ÜDVÖSSÉG.

Traman
Trainman ikertestvére, ugyancsak a Merovingit szolgáló tudat. Körforgalmat épített a Mátrixban, lehetővé téve a mesterséges programok és az emberi lelkek reinkarnációját.
A mantra szó anagrammája.

Mao C
Eroz tanítója, a Tai Chi Chuan mestere
A név kiejtve hasonlít az angol mouse szóra, mely egy számítógépes eszköz neve is egyben.
Mao Ce-tung: Vezetője és első számú elméleti kidolgozója a kínai kommunista forradalom(!)nak, nevéhez kapcsolódik a Hosszú Menetelés.

*

gape
angol, jelentése ásítás, szájtátás, tátongás

libikóka
mérleghinta, a kétkarú emelő elvén működő gyermekjáték, egyensúlyi helyzetbe akkor kerül, ha alátámasztásától azonos távolságra, azonos tömegű tárgyak helyezkednek el karjain.

számegyenes
jellemzően horizontálisan megjelenő matematikai számsor, középpontjában a zérussal, mely a negatív és pozitív tartományt választja el egymástól

0
zéró, nulla, semmi, levegő, űr
lehet még origo, kezdőpont, indulópont, számegyenes vagy koordinátarendszer középpontja

00
toalett, mosdó, wc jele

Tai Chi Chuan (a szinopszisban szörnyű elírás történt)
A kungfu közel háromszáz stílusa közül az egyik, kínai karakterét úgy lehetne fordítani, mint a "legfőbb alapvető erő". A Tai Chi kifejezés szoros kapcsolatban áll a jin-jang elmélettel. Ez a világ dinamikus kettősségét fejezi ki (nő-férfi, aktív-passzív, sötét-világos, erős-gyenge stb.), mely jelen van minden dologban. A Chuan szó szerint öklöt jelent, itt úgy értelmezhetjük, mint a jin-jang, a legfőbb egység elérésének eszköze vagy útja.

Reduction
redukálás, leszállítás, csökkentés

* * * * *

MATRIX: REDUCTION
MAGYARÁZATOK ÉS FILOZÓFIAI MÉLYSÉGEK

Libikókázó archetípusok
Nő és férfi játszmája. A hintás szekvencia a film egyik kulcsfontosságú jelenete. Gyönyörű jelkép: noha a Férfi felemelkedését látjuk, észre kell venni, hogy igazából mennyire kiszolgáltatott helyzetben van. A Nő irányít. Ő az, aki stabilan ül, és a földtől elrugaszkodva bármelyik pillanatban kizökkentheti partnerét nyugalmi helyzetéből. Nem lehet nem észrevenni az áthallást a libidó és a libikóka szavak között sem. Különösebb magyarázatra nincs is szükség, valóban arról van szó, igazából ki jut el a csúcsra!

Erosz-phília-agapé
Végül is nem különböző dolgok, hanem ugyanannak a valaminek -a Szeretetnek- a különböző szintjei. A film cselekményével párhuzamosan a testiség rabságába esett főhös lelki fejlődésének lehetünk tanúi, mely során a bujaságtól eljut a univerzális egységtudatig.
(Bővebb filozófiai háttér itt - http://www.sztaki.hu/~smarton/vegtelen/szeretetmed.htm - olvasható, melyet ismeretterjesztés céllal említek és itt kérek elnézést, hogy egyáltalán ilyen öncélú ökörködésre használom, de hátha valakinek éppen így hívom fel a figyelmét, hogy lámcsak... :)))

Hogyan lesz végül Egyensúly?
Észre kell venni a szinopszisban rejlő fortélyos csavart: a Való Világgal való interaktív kapcsolat nagyszerű, katartikus befejezést ígér, mely végül eladhatóvá teszi az egyébként lapos történetet. Így beindul a produkciós mechanizmus, a film gyártásra kerül, ezzel pedig a Mátrix újrakezdődik (hiszen legutóbb a vége következett). A főszereplője maga Eroz lesz, aki így tényleg a cselekmény középpontjába kerül... ergo, a Mérleghinta egyensúlyba billen!

Valóban Egyensúly-e a vége?
A lényeg az Orákulum utolsó mondatán van: „Viszont így egyikünk lába sem éri a Földet”. Bizony, a rendszer bármikor labilissá válhat… elég egy piciny, fészkelődő mozdulat, vagy ha csak pár dekát is felszed az Orákulum (márpedig a túlzott süti és cukorfogyasztás miatt ez símán megtörténhet) oda az Egyensúly. És ez itt a lényeg! Ilyen befejezéssel a film folytatásért kiált!

A semmi mondanivalója
A rendhagyó végkifejlet során tehát Eroz egyesül a gapéval, mely nem más, mint az unatkozó Néző maga. Mit jelent ez?
Semmit!
Pontosan.
A Nagy Nullát jelenti. Míg Eroz/Phília a Való Világban allegorikus fogalommá, Agapévé változik, addig kódjai kitöltik a Nézőt (is), és űrt hagynak benne. Vagyis a nagy semmit, a Zérót, a Nullát! És pontosan ettől lesz képes azonosulni a filmmel… mert utóbb majd meglátja benne saját magát, ráadásul az egész cselekmény középpontjában.

Így lesz fantasztikusan kerek az egész, pontosan olyan, mint a 0!

:)))))

Előzmény: vasjanko (0)
vasjanko Creative Commons License 2003.11.08 0 0 0
Nem nyert?
Na, akkor had süllyedjen!

De előtte még nullázom, nehogy már még ennyi tisztességet se kapjon ez a téma!

Viszont legyünk stílusosak:

Matrix: Reduction
/Szinopszis/

Traman programot csempész ki a körforgalomból: Phíliát, akit betölt egy kéjelgő testébe, Eroz-ba. Mindez a Merovingi klubjában történik, egy 00 feliratú ajtó mögött.
Eroz ettől fogva boldog, de az Üdvösséget keresi.

A Mátrixban az Orákulum és az Építész libikókáznak. Az Építész dühös, mert nem tudja lenyomni az Orákulumot: nincsenek egyensúlyban. Végre rájön a hibára, a számegyenesnek, melyen hintáznak, az Egy a tartóoszlopa, nem pedig a Nulla.

Eroz találkozik Mao C-vel, aki megtanítja thai chi-zni, és elmondja neki, hogy Üdvösséget csak akkor talál, ha szelleme egyesül A gapéval.
- Úgy érted, A gépével? – kérdez rá Eroz, de Mao C sejtelmes(incs)en ennyit válaszol:
- Csak ajtót mutathatok neked !
Mao C a Ki járat felé tuszkolja Erozt, mielőtt azonban ESC-ezne még hozzáteszi:
- Mert más dolog ismerni valakit, és más járni rajta! – ezzel durván Eroz lelkébe tapos. Phília felnyög.

Az Építész a hinta tetején rájön a képlet megoldására: a Mátrixot ismét újra kell kezdeni, kezdő és egyben középpontjában a Nullával, akinek szám és betűkódjait Eroz magában hordja.

A Mao C mutatta Ajtó a hintázó archetípusokhoz vezeti Erozt. Az Orákulum közli vele, hogy bizony, Ő a kiválasztott, Ő lehetne a cselekmények középpontjában, ha merne csinálni bármit is. Így viszont, hogy még thai chi tudását sem használta, bizony elég lapos a történet, ez pedig az egész Mátrix sorozat végét jelentheti.

- Mennyire unom már – ásít fel ebben a pillanatban egy Néző a Való Világban, a mozivászon előtt ülve.

Eroz meghallja, és kipillant a filmből. Abban a pillanatban felismeri A gapét!
Beugrik nagyra nyitott száján, és Eggyé válik vele.

Ezzel hirtelen minden a helyére kerül.

Eroz/Philia üdvözül, és a létezés egy magasabb szintjén Agapévé válik…

A Mérleghinta egyensúlyba billen, az Építész elégtételt kap…
- 1-1 - dörgöli az Orákulum orra alá, és a nyelvét is gonoszul kiölti
- Frászt! 0-0 - vág vissza az Öreglány. – Viszont most egyikünk lába sem éri a Földet.

A nézőtéren Fény gyullad…

És a Néző is érezheti, mekkora egy Nulla!

vasjanko Creative Commons License 2003.11.05 0 0 topiknyitó
Csúnyát offoltam a Frodo, Sam... topicban, viszont az ötlet talán megér egy külön asztalt.
Félig sem komoly topicomban arra vagyok kíváncsi, ti hogyan folytatnátok napjaink top sci-fi/fantasy filmjeit (Mátrix, SW, LOTR, Alien, Terminátor, King-Kong, stb.)?

Lőjünk néhány poént és állítsunk görbe tükört a haszonlesés és a majdani, B-kategóriás próbálkozások elé!

Íme kezdésnek:

"Lord of the King: Return of the Ring"

(Rövid előzetes a forradalmian új, interaktív-élőszereplős on-line real-moviehoz)

Háttér
A párhuzamos univerzumok filozófiáján felnőtt generáció számára nyilvánvaló, de bizonyíthatóan maga Tolkien is úgy vélte, a Végzet Hegye tulajdonképpen egy Átjáró. Féregjárat. Összekötő a világok között. Így kerülhetett át a gyűrű a Mi Világunkba, és most várja, hogy hatalma újra kiteljesedjen.

A forgatás
A real-movie filmet készítő stáb természetesen tudja, hogy a piacra dobott, mintegy 300.000 darab un. OneRing között ott lapul a Valódi. A rendelkezésükre álló 30.000 kamerával, és 64.000 fős személyzettel folyamatosan szemmel tartják a terméket vásárló, a gyűrűhöz bizarrul vonzódó -a személyiségükben mintegy .zip fájlként magukban hordozó hatalmi koncentrátum feloldását váró Gyarló Embereket.

A lét a tét
A nézők napról napra kapnak összefoglalót a gyűrű hordozóiról, egyre drámaibb képsorokkal bemutatva pszichés vesszőfutásukat. Természetesen a végére csak Egy maradhat, aki mindent visz (Alfa Rómeótól Opel Omegáig).A többiekről mind kiderül, hogy csalók, és igazából nem is gonoszok, pusztán a divat és a média áldozatai.

A Bemutató
Meg nem erősített források szerint a filmfolyamot 2004. decemberétől kezdik vetíteni a mozikban... ugyanabban az időpontban a világon mindenhol. Napról napra új epizódokkal... egészen a világ végéig (vagyis az Egy hatalomra jutásáig).

No, hát akkor rajta, játszótársak!
(És szóljatok, ha van ilyesmi fórum már, én nem találtam!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!